Khamis, 31 Disember 2009

Rewind Majlis Aqiqah & Cukur Jambul

salam akhir tahun....
selamat tahun bru 2010..
actually rase mls lak nk tribute psl azam aku..
malu ade, segan pown ader..
xper r, just keep it as a secret...
tp xthu lah lg...
depends on time kot..

oke..ini mau citer psl hero angah aku..
Muhammad Harith Ayyash
cahaya mata pertamanya..
kitorg siap buat konvoi lagik utk ke joho..
angah punye lah usaha adjust date yg sesuai..
sian dier...tpksa tunda dkt 2 minggu majlis nie
smata2 nk kitorg org2 perlis dpt dtg majlis tu..
thanks angah!!

yeah...majlis jatuh pd 25th december yg lalu..
agak ramai jemputannyer...
bleh kata mcm mjlis btunang lak,
siap ade bunge telur ngan bunga rampai sgala bagai..
xnk ckp bnyk r..
tgk je pic2 nie semua..


-ayyash!! luv u cyg..-


-akak ipar ku...muke org happy-



-angah..baju mau sedondon r...-



-tetamu yg hadir dr kalangan lelaki-



-majlis dmulakan ngan selawat...-

 
-bcukur dimulakan oleh tuan rumah, bapak mertua angah..atok kpd ayyash-



-disusuli ngan ayah aku...-



-selepas aksi bcukur...makan lah ape lg-



-org2 kuat rewang...-



-acara diteruskn, tp dlm bilik lah-


-kasi botak kepalanyer!!!-


alhamdulillah...majlis bjalan lancar...
ngan kehadiran semua tetamu..
tumpang gembira bg pihak angah aku,
xsia2 penantian selama 5 tahun usia perkahwinan diorg..
rezeki diorg tetap ade...

"semoga ngan kehadiran Ayyash dlm hidup angah dpt menyerikan lg rumah tangga angah...semoga jg Ayyash membesar sebagai seorg anak yg soleh n taat perintah Allah...adik harap angah jagalah amanah Allah nie baik2, didik lah dia spertimana Rasullah mendidik anak2nyer...sesungguhnya dialah(ayyash) harta paling berharga buat angah n akak ieda..."

-aunty zaza....hehe-

Happy 100th Entry


hye slm sejahtera...
dipetang hari nie hope korg semua relax2 ngan org tsyg.. 




well well well..
berbalik pd tajuk aku ari ni an...
nie entry yg ke 100 buat blog aku..
jap je an..
pejam2 celik, pejam celik dh 100 entry..
ntah ape yg aku merapu, merepek, mencarut membebel
aku pun tarak taw...

drpd aku harem xde sorg follower smpailah dh 56 followers...
thanks to ouls yg follow blog bangang buruk aku nie..
hurm..xsangka lak elok2 je entry ke-100 nie dh nk masuk new year..

actually sblm aku ade blog..
aku mmg ske merepek sorg2, dpn cermin, ngan teddy2 bear aku...
mcm harem jerk..huhu...
tp skg aku bkn bdk psiko lg, cume pendiam!!
huh...sngt sukar utk buang sifat pdiam itu..
tp btempat r babe!!
xkan la org tnyer nama pun aku nk jd bisu an an an...

mcm mana aku bleh terjebak ngan gejala sosial blog nie eh??
ianya bmula sewaktu aku frust giler...
waktu hati nie sakit...
waktu aku perlukan masa utk bsendiri...
walaupun pahit aku xsalahkan takdir,
mgkin itu yg terbaikk utk cik Zaza yg chanteq ini...hahaha

so tindak blsnyer mmg positif habis lorh...
aku rase free sngt kepala nie,
walaupun dgn hnye menulis...
walaupun xde org yg nk komen entry aku... (konon2 sedih)
itu semua aku xkisah,
sbb bg aku, dgn menulis ape yg aku rasa,
itu dh ckup puas bg aku..
kpd yg sudi komen tu thanks a lot lah..
xthu la nk ckp ape g dah...hehehe

itu je lah yg aku rase nk tulis buat entry ke-100 nie..
sian blog aku nie..
xde satu entry pun bfaedah buat santapan follower2 aku...
sorry eh korg...
blog aku nie xkreatif mcm blog si acap tu...
xlawa mcm blog sis intan
xhensem mcm blog si A Fun Dee..

xde hadiah istimewa utk blog aku nie...
cume ape yg aku hrpkn aku xsia2kan peluang berblog nie...
setiap benda tu ade baik bruknyer,
so hrp2 aku gune ke arah kebaikan...

hurm k lah tgh pk utk entry ke-101
mybe azam tahun baru kot!!
tp xde idea lagik...

Rabu, 30 Disember 2009

KENAPA DENGAN KAMU??

pelik...xphm...confius...pening.!!
apsal eh..
smpai nk tmuntah ble pk balik...

dh awk xnk sy,..
dh awk lyn sy mcm smpah...
dh awk sakitkan kan hati sy..
apsal lak awk nk risaukan kesihatan sy..
pergi mampos lah kalo sy nk mati pun..

sblm ni awk ingt sy bleh mati bila awk tingglkn sy..
awk ingt sy nk terhegeh2 bila awk clash ngan sy..
hello!!! it's not me laaaa...

dh awk tahu sy tetap bleh hidup tanpa awk..
npe awk muncul lg dlm hidup sy???
biarlah sy merempat..
sy xperlukan awk lg...
suka hati sy lah nk jg kesihatan saya atau tak..
tu semua not ur business...
tlg sedar diri ckt..

cukup2 lah eh..
sy dh xlarat nk main wayang ngan awk lg...
awk ckp awk bnyk secret admire rite??
so what the hell of u nk balik ngan sy...
sy ni kan xcantik...
katik...
bkn taste awk..
so, tunggu ape lagi...sila la blah...
sy n tgk jg lah an,
sape yg xleh hidup tanpa sape..
sy xleh hidup tanpa awk.
atau awak xleh hidup tanpa sy..

so...tlg jgn merimaskn sy lg...
sy rase mcm nk belasah awk smpai lembik jerk...

KURSUS LAGI!!

holllaaaaaa...hurm...kebosanan tahap kicipanan...
well well well...
aku nie sbenarnya blom lg packing utk turun kedah esok..
dh mcm harem jerk!!
langsung xde semangt nk pergi..
tu lah, len kali postpone lah smpai 10x...
kan semangt dh terbang melayang2.

oh ya...td ptg aku ade hantar surat terakhir buat seseorg...
almaklum lah dh nk masuk taun bru nie..
yg lps2 tu mls lg nk dkenang..
siap gune pos ekspress lagi..
hrp2 dia dpt lah sblm dia start kje isnin nie..
hp pun aku rase cm nk jual jerk,
xde pekdah daaa...
dr xbertopup berkurun2 baek jual jerk..

tp kwn aku tu haaa ckp xpyh..
senang nnt dia nk contact aku ajak g shopping..
tenggalung kang bru ang taw..,

bru perasan..
selama aku kt perlis nie, ckt pun aku xbelajaq ckp org utagha..
perh!!! tmpt gheja aku tu an depa ckp apa pun haram aku xpaham..
pelat gila...tmbah2 yg duk kt padang melangit nu...
kalo hampa semua dengaq, sah2 hampa xpaham apa depa dok merapu..
aku nie kira boleh tahan lagi lah..
tp kalau nk ckap utagha tu susah la ckt...
huhu....xpa2, masa bnyk lagi..
nnt aku belajaq lah ckp peghlih nie..
bkn payah sngt pun...
org putih kata 'practice make perfect'
hang tunggu la sbulan dua lg,
mana taw aku dpt boypren org utagha lak...
laju ja aku ckp utagha...kekeke

hum, aku ni tgh pk nie..
esok nk turun kedah ngan sape...
nek keta aku ke nek keta diorg..
brg2 xkemas lg..
hrp2 xde la yg tertinggal nnt...
nk away jap...
g kemas ala2 koboi...



Bertukar!!!

cmt ptg...salam satu malaysia...hahaha

actually lupe nk infom korg psl persalinan kulit ku...
hurm, nie ade kena mengena jg ngan azam tahun bru kot..
tahun ni aku xkan mintk tlg santa claus spya azam aku tcapai,
sbb santa tipu aku!!
what the hell of you, santa!!

ok2...aku ngat dh xnk ingt lg semua kenangan busuk aku..
so that's why title ngan description blog aku dh bersalin kulit..
as a human yg ade maruah,
aku akan bgun tanpa ade lelaki at my side!!
semua tu nonsense n bla bla bla..



for the next year,
insya allah...aku akn balik ke jb..
mgkin utk selamanya...
tinggl bsama ibu tercinta,
nk jg ibu...
nk jg fmly ibu...
baik kan aku nieh...hahaha..

well...sakit tu sbenarnya mengajar aku erti kehidupan...
mematangkan aku...
btw next year umur aku dh menambah ke satu angka lg..
mgkin lbh bnyk dugaan n cabaran2 yg menanti aku dsana..
mgkin lg busuk atau lbh buruk drpd ape yg aku alami skrg..
whatever lah...

bak kata angah terchenta...
life must go on...don't trun back..
kalo org tu nk wat dajal dlm hidup aku pun, silakan!!
sbb aku dh ckup kuat utk tmpuhi semua tu..
acece...ayat hampeh lg!!

nothing to say...
esok turun SP, kursus smpai ari jumaat...
sabtu, ahad cuti mcm biasa...


glitter-graphics.com

kpd semua follower aku...
thanks a lot..
hrp xde lah ter tak keep in touch k...
walaupun aku tukar title hrp korg leh jg jejak aku...
hurm,
1000x pk jg time nk tukar tu..
tp demi zaza yg bru, aku lalukan satu PENGHIJRAHAN!!
aigooo...sblm merepek merapu lg pnjg,
sure aku blah dlu..

Selasa, 29 Disember 2009

Delay Sampai Bile?

smlm punyer citer nieh..
aduhh...sngt2 sakit jiwe bai....
g nie haaa citernyer..



balik kjer jer aku bru perasan ade sms dr DR. SABRI
rupenyer aku silent hp time ade meeting board siangnyer..
ade la dlm 3 4 msg..
bila aku bace jer..
'u nk delay smpai bile dik?'
itu yg first question...
yg len2 tu ade r kan...
so aku rply r, aku ckp sorry xcontact dia ari tu..
actually aku cm serba salah nk buat operation kali ke3 nie..
semak kepala habis bile pk..

nk kata aku nie chat,,xjuge..
smlm kt opis je tetibe aku rase cm melayang2 nk pitam...
bila duduk rehat jap, mkn ubt.
dh ok balik...hurm...

 
bkn aku xnk buat risikonye tinggi...
aku rasa baik aku tunggu mati je dr buat operation tu..
silap2 merana jerk..
buat kimoterapi aje aku lost bnyk energy...
ni kan pulak major operation...
aku nie manusia bkn anak burung ke hape...
ubt lak dh nk hbs stock,
punye pemalas tu xnk g jmpe doktor..
dh la mls nk pk lg,
esok2 je pk benda alah tu..
nk g dgr lagu kasi pecah gegendang telinga aku ni haaa..
puas hati..
 

 
 

hari gua yg indah

hyep....
kenapa indah?
sbb bngun lewat dh tu x g kje...
satu org pun harem aku xbg thu..
lantak lolx...
hurm bgun je sarapan dh ade...
see, what the pemalas girl aku nieh..
kalo angah ade, sah2 dia pulas telinga..
adeyhh!!
pedih doh..mcm kena sengatan...

tgh pk esok nk kasi alasan ape ek kt manager aku..
gile bangang btol r aku nie,
wat company tu mcm company bapak aku..
no phone manager aku pun tarak simpan...
sungguh gila...

tgk smua blogger tgh cikalut buat azam bru..
aku nie azam taun nie pun xsettle,
ingt ari tu santa claus nk kasi laptop pavillion,
apple 3G ngan honda jazz...
dh send request kt dia..
tp harem xdpt satu pun,..
cilaka punye santa..!!
blom sunat ade peruntukan agaknyer..

nie dh pkul 11 lebih..
mandi pown blom...
sep baik sorg pun xde kt umah...
dgn baju tdo lg..
sumpah pemalas,...

owh ya...esok aku nk kena g kursus...
kt sungai petani..
hrp2 dh xde postponenye lagik..
sudah penat mahu dgr perkataan cilaka dr mulut manager aku postpone tu...
hurm tgh pk nk buat n3 seterusnya..
lunch nie nk msk ape heh??
mak aku xde g skolah,
ade meeting lorh...



*pergi mcari idea bernas dlm toilet jap!!

p/s: kpd yg suke mengumpt silakan mengumpt, sbb aku btmbh pahala...
p/s: tgh mcari pengganti jimmy (kucing aku daaa)

Our Journey Never End..

hye...assalamualaikum..ngee~~
korg cht x??hrp2 tu semua2 hepi jerk k...
actually aku dh 2 hari kt perlis,
so sorry xdpt nk hupdate cpt2...
aku g sne bsama kumpulan2 konvoi ku..huhu..
bleh kata enjoy lah jg..
walaupun ade jg yg mengecewakan..
xpe lah itu semua letak tepi,
dlm dunia nie xde benda yg perfect rite?? =P

mybe bnyk pic la entry nie..
hrp2 korg xbosan..
skadar nk bkongsi kegembiraan ngan gengblogger..hehe

24th december 2009



balik je keje tru siap2...
mandi2 n tukar bju..
so simple lah dressing pown.
xkan nk melawa lak kan..




bertolak dr rumah pkul 5.30 ptg...
trus ke matrikulasi arau dlu..
amik adik aku..




ni lah budaknyer...
hampir2 nangis bila aku xkasi dia join..haha
sumpah kelakar...
jd kitorg meneruskan pjalanan cm biase..
ayah drive smpai R&R sg. perak..
lps tu tukar drive smpai PJ..
alhamdulillah xde mslh lh, walaupun konvoi 5 biji keta...

smpai Bandar Sunway pukul 11.15 malam...
tp punye la pusing cari umah akk aku,
last2 pkul 2 pagi bru smpai..huhu..
giler xleh harap aku nie..



25th december 2009

smpai je sunway mlm smalam, aku trus tdo sbb letih sngt...
so, bgun jer..semua cbok siap2..
dh nk btolak ke johor..
diawal perancangan akk aku nk follow gk,
ntah cm ne bos dia suh masuk kje gk walaupun ari sbtu...
hurm cian dier lorh..






berbaju kurung moden warna hijau...
time nie tgh breakfast lg..sempat snap ckt jer..
semua cbok kemas2 brg ngan mandi..
so ble nk siap complete,
nie lah hasilnyer...huhu



huhu...sah kalo ibu tgk ni mesti nk nangis,,
anak die skg dh pakai tudung,,
walupun masih lg belajar2..ngee~~
so, kitorg btolak ke joho pkul 11.00pagi...
akk aku punyer la cedeh...

dsebabkn terlalu bosan nk menunggu smpai ke jb...
aku pun dh naik mual...
asik ngadap highway jerk..
dr ptg smlm...sngt2 mbosankan...huhu..
so jd lah beginie...



muke naik selenge dorh..
haha...abaikan jer...jom tgk adik aku yg sewel sorg nie..



hah!! ini style dia...dh xleh ckp ape dah...
bosan tahap gaban..
dgr ERA pun boring gk weii...
hurm, perjalanan tu mmg mcm2 hal la..
kjap2 ade yg nk terbuang lah,
ade yg nk melahap lah,
ade yg mcm2 lah..
adat lah kalo dh berkonvoi kan...
berhenti pun bnyk tmpt gk..
last2 smpai kmpg Ayer Hitam pkul 2 ptg..
kbetulan lak hari jumaat..
umah nyer btol2 dpn masjid,
so kena la tunggu diorg kuar masjd dlu..
ade la dlm 15 minit bru leh jalan n parking dpn umah..
adoiii~~

smpai2 je aku la org pertama serbu..
1st sbb rindu nk jumpe angah..
bila dh bg salam,
kbetulan mmg angah yg buka pintu..
ape lg, salam peluk cium lorh..
rindu sngt, xpnh2 bpisah smpai 8 bulan...aduhhh...
2nd sbb nk jumpe org bru..
sape???
jom usha...






ni lah dia...
org yg bakal merebut kasih syg abg aku..huhu..
cis!! ayat poyo..
aku tgk dr jauh jer,
cm nk nangis ade r...hurm..
gile btol...angah 5 tahun tunggu saat2 mcm nie..
tp aku nie, cm xkasi dia ade anak lak..
sngt2 zalim giler aku nie..

angah suh aku kendong..
tp xnk lah..nnt2 jelah..mls...
tp dsebabkn tarikan graviti, ntah cm ne kendong jg budak tu..



ade gaya seorg ibu x??hohoho..
giler berangan,,.tu senyum pakse je sbb nk amik gambo..
kalo tak jgn hrp aku nk kendong cm g tu..
tunggu lah budak tu beso ckt kot..

so majlis aqiqah n ckur jambul tu start lps isyak..
dsebabkn kitorg dh jama' time maghrib td,
so kitorg relax dlu dlm bilik..
ntah tetibe angah masuk n join..
so mule lah sessi amik2 pic..




sorry gambo sumpah xlawa doh...
hampeh jer, camera adik aku nie...



dr kanan: amir, angah, aku, amar, ayah n mak..
angah tu cm happy jer sejak2 kitorg smpai ptg tu..
bgus lah kalo dier happy...
aku pun happy la jg walaupun sedeyh...




ni possing baek punyer kt atas katil...
mak, adilla n aku..
tu ntah time bile promote hp bruk aku tu..
wat malu jerk minah nie..
yg aku pelik tu apsal ngan shawl aku tu..
mcm bsh jer bahagian atas..
nk kata kena perfume,
aku dh check..tp bkn..
hurm...




hah,,si amar tu mmg nk kena sekeh..
asal nk amik gmbo jerk,
mesti possing selekeh giler...
adoiii...

oke2...hbs time snap2 pic ape lg..
majlis dh nk mula,
so semua kena ade kt ruang tamu lah..
majlis dmulakan ngan bzanji,
marhaban...
n then angah kendong Ayyash utk sesi potong jambul..
semua tetamu lelaki potong ckt2,..
kt belakang tu amar tlg kasi bunga rampai,
n last skali adik aku amir tlg kasi bunge telur...
adat org johor, mcm nie lah..
aku ngan adilla sebok je kt dapo..
sbb tu xde pic time majlis bmula...
bgus la semua adik2 aku xberat tulang nk join..

lps semua tetamu lelaki hbs makan..
ayah aku lah kena settlekan si Ayyash tu..
kasi botak btol2...hahaha
jom tgk!!
















aku paling best tgk pic angah kendong anak dia nie...
terasa cm happy pun ade bg pihak dia,
sbb dh dpt anak..
tp dr sudut lain, perasaan sedih tu mmg ade r...
majlis berakhir dh tgh mlm..
so time utk tdo....




26th december 2009

pagi nie kami nk nk beransur2 balik...
angah lak cm sedih + xpuas sbb kitorg kejap sngt kt jb..
kitorg bkn xnk lama2 cuma masing2 ade hal...
adik kau nie isnin dh masuk keje..
len kali adik dtg jb lg k...

sblm btolak tu wajib lah snap gmbo n then sarapan...


time nie diorg xmandi lg..huhu..
mmg bucuk..haha...
akk ipar aku tu sakit,
sbb tu dh 3 minggu bsalin pun jln masih kengkang..
muka pucat2...
sakit ape??
drahsiakan....


mkan..jgn xmakan...nk jln jauh nnt.





nie si putih...
kucing angah...
sian dia, smlm dia kena getah lalat...
n then angah tpksa gunting ckt bulunyer..
tu lah nakal sngt...huhu

lps bgambo sgala bagai,
tibe lah saat2 nk bpisah...
org yg paling emo adalah aku,
smpaikan kena delay perjalanan sbb aku ngan angah
tgh melepas rindu...
sebak, sedih, pilu plus xnk bpisah semua ada..
tp xde la smpai meraung mcm bdk2 kecik nak jajan..

lps reda ckt, angah suh aku balik.
nnt kalo ade cuti dtg lg...hurm...
so perjalanan kami dteruskn..
dr tol ayer hitam ke tol ayer keroh melaka..
nie semua gara2 geng konvoi yg nk singgh melaka...






 

 

 

 

 

-EYE ON MALAYSIA, BANDAR HILIR, MELAKA...-

 

 

 

 

  -SOMEWHERE AT MALACCA-

so lps dh puas bjalan2..
kitorg dicide nk bertolak ke sunway semula..
sbb semua dh xpenat nk drive smpai perlis terus..
so dr tol ayer hitam ke tol petaling jaya...



bukti perjalanan...
kalo xde nieh..mau kena tendang ngan abg2 plaza tol...kekeke

 

 




 




 

nie kitorg brenti rest kt R&R Ayer Keroh Melaka...
berhenti makan jap...
kelaparan...

lps mkn jer terus g PJ...
smpai jer rumah akk dh pkul 4 ptg...
oke lah...
semua leh rest jap..

lps maghrib jer akk aku tu ajak round KL..
ingt xnk join sbb mmg dh penat giler round melaka...
tp xleh jg la an, bila dh diajak..
sian dia lak..dh la kitorg jarang jumper...
so tgk r pic2 tu k..



-mak, kakak n aku-



-muke kecapetan-



at KLCC



bersepai....hahaha



mereka dan mereka dan mereka.........



-anak2 dara mak ayah...eh yg tgh tu bkn ank dara lg dah,,bini org..-



-antara kaki2 yg suci...buwekkks!!-



-kenangan kami adik-beradik-



-lps jejln..g mkn lorh-



27th december 2009

pkul 9 pagi kitorg smua terus btolak balik ke perlis..
xde snap2 pic lg dah..
semua penat jerk..
dlm kepala otak cuma pk nk balik umah..
rindu kt bantal n tilam masing2...
so, itu je lah...

*****

nie je lah pic yg aku leh tunjukkan...nk lebih2 g lah tgk kt facebook aku tu k...
so sorry la sbb lmbt update...
lately masuk opis je keje dh belambak,
balik kje ptg dh letih..
mandi2 segala bagai,
terus g tdo...

esok i'm promise will update blog nie..
klik2 nuff korg yg dh lama xklik tu...
hrp2 korg xmarah ea...
zaza hrp n3 nie dpt hiburkan hati korg...acecece..
bleh blah je ayat aku...





nuffy

Pengikut