Khamis, 29 Oktober 2009

Hadiah untuk sebuah penantian =)

Tanggal 11 oktober yg lalu kami sekeluarga menyambut kedatangan org baru...bertambah la lg sorang ank menakan Zaa,...hehe...doc jangka due 25hb oct but the baby dh xsabo nk tgk muka mama dan ayahnyer...so 11 oct pkul 10.00 mlm that baby pun tkeluar....uweeeekkkk.....cm tu la kot bunyi nyer....hahaha....

Acik(abangku) ingat baby boy...sbb time scan doc ckp baby boy....kelakar gila tgk muke dia bile yg keluar tu baby girl....kuang3.....hahaha padan muke....nasib baik lah time nk pilih theme utk bilik baby tu acik tak belikan ultraman, ben10 atau Naruto....hahaha...Zaa dh agak mesti baby girl sbb anak sulung acik dh boy...tp cian, Allah lbh sygkn baby boy tu...dia sempat tgk muka mama dan ayahnya hanya utk beberapa jam, doc ckp ade komplikasi paru-paru....

bila tanya acik nk taruk nama apa, dia pun blurr...yelah prepair nama utk baby boy aje, xkan nk letak Muhd Daniel Mikhail kot kt baby girl tu...so acik suh Zaa pk kan...tp last2 acik gak yg letak nama...So, Miss Newborn ni namanya Nur Indah Qistina Bt. Muhd Suhail.....jom tgk muka dia...



Taraaaaa!!!! Hehe....amacam comel tak Indah??? Comel cm aunty dyer,,,ok berbalik pd namanya...kenapa ek letak Nur Indah Qistina?? Actually my akak ipar dia tu mix indon and malaysia....so, Nur Indah tu akak yg letak....Qistina lak acik Zaa yg letak jd bila digabungkn jadilah Nur Indah Qistina...

pernah satu malam Zaa tgk acik kendong Indah n menitiskan air mata...Zaa tau kenapa, Zaa rasa dia bsyukur sngt dgn kedatangan Indah dlm hidup dia...yelah mcm mana kecewanya dia bila anak sulungnya diambil tuhan, mesti remuk hatinya kan...kedatangan Indah selepas genap 4 tahun perkahwinan acik...alhamdulillah diorg masih lg bertahan walaupun Allah uji diorg dgn dugaan yg mcm2.... =)

ok lah...jom tgk gmbo Indah ngan aunty dia lak...hehe



haaaaa amacam??? ok x??? same2 cun x??hehe....

aunty: "Indah cpt la beso ye syg...nnt aunty nk ajak Indah g shopping, g salun tp ayah Indah yg bayo ok?"

acik: "kepala hotak ko la adik...pokai r aku...Indah syg, jgn dgr ckp aunty k"

adesss!!! potong stim r acik Zaa ni...baru tgh layan2 ngan Indah....opsss tlupe lak,nk tunjuk gmbo mama n ayah Indah nie....walaupun xsecantik gambo Indah ngan aunty nyer tp layan jew lah....hahahahaha.....

2 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

sesuatu yg indah
cam nk nangis je

zaza berkata...

aah...mmg pown....Zaa pun sebak juge...tp amat2 bersyukur,,,,

nuffy

Pengikut