Isnin, 30 November 2009

adekah aku suda ok???

salam,
nk dpendekkn cite lah,
smlm lps kuar je hospital,
aku trus contact company tu..
sbb aku rase blom tlambat utk aku
usahakn...
aku xnk kedua-dua tlepas mcm tu je dpn mata..

aku ade call that company,
n bg tahu yg aku akn lapor diri esok..
tp diorg ckp tunggu diorg call lg skali...
tp kena redha la time tu,
kalo diorg xcall itu mknanya mmg aku xdpt..

aku smpai umah smlm dlm pkul 10 jg lah...
fhm2 je lah kan..
sure aku mmg tlepas kje tu...
sedih ok..
tp biar je la mgkin itu bkn rezeki aku...

tetibe pg nie diorg call
'iza boleh u dtg lapor diri esok pg pkul 8 tak?'
hah...!!!
tkejut gk sbb mmg surrender yg aku xkn dpt...
alhamdulillah.....
itu 1st skali yg tkuar dr mulut aku..
lps tu xthu nk ckp ape lg daaa..
nk siap2 lps zoho kang nk kuar...
beli brg2 ckt..
yg perlu semua lah...

nk call ibu bg tahu,
tp xpe lah..
ptg2 ckt...
gpun da bg thu Chenta...

Chenta tu reporter thebat...
xsempt kuar paper lg da dia tahu...
kang xjd suprised dah..
huhu...whatever lah kan..

nk kata happy xsngt...
nk kata sedih xda sbb lak..
so sedang2 je la,
mana taw ade pape hal lak lps nie...
dugaan nk dtg bkn bg thu kite dlu
'cik iza...jap lg dugaan nak dtg, so bsiap sedia lah...'
haaa..
kalo dia ckp cm tu kan best...
leh aku prepair 4 hari 4 malam...

hurm k la...
nk g mand2,
maklum la org tgh giler dr smlm,
pkul 12 blom mand lg...
k bye3...

Nuffnang???

Ape kejadahnyer???
haha...
well sumpah aku xthu menahu benda ape tu...
actually iklan tu pun my cousin yg buatkn..

kalo korg tnyer..
'zaza ko ade satu je ke?'
sumpah aku xphm...satu ape nyer!!!
huhu...
nmpk je cm celik IT,
tp tetap jg bodoh...
cm bangang jer..

huhu....
lg satu aku mmg haram xphm semua ni..
kalo korg baek hati cite r ckt..


kalo korg nk ckp aku
bodoh, buta IT, sengal
n semua lah...
yeah!!! aku terima...
sbbnyer mmg aku bodoh seyh....
huhu

SEPERTI NAK SEPAK MUKE KO LAH BODOH!!!

salam...
hye btemu kembali kite diruangan ini...
aku, Zaza dgn ini mengishtiharkn raya dh hbs,
so mase utk bperang lak!!
GET READY??
1.

2..

3...

START!!!


ko mmg bodoh la pmpuan,
ape lg ek???
haaaa PEKAK sekali...
xpun BUTA PERUT...
SIAL patut tmbh x??
tambah je la bg perisa vanilla ckt an an an...

well tkejut tak korg aku masih mengupdate blog tsyg ini???
bukan kah aku skg kt wad n tlantar cm org nk mati???
ahaaaa...

mari2 semua kite dgr ini cerite,
pmpuan tu mcm bodoh aje,
bila aku tanye dia ckp boleh aje,
tp bila dah pergi haram xade!!

*****************************

well seperti biase 29/11/2009 pkul 7.30 am...
aku dh otw nk ke kelantan...
sblm berangkat aku dah call klinik Orthopedik HRPZ II,
n aku tnyer..
'sy nk comfirm, Mr. Ahmad ade tak??sbb this tuesday i kena masuk OT ngan dia..'
n the nurse yg xberapa lawa n perasan lawa tu ckp...
'ade je kak,tok sah runsing ah...dio mari sokmo...xdak hal la...'
itu lah bahasa yg dgunakan...
org kelantan lah katakan...
so aku teruskan pjalanan...
smpai jer Kota Bharu aku call lg skali,
'sy nk comfirm lg skali sbb skg sy ade kt Kelantan dah...Mr. Ahmad mmg ade ke utk OT hari selasa nie...'
tahu dia jwp ape??
'ni adik yg call pg td ko??demo dah goyat dio ado ja...bak po la nk runsing sngt...xpayah la dok pening2 kepala babnyo dia ado...'
ok beres!!!

30/11/2009 pkul 9.30 am...
lps daftar masuk wad,
tserempak ngan Mr.Joe...
dia mmg akan masuk bilik OT skali ngan Mr.Ahmad...
aku senyum je la,
sbb nmpk dia cm busy...tup2 dia dtg dkt aku...
'u ni yg dtg nk buat operation femur tu eh?'
aku jwp,
'a'ah...'aku senyum je la dh org tnyer an...
'OMG!! klinik xde bg thu u ke Mr. Ahmad dgn i ade speech kt Bangkok esok?'
muke time nie dh nk berubh...tp still maintain cun dpn Mr.Joe..
'Ic...so how?'
'u nak tak masuk bilik OT ngan another doctor?'
time ni dh berubah ckt but still tahan..
'sygnyer sy xberapa pcaya ngan doc lain...'
terus blah cm tu jer,
ngan file X-Ray, MRI n semua file2 rekod sakit aku tinggl je kt wad tu...
nurse kat situ semua kelam kibut daaa...

time ni dlm kepala otak aku nk trus g serang klinik tu daaa...
kepala bapak dia la oiii,
aku dtg dr perlis la nenek!!
bukan dr terengganu or mane2 negeri yg dkt ngan kelantan...
time tu my dad n my mom dh panggil suh sabar je,
but aku buat2 xdgr jer...

sampai je klinik............

'excuse me. i nk tnyer ckt la mane cik I****?'
'mu kena tunggu sbetar, babnyo kena ikut gilire...'
'i nk jumpe dia!'
'tp cik kena ambik no dulu mek...'
darah dh naik...
dh xingt sape2 dah...
'excuse me aunty...did u understand, i ckp i nk jumpe ngan sial tu!!!'
haaaaa...
tgk kan da tkeluar...

semua mata tertumpu kt aku...
mampos r!!!
so cik I**** tu pun kuar...

'ye...cari sy ke?'
'aah...i cari u...ape kejadahnye i nk cari bapak u..'
'mek, kecek molek ckt deh...'
xsempt dia nk ckp hbs trus aku potong...
'nk ckp elok2 u kata? i dah call utk comfirmation pg n ptg smlm yg Mr.Ahmad ade tak...so ape u cakap?'
dia diam terus...tahu pun salah sendri..
ade sorg nurse tu dtg dkt aku,
'dik...kite ckp kt dalam k'
dsebabkan xnk malukan dia sngt kitorg masuk dlm..
n aku trus jumpa ngan Mr.Ahmad...

'well doc...i mmg xpuas hati...lain cerita if i xcall utk buat comfirmation...u know what, kalo dia bg tahu awal2 senang...sbb hari ni i dh la kena lapor diri kt tmpt kje baru...'
tibe2 rase cm nk ngis dpn doc tu bila sebut pasal keje.....tp tahan jer..
'anyway I**** sy dh bg tahu awak yg sy nk ke bangkok mlm ni kan??'
minah bodoh tu diam jer...
'mcm ni la doc, i dtg jauh2 tibe2 jd mcm nie, nenek dia pun bengang kalo jd cm nie...'
ckp pun dah xingt dunia...
my parents kat luar,
sbb aku xbg diorg masuk cmpur...
'i'm so sorry la zaza...minggu lps i da bg tahu dia ni..'
'kenapa lak doc yg nk minta maaf, pmpuan ni la spatutnye..'
tibe2 time tu mmg aku nangis!!
'u know what, i tpksa tolak tawaran kje yg slama ni i tunggu2 dsebabkn nk buat operation...but now ape jd???u xpe la keje pun dh sedap, mkn da sedap, rumah beso, keta mewah...but i semua kena usaha sendiri...'
dh mcm sessi luahan perasaan lak...
'calm down k...I**** i nak u mintak maaf n from now u kena amik cuti...'
'i tgk dlm bln ni dh bnyk sngt kes2 mcm ni'
puas hati kah aku???
oh tidaak!!

'cam ni lah, ape2 pun benda da jd la doc...i kalo boleh xnk kepoh2 cm nie...tp please la ni bkn benda main2...i nk dtg cni dh la kena amik MC dulu...skg nie ape cer???i nk u cari jg tarikh sesuai dlm bln nie...kalo tak fhm2 je lah...'
si minah poyo tu g amik buku OT n tgkkan tarikh ape yg sesuai...
last2 diorg decide 21/12/2009 lak...
sblm aku kua tu Mr.Ahmad minta maaf bnyk2,
aku xkisah sngt ngan dia tu..
yg aku panas hati ngan minah tu...
ape ko ingt ko nurse da bgus sngt hape?!!!
ni la hospital kerajaan,
wat kje cm lembu..!!!
bila aku ckp nk buat dkt hospital pakar perdana
Mr.Ahmad sendiri ckp xpyh...
lgpun mmg aku kenal rapat ngan Mr.Ahmad dr aku kecik lg daa...

drive dr KB - KANGAR
amik masa 5 jam,
bg seorg perempuan...
selalunya 8 jam,
jimat 3 jam beb!!!
cipta rekod tuh...ahahaha..
dh gilaaaa!!!!
dgn hujan lebat kt kelantan tu...
mak ayah kt belakang mengucap dah..
tp smpai je A.STAR trus tukar driver,
aku da penat,
ayah lak yg drive..

smpai umah trus on9...
kalo aku tahu nk jd cm nie,
aku dh lama bawak lappy nie...
huh.!!

kalo korg nk ckp aku xde adab or what else tpulang la...
bygkan la duet minyak keta lg,
makan minum lg,
hotel lg...
kalo bapak dia bg xpe gk..
ini pergi cm buang masa je taw..
dh la tlepas kerja tu,
itu yg sbenarnya buat aku lg tkilan nk mati...
lg 2 minggu nk kena g pulak,
duet lg...
adoiii...bodohnyer kau perempuan...!!!

PESANAN :-
jgn jadi bodoh mcm org tu!!
buat kje tu ingt la jg org lain
kalo dh tahu bkerja tu dgn org2 luar,..
phm ke tak ni??
huhu...da lintang pukang...
pening!!
bye....






Sabtu, 28 November 2009

-SALAM TERAKHIR-



salam...
hehe..so funny la title tu...
cm citer yg Rosyam Nor blakon malam raya ari tu...

well as u all tahu,
beberapa jam je lg aku akn blepas ke Kelantan...
so this is the last entry,
tp bkn selamanyer k huhu...
blk nnt i'll update segala bagai yg aku buat kt sne..
mcm g melancong la pulak,
hahaha...

ape2 hal tinggal je komen k...
yg pntg doakan aku selamat semuanya...
xde ape dah kot,
aku pun nk offline,
lps tu tutup lappy simpan dlm bilik...
seminggu lg bru aku on...
aku bg kau cuti seminggu wahai lappy tersyg,
sbb kau dh bkhidmat ngan aku tiap2 hari...
satu hari 20jam lak tu..
kalo aku kje wat ot pun xde la smpai lama cm nie,
sian ko kan...huhu

k lah akhir kata,
selamat hari raya aidiladha...haha
still dlm mood raya gk kan???
n doakan aku selamat pergi n kembali,
n yg paling pntg cpt sembuh...
salam syg buat semua follower aku....
maafkn slh silap aku ngan korg k...
salam rindu dr aku..............




-zaza-

Borak-borak ngan ibu...

salam..
lupe lak nk cite pasal siang td...
aku ade call ibu nk hilangkn sedih2 nie...
bila da dpt dgr suara ibu,
alhamdulillah!!
lega sngt2...
sblm ni Chenta ckp jgn ckp ngan ibu lg,
sbb ibu batuk kuat...
tp hari ni bila Chenta ckp call je lah,
trus laju jer aku call...

best jg sbb dh lama xborak2 pnjg ngan ibu...
ibu tnyer mak sane sehat??
aku mls nk jwb just tukar topik..
ibu ckp skg dh ok ckt,
sbb smlm Chenta bawak g klinik lps solat raya..

bnyk la yg ibu puji Chenta,
smpai dh kembang semangkuk Chenta tu..
'si bujang itu skg ni asik g kje je...ibu kdg2 pelik tgk dia..'
'kata dpt cuti tp xjuga lekat kt umah..'
hehe...bgus la cm tu bu!!
si bujang ibu tu kan da beso...
mesti la nk jg ibu pulak...

smlm je Chenta da bwk ibu tgk2 rumah...
ibu ckp xpyh bazirkn duet,
rumah skg ni pun masih elok...
aah, aku sokong!!!
rumah tu bnyk nostalgia kita la Chenta,
xkan nk pindah??
xsedih ker...huhu
tp Chenta ckp nnt ulang2 la blk umah lama...
bnyk la cikadak ko punyer nk ulang alek,
mmg la xjauh pun kg ulu pulai tu
dgn taman nusantara...
adoiiii...tp dia tu haaa yg asik cbok kje..
last2 benda lain pulak yg tinggl dlm umah tu..
ibu ckp dia xkisah asal Chenta selesa...
hurm..
xleh jd nie...
nk pindh sngt kasi umh tu kat aku!!!

sblm letak fon jer ibu ckp ibu dah penat batuk...
sedih sngt time tu...
ubt2 yg doc bg pun dh xbkesan...
diorg ade buat MRI but tgh tggu result cm ner..
Chenta pun satu hal,
hurm...geram tp xpe lah,
cube fhm situasi Chenta...

ibu ckp lagi jgn kecik hati sbb Chenta slalu bwk ibu g jln2...
hahahaha...
ape la bu nie,
biase la tu ank bwk mak g jln2,
xde salahnyer...
ibu ckp lg..
'jgn risau si bujang tu ade jg simpan duet utk kawen...'
aik???
mcm perli2 aku jerk...huhu
aku ckp bagos la...aku tnyer lagi,
'dah ade calonnyer ke ibu?'
ibu xjwb just gelak2...

lps dh sejam bgayut baru Chenta ckp ngan aku...
xde ape pun,
5 minit kemudian.
talian dmatikan..
bye2 ibu...huhu..
miss u so much!!

Antara Cinta & Coffee..

salam,
aku xleh tdo,
walau dh cube bkali2,
hanye tinggl xmkn pil tdo je lg..
tetap xdpt nk lelap mata...

brg2 semua dh siap packing...
agak2 ape yg xbwk lg ea..
hurm!!





(berfikir sejenak...away ke beg pakaian...tgk2 brg2 yg mane xder...)






surat masuk wad, card appoinment n kad dr JKM...
itu benda wajib utk masuk wad second class..
semua da ade...

berus gigi, ubt gigi ngan pcuci muka je blom masukkn...
sbb esok nk gune lg skali ble da bgun tdo...
hrp2 xlupe...
charger hp lagi satu benda pntg yg blom masukkn dlm beg,
sbb tgh cas hp kaw2 punyer...
hurm ape lg ek???






(jalan2, pusing2 rumah..dah mcm tawaf lak)

menjengah kembali ke lappy....






xde ape nk tulis lg kowt,
tp cam syg je nk offline n g tdo..
maklum la sminggu lbh aku xleh bdepan ngan lappy tsyg...
pk2 balik patut tdo sbb esok lps subuh dh nk blepas.





(main2 hp dlm 15 minit...)






sms angah bg tahu dia esok nk g dah...
dia xreply...
online kt YM,
tp tgk along lak xonline...
nk call ibu???
ishhh!! ape kejadahnyer,
sian ibu dh la xsehat...
call chenta???
hampeh!! dia ajak Faizul tdo umah dier..





(g dapo cari makanan...)






nasib baik ade mee rebus siang td...
panaskan kuah smbil potong2 cili merah..
5 minit kemudian sessi melantak..
tgh2 mkn ade sms masuk..dr wani...
'Zaa...sorry xdpt shopping ngan ko sblm ko g kelantan...'
aku bls,
'It's ok...ko kan org busy...kalah PM..'
sempat dua kali reply sms dia trus senyap...
sah2 tdo!!
hurm blurr...semua da tdo ker???

Jumaat, 27 November 2009

Pengalaman Operation ku...

salam...
haaaa!! kan da ckp hari sure bnyk nk tulis...
hahaha...xpe2,,
korang xnk bace sudah...

well mcm kt title tu kan,
aku nk kongsi la ckt pengalaman operation2 aku yg lps..
mane tahu ade yg bminat nk dgr..
hbs nk buat cane dah aku ni bnyk pengalaman ngan operation2 nie..
dh mcm otai lak...hehe
bkawan ngan doc tu mmg dh jd kebiasaan...huhu
dlm hp aku pon bnyk contact no doctor jerk..
tp kan aku pelik r,
apsal bile tgk doc jer semua handsome2,
semua cm jambu2 jer...
org kate perfect n good looking gak,
kecuali la doc2 yg dh tua..
take note k!!
tp sorg pun xmelekat ngan aku..hahaha
suda berangan...lalala~

aku ingt lg time operation tulang belakang dlu..
doc dh pesan sblm aku masuk wad,
berat aku paling maxsimum 40kg sahaja!!!
tapi bila timbang2 jer time tu dah 41kg...hahaha
doc tu cam sedih r sbb aku xdgr ckp dia,
asik melantak jer xpasal2...huhu
tp kan seyes aku ckp,
mmg aku da kurgkan mkn n sgala bagai..
tp nk wat cm ner kalo dh tlebih sekilo pun..
bukan slh aku!!haha
last2 doc suh aku pose just masukkn air jer....huhu...

************

setiap kali kite nak kena operate the 1st things yg diorg akan buat adalah,
diorg akan ambil smpel darah kite...
itu WAJIB!!
yelah nk cek takot2 ade mslh lain nnt...
itu yg paling aku SUKE!!
seyes aku cakap....
org lain semua takot jarum kan,
tp aku relax jer
walaupun kena amik smpai 2x pun xkisah...hahaha
darah aku jenis A+...korg jenis ape???

***********

sehari sblm hari operation pakar bius, pakar jantung, pakar bahagian yg kita sakit ni n semua org2 yg bkerja dlm bilik OT akan dtg buat meeting ngan kita...as a patient kite ade hak utk bsuara n paling penting turunkn tanda tangan tanda bsetuju nk buat...

aku ingt lg pakar bius tu tanyer,
u nak bius separuh ke bius habis...??
aku ckp nk bius separuh sbb aku xtakot..
aku nk tgk diorg wat...
last2 bila dh masuk bilik OT,
tgk jarum, tgk gunting, tgk pisau..
kecut terus...
baru je doc tu nak bius aku ckp,
'doc bleh x bius semua?'
aku ingt dia nk marah tahu diorg wat ape..
diorg siap gelakkn aku dohhh!!!
satu bilik tu gelakkan aku,
adoiiii malunyer....huhu

****************

after operation aku slalunyer masuk ICU...
org len xtahu la..
sbb doc ckp antibodi aku lemah,
so ape2 hal aku kena tahan kt ICU dulu..
tp sumpah aku xingt satu ape pun kenangn dlm ICU.
sbbnyer sepnjg dlm ICU aku xsedar..
sbb aku demam smpai 40c...
itu mmg wajib bg aku lps operation...
huhu terseksa...

**************

kalo sape2 yg pernah buat major operation mesti tahu,
setiap kali pmbedahan diorg akan tanam salur
bwh kulit kite,
fungsinyer utk drain darah2 kotor..
supaya tmpt yg kena operate tu cpt sembuh...
tp itu yg paling aku TAK SUKE!!!
sbb bila semua darah dh xkuar,
luka pun dah ok,
diorg akan keluarkan salur tu TANPA BIUS!!!
sakit taw,..hanya ALLAH je yg tahu,..
diorg akan tarik macam tu jer,
aku hanya dbenarkan gigit bantal
xpun jerit je kuat2...huhu...
mbuatkan bulu roma aku meremang n seram jerk!!!

hum itu lah aje...
yg lain tu kalo ade pun xbape penting...
well nasihat aku pd korg,
bsyukur lah ngan nikmat sehat yg korg dpt skg nie..
sbb xsemua org dpt nikmat cm tu...
huhu....
k lah....
bjumpa d laen entry....

Aku kena masuk wad!!

salam..
hahaha...tgk title tuh...
actually memandangkn esok dh nk blepas ke kelantan..
so this is the last day utk post2 entry..
actually nnt dlm wad xleh nk on9...
fhm2 je lah,
nnt ade je nurse yg nk jeles..
byangkn la nk cas hp pun nk naik angin...
gile ke hape..

*********

well, dsebabkn dh ramai btanya
'zaza sakit ape..?'
'excdent ker..?'
'kenapa nk buat operation...?'

n mcm2 lg la soalan yg sewaktu ngan nyer,
meh sini aku nk explain ckt...

actually aku ni sakit dr kecik lg...
penyakit aku namanya
OI (Osteogenesis Impefecta)
xtahu benda ape??
lorh...g la cari sendiri..
internet kan ade..haha
well time kecik2 dulu aku xleh aktif cam bebudak len...
bygkan la kalo jatuh ckt pown bleh patah...
adoiiiii..huhu

but time tu doc ckp xleh nk wat pape lg,
tunggu aku beso n after that bru kite buat operation...
so now aku dh besar!!
yea yea!! ahakss..
masuk ni kali ke-3 lah operation aku...
yg 1st dulu buat kat betis kiri,
itu sbb ade ketumbuhan yg dpanggil (Humongeoma)...
2nd time tu buat operation tulang belakang,
kat bahagian L4, L5 n S1...
hehe..xfhm jg eh???
mmg korg xkan phm..
bdk2 medic je yg akan phm n
org2 yg bpenyakit mcm aku...hahaha

so kali ni diorg nk buat kat paha sbelah kanan...
kali ni agak seram..
sbb doc tu ckp nk potong2 tulang aku yg patah tu,
n then susun balik lps tu masukkn besi,,..!!!!!
adooiiii....
adakah kau ingt kaki ku mcm kaki lembu kah???huhu
but still cool jer...
takut mmg ade,
tp xnk la smpai ganggu pemikiran..
lgpun bukan saje2 aku kena operation,
utk kebaikan masa depan aku jg...

tp ni bukan kali terakhir,
ade lg operation lps nie...
tp blom bincang...hurm hbs satu badan berparut...
tp xpe,
gune lah Bio-Oil....
hilang semua parut2...ahakss..

so, aku sngt2 bharap doa2 korg...
korg kan kwn2 aku..
aku cume ade blog ni jer utk luahkan ape yg ade dlm hati nie...
happy ke, sedih ke,
semua nk citer cnie...adoiii...
29/11/2009 (esok) - bertolak ke kelantan
30/11/2009 (lusa) - masuk wad
1/12/2009 (tulat) - insya allah operation...

ok...semoga bjumpa dlain entry...
luv u all!!





Hari Itu Dalam Kenangan...

salam.
hye semua2...kebosanan melanda pg2 buta nieh..
tdo???dh xrase ngantok wpun masih awal pg..
lg satu perut nie haa memulas...
ye lar semalam mkn bnyk dohh...
well aku nk cite psl smlm lorh,
nama pun hari raya..
sure bnyk benda nk dkongsikan...
xkisah la kt mne pown kte berada,
walaupun xsemeriah raye puase
but still dpt merasainyer rite???hurm

bgun pg jer mcm biase setiap taun,
kitorg mesti siap2 nk g solat raya...
but this year aku xsolat..
xboleh la pulak..
juz duk kt luar msjid n tlg2 m.cik2 hidangkn mknan..
lepas khutbah kang ade mkn2..
smbil2 tunggu diorg kuar msjid sempt suh sorg nieh snap pic aku..




* nie la pic d pagi rayer*

lps snap pic aku jln2 sekitar masjid..
kbetulan blkg msjid tu kubor so tgk2 je dr jauh
kubo atok sbelah ayah, nenek sbelah mak,
kubo arwah abg amar..
n the most important kubo my late best friend..
arwah Liza n arwah Haris...
tibe2 syahdu sorg2 kt ctu..
ingt nk g dkt tp,
khutbah pown xhbs lg..
memandangkn jp lg pown fmly aku pun dh nk g jg...
so tunggu je la...

*****

smpai je rumah sessi melahap plak..
td kt masjid dh mkn,
kt umh pun mkn lg ker???hahaha..
well nie kan rayer so mkn la bnyk2..
so sempt gk snap2 pic ngan adik2




aku, ammar n adilla,,
actually nk amik gambo satu fmly
but mom n dad ade kt tmpt korban..
so kitorg2 jer yg amik gambo..
raye aji sure xsempt nk snap pic satu family..
tgk la baju pun xsedondon..hahaha

well jom lah tgk2 pic yg len...



*beranda kitorg yg blom siap...aku n adilla*



*bersama daging2 lembu yg tlh terkorban...haha*





*dah penat tgk la tv dulu....*



hurm nie je la...nnt aku update lg...
ayah ckp hari ni nk blk kmpg dia..
tp xcomfirm lg..
well agak sedih r sbb dh dua kali raya
xdpt nk beraya ngan Chenta n ibu..
hrp2 Chenta jg ibu ngan baek..
smlm dah call ckp ngan ibu...
ibu still batuk2 mcm dulu,
tp dgr dah mcm teruk lg...
risau, sedih, semua ada..

ok lah...bjumpa d lain entry...
cyg kamoo semua!!

Khamis, 26 November 2009

SALAM AIDULADHA....

salam..
Wah...wah..wah....
jeles aku semua dah post entry rayer...
aku je lembap ckt...ahakss..
well biase lah cbok dr pg td..
tlg2 kat dapo n then kemas2 rumah...
abg2 semua balik,
so anak2 sedara pown da penuh satu rumah...hhuhu
tpksa lah jd mak cik jap sehari dua nie...ekeke..

well pg td, blk je dr pasar trus start buat dodol...
aku ade snap pic time tu,
but xsemua la...
sbb dkt2 dodol nk masak,
aku kena tolong kacau gak...so xsempt nk amik pic dodol yg dh siap...
xpe lah...esok2 je aku kasi dodol yg dh siap tu k...hehe...









*sampai sini jer...time ni blom cmpurkan lg ngan gula merah...huhu*




well...budak2 la yg paling meriah kan..
dh jumpe sepupu2..
bleh main2...
ade yg xbape mesra,
tp last2 meloncat sama2....
anak mak lang aku ni periang tp
kalo mula2 smpai tu dia xbpe nak mesra ckt...
duk sorg2 jew...biase r xbiasa lg...




tgk tu...senyum pown xnak...
tp last2...





nak juga bermain ngan diorg tu..hehe



hurm...ni je la entry aku buat masa nieh...
penat giler dr siang td xhbs2 buat kje,
ketupat kitorg buat jg tp tu lah,
xde spe nk jd cameraman...
so xde la pic nyer...

k la...dkesempatan nie...
zaza nk ucapkan selamat hari raya aidiladha...
maafkan la zaza andai zaza pnah tkasar bahasa ngan korg...
so esok zaza nk balik kmpg tok ayah..
nak tgk org2 sembelih lembu...hehe

Rabu, 25 November 2009

selamat pagi malaysia....

salam,
morning hehe.....
after aku mbebel kt blog nie smlm trus tdo...
melayan mimpi2 yg xbape nak indah..
lps tu kul 4 dah bgun,
tlg mak masak kt dapo...
kitorg satu fmly hari nie puase..
hari nie kan wukuf kat pdg Arafah,
so buat la puasa sunat..
so to all my fwenz bnyk2kn la bdoa hari nie,
sbb pintu2 langit tbuka luas
utk doa2 kita hari nie...chayok2!!

moral: bukan hari nie je k nak bdoa...tp konsistens r kn,..hhuuhu

lepas jew kitorg semua sahur,
aku ingt2 tu nak smbung mimpi smlm
maklum la hari masih mude...ekekeke...
but no chance lorh!!
mak ajak g pasar borong..
actually this is my 1st time g pasar borong kul 6.30pg..
standard r sure xmand lg time tu...ahaksss..
xper2 bkn aku sorg xmand..
aku taw ade jg yg kt pasar tu xmand..
(cehh!! nk cover line r tu...)


-muka xmandi..haha-


kitorg g berempat..
aku, mak, amar n adila...
adik aku adila tu bru je blk bcuti,
ye laaa esokkn raya..
ngan perasaan mengantuk plus xmand cm xsemangt jew..
tp bila dh smpai segar jew mata nie,
yelah ngan bau ikan2 freshnyer,
ayam fresh lg,
daging2 lg...adoiii..hahaha...

ade sorg p.cik nie tegur mak aku...
'anak cikgu ke tu?' giler satu pasar nie kenal mak aku...
adeyhh...mak aku ckp 'aah anak..saje bwk dorg nie'
p.cik tu senyum n angguk2kn kepala..
p.cik nie handsome gak au....hahaha...
kitorg nie cam anak2 itik yg ikut maknyer bjalan...
lps mak byr je kitorg tlg bawakan..
tp si pemalas amar tu dlm keta jew,
nk layan tdo rasenyer...ngokk tol!!

-ni la orgnyer...dh smpai pasar pun buat2 malas-




settle kat situ ape lg,
balik la...
tp smpai je rumah mak ckp nk g pasar minggu lak...
sbb ade benda lg yg blom beli...
hurm ngan bsemangatnyer aku ckp
'g pasar smpai maghrib pun xpe mak'
nahhh!! bgus x jawapan itu...ekeke..
mak just senyum jer..
lps taruk semua brg2 yg beli kt pasar borong td kt freezer,
kitorg kuar lak nk g pasar minggu...
ayah ckp 'amboiii borong sakan nampak nk g mane lak?'
haha...ayah tu bukan ape tkot duet dia hbs gaknyer...
adoooiii...ape la ayah nie..hehe
mak tu independent k!
duet ayah kasi dia xsentuh taw,...ahaaa...

smpai pasar minggu kitorg beli
daun palas (utk dbuat ketupat pulut),
daging and ayam...
hari ni semua balik,
so kena masak meriah2 la ckt...
jap lg kitorg dh start nak kaco dodol...hehe..
sape nk join angkt tangan!!!!hahah

k lah nnt aku update lg blog nie...
tgh2 xsebok sngt nie mesti nk merepek bnyk..
so sessi nk masak rendang, ketupat n semuanya lah akan bmula...
esok da nak raya so,
SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA =)




bosan...

td aku gaduh ngan Chenta..
bru je post entry yg td,
aku sms dia...
pendek cite semua xkena...
mcm org gile gk aku jdnyer...

hadooiii...fhm la ckt perasaan nie..
kang xbg tahu ckp xnak kongsi,
dh bg tahu HAAAAAA
ni la yg dpt!
aku sakit hati,
dia lg lah sakit hati...
sbb mulut aku ni laser..
xpasal2 kena sembur...

bile la nk balik JB n tamatkn semua nie...
seksa taw tak!!
yg org2 kt perlis nie nk sngt aku tinggl kt perlis ape cher???
dulu time aku kecik2 buang aku,
dh besar nk kutip balik ker???

hallooo!!!
buka la biji mata tu luas2 ckt daaa!!
cm bgus sngt kau org smpai nk tolak aku kesana kemari...
ingt aku patung barbie ke ape...
nasib baik la aku ni dgr jg ckp angah,
kalo takkkkk,
jgn harap aku nk jejak kaki ku yg suci lg wangi ni
kat bumi perlis nieh!!!

arghhh!!!
benci2....aku xnk nangis!!
zaza, this is just a simple problem...
jgn nak besar2kan lah..
sabo2!!
aduhhhh....
angah!! i miss u so much...
adik xske tinggal sini...huhu...
dah la ko xbalik raya haji nie,
skali aku sembelih nak???
terus jd janda bini ko tu hah....
*dh mula merepek xpasal..

kini kembali...

salam,
hye semua...
sorry la lmbt tulis blog sejak2 nie...
adekah aku sedang bahagia???
adekah aku suda kaya??
oh Tidakkkk!!
bkn ape just sejak2 nie cm busy ckt..
tlg kembar buat promotion..
(alahai kembar la sngt an)
smlm pown tdo xcukup..
dh mcm kje 24jam lak..ahakss!!

korg agak2 la an, aku patut buat satu blog lg x??
utk promosi kembar i punyer boutique??
hahaha...
hurm still thingking nieh..
xde idea...
cam r aku ni pndai sngt buat2 blog nie..adess
pd hal blog nie je bape lama amik mse nk wat..huhu

eh!!
kalo korg rase2 cm nk kuarkn duet beli2 baju xpyh susah2...
duk je kt umah..
n then buka nie,
http://myspace.com/zazakoreanboutique
hah..kat situ je dah bnyk baju..
smpai pening2 kepala nk buat pilihan..ahakss..
sumpah xtipu!!
tambah2 skg tgh buat promotion...
lg mau senang text jew aku - 012-5121038 (hnya utk urusan biz k!!)


Selasa, 24 November 2009

Tolong Aku...Tolong Korang

..hari ni sessi nk mjual baju yg diimport dr Korea..
..tolong kembar ape la slhnyer an an..
..dpt gk komisen utk topu-up..haha..
..ok if ade yg bkenan dihati..
..0125121038 text me k..


~1 Baju = RM39.90 (POSTAGE=RM8)~
~2 Baju = RM75.00 (POSTAGE=RM8)~
~3 Baju = RM100.00 (POSTAGE=RM8)~
~4 Baju = RM140.00 (POSTAGE=RM8)~
~5 Baju = RM170.00 (FREE POSTAGE)~

hah!!murah x??ngeeh3...haha
..xpe2 leh tgk2 je dulu..
..kalo ade yg tertusuk disanubari bg tahu aku k..
..kpd sape2 yg dh lama xganti dress baru..
..kpd pakwe2 yg nk hadiakn makwe2nyer baju baru..
..n kpd yg poket tgh kembong..haha..
..ape lg take n look r..


-H075-


-H064-


-H050-


-H037-


-H027-


-H012-
(aku nk yg nie,tp xde yg nk belanja..huk3..)


-H008-


-H005-


-H003-


-H002-

ok apa mcm???
ade lg tp mls lak nk upload...
kalo korg nak tgk,
buka kt cnie k..
http://myspace.com/zazakoreanboutique

kat sana lg bnyk...
so for those yg mmg bniat nk shopping
aku nasihatkn lbh baik g sane jew..
sbb bnyk pilihan..
yg aku upload kt blog ni just baju2 yg aku minat jew...wahahaha
k..
ape2 hal text me k!!


cyg kowg cumer!!!mmmmuaaahhxx!!

Isnin, 23 November 2009

please bace entry kali nie =(


..Assalamualaikum..
..hye semua...
..korg dh tdo ek??? tak aci..
..hurm korg ni xbest la,malam kan masih muda-mudi..
..g la lepak kt kedai maple smbil wifi kew..
..g la maen skeat kt dataran BP kew..
..xpun amik angin kt Stulang Laut kew...

..adoiii...yg aku nk jeles ape cer..
..huhu,bkn ape mlm nie sumpah xleh tdo..
..td aku call pihak pengurusan,tnyer ade buat OT tak..
..diorg kata on je tiap2 hari..
..so esok aku nk wat OT lah dr duk umah..
..main cafe' world kt facebook pun lmbat je naik level..


..bertuah btol la boss aku dpt pkerja workholic nie..
..so kpd boss2 diluar sane..
..adelah rugi bg anda2 yg xdpt pkerja cm aku nieh..haha..
..kasi cuti 3 minggu pun nk wat OT gak..
..sure esok aku sorg kt office..
..kak Huda balik kmpg husband dyer..
..en kamal g holiday ngan anak bini dyer..
..ckgu Fuad mybe kt Kedah umah mak mertua dyer..
..xkisah la, boleh aku bermaharajalela ckt..
..esok pakai casual dh r..
..nk pakai lengkap pun xde sape pndang, haha...

..korg taw, aku nie dh berdebar2..
..1/12/2009 xlama pun lg dah..
..rase cm nk tcabut jantung nie..
..still dlm ptimbangan, sama ada nk g je tmpt kje baru tu..
..atau buat operation!!..
..ni je la kje aku tiap2 hari ble bgun pg..
..asik pk benda yg sama..
..that's y aku nk g kje,at least aku xla jd bengong balik..

kalo terima kerja tu sah2 xbuat operation lg..
so maybe,
xslesa nk tumpu pd kerja baru sbb sakit,
tp gaji lebih masyuk,
n
xdpt berlari sesuka hati..haha

kalo buat operation tolak peluang kerja tu..
maybe,
amatlah berduka cite sbb tlepas peluang tu,
kerja tmpt skg nie jg,
semakin sehat,
proses utk next operation akn lbh cpt..
dpt tmbah ketinggian...(itu yg pntg..haha)
tp xdpt nk penuhi impian aku..huhu

ntah la kan...ni la namanya ujian dr Allah utk hambanya seperti aku...cube bygkan dalam satu masa aku kena buat pilihan...n then of course la aku xnk kehilangan kedua-duanya..Dia nak uji aku sejauh mana aku dpt positif ngan setiap dugaan yg dia bg..
mungkin aku blom cukup kuat utk semua ni, tp bak kata angah semua nie mengajar aku lebih matang dlm bfikir n bijak buat pilihan..
kdg2 aku nie sbg manusia xterlepas dr berfikir diluar kemampuan..mksdnyer, pernah jg sekali tu aku ckp benda yg aku xpatut ckp mcm 'kenapa allah bg ujian ni pada aku?' and yg sama waktu dgnnya..
mungkin aku jarang ingt pd Dia, that's y dia bg masalah ni pd aku supaya aku masih lg ingt pd Dia n minta tlg padaNya...

aku harap walau ape pun keputusan aku nanti fmly aku akan lapang dada terima n sokong aku...sbb diorg tahu betapa aku susah nk buat pilihan..
aku rasa ni lah 1st time aku diuji ngan ujian mcm nie..dh nmpk sngt xde jln melainkan tolak peluang yg dtg dpn mata mcm tu jew..

along ckp event nnt aku kena buat mcm tu,aku kena redha...sbb bila ikhlas jew insya allah, Dia akan gantikan dgn yg lbh baik..sbb Dia nak kita tahu yg Dia sngt sygkan kita hamba2Nya...
mcm citer nabi allah Ibrahim..mcm mana Allah perintahkan utk qurbankan anaknya Nabi Ismail..dsebabkan nabi Ibrahim pasti dgn apa yg dia lakukan dgn penuh keikhlasan dia laksanakan perintah itu dengan redha...last2 ape jd???Allah gantikan Nabi Ismail dengan seekor keldai bukan??...

bila fikirkan balik sejauh mana pengorbanan aku selama ni mmg xde tolak bandingnyer dgn pengorbanan nabi2 kita sblm nie...aku nie boleh dikatakan sngt jauh dr segala aspek tu...yea,aku sedar tu..along ckp jdikan Aidiladha kali ni adalah Aidiladha yg akan buat aku ingt smpai bila2...walau ape pun keputusan aku nnt, buat dengan seikhlas hati...
mmg sedih, sape tak sedih kan...
tp aku pernah dgr jg kata2 yg lebih kurg mcm nie bunyi nyer...
'setiap air mata yg mengalir akan digantikan dgn yg lebih baik...'
itu sbenarnya yg aku harap2kan...
semoga penat lelah air mata ku ini xkan menjadi benda yg sia2..

wah2!!! pnjg lebar la pulak...hehe...tu lah sekali dpt luahkn ape yg terbuku cm nie la jwpnyer...aku ade fmly..aku ade kwn2...aku ade Chenta..tp, nak buat mcm mana kalo aku nie dh jd spesies yg xreti nk bkongsi2 cerita sedih dan ketawa,,..ngeh3..at least ade jg blog nie utk aku coretkan yg mana aku rasa nk tulis...hopely kpd follower aku korg xde la jemu sbb asik dgr cite2 sedih je dlm blog aku nie..

k lah,sian korg asyik mbace dr td...dh tu merenung giler dalam kt screen nie...silap2 leh naik power mata tu...hehe...thanks ea sbb sudi bace smpai hbs...kalo ade sape2 nk bg kata2 nasihat n dorongan...silakan,sbb itu yg aku perlukan saat nie...kalo sape2 ade komen yg membina pun silakan jg...tp pd sape2 yg nk kutuk aku xpasal2, tunggu la hadiahnyer (aku xmain2 k!!)..
k lah selamat malam...

*tdo dlm tangisan yg xde sape fhm ertinya....

Kenduri Cukur Jambul....

..haha,cukur jambul..
..kpd sesape yg ade jmbul n blom dcukur lg,sila cukur sblm ade yg tlg cukurkan..
..xde la, ni jap lg aku nk blk kmpg jp..
..ade kenduri cukur jambul..
..sepupu aku punyer cucu..
..haaa korg pk la sendiri ek..
..so mln ni if ade sempt bergambo2 ngan diorg aku update k..
..ok lah nk g mand n siap2!..

..syg kamoo semua!..

pesanan:: sila mandi bg sesape yg blom mand k!!

petang yang indah

petang ni dah lama aku xrasa mcm nie...
tea time with my beloved fmly...
but adik yg berdua tu cm ade yg xkena,
sorg pndag kanan, sorg lg pndg kiri..
bile tnye mak,
aah mmg pown...dh terkena sawan budak berdua nie..
kalo cuti skolah dh mula xsah kalo xgaduh...

tp kdg2 kelakar jg diorg nie,
yg amar ni abgnyer suka bg nasihat tp,
bila dh kena kt batang hidung sendiri tahu jg nk marah...
yg amir adiknyer bile dtegur je,
ade je jwpn yg laju kuar dr mulut dia...hurm...
sama2 xguna psikologi...lantak lah..
aku lak akan bsuara jika perlu..
budak2 laki dlm proses nk mbesar lah katakan..
kang xpasal2 aku lk yg jd mangsa...

tp makan tetap makan beb!! hehe
hari ni aku sempt buat chocolate cake with moisse dan muffin...
n then cik Tipah sbelah rumah ni buat kueh Koci kasi kitorg...
waaahh!!! meriah jg petang2 cm nie...
dah la cuaca redup smcm,
sejuk mcm kat cameron highland jew.. (sedang berangan)
tetibe mak tanye 'Has sihat tak?'
aku ngan muke kayunyer jwb sihat la kot...
len mcm jew tetibe tnye psl Chenta,,...

so itu je la nk citer kot..haha...agak best la, mcm ckp kt entry sblm nie...pmulaan yg bagus...mak ckp nk buat dodol 26hb nie...yelah raye dh dekat...sumpah aku xingt langsung pasal rayer...maklum la aku nie jenis pndiam ckt, hehehe...best juga eh...baru teringt cm nk pasang lagu raye kt blog aku nie...haha...excited la pulak...huhu...

jumaat nie raye ek???huhu....baju raye aku??ade la jg 3 pasang itu pown blom g amik lg...tempah dr bulan julai ari tu...hahaha...xpe2 akak tu xmrh punyer sbb aku ni customers tetap dia..hehe..hum yg lain blk tak ea, angah dah tahu sure xbalik sbb akak dah sarat sngt dah...tunggu hari je nk bsalin...along, acik ngan alang insya allah balik...taun ni achik beraya ngan org baru la nmpk gayenyer...hehe...meriah jg fmly aku nie...huhu

pesanan:: sayangilah keluarga anda!! semakin hari semakin syg!! peace!!

Ahad, 22 November 2009

Dinner Semalam

hye semua...hehe....camat hari isnin....giler seyh cm xcaye jer yg hari ni aku cuti...almaklumlh,xpenah2 duduk umah hari isnin tdo lak smpai bgun pun dh lewat nk mampus...anak dara pemalas....hurm...mak pun xbising maybe dia tahu aku kuar dinner smlm..

oh yea..ikutkn td nk cite psl dinner an...so smlm mmg berat hati nk kuar ngan Arull...tp dia ckp xrugi pun kalo aku kuar ngan dia sbb ade benda yg menanti aku???ape la agknyer,jgn suprise kasi katak pisang sudah...kang xpasal2 ade yg melayang...hurm, so dsebabkn mmg dh xde pape plan smlm...dr asik ngadap game cafe' world kt facebook adelah baik jg aku kuar dinner....dimaklumkn bhwa kebelakangan ni mood aku xbape ok kan, so kuar pun atas dasar utk memenuhi permintaan mber lama...

time dia pick up aku dia ngat aku xsiap lg, sbb mcm aku bg thu la aku pkai cardigan warna putih yg ade cartoon mickey mouse, sandal pun ade kepala mickey mouse ngan skeeny jeans...ade gk mak aku ckp nk kuar dinner mcm tu ker???aku buat muke blurr je ngan make-up secalit pun xde...lantak ko la Arull dh nk dinner sngt ngan aku an so jgn bnyk songeh ea...1st dia smpai umah aku tu giler gelak besar kitorg semua, yela Arull complete ngan kemeja n then suar nyer....aku lak cm nie...smpat lg adik aku perli, bagai pinang dibelah hancur!!! damm u adik...siaplah ko nanti...

so xnk buang masa terus r g Putra Brasmana Hotel...otw tu masing2 diam mbatu, masing2 layan perasaan...smpai je,kitorg cari parking punye la penuh sbb mlm td tu ade function ape ntah...last2 parking pun belakang hotel je laaa an...lps parking leh lak terserempk ngan mber si Arull nie, diorg borak punye borak smpai lupe aku nie bdiri punye la lama kt sbelah...last2 xleh jd nie...

Zaa: ehem2!!...sambil kuis kaki cm nk bg penyepak sorg satu...

Arull: alahai...lupe plak nk kenalkn org kt sbelah nie...hehe...sorry ea...

mamat tu: adik ngko eh???

ADIK???perh...ini yg aku xleh tahan dohh...ape muka aku nie 10x lebih muda dr Arull ke ape...mula2 aku gelak2 biase je xthu plak yg si Arull ni smpai tsembur2 gelak....hadoiii, ape lg jd sesi gelak2 plak kat parking lot tu...semua pndg je, aku ni lak siap hentak2 kaki lg...kelakar betul...

ok lah lupekan jer yg tu...hurm kalo korg tgk dressing aku time tu pun sah korg ckp kitorg nie cm adik beradik...yelah sorg siap bkemeja segala bagai sorg lg sempoi nak mati.....so bile oder dh smpai tggu ape lg, sesi melantak pun tibe...opss! lupe nk bg tahu aku kuar ngan Arull tlupa bwk hp tp lappy nie je yg ingt nk bwk....maybe kena reka hp besar gedabak mcm lappy nie agaknye baru xlupa nk bawak g mane2....hahaha..so xdpt la nk amik gambo Arull n yg paling pntg gambo mknan aku ni haaaa...huhu

tgh2 layan makan nie tibe2 Arull kuarkan sampul...agak beso la jg...warna biru muda...kasi kat aku...dia tersengeh je...rupa2nya last month Arull ade jumpa Chenta kt JB...so dsebabkn Arull xkenal sape2 kt JB tu Chenta suh Arull tinggl je ngan dia....so Arull ckp dia dh bnyk dgr pasal cite aku n Chenta....aku just buat muke blurr sbb mls sngt nk lyn bila ade pihak ke tiga yg masuk cmpur...tp sampul ni mmg dr Chenta...Chenta kasi kt Arull sbb Chenta tahu Arull nk balik perlis...ape2 pun Arull thanks a lot ea...

lps dinner aku ckp nk blk terus sbb aku xbape nk ade mood nk kuar jejalan...Arull pun xde hal n kitorg otw balik...aku tnye la dia cm ne ngan hidup dia skg, dh dpt lupakan Liza blom....tgk dia pun mcm susah je nk jawab aku pun abaikan je lah......actually Liza is my classmate time skolah dulu, but Allah lebih sygkn dia....aku ingt lg semua tu jd dpn mata aku sendiri....nak imbaukan balik mmg xsanggup lah, sebab kitorg semua rasa bersalah sngt, sbbnyer arwah xsempt tahu perkara sbenar....mungkin ade hikmah dsebalik semua nie...aku harap kau tabah k!!

so bila smpai je dpn umh Arull ckp thanks sbb penuhi aktiviti dia time cuti nie...aku just senyum je,sblm dia masuk keta dia ckp mmg dia xdpt lupakan Liza tp hidup kena teruskan...yeah!!! mcm tu la kwn aku....aku tahu perasaan dia,walaupun dh 2 tahun lebih benda nie jd dia tetap xde pengganti Liza...so agak2 pkul 10.30 kitorg bsurai,hehehe....

masuk bilik je terus buka sampul yg Chenta bg tu....dlm tu ade rantai silver mmg sweet sngt....and yg paling besar adelah card tu....apakah isi kandungannyer, biar aku je yg tahu.....tp sumpah lps aku baca tu aku nangis lg, tp nangis bahagiaaaa....hehe...smpai kan aku xsedar bile aku tertido dgn xtukar2 baju....adekah aku selekeh???haha...mlm td je k,sblm2 ni aku xmcm tu taw...hahahaha...pasal necklace tu aku xnk pakai,simpan je....aku nk tunggu dia pakaikan...ngeee...miang ko!!!

ok lah...maybe tu satu pmulaan yg baik utk kami....ape2 pun aku dh kembali normal walaupun ckt....hrp2 bterusan lah an... =)

Let's go for Dinner

Haaa...ade sesape yg free mlm nie??
jom teman aku g dinner wif Mr. Arul...
hurm bru je tserempk ngan dia smlm,
hari ni dh ajak dinner...
agak2 sesuai ker nk g dinner ngan cuaca cm ni???
(mncari alasan yg munasabah utk Mr. Arul)
ke patut kt umah on9 jew???
(tgh pk lg nie....)
tp kan kalo ade yg nk join lg best....hahaha...

p/s:
*smoga kuat iman yeah zaza!!
*smoga duet ku xkuar satu sen pown.....
*smoga Chenta xmarahkan Coffee sbb Chenta kenal sape Mr. Arul...
*pergi makan pastu trus blah ea Mr. Arul, xde lencongan k!

~~cardigan mickey + skeeny jeans = mkn kt hotel.....gila kah???ade aku kesah???hahaa...~~

Sabtu, 21 November 2009

Selamat Hari Ahad

dh pukul 1 lebih bru nk ucapkan selamat hari ahad???adekah anda terperasan sesuatu???hahahaa..gilaks aku nie...today aku bgun kul 11 pg kerana bahawasanya disini cuaca semakin hari semakin sejuk dsebabkan tindak balas hujan thadap negeri2 yg terkena....kuang3...
so bila bgun still nmpk mcm pkul 7 pg, dgn bunyi hujan xhenti2 n then matahari pown xnmpk2 lg...
kesimpulannya dsini jika hujan semakin lebat mood utk tdo semakin hebat...hahaha

actually smlm on9 smpai nk giler...xsedo dh pkul 3 pg...hahaha....lps on9 still xdpt nk lelapkn mata nie...tibe2 angah call dr singapore...dia ckp sane dh siang...hihihi..bodoh nyer engko...ko ingt singapore tu cm UK, Paris kew...wahaha...bile dh call mcm2 la borak...dsebabkn sejak2 nie aku giler ckt n plus xde mood aku pun meluahkn perasaan lorh...lps tu ape lg, mula la sesi menangis antarabangsa...dia salahkan diri dia sbb hantar aku balik Perlis sedangkn mmg giler2 aku mbantah dulu2 xnak jejak kaki yg suci nie kt perlis...aku just diam, dalam hati mmg aku ckp 'mmg semua salah ko la angah' tp xsmpai hati nk ckp mcm tu kt abg tercinta....

yeah!! kebelakangan nie Zaa yg bnyk ckp n gelak mcm org sawan dh btukar bisu dan cacat...xde perasaan plus giler baban....huhuhu...ntah mcm mane dia bleh tnyer kt aku pasal Chenta...hurm dsebabkn xnk selindung ape2, aku ckp la aku ngan Chenta skg ni tgh bg masa utk diri masing2...sebabnya???kitorg sndiri xtahu...tibe2 muram xpasal...mungkin ikut cuaca jg kowt...kikiki...so angah ckp dia minta maaf sbb pisahkn aku ngan Chenta....

mmg susah bila tpksa buat PJJ nie....semua benda nmpk xkena...ckt2 nk cemburu....selalunya bile chenta kuar jln2 ngan kwn2 aku xjeles mane pun tp bila time aku kuar ngan mber2, Chenta plak nk lebih2...pk yg bukan2...hurm, ntah la...bkn xsanggup lg dah nk teruskn hubungan nie tp tu lah semuanya plu difikirkn lg...

tp aku tahu sebabnyer kenapa angah suwoh aku tinggl kt perlis...walaupun aku tahu angah terpaksa buat keputusan cm g tuh aku tahu dia bersalah giler2...tingat lg waktu 1st time aku nk tinggalkan negeri Johor terchenta....Chenta merayu2 pd angah jgn kasi aku balik perlis, smpaikn aku nmpk Chenta menangis...tp angah ckp pd Chenta ni semua pengorbanan yg perlu kita semua hadapi...aku pulang ke perlis ngan misi dan visi....hahaha...hopely aku xlama kt sini, bila semuanya dh kembali ok, aku akan tinggalkn negeri yg penuh duka ini....sian la ko Perlis, aku cop yg xbaik jew pd ko kan...hahaha

hurm itu je la yg nk aku tulis skunk nie....bila dh jd spesies yg kurang bkongsi mslh ngan org yg xrapat bleh jd giler juga...kat blog nie jer boleh aku tulis sesuka hati mak bapak aku....lps smlm tu aku rasa lega la juga walaupun ckt...at least aku xde la jd org yg xde perasaan hari nie....agak hepi dohh... =)

Jalan-jalan lagi...

pkul 10 pagi...
bju kurung warna coffee...
xbwk pape kecuali,
ic, card bank n money cash
dan xketinggalan hp!!!

xde arah tujuan...
kereta tinggal kt umah,
ikut kaki ni melangkah..
last2 berhenti kt bus stop yg xde makhluk,
aku satu-satunya makhluk
yg bjaya smpai waktu itu...

duduk,
pandang kanan,
pandang kiri...
tengok bawah,
tengok atas,,
toleh belakang nampak kt dinding bus stop tu tulis
'Hafiz syg kamoo ketat2'
what mean of ketat2???
tgelak cm org gile sorg2 kt situ....
tibe2 ade bas bhenti,
bus tu tulis 'KANGAR'...

driver tu buka pintu..
tgk aku cm patung je, (xde perasaan)
dia nk tutup balik, tp aku ckp
JANGAN!!
gile kah aku???
1st time dlm hidup naik bas dlm negeri...
dh la tu sorg2...
ngan handbag pown xbawak..
lantak r...!

smpai jew,
aku turun...
kaki ni menuju bgunan 4 tinkt
yg tertera besar nk mampus
KOMPLEKS KAYANGAN SQUARE..
dlm erti kata The Store dlm tu..




tp dlm gmbo kecik je tulisannyer...
bangunan yg hodoh dr belakang..hahaha

xtahu nk beli ape,
trus g bahagian chocolate..
n buat2 fhm la kalo dh tjumpa snickers...
beli mcm esok dh nk mati...



itu yg dpt d pegang...
yg dlm bakul ade lg..
dekat2 15 biji snickers aku kebas....
otw nk ke kaunter ade org panggil
'Zaa...'
aku buat bodoh. takot malu sendiri...
teruskan pjalanan...sekali lg,
'Zaa...'
tetap buat bodoh...tibe2...
'Siti Nor Izzah Bt. Shahidan'
mcm kilat aku pusing mcari sape yg panggil...
hahahaha...

rupe2nye makhluk itu, Fakhrul...
dia tsengeh cm kerang busuk,
aku tersenyum chanteq...
dia tnye buat ape kt sini???
aku jwb tgh nk buang air kecik...
nah!!! amik ko,
itulh jwpan aku bg mereka yg buta!!
sah2 tgh shopping xkan la
pula tgh tanam pokok...
dia gelak,
aku buat2 xlucu, pd hal rase cm nk tgelak giler...
last2 dia ajak g mkn...
org nk belanja, jgn tolak..
mber lama lah katakan,
balik bcuti sbb dia pown cikgu...

aku oder Teh Ais n Nasi Goreng Kampung...
entah xtahu nape pilih menu tu...
tgh mkn Arul smpt snap pic aku yg xde perasaan..




dia ckp dia single...
ade aku kesah???hahaha
ko ni kan Arul,
dr dulu smpai skg xubah2 perangai hantu tu...
lps mkn aku ckp nk balik..
dia tnyer kreta aku mana,
aku jwb xde...
so dia ngan baik hatinya hantar aku blk...
gpown mmg umah kitorg satu kawsan...

hurm agak best lah...walaupun xtahu ape nk jd hari ni sedikit sbnyk dpt ubat kemurungan nie...xsangka kuar sorg2 blk ade teman...teman plak tu mber yg dh lama giler xjumper...huhu...Arul mmg giler tp best r kalo tgh2 sakit jiwa cm nie dpt mber cm dia...thanks ea belanja aku makan, hantar aku balik...balik2 je mak tnya g mane, aku buat muka blurr n then masuk bilik....kat rumah baru aku perasn, hp aku silent...bila tgk jew dh membiak2 sms yg blom dbaca dtmbh dgn miss call yg berpuluh...semuanya dari CHENTA....agak rasa bsalah namun hati ini masih berduka....maaf ea chenta, coffee nk berehat jp...nnt coffee call k...(cakap sorg2)

Jumaat, 20 November 2009

Macam Nak Mati je Rase.....

sejak2 nie entry aku gila baban...
hampeh!!!

aku ade kemushkilan yg melanda,
sehinggakn duduk xsenang...
begini ceritanya...

actually aku ade kwn,
n aku dh bkenalan dlm 3 tahun yg lps...
so after i finished my study,
dia bg aku sim celcom...
dia buat fmly plan 1 + 5...
so dia bg aku satu sim,
katanya senang nk contact n murah...
org dh bg xkan nk baling masuk longkang kot,
terima je laaa kan....

and sampai satu masa bil aku RM400...
ingt mmg nk byr pown,
ntah cm ne busy ngan kje...
trus tlupa psl bil tu..
smpaikan satu hari tu mber aku call,
n bg thu yg dia dpt surat lawyer sbb aku xbyr bil...
sumpah!!
time tu bru aku teringt psl bil celcom tu...
and ptg tu jg aku g settle,
sbb diorg bg tmpoh 3 hari utk jelaskn....

yg peliknya xsmpai 5 minit lps aku settle kan bil tu
trus sim tu xleh guna..
aku pown mls nk tnye bnyk,
mybe mber aku tu dh tamatkan no tu atau ape2 je la...
so benda ni dh 3 bln lbih berlalu....

tiba-tiba!!
hari ini...
lps balik kje,
adik aku ckp celcom call aku...
ape yg aku pelik,
mcm mana diorg bleh tahu no phone rumah aku...
sedangkan sim celcom yg kena block tu
daftar atas nama mber aku nieh...
nama aku langsung xde kena mengena...
gpun mber aku tu daftar no tu sblm kitorg kenal lg...

adik aku ckp lg,
yg call tu nadanya mcm xpuas hati....
dia ckp dia dh contact aku tp xdpt2...
n then dia mintak kt adik aku no aku yg baru...
itu yg lebih aku pelik...
mcm mane org celcom bleh tahu no rumah aku
tp no maxis aku diorg tak tahu...
korg pelik x???
spatutnya kalo ikut logik bila diorg taip nama aku
trus naik semua data2 aku kan,
tp bleh plak dia mintak no aku kat adik aku...
mmg pelik lah!!
xkan la org2 celcom xde link ngan org2 maxis kan...

lps adik aku bg no maxis aku,
xde plak diorg call aku...
terus senyap mcm tu jew...
aku rasa mcm ade yg xkena lah....
somthing wrong...
nak kata org celcom tu call nk bg tahu psl bil tu mustahil,
sbb completely aku dh hbs bayar....

u all agak2 npe ea????
aku mmg dh nk giler sngt2...
satu hal blom settle dtg lg satu hal...
katakan lah esok celcom call aku n bg tahu
diorg xterima bayaran rm400 tu,
ape aku nk buat???
nk cekau mana lak duet tuh....

Ya Allah Ya Tuhanku...aku tahu Kau Maha Mendengar lg Maha Mengasihani...aku tahu Kau xakan bebankan aku dgn hal2 yang aku xmampu ...setiap ujian yang Kau berikan sebenarnya menguatkan lagi siapakah diri ini...tp Allah Kau bantu lah aku...aku xde tmpt lagi nk meminta pertolongan kecuali dgn Mu Ya Allah.... =(

Khamis, 19 November 2009

Mood itu???

dmanakah Zaa yg ceria???

yg bnyk bicaranya??

yg beleter xtentu pasal....

adeyhhh...

susah btol nk kembali kan mood itu...






anybody can help me?!!

hurm..xleh tdo walaupun dh nk masuk pkul 2 pg...

esok kje...

xtahu la ape nk jd...

jom r main game!!
*cube menenangkan hati*

Daku Kesedihan....


manfaatkan blog kesygn ni sbg tmpat luahan...
itulah yg aku pk skg nieh...
zaman diary aku dh lama lps...
leceh seyh nk menulis kalo pnjg2...
but semua diary2 tu still aku simpn ngan elok...
bila baca balik,
kekadang sedih la bile part2 sedih tu....
tp kalo part2 kelakar tu bleh gelak sorg jdnyer...
hehe...

so, for this entry agak menyedihkan
dan memilukan hati ku...
sejak dua menjak nie,
bnyk benda yg menyedihkan
dr yg menggembirakan....

smlm aku dpt call dr sebuah syarikat nie,
actually mmg aku ada isi jawatan tu
but dh lama...
aku ingt diorg dh xpanggil sbb dh lama sngt...
tup2 smlm, lps aku blk keje jew
adikku ckp diorg panggil dtg interview hari nie...
mula2 aku pk xpyh la buang masa nk pegi
sbbnya aku dh dkt ngan operation,
but my mom dh bising2,
dia ckp dh dpt xnk g pulak...
bukan x nk g la mak,
please la fhm ckt perasaan anak mak yg sorg nie,
bukan saja2 Zaa nk tolak mcm tu jew,,..

so pg td kul 9.45am aku dh masuk office diorg...
hbs je interview diorg panggil aku lg skali
n then comfem yg aku bleh kje situ...tapi!!!
tarikhnya 1/12/2009...
u all pown tahu kan tarikh tu aku kena operation....
so sad lah...
if aku x g lain citer,
ni aku pergi n then dpt!!
bkn senang mak cik oii nk dpt jawatan mcm tu...
but aku ckp ok jew kt diorg,
tp dlm kepala dh mcm2 aku pk...

otw balik tu...
bleh plak aku nangis time drive,
n then xsedar yg meter dh naik 130km/j...
kwasn tu limit 60km/j jer..
sah2 kalo ade roadblock aku kena punyer..
lantak lah!!!
mmg sedih giler...

kdg2 aku tpk kenapa la Allah nk uji aku ngan benda2 mcm nie...bkn sekali dua...dh bnyk kali, smpaikan satu tahap aku rasa dh putus asa sngt2...aku dh xtahu nk pk ape n nk buat ape lps nie...u all bygkan lah aku tpksa tolak tawaran tu dsebabkan operation..betapa lama aku sbr nk tunggu peluang mcm nie, dh tu bila dh kt dpn mata kena tolak mcm tu jer...

aku rasa tkilan sngt2...smpaikn aku rasa diri aku ni cm xde guna satu sen pown...benci dgn diri sendiri dh mcm xde kayakinan....bygkan lah bila tiba saat2 mcm nie pown mak aku bleh ckp mintak tangguh operation tu sbb keje tu penting...ntah la yg tu korg komen la sendiri...

kalo aku taw aku akan dpt kje mcm nie lg baik aku x pegi interview tu...yelah bila dh dpt sedih nk tolak..niat aku g jg interview tu sbb aku ingt aku xdpt...juz pergi jew xsangka la aku dpt...
dh la...aku dh xdpt nk tahan...nk g nangis jap... ;-(

Rabu, 18 November 2009

DIA....


terimbau tika itu...
kecil molek, berpimpin tangan...
setiap petang...
kemana shj bersama..
dh mcm belangkas...
arah tuju setiap ptg kedai Lebai Malek...
beli jajan...
DIA satu aku satu...
kalo DIA dua aku pown dua...
aku xnk mengalah..

kalau dilihat org kmpg,
pasti ada yg bkata...
'baiknya dua beradik tu'
itu bg yg xkenal siapa DIA dan aku...
tp bg yg kenal,
pasti mereka bkata,
jodoh la tu besar2 nanti...hehe
tp DIA dan aku masih sama...
rambutnya...
matanya...
bibirnya..
masih xdpt aku lupakan...

DIA yg terbaik tika itu...
memahami,
menyayangi,
dan menyanjungi aku...
mungkin buat selamanya...
aku gembira,
namun aku tahu ada yg xmampu aku lakukan utknya...

JAWAPAN itu....
itu yg DIA tunggu2 kan selama ini...
malah dr zaman skolah menengah lg..
tp aku??
adakah aku pntg diri sendiri,
sedangkn aku takot xdpt mbahagiaknnya...
adakah aku xpk perasaannya,
sedangkan aku berusaha mjaga hubungan ini...

satu kehilangan besar buat aku
jika semua itu blaku...
aku blum tentu dpt mbahagiakan dirinya..
blum tentu dpt memberi segala keinginannya...

maafkan aku...aku hanya lah insan biasa,..yg mampu tersenyum dibibir tp menangis dihati...aku sngt menyayangi mu smpaikn satu tahap aku xmampu merasai walau sesaat kehilangan mu..DIA ada sisisi...dikala duka dan ketawa...dikala menangis dan manja...Maafkan Coffee ea Chenta...Coffee syg Chenta sngt2...Coffee xnak kehilangan Chenta...

Selasa, 17 November 2009

Adik ku Yg Gelabah

assalamualaikum dan slm satu malaysia....hehe...spt yg djanjikan akan ku update psl adik terchenta yg bkl amik SPM....esok 1st paper lah kan...dia ckp BM kertas 1 & 2 n then sejarah paper 1...SEJARAH????hahaha...ingt lagi time skolah dulu...sbjek ni la yg aku paling sengal mengal n lembap kepala otak habis...Cikgu Osman Aroff namanya, hurm...sian ckgu tu, dh terang itu ini but otak aku still xleh nk tafsir ape2...adesss...mmg azab la kalo paper sejarah....

But!! adik terchenta aku nie dpt 2A subjek ni trial hari tu..!! apakah jenis brand kepalanya hah??? hehe...ape2 pown aku bangga lh, at least adik2 aku lbh xtreme dr segi pbelajaran drpd aku nie....syabas2!!
td angah ym ngan aku tnye pasal budak sorg ni lah....angah ckp insya allah, sblm masuk dewan, selawat banyak2...JGN GELABAH XTENTU PASAL!! semua dlm fmly aku xkan t'tinggal bg nasihat yg satu ni kerana dia spesies yg gelabah ckt....wallaaa adik..ko relax je la...chill..jgn takot2 k...esok xsabo aku nk amik gmbo budak2 ni beratur masuk dewan...maklumlah nostalgia 3 tahun lps tu bg aku...hehe..itu pown kalo xde keje kt opis tu yg nk dbuat lg pagi2 buta cm nieh...

Lepas solat maghrib td, tercari2 jg adik kesayangan gue nie....rupe2nye tgh pgg buku lg....







hah...ini lah dia candidate yg sorg nie...begitu tekun bagaikan nk mkn buku itu...yg akk dia cebok2 amik gmbo ni haram xlayan pown....hehe...sje je la nk menambah tolak darab bahagi sakit perut pening kepala dia tu....semua abg2 call, along yg kt ireland tu pown call tnye pasal nie...tibe2 taffic pasal die meningkt giler2, saham aku jatuh mnjunam-junam....adess...xpe2,akk bg can je tu adik...len kali jgn hrp doh...haha....

lps solat isyak aku kat luar rumah...saje je main2 dgn Adeqq (kucing kesygn fmly ku)...tibe2 adik ku yg bongsu dtg smbil tersengeh2 spt kerang busuk...dia ckp nk g kedai beli aiskrim, tp xde duet...hah!! yg sorg ni pun, bab2 jajan ingt lah kat akak dia nie...kalo tak jgn kan nk senyum nk bual2 ngan dier pown susah...yg ni plak spesies xbape reti nk bckp, tp kalo dh bckp kalah pemberita Buletin Utama TV3 tu...alaaa sape namenye...hurm...erkk..adess..
hah!! Muhd Yasir Mansor....hahaha..yg agak2 muda dr pbaca berita yg lain tu...hehe..so, sbg akk yg baik hati + comel + cantik nie hulur2 la jg duet utk beli aiskrim dia...alang2 dh budak kecik ni nk g kedai aku pesan sekali Cornetto utk aku n candidate SPM sorg tu...



ni la budaknyer yg hanya pandai mintak duet dr aku...pd hal aiskrim dia tu RM1 jew..



akhirnya tersenyum jg candidate sorg nie...mane tak nyer...dpt aiskrim free....gambo aku???xaci ni xder....uhuhu...bkn xde la tp mls nk masukkn sbb time tu tgh pakai mask kt muka...kang korg ingt PONTIANAK mane lak an...hehe...ok lah...time aku tulis nie adikku terchenta dh dbuai mimpi...dia ckp...'akak syg amar x?'...'boleh la tahan syg aku kat ngko..apsal?'....nk tahu ape? dia suh kejut kul 3 pg jp g sbb nk study lg....alahai syg bucuk adik aku sorg nie...hurm ape2 pown tgk je la akk ko ni bgun ke tak jp lg eh...xjanji taw....hehe

ok..esok aku smbung lg pasal adik ku yg sorg nie k....cmt mlm tu all of you... =)

Selamat Menduduki SPM


salam sejahtera daku ucapkan...hehe...dh xde kje agaknyer...mengarut aje lorh...sejak dua menjak nie kemalasan ku terserlah...haha...well, smlm smpai umah dh pkul 2.30...itu pown sempt gk on9 jap...hari ni dsebbkn xcukup tdo bg alasan kt En Kamal, aku xsehat...hahaha...sowie En Kamal...xsengaje, setahun hanya beberapa kali haha...alalala, En Kamal kan baik, hensem lg tu...haha...ter'overdose' la plak aku nieyh....

lorh, lari topik asal lak, kalo mcm nie lah jwb SPM sah2 dpt 9G...dah la ayat ting tong, tunggang-langgang...haha..actually aku nk ucapkn slmt mduduki SPM buat adik ku AMAR ZAHID...akk doakan ko selamat mjawab peperiksaan k...n xlupe jg buat follower aku yg sorg tuh...good luck k!!
alaaa, SPM nie kacang jew..hahaha(gelak bangga dh lps SPM 3tahun....)

dr smlm aku tgk adik aku yg sorg tu dh mcm cacing kepanasan....kehulu kehilir ngan nota kt tangan, smpaikn mkn nasi pown dh bwk nota....adooooiiiii....dik oiii, jgn la gelabah sngt...cool je lah cm ko pekse PMR dlu...hehe...time aku g kje td pown budak2 yg aku buat extra class siap dtg bilik aku n bg mcm2...kad minta maaf la...bunga lah n mcm2...best gk an walaupun aku hanya lah cikgu extra class...diorg semua dtg minta ampun minta maap..hehe...

aku just ckp insyaallah korg semua bjaya...jgn lupa call mak ayah minta restu diorg dlu...n mcm2 la nasihat yg tkuar dr mulut aku nieh...aku balik kje kul 1 trus g bandar, hahaha...punye ckp kt En Kamal yg aku sakit, last2 sempt gk shopping...bkn shopping apew g beli brg2 pnting je, brg2 dapo umh...balik umah je adik aku yg sorg nie dh mcm patung bnyawa...


ini lah jadinye apabila anda menstudy last2 saat...hahaha...xde lah,actually adikku yg sorg ni mmg jns gelabah xpasal...nk kata trial dia hari tu xelok xjuge...lg baik dr aku tu!!!insya allah la dik ko jgn r isaw sngt, kalo ko risau akk lg risau taw tak....adeyyy....

bila tgk die cm g tu...tingt lak time2 aku nk SPM dulu....aku rase aku lah anak yg palig cool bile SPM...mlm sblm SPM sempt lg tgk citer korea....huhu (jgn tiru aksi ini)...tp bile smpai skolah time berbaris tu dh mula ketar sane sini..haha tahu jg takot aku nie...hurm k la nk g mandi....nnt mlm aku update lg ape adik aku buat...hahah....dik chell r babe!! SPM bkn penamat kehidupan mu...ape yg penting C-O-O-L!!`

Isnin, 16 November 2009

R.E.N.U.N.G.A.N

jam: 11.41pm
location: persisiran pantai, Kuala Perlis.
tujuan: xde kena mengena ngan korg..
btemankn: lappy setia ku...

angin kuat sngt mlm ni..mgkin nk hujan...bintang2 pown xde mcm dh g dating ngan bulan...org tua2 ckp kalo xde bulan xde bintang tu mknanya nak hujan...aku masih lg ats batu nie...mata nie kejap2 tgk lappy bila letih ckt tgk laut yg gelap tu...xnmpk ape2..cume kdg2 tu mcm ade lampu bkelip2 hujung laut sane...maybe kapal2 nelayan kot..

jap je lg pkul 12mlm...hp aku off..da tahu kalo time2 cm ni sure ade yg nk call suruh balik...tgh2 xbtol cm nie xleh la nk dgr ckp org...erkk!! cm keras kepla je bunyi kan...huhu...adess..
bkn ape, aku xske org risau bukan2 sedangkn aku taw tmpt nie selamat...i know how to protect myself...ceh!!cm la kuat sngt aku nie..skali bunyi petir dh bterabur semua,...haha...bosan ah hidup cm gnie.....ntah r ape silap,ape salah...semua benda buat cm sia2 jew...nmpk je mcm freedom dr org laen..but hakikatnyer aku je la yg tahu......

maybe aku xdpt tumbesaran yg smpurna agaknyer...ahakss!! actually aku tgh serabut...mcm2 pk...mcm2 dlm kepala otak nie...korg pown tahukan 1/12/2009 nie aku operation...ntah r wei smcm ade yg x settle je,semua serba xkena...
satu lg takot...takot segala impian aku xtcapai...aku hrp aku masih lg dpt hidup utk keluarga aku, utk adik2 aku n utk semuanya...
bnyk yg aku impikan blom lg aku dpt...janji2 aku pd org2 yg aku syg...humm...bile pk semua tu buat aku sedih jew...

dose2 aku ngan fmly aku trutama my parents lah...aku rase slama aku hidup nie aku xpnh bahagiakan diorg event diorg ckp aku dh cukup sempurna pd mata diorg...tolong lah!!! kalo korg kt tmpt aku bru korg fhm ape aku rase.....hurm dh dkt pukul satu pg pown...xpe lah..aku dh nk drive blk nie...sok lak kje....sambung esok lak....korg g tdo k.!! hhe...bye semua...luv all my fwenz..

Ahad, 15 November 2009

Entry Utk Pempuan jerk...


salam.....,
hari ni dlm sejarah...
sejrh aku la,bkn sejrh tanah melayu lak...
everythings ok start dr subuh td..
n then masuk afternoon still ok..
after that dh xok...
y???
hari itu dtg lg...
bg kaum pmpuan cm aku...erkk!!
phm x??buat2 phm je lah...

sblm2 nie aku xpnh rase sakit nk mampus cm nie...
siap kuar air mata lg thn sakit...
mak suruh baring,
tp kejap2 aku masuk toilet...
dh tu nangis dlm toilet..
merengkah aku???
tetibe bdn aku bgetar
mcm gempa bumi....
adoooooiiii...!!!
trus masuk bilik rehat..........
elok baring je aku rase patut tutup aircond...
tp remote kt meja tulis,
nak bangun plak tu g tseksa...huhu

ntah mcm mane aku t'tdo...
tibe2..
dada ku cm pedih sngt...
mulut lak cm nk tkuar smthing..
tunggu ape lg lari gi toilet la...
lps tu phm2 je la...
semua tkuar....adesss...

Ya Allah kalo sakit sengg****t tu cukup2 lah,..
ni dgn muntah2...pening kepala...
hnya tuhan yg tahu,,
mak sibuk2 tnye nk g hspital tak...
ohhhh NO!!!
aku xkan pergi walau jnji nk belnja shopping skali pon...
this is my 1st day p****d...
so,aku sumpah xkan pergi....

kemudian...,
aku masuk bilik...
mak kasi minyak panas suh urut kt perut...
ntah mcm mane leh lak minya tu tumph atas tilam...
habis satu bilik bau minyak panas tu...
damm!!!
time nie juga lah nk tumpah2 segala mak nenek...
lps dh ok ckt
walaupun masih menangis,
aku tertido lg....

tjga kali ni tgk2 achik ade sbelah...
bile pulak abg aku ni blk entah!!
dia senyum2 kambing...
aku tahu sure nk perli aku la tu...


achik: ko pragnant eh? mak ckp ko muntah2.....

Zaa: kepala hotak engko la acik...sepak mahu???

achik: eleh sakit2 pown ade hati nk sepak acik...boleh jln la lu....weh, sape bapaknye??

Zaa: bapaknye tengkorak ko lah...hish!!! nyemak la ko ni achik...balik buat bising je tahu...

achik: yelah2 kang nangis lg lak....jom kuar (dia ckp ngan anak dia)


aku kembali tdo...
tjaga je tdo lg...
tdo n tdo n tdo...
itu je lah..
tup2 bangun dh pukul 10 mlm...
mak suh mkn,
sbb lps muntah ptg td aku xmkn ape....
lps mkn je,
ayah siap kasi panadol yg pink tu...
erk!! tgamam tanpa kata..
tlan je lah...

hurm korg pnh tak jd cm aku???smpaikan sakit2 teruk cm nie......ape hal ek...kalo bulan dpn cm ni gk,mati gk la aku.....ni pown dh sparuh lembik...

kalo pernah ape korg buat ye???buat2 xthu ke ape???hurm jwb eh....tlg la mber korg ni yg bru 1st time jd cm nie...tp sumpah xde lak demam or ape2....esok dh la kje,,...pening lg la kepala nie...

aku call si dia ckp xsehat, dia tgh siap2 g keje...tup2 dia ckp xjd g kje...risau la itu la ini la...hurm nyesal lak bg thu...ni kena la sms je ngan dia....erkk xpe la tdo dlu, kang ade yg mrh....hurm nitez all...jgn lupe tinggal komen korg...bye3...


Jumaat, 13 November 2009

Jumaat dtg lg....

Alhamdulillah...
aku masih lg hidup,
masih lg bnafas...
masih lg bpeluang melihat muke2 org tsayang....
masih lg boleh mkn minum,
masih lg boleh tgk muka jieela n jimmy,
masih lg boleh bukak astro......
yg paling penting
masih lg boleh buat amal ibadah (bajet alim!!).....

Jumaat lah aku paling best,
aku rase cm hidup ini terlalu indah,
kerana,
keje HALF DAY!!!hahaha
pukul 12 tgh hari aku dh kuar opis,
atas jalan raya,
kat traffic light simpang 5...hehehe
masuk kje 8.15am kuar 11.45am...
ada baguskah???
p/s: jgn tiru aksi ini utk yg bkerja kerajaan...haha

hari masih lg hujan...
hujan dan hujan dan hujan dan hujan...
erk!!!
berapa bnyk hujan daaaa....
aircond kreta ni dh semakin slow...
dulu kalo tak aku bukak habis,
sbb panas sngt...
skg ni kdg2 xbukak....hehehe

tibe2 aku lalu depan Guardians...
hati ku bdetik...
ape kata aku hbis kan gaji ku disini...hehe
tanpa mbuang minyak kereta,
aku trus cari parking....
lama juga aku dlm tu,
dkt 30 minit gk...
tp beli ckt jew........



MAYBELLINENEW YORK - WATERSHINE PURE CR31 & P11




NIVEA VISAGE - MOISTURE BOOST MASK




NIVEA VISAGE - EYE MAKEUP REMOVER




OXY 5 -Acne Pimple Medication
*sorry gambo2 xclear dsebabkn camera hp ku yg lapok*

ckt pown dh dekat RM100 gak aku melabur....
pempuan la katakan,
kalo masuk Guardians or Watsons sure
rase cm nk rembat semua yg dlm tu.....
semua benda nmpk penting...
utk org2 yg xkuat iman spt ku
hbis la juga beratus2 dlm tu aje....
hurm...
bila la nk kumpul duet utk tunang...Opss!!!

balik umah jew mak ajak g tgk miss newborn...
skg ni musim beranak pinak agaknyer...
tp
musim mengawan bile hah????
erkkkk!!!
sepupu ku dh ade cucu???
ade pelik???
xkot...hehe....
aku dpt sepupu semua tua2 dah,
sbbnye bapak aku ank bongsu!!
so, lambat la proses buat anak tu...
last2 kitorg dpt sepupu sepapat yg dh tua2...
adesss....

otw tu ayah yg drive...
aku dh penat..
balik kje g shopping,
baru je smpai umah mak plak ajak g sane...
tibe2...
bapak ku masuk petronas...
isi tangki yg dh kekeringan...
sementara tunggu
aku sempat lg g beli coklat kesukaan akuh!!




Snickers????
baru skrg aku terpk???
adakah namanya spt
jenama kasut sukan
dahulu kala....?
mungkin kowt.......

disebabkan tlalu jauh nk smpai kampung...
aku termenung jauh....
hurm...
jom...LAYAN!!!


nuffy

Pengikut