Selasa, 17 November 2009

Adik ku Yg Gelabah

assalamualaikum dan slm satu malaysia....hehe...spt yg djanjikan akan ku update psl adik terchenta yg bkl amik SPM....esok 1st paper lah kan...dia ckp BM kertas 1 & 2 n then sejarah paper 1...SEJARAH????hahaha...ingt lagi time skolah dulu...sbjek ni la yg aku paling sengal mengal n lembap kepala otak habis...Cikgu Osman Aroff namanya, hurm...sian ckgu tu, dh terang itu ini but otak aku still xleh nk tafsir ape2...adesss...mmg azab la kalo paper sejarah....

But!! adik terchenta aku nie dpt 2A subjek ni trial hari tu..!! apakah jenis brand kepalanya hah??? hehe...ape2 pown aku bangga lh, at least adik2 aku lbh xtreme dr segi pbelajaran drpd aku nie....syabas2!!
td angah ym ngan aku tnye pasal budak sorg ni lah....angah ckp insya allah, sblm masuk dewan, selawat banyak2...JGN GELABAH XTENTU PASAL!! semua dlm fmly aku xkan t'tinggal bg nasihat yg satu ni kerana dia spesies yg gelabah ckt....wallaaa adik..ko relax je la...chill..jgn takot2 k...esok xsabo aku nk amik gmbo budak2 ni beratur masuk dewan...maklumlah nostalgia 3 tahun lps tu bg aku...hehe..itu pown kalo xde keje kt opis tu yg nk dbuat lg pagi2 buta cm nieh...

Lepas solat maghrib td, tercari2 jg adik kesayangan gue nie....rupe2nye tgh pgg buku lg....







hah...ini lah dia candidate yg sorg nie...begitu tekun bagaikan nk mkn buku itu...yg akk dia cebok2 amik gmbo ni haram xlayan pown....hehe...sje je la nk menambah tolak darab bahagi sakit perut pening kepala dia tu....semua abg2 call, along yg kt ireland tu pown call tnye pasal nie...tibe2 taffic pasal die meningkt giler2, saham aku jatuh mnjunam-junam....adess...xpe2,akk bg can je tu adik...len kali jgn hrp doh...haha....

lps solat isyak aku kat luar rumah...saje je main2 dgn Adeqq (kucing kesygn fmly ku)...tibe2 adik ku yg bongsu dtg smbil tersengeh2 spt kerang busuk...dia ckp nk g kedai beli aiskrim, tp xde duet...hah!! yg sorg ni pun, bab2 jajan ingt lah kat akak dia nie...kalo tak jgn kan nk senyum nk bual2 ngan dier pown susah...yg ni plak spesies xbape reti nk bckp, tp kalo dh bckp kalah pemberita Buletin Utama TV3 tu...alaaa sape namenye...hurm...erkk..adess..
hah!! Muhd Yasir Mansor....hahaha..yg agak2 muda dr pbaca berita yg lain tu...hehe..so, sbg akk yg baik hati + comel + cantik nie hulur2 la jg duet utk beli aiskrim dia...alang2 dh budak kecik ni nk g kedai aku pesan sekali Cornetto utk aku n candidate SPM sorg tu...



ni la budaknyer yg hanya pandai mintak duet dr aku...pd hal aiskrim dia tu RM1 jew..



akhirnya tersenyum jg candidate sorg nie...mane tak nyer...dpt aiskrim free....gambo aku???xaci ni xder....uhuhu...bkn xde la tp mls nk masukkn sbb time tu tgh pakai mask kt muka...kang korg ingt PONTIANAK mane lak an...hehe...ok lah...time aku tulis nie adikku terchenta dh dbuai mimpi...dia ckp...'akak syg amar x?'...'boleh la tahan syg aku kat ngko..apsal?'....nk tahu ape? dia suh kejut kul 3 pg jp g sbb nk study lg....alahai syg bucuk adik aku sorg nie...hurm ape2 pown tgk je la akk ko ni bgun ke tak jp lg eh...xjanji taw....hehe

ok..esok aku smbung lg pasal adik ku yg sorg nie k....cmt mlm tu all of you... =)

Tiada ulasan:

nuffy

Pengikut