Jumaat, 27 November 2009

Aku kena masuk wad!!

salam..
hahaha...tgk title tuh...
actually memandangkn esok dh nk blepas ke kelantan..
so this is the last day utk post2 entry..
actually nnt dlm wad xleh nk on9...
fhm2 je lah,
nnt ade je nurse yg nk jeles..
byangkn la nk cas hp pun nk naik angin...
gile ke hape..

*********

well, dsebabkn dh ramai btanya
'zaza sakit ape..?'
'excdent ker..?'
'kenapa nk buat operation...?'

n mcm2 lg la soalan yg sewaktu ngan nyer,
meh sini aku nk explain ckt...

actually aku ni sakit dr kecik lg...
penyakit aku namanya
OI (Osteogenesis Impefecta)
xtahu benda ape??
lorh...g la cari sendiri..
internet kan ade..haha
well time kecik2 dulu aku xleh aktif cam bebudak len...
bygkan la kalo jatuh ckt pown bleh patah...
adoiiiii..huhu

but time tu doc ckp xleh nk wat pape lg,
tunggu aku beso n after that bru kite buat operation...
so now aku dh besar!!
yea yea!! ahakss..
masuk ni kali ke-3 lah operation aku...
yg 1st dulu buat kat betis kiri,
itu sbb ade ketumbuhan yg dpanggil (Humongeoma)...
2nd time tu buat operation tulang belakang,
kat bahagian L4, L5 n S1...
hehe..xfhm jg eh???
mmg korg xkan phm..
bdk2 medic je yg akan phm n
org2 yg bpenyakit mcm aku...hahaha

so kali ni diorg nk buat kat paha sbelah kanan...
kali ni agak seram..
sbb doc tu ckp nk potong2 tulang aku yg patah tu,
n then susun balik lps tu masukkn besi,,..!!!!!
adooiiii....
adakah kau ingt kaki ku mcm kaki lembu kah???huhu
but still cool jer...
takut mmg ade,
tp xnk la smpai ganggu pemikiran..
lgpun bukan saje2 aku kena operation,
utk kebaikan masa depan aku jg...

tp ni bukan kali terakhir,
ade lg operation lps nie...
tp blom bincang...hurm hbs satu badan berparut...
tp xpe,
gune lah Bio-Oil....
hilang semua parut2...ahakss..

so, aku sngt2 bharap doa2 korg...
korg kan kwn2 aku..
aku cume ade blog ni jer utk luahkan ape yg ade dlm hati nie...
happy ke, sedih ke,
semua nk citer cnie...adoiii...
29/11/2009 (esok) - bertolak ke kelantan
30/11/2009 (lusa) - masuk wad
1/12/2009 (tulat) - insya allah operation...

ok...semoga bjumpa dlain entry...
luv u all!!





3 ulasan:

ct odah berkata...

good luck zaza....smoge sume nyer selamat....

mIsTa aLeH berkata...

peh gilak..
tulang ko reput ke wakakaka ~
pe2 pun gud luck hope semua selamat yer =)

zaza berkata...

ct odah : amiiinn...thanks ea...

mIsTa aLeH : perhh mulot ko!! huhu...ape2 je la cik abg oi...ngee

nuffy

Pengikut