Khamis, 19 November 2009

Daku Kesedihan....


manfaatkan blog kesygn ni sbg tmpat luahan...
itulah yg aku pk skg nieh...
zaman diary aku dh lama lps...
leceh seyh nk menulis kalo pnjg2...
but semua diary2 tu still aku simpn ngan elok...
bila baca balik,
kekadang sedih la bile part2 sedih tu....
tp kalo part2 kelakar tu bleh gelak sorg jdnyer...
hehe...

so, for this entry agak menyedihkan
dan memilukan hati ku...
sejak dua menjak nie,
bnyk benda yg menyedihkan
dr yg menggembirakan....

smlm aku dpt call dr sebuah syarikat nie,
actually mmg aku ada isi jawatan tu
but dh lama...
aku ingt diorg dh xpanggil sbb dh lama sngt...
tup2 smlm, lps aku blk keje jew
adikku ckp diorg panggil dtg interview hari nie...
mula2 aku pk xpyh la buang masa nk pegi
sbbnya aku dh dkt ngan operation,
but my mom dh bising2,
dia ckp dh dpt xnk g pulak...
bukan x nk g la mak,
please la fhm ckt perasaan anak mak yg sorg nie,
bukan saja2 Zaa nk tolak mcm tu jew,,..

so pg td kul 9.45am aku dh masuk office diorg...
hbs je interview diorg panggil aku lg skali
n then comfem yg aku bleh kje situ...tapi!!!
tarikhnya 1/12/2009...
u all pown tahu kan tarikh tu aku kena operation....
so sad lah...
if aku x g lain citer,
ni aku pergi n then dpt!!
bkn senang mak cik oii nk dpt jawatan mcm tu...
but aku ckp ok jew kt diorg,
tp dlm kepala dh mcm2 aku pk...

otw balik tu...
bleh plak aku nangis time drive,
n then xsedar yg meter dh naik 130km/j...
kwasn tu limit 60km/j jer..
sah2 kalo ade roadblock aku kena punyer..
lantak lah!!!
mmg sedih giler...

kdg2 aku tpk kenapa la Allah nk uji aku ngan benda2 mcm nie...bkn sekali dua...dh bnyk kali, smpaikan satu tahap aku rasa dh putus asa sngt2...aku dh xtahu nk pk ape n nk buat ape lps nie...u all bygkan lah aku tpksa tolak tawaran tu dsebabkan operation..betapa lama aku sbr nk tunggu peluang mcm nie, dh tu bila dh kt dpn mata kena tolak mcm tu jer...

aku rasa tkilan sngt2...smpaikn aku rasa diri aku ni cm xde guna satu sen pown...benci dgn diri sendiri dh mcm xde kayakinan....bygkan lah bila tiba saat2 mcm nie pown mak aku bleh ckp mintak tangguh operation tu sbb keje tu penting...ntah la yg tu korg komen la sendiri...

kalo aku taw aku akan dpt kje mcm nie lg baik aku x pegi interview tu...yelah bila dh dpt sedih nk tolak..niat aku g jg interview tu sbb aku ingt aku xdpt...juz pergi jew xsangka la aku dpt...
dh la...aku dh xdpt nk tahan...nk g nangis jap... ;-(

2 ulasan:

farysa berkata...

ur a strong gurl dear
sbr je
btw,
np x explain dkt cmpany tu
mayb diorg leh cnsider skit
who knows

zaza berkata...

yup i tgh buat surat penagguhan...
i hope diorg fhm keadaan i nie...
tp i takot lak,
sbb nk sembuh ni bknnyer tahu bpe tempohnyer...
runsing giler...

nuffy

Pengikut