Ahad, 22 November 2009

Dinner Semalam

hye semua...hehe....camat hari isnin....giler seyh cm xcaye jer yg hari ni aku cuti...almaklumlh,xpenah2 duduk umah hari isnin tdo lak smpai bgun pun dh lewat nk mampus...anak dara pemalas....hurm...mak pun xbising maybe dia tahu aku kuar dinner smlm..

oh yea..ikutkn td nk cite psl dinner an...so smlm mmg berat hati nk kuar ngan Arull...tp dia ckp xrugi pun kalo aku kuar ngan dia sbb ade benda yg menanti aku???ape la agknyer,jgn suprise kasi katak pisang sudah...kang xpasal2 ade yg melayang...hurm, so dsebabkn mmg dh xde pape plan smlm...dr asik ngadap game cafe' world kt facebook adelah baik jg aku kuar dinner....dimaklumkn bhwa kebelakangan ni mood aku xbape ok kan, so kuar pun atas dasar utk memenuhi permintaan mber lama...

time dia pick up aku dia ngat aku xsiap lg, sbb mcm aku bg thu la aku pkai cardigan warna putih yg ade cartoon mickey mouse, sandal pun ade kepala mickey mouse ngan skeeny jeans...ade gk mak aku ckp nk kuar dinner mcm tu ker???aku buat muke blurr je ngan make-up secalit pun xde...lantak ko la Arull dh nk dinner sngt ngan aku an so jgn bnyk songeh ea...1st dia smpai umah aku tu giler gelak besar kitorg semua, yela Arull complete ngan kemeja n then suar nyer....aku lak cm nie...smpat lg adik aku perli, bagai pinang dibelah hancur!!! damm u adik...siaplah ko nanti...

so xnk buang masa terus r g Putra Brasmana Hotel...otw tu masing2 diam mbatu, masing2 layan perasaan...smpai je,kitorg cari parking punye la penuh sbb mlm td tu ade function ape ntah...last2 parking pun belakang hotel je laaa an...lps parking leh lak terserempk ngan mber si Arull nie, diorg borak punye borak smpai lupe aku nie bdiri punye la lama kt sbelah...last2 xleh jd nie...

Zaa: ehem2!!...sambil kuis kaki cm nk bg penyepak sorg satu...

Arull: alahai...lupe plak nk kenalkn org kt sbelah nie...hehe...sorry ea...

mamat tu: adik ngko eh???

ADIK???perh...ini yg aku xleh tahan dohh...ape muka aku nie 10x lebih muda dr Arull ke ape...mula2 aku gelak2 biase je xthu plak yg si Arull ni smpai tsembur2 gelak....hadoiii, ape lg jd sesi gelak2 plak kat parking lot tu...semua pndg je, aku ni lak siap hentak2 kaki lg...kelakar betul...

ok lah lupekan jer yg tu...hurm kalo korg tgk dressing aku time tu pun sah korg ckp kitorg nie cm adik beradik...yelah sorg siap bkemeja segala bagai sorg lg sempoi nak mati.....so bile oder dh smpai tggu ape lg, sesi melantak pun tibe...opss! lupe nk bg tahu aku kuar ngan Arull tlupa bwk hp tp lappy nie je yg ingt nk bwk....maybe kena reka hp besar gedabak mcm lappy nie agaknye baru xlupa nk bawak g mane2....hahaha..so xdpt la nk amik gambo Arull n yg paling pntg gambo mknan aku ni haaaa...huhu

tgh2 layan makan nie tibe2 Arull kuarkan sampul...agak beso la jg...warna biru muda...kasi kat aku...dia tersengeh je...rupa2nya last month Arull ade jumpa Chenta kt JB...so dsebabkn Arull xkenal sape2 kt JB tu Chenta suh Arull tinggl je ngan dia....so Arull ckp dia dh bnyk dgr pasal cite aku n Chenta....aku just buat muke blurr sbb mls sngt nk lyn bila ade pihak ke tiga yg masuk cmpur...tp sampul ni mmg dr Chenta...Chenta kasi kt Arull sbb Chenta tahu Arull nk balik perlis...ape2 pun Arull thanks a lot ea...

lps dinner aku ckp nk blk terus sbb aku xbape nk ade mood nk kuar jejalan...Arull pun xde hal n kitorg otw balik...aku tnye la dia cm ne ngan hidup dia skg, dh dpt lupakan Liza blom....tgk dia pun mcm susah je nk jawab aku pun abaikan je lah......actually Liza is my classmate time skolah dulu, but Allah lebih sygkn dia....aku ingt lg semua tu jd dpn mata aku sendiri....nak imbaukan balik mmg xsanggup lah, sebab kitorg semua rasa bersalah sngt, sbbnyer arwah xsempt tahu perkara sbenar....mungkin ade hikmah dsebalik semua nie...aku harap kau tabah k!!

so bila smpai je dpn umh Arull ckp thanks sbb penuhi aktiviti dia time cuti nie...aku just senyum je,sblm dia masuk keta dia ckp mmg dia xdpt lupakan Liza tp hidup kena teruskan...yeah!!! mcm tu la kwn aku....aku tahu perasaan dia,walaupun dh 2 tahun lebih benda nie jd dia tetap xde pengganti Liza...so agak2 pkul 10.30 kitorg bsurai,hehehe....

masuk bilik je terus buka sampul yg Chenta bg tu....dlm tu ade rantai silver mmg sweet sngt....and yg paling besar adelah card tu....apakah isi kandungannyer, biar aku je yg tahu.....tp sumpah lps aku baca tu aku nangis lg, tp nangis bahagiaaaa....hehe...smpai kan aku xsedar bile aku tertido dgn xtukar2 baju....adekah aku selekeh???haha...mlm td je k,sblm2 ni aku xmcm tu taw...hahahaha...pasal necklace tu aku xnk pakai,simpan je....aku nk tunggu dia pakaikan...ngeee...miang ko!!!

ok lah...maybe tu satu pmulaan yg baik utk kami....ape2 pun aku dh kembali normal walaupun ckt....hrp2 bterusan lah an... =)

2 ulasan:

acap berkata...

aaaaaaaa..
comey syh cardigan gamba mickey maus..
hahahaha.
nak pinjam boleh?

zaza berkata...

kuang2...hehe...
pinjam eh...
alaaa nk amik trus pown xper..
kite buat ptukaran...
ko bg aku hati tu
n then aku bg cardigan tu k...
cm biase r warranty setahun gk k...
deal?!! haha

nuffy

Pengikut