Isnin, 23 November 2009

please bace entry kali nie =(


..Assalamualaikum..
..hye semua...
..korg dh tdo ek??? tak aci..
..hurm korg ni xbest la,malam kan masih muda-mudi..
..g la lepak kt kedai maple smbil wifi kew..
..g la maen skeat kt dataran BP kew..
..xpun amik angin kt Stulang Laut kew...

..adoiii...yg aku nk jeles ape cer..
..huhu,bkn ape mlm nie sumpah xleh tdo..
..td aku call pihak pengurusan,tnyer ade buat OT tak..
..diorg kata on je tiap2 hari..
..so esok aku nk wat OT lah dr duk umah..
..main cafe' world kt facebook pun lmbat je naik level..


..bertuah btol la boss aku dpt pkerja workholic nie..
..so kpd boss2 diluar sane..
..adelah rugi bg anda2 yg xdpt pkerja cm aku nieh..haha..
..kasi cuti 3 minggu pun nk wat OT gak..
..sure esok aku sorg kt office..
..kak Huda balik kmpg husband dyer..
..en kamal g holiday ngan anak bini dyer..
..ckgu Fuad mybe kt Kedah umah mak mertua dyer..
..xkisah la, boleh aku bermaharajalela ckt..
..esok pakai casual dh r..
..nk pakai lengkap pun xde sape pndang, haha...

..korg taw, aku nie dh berdebar2..
..1/12/2009 xlama pun lg dah..
..rase cm nk tcabut jantung nie..
..still dlm ptimbangan, sama ada nk g je tmpt kje baru tu..
..atau buat operation!!..
..ni je la kje aku tiap2 hari ble bgun pg..
..asik pk benda yg sama..
..that's y aku nk g kje,at least aku xla jd bengong balik..

kalo terima kerja tu sah2 xbuat operation lg..
so maybe,
xslesa nk tumpu pd kerja baru sbb sakit,
tp gaji lebih masyuk,
n
xdpt berlari sesuka hati..haha

kalo buat operation tolak peluang kerja tu..
maybe,
amatlah berduka cite sbb tlepas peluang tu,
kerja tmpt skg nie jg,
semakin sehat,
proses utk next operation akn lbh cpt..
dpt tmbah ketinggian...(itu yg pntg..haha)
tp xdpt nk penuhi impian aku..huhu

ntah la kan...ni la namanya ujian dr Allah utk hambanya seperti aku...cube bygkan dalam satu masa aku kena buat pilihan...n then of course la aku xnk kehilangan kedua-duanya..Dia nak uji aku sejauh mana aku dpt positif ngan setiap dugaan yg dia bg..
mungkin aku blom cukup kuat utk semua ni, tp bak kata angah semua nie mengajar aku lebih matang dlm bfikir n bijak buat pilihan..
kdg2 aku nie sbg manusia xterlepas dr berfikir diluar kemampuan..mksdnyer, pernah jg sekali tu aku ckp benda yg aku xpatut ckp mcm 'kenapa allah bg ujian ni pada aku?' and yg sama waktu dgnnya..
mungkin aku jarang ingt pd Dia, that's y dia bg masalah ni pd aku supaya aku masih lg ingt pd Dia n minta tlg padaNya...

aku harap walau ape pun keputusan aku nanti fmly aku akan lapang dada terima n sokong aku...sbb diorg tahu betapa aku susah nk buat pilihan..
aku rasa ni lah 1st time aku diuji ngan ujian mcm nie..dh nmpk sngt xde jln melainkan tolak peluang yg dtg dpn mata mcm tu jew..

along ckp event nnt aku kena buat mcm tu,aku kena redha...sbb bila ikhlas jew insya allah, Dia akan gantikan dgn yg lbh baik..sbb Dia nak kita tahu yg Dia sngt sygkan kita hamba2Nya...
mcm citer nabi allah Ibrahim..mcm mana Allah perintahkan utk qurbankan anaknya Nabi Ismail..dsebabkan nabi Ibrahim pasti dgn apa yg dia lakukan dgn penuh keikhlasan dia laksanakan perintah itu dengan redha...last2 ape jd???Allah gantikan Nabi Ismail dengan seekor keldai bukan??...

bila fikirkan balik sejauh mana pengorbanan aku selama ni mmg xde tolak bandingnyer dgn pengorbanan nabi2 kita sblm nie...aku nie boleh dikatakan sngt jauh dr segala aspek tu...yea,aku sedar tu..along ckp jdikan Aidiladha kali ni adalah Aidiladha yg akan buat aku ingt smpai bila2...walau ape pun keputusan aku nnt, buat dengan seikhlas hati...
mmg sedih, sape tak sedih kan...
tp aku pernah dgr jg kata2 yg lebih kurg mcm nie bunyi nyer...
'setiap air mata yg mengalir akan digantikan dgn yg lebih baik...'
itu sbenarnya yg aku harap2kan...
semoga penat lelah air mata ku ini xkan menjadi benda yg sia2..

wah2!!! pnjg lebar la pulak...hehe...tu lah sekali dpt luahkn ape yg terbuku cm nie la jwpnyer...aku ade fmly..aku ade kwn2...aku ade Chenta..tp, nak buat mcm mana kalo aku nie dh jd spesies yg xreti nk bkongsi2 cerita sedih dan ketawa,,..ngeh3..at least ade jg blog nie utk aku coretkan yg mana aku rasa nk tulis...hopely kpd follower aku korg xde la jemu sbb asik dgr cite2 sedih je dlm blog aku nie..

k lah,sian korg asyik mbace dr td...dh tu merenung giler dalam kt screen nie...silap2 leh naik power mata tu...hehe...thanks ea sbb sudi bace smpai hbs...kalo ade sape2 nk bg kata2 nasihat n dorongan...silakan,sbb itu yg aku perlukan saat nie...kalo sape2 ade komen yg membina pun silakan jg...tp pd sape2 yg nk kutuk aku xpasal2, tunggu la hadiahnyer (aku xmain2 k!!)..
k lah selamat malam...

*tdo dlm tangisan yg xde sape fhm ertinya....

Tiada ulasan:

nuffy

Pengikut