Jumaat, 20 November 2009

Macam Nak Mati je Rase.....

sejak2 nie entry aku gila baban...
hampeh!!!

aku ade kemushkilan yg melanda,
sehinggakn duduk xsenang...
begini ceritanya...

actually aku ade kwn,
n aku dh bkenalan dlm 3 tahun yg lps...
so after i finished my study,
dia bg aku sim celcom...
dia buat fmly plan 1 + 5...
so dia bg aku satu sim,
katanya senang nk contact n murah...
org dh bg xkan nk baling masuk longkang kot,
terima je laaa kan....

and sampai satu masa bil aku RM400...
ingt mmg nk byr pown,
ntah cm ne busy ngan kje...
trus tlupa psl bil tu..
smpaikan satu hari tu mber aku call,
n bg thu yg dia dpt surat lawyer sbb aku xbyr bil...
sumpah!!
time tu bru aku teringt psl bil celcom tu...
and ptg tu jg aku g settle,
sbb diorg bg tmpoh 3 hari utk jelaskn....

yg peliknya xsmpai 5 minit lps aku settle kan bil tu
trus sim tu xleh guna..
aku pown mls nk tnye bnyk,
mybe mber aku tu dh tamatkan no tu atau ape2 je la...
so benda ni dh 3 bln lbih berlalu....

tiba-tiba!!
hari ini...
lps balik kje,
adik aku ckp celcom call aku...
ape yg aku pelik,
mcm mana diorg bleh tahu no phone rumah aku...
sedangkan sim celcom yg kena block tu
daftar atas nama mber aku nieh...
nama aku langsung xde kena mengena...
gpun mber aku tu daftar no tu sblm kitorg kenal lg...

adik aku ckp lg,
yg call tu nadanya mcm xpuas hati....
dia ckp dia dh contact aku tp xdpt2...
n then dia mintak kt adik aku no aku yg baru...
itu yg lebih aku pelik...
mcm mane org celcom bleh tahu no rumah aku
tp no maxis aku diorg tak tahu...
korg pelik x???
spatutnya kalo ikut logik bila diorg taip nama aku
trus naik semua data2 aku kan,
tp bleh plak dia mintak no aku kat adik aku...
mmg pelik lah!!
xkan la org2 celcom xde link ngan org2 maxis kan...

lps adik aku bg no maxis aku,
xde plak diorg call aku...
terus senyap mcm tu jew...
aku rasa mcm ade yg xkena lah....
somthing wrong...
nak kata org celcom tu call nk bg tahu psl bil tu mustahil,
sbb completely aku dh hbs bayar....

u all agak2 npe ea????
aku mmg dh nk giler sngt2...
satu hal blom settle dtg lg satu hal...
katakan lah esok celcom call aku n bg tahu
diorg xterima bayaran rm400 tu,
ape aku nk buat???
nk cekau mana lak duet tuh....

Ya Allah Ya Tuhanku...aku tahu Kau Maha Mendengar lg Maha Mengasihani...aku tahu Kau xakan bebankan aku dgn hal2 yang aku xmampu ...setiap ujian yang Kau berikan sebenarnya menguatkan lagi siapakah diri ini...tp Allah Kau bantu lah aku...aku xde tmpt lagi nk meminta pertolongan kecuali dgn Mu Ya Allah.... =(

2 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

laaa....obviously yg call tu is your old friend la. die igt bil tu belum di bayar lagi. so die call rumah. mungkin salah faham mcm mane, adik u igt tu org celcom. n then, selepas die dpt your number, die found out yg u dh byr bil tu dh. so die x jadi la nk call. dont worry la. resit byr bil celcom tu ade lg kn?

zaza berkata...

mslhnyer kan resit tu i dh buang...yelah dh dkt 3 bln lebih xkan i nk simpn lg...mane lah i nak tahu benda nie nk jadi....Adoiii...

nuffy

Pengikut