Isnin, 30 November 2009

SEPERTI NAK SEPAK MUKE KO LAH BODOH!!!

salam...
hye btemu kembali kite diruangan ini...
aku, Zaza dgn ini mengishtiharkn raya dh hbs,
so mase utk bperang lak!!
GET READY??
1.

2..

3...

START!!!


ko mmg bodoh la pmpuan,
ape lg ek???
haaaa PEKAK sekali...
xpun BUTA PERUT...
SIAL patut tmbh x??
tambah je la bg perisa vanilla ckt an an an...

well tkejut tak korg aku masih mengupdate blog tsyg ini???
bukan kah aku skg kt wad n tlantar cm org nk mati???
ahaaaa...

mari2 semua kite dgr ini cerite,
pmpuan tu mcm bodoh aje,
bila aku tanye dia ckp boleh aje,
tp bila dah pergi haram xade!!

*****************************

well seperti biase 29/11/2009 pkul 7.30 am...
aku dh otw nk ke kelantan...
sblm berangkat aku dah call klinik Orthopedik HRPZ II,
n aku tnyer..
'sy nk comfirm, Mr. Ahmad ade tak??sbb this tuesday i kena masuk OT ngan dia..'
n the nurse yg xberapa lawa n perasan lawa tu ckp...
'ade je kak,tok sah runsing ah...dio mari sokmo...xdak hal la...'
itu lah bahasa yg dgunakan...
org kelantan lah katakan...
so aku teruskan pjalanan...
smpai jer Kota Bharu aku call lg skali,
'sy nk comfirm lg skali sbb skg sy ade kt Kelantan dah...Mr. Ahmad mmg ade ke utk OT hari selasa nie...'
tahu dia jwp ape??
'ni adik yg call pg td ko??demo dah goyat dio ado ja...bak po la nk runsing sngt...xpayah la dok pening2 kepala babnyo dia ado...'
ok beres!!!

30/11/2009 pkul 9.30 am...
lps daftar masuk wad,
tserempak ngan Mr.Joe...
dia mmg akan masuk bilik OT skali ngan Mr.Ahmad...
aku senyum je la,
sbb nmpk dia cm busy...tup2 dia dtg dkt aku...
'u ni yg dtg nk buat operation femur tu eh?'
aku jwp,
'a'ah...'aku senyum je la dh org tnyer an...
'OMG!! klinik xde bg thu u ke Mr. Ahmad dgn i ade speech kt Bangkok esok?'
muke time nie dh nk berubh...tp still maintain cun dpn Mr.Joe..
'Ic...so how?'
'u nak tak masuk bilik OT ngan another doctor?'
time ni dh berubah ckt but still tahan..
'sygnyer sy xberapa pcaya ngan doc lain...'
terus blah cm tu jer,
ngan file X-Ray, MRI n semua file2 rekod sakit aku tinggl je kt wad tu...
nurse kat situ semua kelam kibut daaa...

time ni dlm kepala otak aku nk trus g serang klinik tu daaa...
kepala bapak dia la oiii,
aku dtg dr perlis la nenek!!
bukan dr terengganu or mane2 negeri yg dkt ngan kelantan...
time tu my dad n my mom dh panggil suh sabar je,
but aku buat2 xdgr jer...

sampai je klinik............

'excuse me. i nk tnyer ckt la mane cik I****?'
'mu kena tunggu sbetar, babnyo kena ikut gilire...'
'i nk jumpe dia!'
'tp cik kena ambik no dulu mek...'
darah dh naik...
dh xingt sape2 dah...
'excuse me aunty...did u understand, i ckp i nk jumpe ngan sial tu!!!'
haaaaa...
tgk kan da tkeluar...

semua mata tertumpu kt aku...
mampos r!!!
so cik I**** tu pun kuar...

'ye...cari sy ke?'
'aah...i cari u...ape kejadahnye i nk cari bapak u..'
'mek, kecek molek ckt deh...'
xsempt dia nk ckp hbs trus aku potong...
'nk ckp elok2 u kata? i dah call utk comfirmation pg n ptg smlm yg Mr.Ahmad ade tak...so ape u cakap?'
dia diam terus...tahu pun salah sendri..
ade sorg nurse tu dtg dkt aku,
'dik...kite ckp kt dalam k'
dsebabkan xnk malukan dia sngt kitorg masuk dlm..
n aku trus jumpa ngan Mr.Ahmad...

'well doc...i mmg xpuas hati...lain cerita if i xcall utk buat comfirmation...u know what, kalo dia bg tahu awal2 senang...sbb hari ni i dh la kena lapor diri kt tmpt kje baru...'
tibe2 rase cm nk ngis dpn doc tu bila sebut pasal keje.....tp tahan jer..
'anyway I**** sy dh bg tahu awak yg sy nk ke bangkok mlm ni kan??'
minah bodoh tu diam jer...
'mcm ni la doc, i dtg jauh2 tibe2 jd mcm nie, nenek dia pun bengang kalo jd cm nie...'
ckp pun dah xingt dunia...
my parents kat luar,
sbb aku xbg diorg masuk cmpur...
'i'm so sorry la zaza...minggu lps i da bg tahu dia ni..'
'kenapa lak doc yg nk minta maaf, pmpuan ni la spatutnye..'
tibe2 time tu mmg aku nangis!!
'u know what, i tpksa tolak tawaran kje yg slama ni i tunggu2 dsebabkn nk buat operation...but now ape jd???u xpe la keje pun dh sedap, mkn da sedap, rumah beso, keta mewah...but i semua kena usaha sendiri...'
dh mcm sessi luahan perasaan lak...
'calm down k...I**** i nak u mintak maaf n from now u kena amik cuti...'
'i tgk dlm bln ni dh bnyk sngt kes2 mcm ni'
puas hati kah aku???
oh tidaak!!

'cam ni lah, ape2 pun benda da jd la doc...i kalo boleh xnk kepoh2 cm nie...tp please la ni bkn benda main2...i nk dtg cni dh la kena amik MC dulu...skg nie ape cer???i nk u cari jg tarikh sesuai dlm bln nie...kalo tak fhm2 je lah...'
si minah poyo tu g amik buku OT n tgkkan tarikh ape yg sesuai...
last2 diorg decide 21/12/2009 lak...
sblm aku kua tu Mr.Ahmad minta maaf bnyk2,
aku xkisah sngt ngan dia tu..
yg aku panas hati ngan minah tu...
ape ko ingt ko nurse da bgus sngt hape?!!!
ni la hospital kerajaan,
wat kje cm lembu..!!!
bila aku ckp nk buat dkt hospital pakar perdana
Mr.Ahmad sendiri ckp xpyh...
lgpun mmg aku kenal rapat ngan Mr.Ahmad dr aku kecik lg daa...

drive dr KB - KANGAR
amik masa 5 jam,
bg seorg perempuan...
selalunya 8 jam,
jimat 3 jam beb!!!
cipta rekod tuh...ahahaha..
dh gilaaaa!!!!
dgn hujan lebat kt kelantan tu...
mak ayah kt belakang mengucap dah..
tp smpai je A.STAR trus tukar driver,
aku da penat,
ayah lak yg drive..

smpai umah trus on9...
kalo aku tahu nk jd cm nie,
aku dh lama bawak lappy nie...
huh.!!

kalo korg nk ckp aku xde adab or what else tpulang la...
bygkan la duet minyak keta lg,
makan minum lg,
hotel lg...
kalo bapak dia bg xpe gk..
ini pergi cm buang masa je taw..
dh la tlepas kerja tu,
itu yg sbenarnya buat aku lg tkilan nk mati...
lg 2 minggu nk kena g pulak,
duet lg...
adoiii...bodohnyer kau perempuan...!!!

PESANAN :-
jgn jadi bodoh mcm org tu!!
buat kje tu ingt la jg org lain
kalo dh tahu bkerja tu dgn org2 luar,..
phm ke tak ni??
huhu...da lintang pukang...
pening!!
bye....






6 ulasan:

ct odah berkata...

peh klu aku pun aku sembur nurse tuh...tak reti kje tak yah la kje..duk umah jge ank lg bgus....gram lak aku bce citer nih

zaza berkata...

hah...taw xper odah...
org yg menanggung ni haaa lg pedih...
smlm tu kalo tinggl aku ngan nurse tu je
mmg dh xhidup r pmpuan tu...
ko ingt ko sape hah pempuan.!!
sikit lg xmkn penampar aku taw...

huhu...teremosional...

mIstA aLeH berkata...

peh gile punye nurse...
sengal nk mampus..
kalo aku pun memang mati kene sound nurse 2..
sengal tul..
mak aku pun nurse gak xde pun mcm 2teruk la pempuan tu..
wat malu jek org kesihatan bodoh tul..

geram gilak baca cite ko ni hehehe

zaza berkata...

huhu...thanks sbb sudi bkongsi rase...
mmg sikit lg tangan aku da nak naik time tu..
tp dsebabkn ade doc dpn aku cover r ckt,,
gpun cne2 pown after this aku kena gak g sane...

itu yg mengtensionkn aku lg..

paTonG kerTaS berkata...

fak.
hahhaa

lempang je nes tu.
;p

zaza berkata...

tu r ingt kalo g lg skali,
mmg aku kasi penampar free punyer...
aritu kasi can la beb!!
sian o0o mak org kena lempg,
anak2 dia nk mkn ape esoknya????

hahahahaha.....

gila jahat beb aku nie...erk!!

nuffy

Pengikut