Sabtu, 12 Disember 2009

Ahadku

salam...


selamat hari ahad n slamat bhujung minggu..actually aku bru bgun jer, cube tgk la entry nie post pkul brape..ahaaa!!..anak dara bgun lambat lg doh...adess..mcm mane lah nk laku,..well bkn sengaja k..smlm pergi Taman Melati..bkumpul ngan org2 kt situ..bincang tentatif utk majlis hari nie..maklum lah kenduri arwah besar-besaran dh la xdijangka kan plak tu..redha je lah..smlm bacaan Yaasin diteruskn lg slps solat isyak..sape yg tahu kt kawasan tu ade skolah agama MATRI, iaitu skolah tmpt aku mengajar hari tu pun turun padang jg..lgpun mmg dkt sngt,,boleh jg jumpa ex-student aku..xpe lah yg itu..bgus lah kalo ade kesedaran kan..xrugi mengajar diorg..ngeh3..pd hal aku bkn menjagar pendidikan islam pun...hahaha...




abg kpd arwah abg Ariff la yg paling sibuk..kehulu kehilir..mcari itu mencari ini..tp riak muka dia tenang walau sesekali aku nmpk ego seorg lelaki tu dh xde bila dia nangis..bila dh berpeluk ngan sedara mara smbil beri semangt, sape lah yg xnangis..hilang 3 org penting dlm hidup sekali gus..mak, ayah, adik..semua tu org2 pntg bg sesebuah keluargakan..bayangkan kalo salah sorg dr kite meninggal pun pasti dh bg kesan yg mdalam inikan pula 3 org terus...Allah hu akbar!!




bila dh duduk dlm suasana mcm nie...kita akan dpt merasai ape yg dirasakan oleh org bkenaan..walau kita xdpt nk buat apa2..tp at least tunjukkn yg kita nie sbg jiran tetangga amik berat antara satu sama lain..yelah, mungkin hari ini hari malang dia, mane tahu esok lusa aku plak..sape tahu kan..smlm aku agak tertusuk smpai hujung hati jg lah bila abg kpd arwah ckp 'Ariff tu baik orgnye..xtaw pulak dia nk pi ngan mak abah sekali..awat xbawak aku sekali..' semua yg ada kt situ, kecik besar, tua muda, semua sebak...aku xpyh ckp la nangis terus..




ok lah..tinggl kan cerita itu..semua manusia akan lalui detik2 itu..tp bsediakah kita???semoga abg kpd arwah tabah utk hadapi hari2 yg mendatang..hidup perlu dteruskan..hari nie lps zohor ada majlis..majlis kenduri tahlil yg dgantikan dgn majlis resepsi menyambut tetamu..dfahamkan keluarga kak Teh akan dtg jg utk meneruskan majlis ini...walau pengantin lelaki dh xde, pengantin pempuan dgn baik hatinya nak dtg sbelah sini...apa yg sedih bila masuk rumah arwah pakcik Kadiaq, kt ruang tamu tu dh siap pelamin, bunga2 telur tersusun rapi ngan hantaran2 skali..bila tgk hantaran dr pihak perempuan utk arwah abg Ariff..mmg boleh menitiskan air mata..




ok aku nk teruskan hidup aku..yg belom mandi lg nieh...hehehe...akan ke majlis tu lps solat zohor..rombongan kak Teh akan smpai lbh kurg pkul 2 nanti...wartawan2 pun blom balik lg, nie last day diorg buat kerja kt sni..

k daaa...

3 ulasan:

ariff berkata...

kesiannya. apa nak buat, ajal maut di tangan tuhan

Mr. Cuz berkata...

memang sedih la kalau jadi mcm tu..tgok kat tv org eksiden mati pun dah sedih lagi la kene kat diri sendiri..huhu
xpe2..semoga hari ahad ni be nice ahad k..hehe

zaza berkata...

ariff: tkejut zaa..ingt Ariff mane lah tadi...huhu


Mr. Cuz: aah kan...ni kan pula jd dkt org yg bru bina masjid xsmpai 4 jam...mmg amat2 memilukan,..

nuffy

Pengikut