Rabu, 16 Disember 2009

Aku Tak Nak Jumpa Doktor!!!

hye..camat ptg..tgh buat ape tu???minum ptg ngan family ker??aku bru je balik kje, mcm biasa xtukar baju n trus on9..laksanakn tanggung jwb aku utk tekan nuff2 korg..well lately aku rase cm nk buat satu column list utk org2 yg ade dlm senarai klik2 aku..sbb aku takut tertinggal plak..mklum lah otak ni mcm2 nk kena pk..hurm..




psl tajuk kt atas tu mcm nie ceritanya...

dsebabkn semalam last day kitorg key-in invoice n checking balik..so tiba lah masanya hari ini utk masukkn semua invoice2 yg dh checking dlm room diorg utk dsemadikan buat sementara waktu..so semua staff MIS hari nie kjenyer bgotong royong dr block masing2 ke dlm room tu..well, invoice yg paling bnyk adelah dr aku, maknya aku lah paling rajin buat kerja ceh itu pun nk bg tahu..so org first excited yg buka room tu aku lah..sbb kak Aina manager aku tu kasi kunci suh aku buka..buka jer room tu...mak datok engkau, punye la bnyk invoice2 yg sbelum2 ni punyer..dr lantai smpai lah ke siling..n penuh satu bilik tu..smpaikan dh xde tmpt nk letak invoice bulan lps punyer..

bila panggil kak Aina dtg tgk, dia ckp 'kalo mcm nie u all kuarkan invoice dr tahun 2007 ke bwh..lps tu bru masukkn invoice2 yg latest nie ok..' semua org muka dh bkerut..last2 kak Aina ckp..'siap je aku belanja korg teh ais sorg satu...' habis bsorak satu office..belanja teh ais pun nk bising2 ker..hurm..cube korg imagine, invoice setahun punye dr bulan januari smpai december banyak mana???haaa...jgn tkujat...satu tahun penye invoice 5 kotak besar
... tahu kotak isi ape?? kotak yg selalu kalo korg beli freezer yg dua pintu tu..haaaa itu baru satu tahun punye...ini kan pulak dr 1999 - 2007..hah korg kira la sendiri...semua dlu mak ayah hntar g sekolah kan..lu pk r sendiri beb!!

ok, kalo korg pernah bace ENTRY INI..ade kan aku ckp yg aku akan buatkan si Syed tu jadi manusia yg ade perasaan, i mean xde la mcm duduk dlm gua..nk bcakap ngan org sbelah dia pun suara tu mcm mahal sngt..hari ni aku berjaya!!...nak djadikan cerita lah,time ktorg tgh punggah2 bilik tu,hehe..Syed terlanggar aku, dah la time tu aku bwak invoice yg beratnya dekt 2kg..ntah mcm mane aku hilang kawalan setelah dilanggar anak gajah Syed..habis terhempas semua invoice tu and aku pulak terkebelakang, ntah mcm mane boleh pulak siku aku terkena dinding dgn KUAT sekali..smpaikn aku rase tulang aku dh mcm nk patah..

Semua staff bhenti buat kje n dtg tgk aku..semua asik tanya..'iza..ok x?'...'iza..sakit x?'..and mcm2 lah..aku xleh nk jwb sbb mmg tgh tahan sakit tahap dewa punye..last2 semua org pandang Syed..'haa tu la kau jalan xguna mata..tgk ape jadi' ade pulak yg tlg backup aku...hehe..akhirnya terkuar jg sketul emas dr mulut dia..'iza, sorry ea aku xperasan lak tadi ko nk kuar dr bilik nie'...hahaha aku bjaya..tp aku xpuas hati lagi, nk dgr lagi dia ckp..aku buat bodoh jer..skali lg dia bersuara..'sakit tak?? kalo sakit, jom aku bwk pergi jumpa doktor'...alamak!! ini lah benda yg paling aku xsuke....aku mati2 xnk g hospital, ade r sebab2nye..nnt kang xpasal2 rahsia aku tbongkar bila pergi hospital..hurm

yg paling best semua staff kt situ terpinga2..tgk Syed tu mcm hantu..mcm Syed tu sblm nie budak bisu..actually time nie aku nk tgelak tgk respond diorg tp sakit aku nie mengatasi perasaan nk gelak tu..akhirnya aku bajaya buktikan pd diorg yg Syed ni ade perasaan...hehehe..kak Aina datang tgk aku, n then dia suh g jumpa doktor panel kalo tk nak pergi hospital..erk!! tetap xnak juga..last2 g rest room n baring smpai tertido...hahaha..

bila terbangun jer tgk jam dh lunch time, office dh senyap sepi..siku aku masih sakit, tp aku buat2 xtahu je lah..tgk2 atas meja tu ade nasik bungkus n air mineral satu botol..sape pulak yg baik hati nie..tibe2 aku nmpk ade tulisan kt atas polistrin nasik bungkus tu...' I'M SORRY'...hehe..korg agak2 sape yg kasi makanan tu???..tibe2 aku cm teruja je nk jumpa si Syed tu..tp malangnya kak Aina ckp Syed dh balik rumah, muka monyok..aik, office ni bapak dia punye kot..awal siot balik hbs kje2 ni semua sape nk buat??adooii..ni mesti officemate aku punye keje...budak Syed tu dh la sensitif..xpe lah esok aku jumpa dia...whatever pun aku happy juga lah walaupun sakit...

p/s: nk mandi jp..
nk suh mak urutkan tangan nie, sakit lain mcm jer...

2 ulasan:

HEMY berkata...

kadang2 yg senyap nmpk takde perasaan ni la yg plg sensitip..heheehe

zaza berkata...

huhu,..aah la kan...hurm..

nuffy

Pengikut