Sabtu, 5 Disember 2009

CeritaKenduriKendara

salam...

well...skg kan musim org mdirikn masjid..sane sini dgr org mjemput dtg utk memeriahkan mjlis masing-masing...tahun nie dpt la merasa nasik minyak 3 org kwn2 aku...minggu lepas Syiqah n Wawa, minggu nie Azrul pulak...alhamdulillah semuanya dpt pasangan org dkt2...Syiqah dan Azrul lak mmg cinta sejati la kot..masing2 dpt pasangan satu skolah dlu...selamat pengantin baru eh, semoga kekal smpai bile2...




wahwahwah!!!xlama lg aku dpt anak sedara lah nie...bgus betul...hum hope korg kasi aku ank sedara ramai2 n comel2 k mcm aku..ahaksss!!! terlebey sudah...actually aku nk citer pasal wedding si Azrul nie...buat pengetahuan korg Azrul nie budak pndai...bygkn lah umo bru 23 dh buat master dlm biotechnology...alhamdulillah rezeki anak bini ko lah tu Rull...





tiga empat hari nie lps je blk kje trus balik umah...mandi siap2, lps je solat maghrib kuar g rumah Azrul, maklum lah nk tlg ckt2...mane2 yg patut...dia nie dh akad nikah minggu lps...kenduri sblh pmpuan pun dh buat...kira pengantin nak basi lah juga...hahahaha...opss!!! aku suka sngt g rumah si Azrul ni sbb dlm kmpung...betul2 dpn sawah padi, kira ala-ala kmpung gtu...



ni je lah pemandngan yg aku smpat snap...nk snap bnyk2 kang ade lak yg ckp aku jakun...hurm org kmpg lah katakan...dah2...kang masuk topik lain lak...setiap malam kiranya aku g tlg kt umah dia, kalo kt johor meriah ckt...kt sne panggil 'rewang' siap ade karokae lg, bace doa selamat n mcm2 lah...tp kbnykn aktvt org perlis nie just buat mkn2 cm tu jer lah utk jamu org2 bentara...org2 bentara tu ape???huhu...org2 yg dtg tlg2 kenduri lah...





smlm sblm rombongan pengantin pmpuan dtg, Azrul smpt la borak2 ngan aku...dia ckp teringin sngt nk tgk aku naik pelamin cpt...tp tu lah ape nk buat, dulu ckt lg dh nk buat nasi minyak awal dr Azrul...tp Allah je yg tahu jodoh aku blom smpai lg...so aku ckp kt dia..'kau doakan je yg terbaik utk aku Rull...aku dh ikhtiar dulu tp jodoh tu bukan aku yg tentukan...xpelah aku tumpang gembira tgk ko naik pelamin dulu...lps nie ko bawak bini ko tggl kt Russia kan???humm...bila la plak aku bleh nk tgk muka ko anak bini an,...' Azrul cuma diam je lah...masing2 layan perasaan smbil ditemani angin malam...acece...





hari ni alhamdulillah walaupun cbok uruskn majlis tp ttp hepi....adooiii mcm la aku tuan rumah...hahaha...tp xsempt nk snap pic diorg bsanding sbb xsmpai hati nk tgk...kang ade jg yg banjir xpasal2...hahaha...jom layan pic2 kt bwh nie...mcm la bnyk sngt pic nyer...dua keping je pown...haha...perasan2!!!







pepel???haaaa kena la ikut tema kan....so aku x pegi sorg2 taw...aku g ngan mak ayah...kitorg parking keta depan umah atok dia...fullamak!! meriah giler majlis dia..smpai kena paking jauh...huhu..dah la pns...hurm org pndai2 nie mmg bnyk kenalan lah...xdjemput pun ade yg tawar diri nak dtg...alhamdulillah







sje curik2 gambo dr belakang...hehe...time ni dh nk balik pun....hurm tu je lah...nnt la aku mintk gmbo diorg kt photographer diorg...hahaha...nk juga aku tempek kt blog tersyg nieh...well esok pg Azrul n bini dia (Azlina) akan bertolak ke KL...lusa flight diorg ke Russia...untung si Azlina tu, bru kawen jer dh dpt g honeymoon smpai sane, dh tu tinggl kt sne lak...tp sumpah nnt si Azlina tu tiap2 hari nangis nk balik Malaysia!!!hahaha...padan muke ko Azrul...xdpt den nk menolongnyer...jd cpt2 la habiskan master tu, sian bini ko...haha...

*terasa happy seketika.................. =D

2 ulasan:

miSs s!v berkata...

haha.
ko ajak si hasbullah kawen weh.

zaza berkata...

hahaha...has tu dh mcm fmly member aku dh weii...gpun xnak la pksa2 org suh suka ngan aku kan...huhu

nuffy

Pengikut