Jumaat, 18 Disember 2009

Dimana silap aku???


salam..sepnjg mlm aku xdpt tdo fikirkan dia..nmpk mcm buang karan je kan??aku dh try mcm2 utk xfikir ape2 ttg dia..sedangkn aku tahu dia langsung xde perasaan utk pk ttg aku..fine!! smlm lps slt maghrib dia ade sms bg thu mlm nie dia xdpt nk sms mcm biase sbb ade hal..ble aku tnye hal ape dia ckp 'ade lah....' dh dua mlm mcm tu..mcm nk sorokkn something dr aku..bila aku call, dia pass dekt ibu..bkn aku xske ckp ngan ibu, tp sesetgh waktu tu nk jg bckp dr hati ke hati pasal masalh kitorg nie, xkan nk biarkan smpai bernanah berulat bru nk tnye ape mslh sbenar..aku bkn org bodoh nk tunggu time mcm tu...

ok aku sabar je bila dia pass dkt ibu..at least aku leh gk borak2 ngan ibu,,dh lama xjumpa mesti la rindu..bila ibu pun asik batuk2 aku dh mula risau..mamat sengal tu xreti nk bwk ibu g hospital ke? xtahu ke ibu tu sakit.? tp yg ibu jwb..'biar lah, along tu penat kje..kalo ibu nk g hospital ibu bleh g ngan cik Mah sbelah rumah nie..' mendidih aku dgr ibu ckp mcm tu...oiii!! dh besar sngt ke kerja ko skrg smpai nk bwk ibu g hospital pun susah..kalo langsung xde cuti pun, pndai2 la guna otak...isi borang masuk office lmbt ke, amik cuti emergency ke..xkan nk aku ajar jg..kalo nk ikut tu, beza umur mmg ko la lg tua dr aku...

aku dh xtahu mane silap aku dlm hubungan nie...nk kata aku ketepikan dia...tidak sama skali..mcm mana sibuk pun aku ngan kje2 aku tetap dlm satu hari tu aku kasi masa aku yg berharga gila tu utk sms @ call @ 3G...nk kata aku ade org lain dlm hidup aku???sape???walau sibuk tetap jg aku ingt benda2 pntg psl dia..birthday dia, ape dia suka, ape dia xsuka...tp skg semua dh berubah..totally 100% dh brubah..smpaikan aku nie dh xbleh nak faham ngan sikap dia tu...

kalo benci aku...ok fine!! ckp lah yang kau benci...jgn la diam seribu bahasa...korg tahu tak ape jenis perangai dia nie???dia mmg susah ckt nk bcakap...kecuali kalo dia rasa perlu utk bckp..kalo lah setuasi kitorg mcm nie plak..mmg hampeh je lah, tnye la soalan berjela2 haram xjawab satu pun...mcm org psiko, xde perasaan...salah aku kt mane? smpaikn nk tdo mlm pun dh xmampu...tiap2 pagi minum innershine nk kasi segar mata bila g office...aku nie sentimental ckt, kalo sorg2 je mula la pk itu ini, n then fhm2 je la, nagis smpai tertido..bgun je pg mata dh bengkak2..hurm...

bila ckp bab2 nk putus sgala bagai, xnk la pulak...siap marah2 aku, ckp aku xsyg dia lg dah ker...huh!!! mcm berlakon semata2 jer, atau betul ke mcm kata si BuLaN iTu aKu? lelaki mmg suka sakitn kite walaupun dia syg...OMG!! kalo mcm tu bleh jd giler r aku cm nie, smpai ke mati xsettle2 jg benda nie..ibu ade ckp, jgn amik hati sngt ngan dia tu..sejak2 nie dia mcm ade mslh, bila ibu tnye lg la hampeh, satu ape pun xkuar dr mulut dia tu..hurm..

kalo ade mslh sila bg tahu aku, bkn aku xbleh nk fhm..kita nie dh hidup sama2 lbh 20 tahun la cinta...aku ni dh fhm semua tindakan kau..tp setahun je aku kuar dr rumah tu, kau dh berubah...atas alasan ape??mula2 sblm aku terpksa tinggl kt perlis nie, bkn main kau merayu pd Angah...jgn kasi aku pindah perlis...tp skrg ni dh terbalik..langsung xkisah ape2...smpaikan aku mmg terasa giler time birthday aku bln lps tu..aku sje je xnk ingtkn dia, sbb tiap2 tahun dia xpnh lupa...tp hari tu smpai ke mlm aku tunggu tp langsung xde nak 3G aku say 'happy birthday atau ape2 je lah...tp langsung xde...

aku ingt lg..bila aku tnye hari ni hari ape??dgn selamber monyetnyer dia jwb hari isnin....giler sedih tahap dewa bila dia jwn cm tu,,last2 bila aku bg thu hari ni birthday aku, bru dia nk say sorry n then masa tu jg aku dh dpt baca isi hati dia pd aku skrg nie...kalo betul kau dh xsyg aku...kalo betul dlm hati kau tu nk buang aku jauh2..kalo betul antara kita nie xspatutnya jadi apa2..just tell me..aku bkn nk bunuh kau bila kau ckp kau benci aku..at least aku fhm ape yg kau nk skrg...n kalo itu yg kau nk aku akan bg...aku akan bg sbb aku syg chenta aku sngt2...dlm hidup aku sekali aku tekankan cuma ade 3 org pntg...ibu, angah dan kamu chenta...dh xde org lain..aku pasti kau tahu ini semua...

***
*nk g office....kje time weekend buat aku sakit otak!!

6 ulasan:

atteya azmi berkata...

siyers sedih.. tp relax ok..

zaza berkata...

thanks atteya....

BuLaN iTu aKu berkata...

yunk... be cool ye..
hope this problem akan settel juga.. mungkin ada masalah komunikasi..
apa kata duduk berbincang

zaza berkata...

i bkn xnk duduk b'bincg elok2 yunk..
the problem is, dia yg mengelak..
dh bnyk kali i plan nk g joho,
jumpe dia n settle semua nie..
tp bnyk pula alasan dia...

iera berkata...

Byk2kan b'sabar ek Zaza

zaza berkata...

moga2 daku dpt bersabar...ameeenn..

nuffy

Pengikut