Ahad, 6 Disember 2009

HospitalTengkuFauziah

salam...
korg semua sehat x??
hrp2 sehat la yea....ameeennn




well ptg td mcm biase blk kmpg ayah..
adik aku yg drive...
hurm gile kuasa nk drive kasi je la..
asal jgn calar sini sudah kura-kura aku tu..




smpai kmpg dlm kul 2.30 xsilap...
time tu pengantin tgh bsanding..
maka secara automatik kanopi tmpt nk mkn tu
bnyk lah kosong buat seketika..
semua serbu kt pelamin...
kena pulak aku mmg jenis xkan makan kalo
meja penuh...haha..
sombong dan bongkak!!





tgh aku mkn punyer la sedap ayam masak merah tu...
tetibe hidung aku sakit yg amat sngt...
aku taw ape nk kuar...
terus cari tisu...
lupe pulak nk taruk dlm handbag...
last2 masuk rumah pengantin smbil tekup hidung..
tserempk ngan mak lang aku.
'Zaa....dh mkn?'
adoiii...time ni jg la dia nk ajak bemesra2...
aku anggukn aje kepala,
terus masuk toilet...






mmg dah sah2 pun...nasib baik tandas duduk..
bleh aku relax kejap...
kepala dh pening...
biarkan benda tu kuar sepuasnyer...
bru aku ingt dh dekat 2 minggu xmakan ubat...
ouh!!! biarkn sjer...







agak-agak 15minit dlm toilet tu,
aku cuci semuanya kt hidung,
n then tempek make up balik..
biar xnmpk muka ni dh naik pucat...
calit lipstik ckt...
lps tu kuar...
acara merenjis2 dh hbs...
sesak satu rumah sbb semua nk possing ngan pengantin baru...





aku ajak semua balik,
dgn alasan sakit perut...
so xde halangan lah.
makan2 terus balik rumah...
smpai je dpn umah,
aku bg tahu mak ayah nk kuar g jumpa kwn..
pd hal nk g hospital...





drive terus g emergancy,
n tunjukkn card cancer...
trus diorg masuk ICU kejap...
tangan ni dh kena cucuk..
kanan masukkn air,
kiri masukkn ubt...
boleh la rehat....
skali pocong baju putih tu dtg...
'u x amik ubt ea last month..i check kt farmasi resit u tu xclear pun..'
aku mls nk jwb soalan bodoh tu..
tahu resit xclear comfirm la ubat tu xamik..
dsbbkan aku xlyn pocong tu trus blah..
hah!! reti pun engkau...





kul 9.30 diorg dh kasi balik,
dgn MC 3 hari...
tp esok tetap kena g keje
n maybe xbuat OT...
ubat penuh 3 plastik...
time nk balik tu pocong tu dtg lg..
'u drive sendri ker...?'
aku angguk je kepala,
bdn dh letih sngt...
'kenapa xbawak waris??'
aku jwb 'saje je...'
n terus blah...





itu lah aku kalo korg nk kenal..
amat2 payah utk bersembang,
dgn fmly pun aku biase2 jer...
bkn sombong k!!
tp ntah la,
kalo org tnyer aku tetap jawab
cuma depends pd soalan itu bodoh atau pndai sahaja..





balik umah mak tnyer pergi mane,
aku jwb g makan...
terus masuk bilik n on9 kejap...
lps nie nk pengsan smpai subuh esok....
daaaa...

6 ulasan:

mIsTa aLeH berkata...

Uit..
da sakit pe plak ko ni huhuhu ~

zaza berkata...

hehe...adooii...
dh tua biase lah tu sakit sane sini...
ahaks...
brg lama lah katakan...
hahaha

mIsTa aLeH berkata...

tua la sgt hehehe ~

zaza berkata...

agak tua lah wooo...ngee~~
anak sedara dh 8,
ni nk masuk 9 plak dah...

anak kucing lak 3 ekor..
kira tua lah tu...hahah

ieja berkata...

mkn ubat tu , jgn skip-2.

zaza berkata...

insya allah ieja...

nuffy

Pengikut