Sabtu, 19 Disember 2009

Kerinduan Menerjah

salam ahad...hope u all semua sehat2 dsmping org2 yg u all syg...nie dh lunch blom???hari ni last day adik aku balik bcuti...ptg nie dia dh balik matriks semula..so kitorg masak sesama...huhu...sngt2 best...smbil masak2 smbil2 nyanyi..haha...

actually ade wedding kt kmpg hari ni..tp dsbbkan takut ptg nnt xde sape nk hntar adik aku tu balik matriks, so tinggl lah aku ngan dia kt umh nie...ptg karang lps asar aku hantar dia, tp mesti shopping dlu...hehe...alang2 dh kuar, y not bwk my sis mkn2 dlu...dia tu asik ngidam RFC jer...so nk tunaikan lah...

tgh2 ari cm ni xde sape nk ajak berbual...adik aku tu sibuk je ngan buku dia..huh!! so on9 je lah...gpun mcm la aku nie bnyk ckp sngt kan...haha...tibe2 ingtan nie merjah ke awan biru lalu berjalan2 diawangan smpai ke kampung ulu pulai, gelang patah, johor bharu...huhu...ini paling aku xsuke...

pg nie chenta ade sms...tp satu pun aku xbls..biarkn lah dlu...simpan bnyk2 koleksi sms dia tu dlm inbox...ape yg pntg hati aku sedikit tenang bila buat mcm tu...walaupun sbenarnya hanya Allah je yg tahu...teringt dkt kmpg sane..kt ibu, ika, atok pompuan...dan xleh nk tipu juga, teringt yg sangt2 mdalam pd chenta...


-dari kiri: ibu..atok pompuan..ika manje..aku..chenta...-

ni gmbo lame yg masih dlm simpanan...hurm susah kan kalo menanggung rindu nie...boleh sakit jiwa...ibu tu xbape sehat, tp xthu la mcm mane chenta jg...hrp2 chenta jg ibu baek2...bkn kt chenta aje aku rindu..kt semua yg di johor...semua aku rindu...sejak2 nie siap masuk dlm mimpi lg...adoiii...terseksa btol...



bile tgk gambo ibu nie,,..sah2 nk nagis..yg si kecik kt belakang tu pun xthu dh beso mane...8 bulan dh xblk jb..ari tu pun balik skejap...jumpa chenta kat larkin n then jln2 kt danga bay...



ni pic yg aku snap 8 bulan lps...time nie dia lah yg paling excited nk jumpa aku..sbbnyer aku time tu dh 3 bln pindh perlis...dlm tempoh masa 3 bulan tu la aku rase amat2 dhargai...pic kami bersama kt dnga bay tu ade kt sidebar blog aku...

ntah la kan..manusia nie cpt sngt lupa n berubah...kdg2 ape yg dh dia ckp sendiri pun dia dh xingt...smpaikn boleh lukakan hati org2 yg syg sngt pd dia...tu lah namanya kehidupan...xselalu org akan syg n hargai kita, tiba satu masa nnt kita akan rasa jg ditinggalkn...

ape yg patut aku buat pun aku xpasti...semua mcm dh xde pape makna...tipu lah kalo aku ckp aku xsyg dia...tp keadaan dh benar2 berubah...dh xsame mcm dlu...minggu nie aku dh nk blk jb..sbb angah nk buat majlis cukur jambul Ayyash...excited tu mmg ade nk jumpa chenta, cuma apa yg aku takut dia langsung xnk jumpa aku..so, aku xnk bg harapan pd diri sendiri...ckup lah kalo aku jumpa ibu ajer...

*****


7 ulasan:

farysa berkata...

blum jumpe blum twu dear
wish u luck nnt~
=)

zaza berkata...

farysa...u nie bgus r...positive je kan..huhu..alangkah baiknyer kalo i nie spesies mcm u gk...hurm

zack zukhairi berkata...

think positively zaza. :)

zaza berkata...

huhu...terharunyer rase...
thanks ea zack...
hopely i bleh positif ngan semua nie...

ayisy berkata...

salam zaza. zaza kerja di Perlis kan? Asal Johor? Huih! jauhnya kerja..

BuLaN iTu aKu berkata...

hurmm... lelaki memang mudah berubah,..
bulan dah banyak kali kene

zaza berkata...

ayisy: aah asal jb...now kt perlis...mmg jauh pun...sama2 hujung semenanjung malaysia...huhu

BuLaN iTu aKu: hurm tu la kan bulan...kita dh syg dia elok2, ni pulak yg kiter dpt..frust btol..

nuffy

Pengikut