Sabtu, 19 Disember 2009

Mak Aku Heran

hye...
hurm nie dh mandi blom???muchuk jew...hhehe..
dh dinner ker??aku blom lg, diet kot mlm nie..
well, ari ni aku post n3 pg2 buta...
sblm g kje, smpai je tmpt kjer..
semua org tgh buat bonus..
aku nk buat gk tp manager aku ckp,
xperlu lg, sbb aku blom ikot kursus...huhu..
cedih r, g opis tp xleh wat pape..
melangut jer kjer...
kalo leh on9 best jg kan...



tiba2 zaza jahat dtg, n bisik,
'ptg ni ko bg alasan kt kak Aina tu, ckp aku ade wedding sedara kt kmpung...'
hahaha...tetibe rase cm dungu lak nk tunggu smpai hbs opis time..
giler kot smpai kul 5 nk melangut jer...
huhu xsanggup aku...
last2 aku ckp ngan kak Aina...
'kak..ptg nie za nk kena balik kmpg ade wedding..'hehe
amacam, jahat tak aku???
'owh yker...so nk masuk opis lmbt ckt la ea?'
alamak, xphm la pulak minah nie..hurm
'xlah, mmg xmasuk kot lps lunch time karang..sbb kmpg jauh'
tgk muka minah tu cm xnak kasi jer...last2 aku ckp
'gpun akak, dlm opis nie xkan za nk tunggu smpai kul 5...dh la xde kje ape nk buat..'
n then dia senyum2..
'betul jg kan..hurm sian za'
haaaa taw pun sian kat aku nieyh...
'ok lah...tp isi borang kuar time opis hour ok...'
YESS!!! dpt jg aku balik umah jap...
ekekeke...giler jahat aku...



smpai je umah, mak tkejut...
dia ckp apsal blk awal???
aku ckp saje je...hahaha...ngan slamber biawaknyer aku jwb..huh
sep baik mak aku xckp pape..
tibe2...mak aku panggil...




mak: Zaaaaaa....
aku: yess madam!!
mak: ayah dh g umah pak lah, anaknya kwn kamu tu si Masyithah...
aku: so???
mak: jom lah kite pegi karang lps zohor..
aku: ade pe mak?
mak: ya allah ape ke sengalnya anak aku nie...(mak aku power, dh pandai guna pkataan sengal!!!haha) kan abang dia si anas tu naik pelamin hari nie...
aku: Oooo..(aku bab2 kenduri2 mmg failed...bkn mls nk pegi tp xtahu..ekeke)




so lps zohor tu blepas la ke rumah kenduri tu
dgn menaiki jet pejuang aku yg kale merah hati...
smpai jer, mmg dh ramai..
pengantin lak tgh bsanding...
aku kalo g wedding jer xsah kalo pengantin tu tgh merenjis2...
tp bgus gk...kanopi tmpt mkn tu,
automatik bnyk kosong...ahaha...




xkusangka,... buah cempedak jd nangka...
boleh lak tserempak ngan bebudak college aku dlu...
Cheet (adik pengantin tu laaa), Moon, Azie, Djah n Fifi...
adoiii...xthu nk taruk muke kt mane...
last2 kasi juga la senyuman bharga nie...
diorg siap ajak aku mkn satu meja lg...huhu...fuhh semangt...
Cheet tu lah abg nya pengantin...
topik utama yg diorg tnyer...
'Za ko dah tunang kan??'
(tunang kepala hotak engko..rombongan lelaki dtg sparuh jln jer...hahaha)
aku xjwb pape, diam jer lah...
yg sorg nie pulak,
'ari tu si Rahman bg tahu ko dh btunang,..'
(hampeh punya budak...)
aku cm biase r, diam jer...
diorg tu sbenarnya dh tahu kot hal sbenar,
tp sje je nk bikin panas...



lps je mkn, basuh tngan jer terus bangun cari mak aku...
dh jumpe terus tarik tngan mak aku balik...
tp sempt la say goodbye kt diorg,
siap salam peluk cium pipi lg...
aduhhh...xpe2...sabo je la zaza oiii...
otw balik tu, tibe2 otak nie teringt kt Chenta...
bkn Chenta skrg k!!!!
Chenta dulu punye versi...
tibe2 rase cm nk nangis...
xthu nk ckp kt sape, ape yg aku rase...




smpai je umah ingt nk trus buat n3..
tp xleh je tahan sebak nie..
dsbbkn xnk la ngis n buang karan lg,
aku trus on lappy n log in facebook...maen cafe world smpai skrg...hahaha
giler punye style tahan nk nagis...haha
tibe ade sms masuk
'hye,nie bru je tpup nt sye msj kamu k. Nk urut atok jp..'
dr chenta versi skrg yg jahat!!
4 ur infomation, satu hari nie aku lgsung xsms dia...
pdn muka...hahah!!
huhu...tapi....
tapi....hati aku xtenang...nk juga bls msg tu...
tapi...hati aku ckp xpyh...
huhu...cedih giler..
ape aku nk buat????

3 ulasan:

atteya azmi berkata...

later reply, tp jgn reply bersungguh k dear.. wat2 jual mahal..:) jahatnyer org..;p

zaza berkata...

yup!!! u're rite atteya...thanks ea sudi kasi komen kt org tgh bengong nie...huhu...

atteya azmi berkata...

came2 dear..:)

nuffy

Pengikut