Ahad, 13 Disember 2009

perlukah dicanang??

salam...
kul 5 dh bgun main masak2..
semua masih tdo,
alang2 hari nie isnin,
nak pulak tu terbangun awal..
memandangkn lg puasa gntiku lg 4 hari..
why not today aku puasa jer,
xpyh bawak bekal g opis dah..
sahurnye simple tp menyelerakan..
nasi putih + sambol sotong + ayam goreng = air putih
bkn itu sahaja..
roti bakar + cheese KRAFT + kacang panggang + telur = susu

ok x???ngee...~~



btw..melihat kpd tajuk d'atas lah yg mbuatkn aku xleh tdo mlm..
and then bgun awal nk giler nie...
actually lah kan...
aku rasa, kebykan manusia yg bnafas kt atas muka bumi ni
suke kalo dpuji atau dhargai...betul x??
at least sikit dia dpt rasa bahagia..
well pd sudut yg lain lah..
ade jg org yg xreti2 nk mhargai ape yg kite dh buat..
cthnye parents kite lah senang ckp..
kalo tolong mak masak kt dapo tu pun dh kira mhargai dia..
sbb sudi ringan tulang tlg dia..
bukan perlu dcanang2 org tu..btol x??
ckup sekadar buat benda yg simple...


let say aku sendiri lah..
aku xkisah org tu nk puji @ tak..
tp at least mhargai aku dgn tindakan yg spatutnya,
itu jauh lebih cukup dr nk dicanang2 kesana kemari..
kalo dicanang2 pun,
ape faedahnya bukan??
lagi menimbulkn riak plus pahala pun xdpt rite???


entry ni lebih ditujukan khas buat chenta..
yg sejak2 kebelakangan nie bikin suhu aku naik..
actually benda mudah nk dsusah2kan..
aku ckup xsuke manusia mcm tu..
just nk say 'thank you' pun susah...
bukan aku nk suruh dia ckp satu kampung ulu pulai tu,
yg aku nie BAIK plus SUKE TOLONG ORANG!!
itu bukan aku lah dohh...


ntah la kan,
kdg2 rasa baik xpyh buat baik dah..
simpan je tngan kanan tu dlm poket,.
pedulikan org sekeliling..
tp bila pk dua kali,
dh bnyk sngt ker pahala aku buat selama nie..
smpaikan xnk tlg org,
walaupun aku nie bkemampuan..
hurm susah nk ckp bukan..


ntah la..buat korg kt luar sne..
kalo agak2 terkena btg hidung korg yg cantik tu..
baik berubah,
sblm semua org xsuke ngan perangai korg tu..
xsusah pun nk menghargai sesuatu benda tu,
nak pulak org yg tlg tu,
adalh org2 yg pntg dlm hidup korg..
xrugi bukan??


adoiii....kuliah subuh la pulak..
mandi blom juga..
nk masuk opis lg pkul 8..
nie tgh merepek xpasal lg...huhu
k lah..
ade mase blk kje aku citer pnjg lebo lg k...
so sape yg nk booking aku utk kuliah magrib..
dpersilakan...ngeh3...
perasan doh!! bru ckp sikit dh bangga...
astagha.......



k lah..have a nice day to all my follower...
salam sayang -zaza,the blind of love-

2 ulasan:

zella berkata...

hurm... ade yg suke kena puji
ade gak yg lebey suka diam diri
=)

zaza berkata...

yup,..but blajar2 utk ucpkan terima kasih tu..xsusah pun..satu sen xkena bayar..malah org yg menolong tu sedap hati jg kalo nk kena tolong buat kali yg kedua...

nuffy

Pengikut