Jumaat, 4 Disember 2009

Pintu Hatiku Sudah Tertutup ~

salam..
.hari ni buat OT lg.
.rajin kah aku?.
.oh tidakkk sama sekali!!.
.aku cuma nk tmbh duet buat g holiday.
.tenang2kn kepala hotak aku.
.setiap saat dlm office asik teringt kt umah jer.
.xtahu la nape.
.pelik bin ajaib?.

tepat jam 6 ptg....
.lps punch card trus drive balik umh.
.perasaan ni cm xsabo lak nk balik rumah.
.heran giler.

smpai jer dpn umah...
.sape lak la yg dtg.
.dh la tmpt paking keta aku dia parking.
.xpe2, tetamu dtg kena la lyn.
.turun kreta je.
.aku mcm kenal suara2 kt dlm rumah tu.
.bukan main meriah.
.gelak mcm nk pecah rumah.
.paling aku xsuke.
.BAU ASAP ROKOK!!!.
.weh,kalo ko nk mati sngt jgn la ajak aku.
.xpe2, sabo je lah.

assalamualaikum.....
.semua terkedu.
.aku lg lah,mcm patung kt dpn pintu tu.
.mak ayah mcm nak tak nak je senyum.
.semua kat situ cm serba salah tgk aku.
.DIA!!!!.

.dlm kepala otak aku time tu serabut yg amat.
.hidup lg kah dia.
.ya allah!! bala apa pulak la nieh.
'Zaa,masuk lah ape tcegat dpn pintu tu.'
.time nie bru aku tsedar.
.aku salam jg mak ayah DIA.
.dan.
.terus berlalu pergi.
.aku xthu ape motif dia dtg lg.

sejam kemudian....
.diorg dh balik.
.aku bru je kuar bilik air.
.bru lps mandi.
.mak ckp tlg kemaskn ruang tamu dpn.
.aku pergi.
.TIBA2!!!.
.aku nmpk benda tu.
.benda tu yg 2 tahun lps jd milik aku.
.masih lg elok dlm bekas baldu itu.

.nak amik ke tak nak?.
.last2 blah cm tu je.
.dgn xkemas ape pun.
.masuk bilik terus bengong kepala nie.
.esok nk buat OT walaupun hari sabtu.
.lg lama aku kt umah.
.lg berasap kepala otak aku.

I HATE YOU!!

7 ulasan:

acap berkata...

kenapa wei?
huhuh

miSs s!v berkata...

siape yg dtg merisik?
abg askar?
benci?
means ko still ade feeling dekat die.

zaza berkata...

acap : ntah la wei...kembali mjengah kenangan pahit dulu2...huh!!!

miss siv : aku ade feeling kt die????wowowo...mintk simpang r...itu cincin akan aku baling balik ke mukanya....

hahahaha...

rasekan.... ;D

mIsTa aLeH berkata...

uit aku tidak paham ape yg sebenar nye belaku huhuhu ~

zaza berkata...

haha xphm ek???

dia tu bekas tunang aku daaa....
eh tp xsempt tunang lg k...
mcm bakal tunang cm tu lah.

tp buat sial xpsl2 mmg kena reject ngan aku lolx...

mIsTa aLeH berkata...

Ooo hehehe br paham ehehe =)

zaza berkata...

hehe...bagos2....ngee~~

nuffy

Pengikut