Rabu, 16 Disember 2009

Sampai disini sahaja...

aku bukan lah org yg pndai mggunakan kata2 puitis..tp aku punya perasaan..perasaan yg jauh dsudut hati ni ingin sayang n disayangi...of course u all mcm tu jg kan..tell me lah spe yg xnak ade perasaan mcm tu walaupun dgn parents or BFF kan..hurm..lately chenta sngt2 berubah, kalo berubah kpd kebaikan, i'm happy for him but perubahan ke arah satu benda yg aku xsuke..amik perhatian, AKU XSUKE!!

well fine lah kalo chenta dh xsyg aku mcm mana dia syg aku dlu..aku xmengharap lebih dr itu pun sbenarnya..tp please la jgn buat sesuatu benda yg boleh mendatangkn kemudharatan kpd org lain..expecially ibu lah..aku tahu, dlm hidup aku cuma ada ibu, angah n chenta sahaja..tp aku xnk perasaan syg pd diorg nie tkubur mcm tu je hnya dsebabkn aku jauh..jauh dtempt yg aku sendiri xmintak utk berada..

silap aku kah semua nie??please la soal balik diri tu...jgn nk tunding jari je tahu, chenta jg ckp 'hidup nie nk wat ape2 pun, fikir dulu..' but now, sape yg xpk sape??hah jawab lah!! marah ke aku???yup totally 99.9% aku marah..tu lah satu sebab kenapa aku jd seorg yg xberapa nk mesra..sebabnya, aku xsuka org yg hanya pandai berkata2 tp dlm tindakan sendiri mcm budak2..itu lebih baik dia xckp apa2 drpd ckp bukan main hebat..itu pndapat aku k..

fine lah..kalo dia dh bjumpa dgn org yg boleh jaga makan pakai dia, alhamdulillah...i'm glad to hear that, walaupun disudut hati aku merasakan satu lg kehilangan..sayang aku pd dia xdpt nk ungkap ngan kata2..mbesar sama2, tadika sama2, sekolah rendah sama2, sekolah menengah pun sama2, tp skrg bila waktu memisahkan kitorg, ini yg tjadi..sangat sakit lah hati nie..tipu lah kalo xterasa apa2..ape yg aku fikirkan cuma keadaan ibu kt sana..sehat kah dia??pndaikah chenta nk mjaga dia??

nak menangis pun xguna..xkan nk merintih mcm org mati laki lak..life must go on..but how??aku tgh mula belajar2 bertatih utk bgun kembali..aku xfhm kenapa dlm masa setahun ni bnyk sngt dugaan yg aku perlu terima..dgn keadaan kesihatan tak menentu, fikirkan ibu yg sakit kt jb tu, fikirkan pasal chenta, kerja yg berlambak2 kt office..kdg2 semua tu buat aku penat sngt, smpaikan pernah satu malam aku rasa aku xperlu lg kehidupan nie, aku merayu supaya Allah amik balik nyawa aku nie..lps tu..astghfirullah alazim...ye aku xsepatutnya ckp mcm tu..

walau pahit mcm mana pun nk lalui saat2 ini, aku kena kuat demi semua org..demi org2 yg masih mencintai aku..masih menyayangi aku, and masih memahami aku..kdg2 aku xphm kenapa manusia perlu berubah kpd benda yg xelok, sedangkan nabi kita sblm baginda wafat apa yg merungsinkan baginda hanya umat2 nya..tp kita??ade tak selami perasaan seorg manusia yg mulia tu??kdg2 benda tu semua xde dlm kepala kita pun kan..samalah ngan aku pun..

cuma ape yg aku harapkan dr chenta sekarang hanya lah sedikit perasaan bertanggungjawab sbg anak sulung dlm kuarga..jaga ibu baik2..itu yg penting..pasal kita??buang lah jauh2, dh xpyh lg fikir perasaan ni..kalo betul chenta dh ade org lain, bwk pempuan tu jumpa ibu..cukup2 lah nk main2kan perasaan org len..xpyh la bertindak mcm org bodoh..ape yg penting tlg lepaskn aku ngan cara yg baik..aku dh tawar hati nak menyayangi org yg xreti nk menghargai setiap pengorbanan aku selama nie..terima kasih kerana hadir dlm hidup aku selama nie..terima kasih sbb jd hero aku masa kecik2 dlu..and terima kasih yg tak terungkap buat satu pengorbanan besar yg pernah chenta bg pd aku, yg xmungkin aku lupakan jasa itu, iaitu ibu!! kerana berkongsi kaseh seorg ibu pd aku yg dahagakan kaseh itu..

aku, akan kembali pd keluarga aku..walau aku tahu syg ibu pd aku lbh dr syg keluarga aku sendiri..aku akan belajar mcm mana nk harungi dugaan ini..ape yg aku hrpkan, aku mjdi seorg yg tabah utk semua tu..seorg yg cekal utk satu benda yg amat2 aku syg utk dlepaskan..bila tgk2 balik semua gambar2 aku ngan chenta kat blog nie..rasa sayu sngt2..tp masa tu semua dh berlalu, saat2 indah tu semua dh xde dlm fikiran dia, buat apa utk aku mharap pd satu benda yg aku xdpt miliki...i'll let you go...just go, dont turn back again...biarkan kisah kita tkubur tanpa batu nisan, supaya dh xde jejak utk chenta ingt2kan kembali..

sampai disini saja..hati ni dh ckup sakit utk satu benda nie..terima kasih chenta, terima kasih.....................

4 ulasan:

zella berkata...

semoga tabah dear.... =)

marwan berkata...

banyakkan bersaba..maybe ni semua dugaan untuk awk tempuhi dalam kehidupan awk,so jangan putus asa...perjalanan masih jauh..

fash berkata...

saba keyhh :) i'm facing da same things too.sumtymes life is not wut we expected it to be :) be strong~!

zaza berkata...

zella: thanks dear, sudi bace luahan hati nie..dgn adenya u all semua, insya allah aku akan kuat hadapi semua nie.


marwan: insya allah marwan..aku xkan putus asa smpai aku mati..cuma kdg2 bila kekecewaan tu mengatasi segalanya, gila juga aku...


fash: yup..u're rite..life is so unexpected...i'll be a strong person, mudah-mudahan...

nuffy

Pengikut