Khamis, 3 Disember 2009

tempat ku mcari rezeki..

hyep!!
.kesengalan melanda lg.
.xleh nk tdo lak.
.esok dh la kjer.
.tp xper esok jumaat.
.phm2 je lah.

well.
.tgk tajuk lah beb.
.ade sorg tu suggest aku suh cite psl nie.
.hurm, ape yg istimewa kje kt ctu eh?.


..OFFICEMATE aku..
.ok la, semua boleh masuk.
.kitorg punye manager punye la sempoi.
.siap tapau mknan dr umh dia utk kitorg dlm opis.
.Kak Tie namanyer.
.dah kawen.
.dh ade anak.
.tp still nmpk mude.

.Ieda, sngt sporting hbs.
.walaupun bru kenal dua hari.
.giler rapat ngan aku.
.lg pula kitorg sebaya.
.asal nk g mkn je sanggup g department aku.
.muka aku nie ade mcm muka kantin ker?.
.hehe,xpe lah.
.asal ko ingt gk kt aku.

.Syed!! aku geram ngan dia.
.seorg yg sngt2 pndiam.
.mcm mane lah diorg leh amik budak nie kje eh?.
.tp xpe, dia xkaco aku.
.tp cm psiko lak kdg2 aku tgk.
.huhu.

..PERSEKITARAN disitu..
.ok lah, bersih.
.walaupun kitorg bahagian MIS.
.tetap tersusun rapi.
.al-maklumlah MIS kan department paling busy.
.that's y baru dua hari kje aku dh buat OT.
.kalo aku nk minum ape2 ade je yg nk tlg buatkan.
.npe eh? sbb aku org baru kowt.




hurm korg punye tmpt kje cm ne? gempak x? hrp2 korg happy ngan inviroment tmpt kje korg..n yg paling pntg org2 yg kje dsekeliling korg..hrp2 semua satu kepala...tgk la cm manager aku tu, kitorg semua sopan jer..tp bila dia dtg dh hilang sopan tu duk bwh meja..sbb dia lah yg kasi kitorg semua gelak giler..smpai xjd nk buat keje taw...hehe




walaupun aku bru je dua hari kje..tp aku dh start OT dr smalam..best sngt ke smpai tiap2 hari wat OT?...a'ah mcm tu lah, kje bnyk tp xtension..tu lah bestnyer bila bkerja dgn ade minat..kalo yg susah pun akan nmpk senang..




walaupun masih dlm proses nk sesuaikan diri, tetap jg kdg2 tu ade yg xselesa ckt2...aku kan pendiam ckt, xreti nk bcakap dlu..tp kalo dh kenal lama ckt, haaaa!! bru taw sape sbenarnya zaza...ahakss..biase la mula2 nie malu2 biawak jap..nnt korg rasekn lah...ape2 pown aku baek hati aper..




aku ade misi nieh..staff2 semua ckp budak Syed tu mmg ssh nk dajak bersembang..kalo bg salam aje bru leh dgr suara dia..kalo tak hampeh!! kalo dia rase pntg bru dia akan bckp...itu lah Syed..hrp2 aku bjaya buat dia becok satu hari nnt...tp boleh ke? diorg ckp Syed tu dh dua tahun kje kt company nie tp skali pun xpernah bcampur..bygkn lah dinner utk department pun skali xpnh dtg...aigoooo..ade gk eh maknusie yg sbegini rupe...ingt aku lah yg paling kronik...




slama aku keje nie xpnh lg la tlupa nk bawak bekal..bahagian MIS mmg cm tu..kekdg lunch time pun xsedo sbb asik buat kje ngadap systems jerk...huhu..dh tu ckup time balik sure kitorg buat OT, sbb mmg bnyk sngt invoice yg nk kena key-in scepatnyer..mklum lah company aku tu bnyk branch...seluruh Malaysia lak tu...kitorg lak kje kt HQ nyer so, hurm phm2 je lah....




whatever lah,asal aku bahagia kje situ..semoga berkat segala usaha aku utk mkn hasil titik peluh yg halal..dpt gaji nie ngat nk tukar kreta..aku dh jumpa pbeli civic aku tu..ingt2 lps ni nk pakai jazz @ swift jer kecik ckt dr civic tu...hurm k lah..tibe2 rase ngantok lak..bye2, askum..

Tiada ulasan:

nuffy

Pengikut