Ahad, 31 Januari 2010

Tak Dapat Lelap!!

hyep....sumpah aku nie penipu!!
bru je post entry td dh tu ckp nk tdo,
esok keje la, bla-bla-bla..
but now see!!!
ber-muka-buku plak,
ape cerr!!!


alahaiiii...xleh tdo r..
bnyk benda yg bmain dlm kotak kecil ku...
nk wat ape pun cm serba salah...
hurm...so complicated lorh..
ade sape2 yg nk pinjamkn aku bahu korg x?
aku dh lama xde tmpt mengadu
since aku blk perlis....
dh jd mcm katak bwh tempurung tu....


korg taw tak,
ade sorg mak cik nie...
ya allah punye la beso dose dia...
nk thu npe?
ade dia ckp kt bpk aku yg aku ni bisu..
adooiiii...
aku tahu la aku nie xbecok cm anak dara ko tu...
yg tiap2 mlm merempit bertuko jantan...
aku tahu la aku nie xreti nk karate org...
xde la mcm ank ko tu, libas skali 3 jantan...
opssss!!1
tlebih sudaaaahh, bak kata stacy...
hurm mulut org, aku xleh tutup,
maklum lah org kmpg, aku tsepak anak beruk pun
huru hara sekampung...
xde la mcm aku tinggl kt JB tu,
sekor pun xde nk amik tahu...
tp xpe lah since diorg take care aku pe salahnye tak??
...hahahha...


sekali aku blogwalking kt blog2 korg,
mcm2 cite kan???
ade yg sedih putus cinte,
ade yg happy dpt menang toto...
ade yg blurr sbb bnyk assignment,
ade yg mcm xde perasaan..
bak kata aku lah,
bnyk org, bnyk ragam-nye...
so jgn la aku sesekali rase bnyk mslh ye,
ramai lg yg lbh teruk n sedih dr aku..
redho aje ape ketentuan Dia utk ko ye cik zaza!!


td tetibe belek2 majalah pengantin yg beli sama2 ngan
encik mat terap taun lepas...
ade la dkt 10 naskhah..
tetibe tingat balik kt dia...
sehat kah dia,
bahagia kah skrg,
mak ayah dia mcm mane,
skg tinggal mane,
ade sape2 tahu x?????
sooo complicated la hidup aku nie..
since dr kecik masalah otak xthu spe fmly sbenar..
dh beso dugaan mcm2 lak..
tu lah hidup...


belek punye belek ade satu page tu yg ade tande ngan pen merah...
'baju utk akad nikah...'
kat bwh tu encik mat terap ade sign ckt...
itu bju yg dia pilih....
tetibe cm nak nangis lak...
hadoiiii...perasaaan ohh perasaaann...
angah ckp bace al-quran bebanyak,
selawat bebnyk...
ye aku dh buat...dh cube lupekan semua tu..
tp Allah je yg tahu perasaan aku


sad story la plak....hurm...
rindu sngt nk patah blk zaman kecik2 dlu...
nek basikal ngan angah merewang satu kmpung..
lps satu ladang kelapa sawit ke satu ladang...
lps tu mandi sungai...
maklum lah gelang patah dlu dh xmcm skg...
blk johor je dh bnyk perubahan...
skolah bru buka laa,
perumahan baru laa,
highway laa...
ladang kelapa sawit dh makin kurang...
nostalgia tu...xsabo2 nk cite kt anak2 aku nnt...hihihi


k lah ending kt sini je,
nk masuk tdo.......
sumpah kali nie aku tdo,
sbb mata nie dh mcm xnk buka lak,
td terang benderang aje...
nk g cuci muka, basuh kaki lepas tu.......
'bismikallah humma ahya wa amutt...aminnnn'

Badget aku mcm xckup je..

kalo dh namanya pmpuan kasi la segunung emas pun sure bleh hbs dlm skelip mata...boros ea???hum ntah la an, nk kata aku spesies boros xhengat dunia xjuga, sbb aku jarang ade mase nk bershopping sakan, spenuh masa ngan kerja aje...tp kalo ade masa yg sesuai mmg nk sngt lah shopping...

buat masa nie mgkin xmengizinkan memandangkan komitmen pd kerja lebih tinggi....tpksa buang jauh2 perasaan nk berhabis duet gaji...selama nie pun gaji masuk ASB aje...menabung utk mase dpn, mane tahu taun dpn dtg jodoh ke, esok lusa xcdent ke, emergency ke...semua skg nie perlu duet...

bila pk2 blk, tinggl lg sbulan aje sbelum aku nk tlantar kt hospital...rasenye dh xnk malas2, MC pun mintak2 lah xde utk bulan februari nie, nk kje aje...ade mase n ade kudrat nk buat OT...

bnyk agenda sebenarnya....nk ke Kelantan nnt sure duet dh berhabis bnyk walaupun nnt xkena byr kos pembedahan n ubat..tp kena lah jg berjimat-cermat...sblm operation lak kena ettend wedding akak angkt kat Machang...

aku ngan fmly diorg tu dh mcm adik-beradik sendiri dh...time aku study kt Pengkalan Chepa dlu, fmly diorg lah yg bnyk bsusah payah utk aku...kalo xettend kang rase bsalah teramat lg...lgpun bkn susah, mmg aku pun dh amik cuti...so xpyh risau sngt...

cuma skg nie yg merisaukan aku bnyk benda yg dh nk hbs....hurm nk tahu ape???alaaaa, brg2 pmpuan lah...cthnye liquid eyeliner, eyeliner, mascara, blusher...time nie jg la nk kering...foundation aje dh dkt RM50++...hum mcm mane la nk jimat, pd hal bkn selalu aku beli brg makeup...at least 3 bulan skali bru beli bru, sbb aku nie bkn jns yg rajin sngt nk ber-make-up...asal ade sudah. bru la kata aku pempuan...huuhu

bile pk blk nmpk mcm benda xpntg, tp kalo korg pempuan korg thu la pntg ke tidak ye!! clenser aku pun dh nk hbs, toner ade la sparuh botol lg...moisturiser tu ade la bleh tahan lg seminggu dua...kalo nk ditambah tolak darab bahagi mahu jg melayang RM200++ kat situ...hum..kalo xbli xleh jg sbb nnt aku kena jd pengapit so kena la bercantik2 utk hari bsejarah kakak aku tu...eh, sape pulak yg nk jd pengantin nie...adoyaiii...

aku ingt lg dlu, abg2 aku semua ckp aku xmcm pmpuan...dgn suar slack, t-shirt lusuh...satu kampung merewang...rambut pendek...dh mcm jantan diorg ckp...maklumlah time tu aku sorg je anak pmpuan.....bile time skolah pun classmate semua ckp aku 'tomboy' , kasar n mcm2 lg lah...pnh juga aku kutuk pmpuan2 lembik ni..mcm2 aku ckp...

but now see!!! totally dh brubah....touch-up sane sini....dressing pun dh mcm pmpuan melayu terakhir...tu lah kan, kdg2 perangai kita nie xkan sama...cth aku aje, kecik2 tomboy bile dh besar tu feeling ke arah feminin tu kuat...so jgn la ckp org len sebarangan ye!!

so badget lak mcm xckup...memandangkan doktor nasihatkan aku suh turunkan berat bdn kt situ nmpk la jg nk bjimat...xde la aku pk nk makannnnnn aje....tp dr segi minyak kereta, bil2 segala bagai, brg2 keperluan dapo itu kena pk jg...mmg la aku tinggl ngan parents, but bila dh bkerja pegang duet sendiri xkan la xnk hulur2...

skg nie pulak tinggal aku je ngan mak ayah...abg2 dh berkeluarga n tinggal jauh2...adik2 lak futher study...mmg la sikit sebanyak tanggungjawab tu tergalas walau along angah achik ngan alang tiap2 bulan hantar duet kt mak ayah...tp xkan la aku xnk berbakti walau sikit...setakat beli gula garam, bawang cili...xde hal lah..

hurm bile dh beso nie bru tahu susah senang mak ayah kite cari duet nk besarkan kami...nk pulak kitorg adik beradik semua 8 org...dgn mcm2 ragam tu xpyh cite...

so mcm mane ek aku nk bjimat skg nie...ade tak anak Dato' mane2 yg tgh cari nk buat bini???huhu..desprate la plak...hummm...

k lah nk masuk tdo dlu...mane la thu esok pg bgun bawah bantal dh ade 10K...lega aku utk sebulan lg, hahaha...gile btol aku nie... k daaa...


p/s: sesape yg nk bg sumbangan ikhlas boleh la menghubungi aku...nnt aku kasi no acct ok!! ckp je bank mane pun...kecik tapak kaki, selaut aku tadahkan...ahaksss!!

Sabtu, 30 Januari 2010

GIVEAWAY NOIR JEWELRY

 

camat ari ahad semua!!!
nk tahu aku nie hidup ke dh mati tgk la cnie,
asal ade contest je bru hidup kot..
sah2 idea nk buat entry dh hilang dicurik monyet..
well...ape yg aku tertarik dgn contest nie
of course lah hadiahnye..
skali imbas je dh bkenan ngan set mutiara nie,
tp kalo dpt pun bkn aku nk pkai sngt..
mybe utk events pntg aje,
xpun hadiahkan utk ibu,
sbb tahu mak xpakai mutiara...

well...xsusah pun...giveaway yg Noir Jewelry
buat nie xsusah,
mcm giveaway2 yg len je...

jom join this contest!!!

Ptg Sabtu Minggu Akhir Bulan Ini...

 
 
 
 
 pejam celik, pejam celik dh hujung januari...
hurm...cpt je mase blalu kan...
sorry la smlm mood aku tbang dtiup angin..
xgune gk kalo nk cite kt cnie,
cume jdkan pengajaran utk diri sendiri for the next time..

mcm biase lah,
sabtu bkn lg holiday bg aku..
dh xde mknanya sabtu hari utk keluarga..
asik kena masuk opis jerr..
kalo diorg xdesak pun diri sendiri rase plu settle semua benda kt opis tu..
ape2 pun last2 aku jg yg nk kena tanggung..
so lbh nice kalo aku pk utk mase depan,
biarlah bpenat lelah asalkn kje xde tangguh2..

td dh borak2 ngan GM aku..
dh bg thu pun yg aku nk amik cuti 3 bulan...
bukan sesaje k!!
tp sbb aku kne buat operation...
aku ingt dia nk mbebel sbb amik cuti lama sngt,
tup tup aku lak yg mbebel kt dia...hehe..
cume nk kena buat surat la sikit kasi kat pengurus..



 
 
 
satu hal dh settle,
ape yg aku pk skg nie cume nk susun agenda sblm operation nieh..
nk kena hadir wedding akk aku kt kelantan,
dh tu dlm waktu yg same nk kena blk JB..
itu yg penting,
yg sampingan tu bnyk lg...
- achik dh bising sbb dh jarang g umah dia
- blom g wat hair spa..rmbut dh xnmpk mcm rebonding
- janji nk belanja Has mkn pizza 

bnyk lg lah kalo nk list..
baik buat entry psl tu terus...
hurm..
dlm waktu tdekat cm nie pun ade jg benda mengejutkan..
cthnya Am..dh lama xdgr khabar dia..
ingtkn dh jd arwah, tup tup smlm ayah dia ade call aku..
bkn xske cume aku cube utk mjauhkan diri aku
dr dia dan yg bsangkut paut ngan dia..
bunyi mcm kejam je,
tp itu yg tbaik utk aku stelah aku bkorban bnyk benda..

mlm nie ingt nk ngadap lappy nie je smpai lebam
buka mysoju tgk cite korea ke...
eh. bru tingt 'SUMMER SCENT' aku tgk sparuh jln je..
xleh jd nie,
mlm nie kena khatam jg..
alang2 esok cuti..ape slhnye...hehe


p/s  :  sape ade ubt utk sakit jiwa?

Jumaat, 29 Januari 2010

Penat + Geram = Nak Tido!!




ape tenung2!!
sekeh nak???
dah2 g sane, xpyh bace..
xde pape pun...

aku penat..
nk tdo..
for that person.. '!bole blaaaa!!'

Khamis, 28 Januari 2010

gambo GEMPAK 09'

assalamualaikum....
well xnk cite pnjg..
entry nie akan penuh ngan gambo!!
bg org yg xske tgk gambo sila berambus oke...
kuang ajo kan aku?!!!!
hahhaha..mmg pun...hehe

k jom start!!




oke..ni time g bcuti ngan fmly kt CH...
buat pengetahun mase nie aku bru je lps operation tulang belakang..
sbb tu lah pkai sweater..
pd hal adik2 aku semua ckp xsejuk pun...
org tgh 'berpantang' nie mmg lah kne jg ckt..
terharu sbb semua nie idea angah,
supaya aku cpt sembuh n xmonyok2 lg dah...hehe

*
*
*



harus lah ade pic mak bapak kpd budak senget ini...
ini dia pasangan bahagia...
diorg lah punca aku wujud dlm dunia nieh...
hahaha..
pape pun just nk say..
'mak...ayah...za bertuah sngt jd anak mak ngan ayah...walaupun za xmbesar dpn mata mak ayah tp, dlm hati za tetap ade mak ayah...za hrp mak ngan ayah boleh berbangga dgn za skrg nie...'
k dah2...xmo cedih2..

*
*
*




Ultramen 3!!!
haha...ni lah antara hero2 dlm fmly aku...
nie pun smpt snap diorg bertiga aje,
nk diikutkan ade lg...
berbaju merah itu adik aku Amar namanye..
berbaju coklat tu lak abg aku, kitorg pggl Achik..
yg depan,
blagak macho xhengat tu adik aku gk,
Amir namanya...

oke Amar nie seorg yg skema
dlm erti kata yg lain seorg yg bleh kata kemas..
dia lah the first person yg akan mbebel kalo rumah mcm tongkang pecah..
mmg senang dpt adik mcm nie,
selain mbebel pandai buat kje2 rumah..
jd, save la tenaga aku nk mengemas...

Achik plak mmg best,
kalo ade plan jahat mesti mau ajak dia..
gerenti beres..
tingat time aku gado ngan budak pam minyak kt Caltex Sri Putri..
skali aku ajak dia,
lebam trus muka mamat tu...
hahaha...mmg xleh lupe r...

Amir lak, adik bongsu..
paling aku menyampah..
 nk bace buku pun kena mak aku ade depan mata aku
baru reti nk study...
itu xpe lg,
ni haaa kalo dh smpai kes nk mkn pun kena ingtkn ape cer???
nk je aku tibai sekor nieh...

*
*
*



nie kt kmpg mak,
ptg sblm hari raya puase...
mmg possing habis lah tepi 'bendang' tu...
dh mcm plakon bollywood lak..
gambo aku xde, sbb cbok amik gambo sedare2 yg len..
mmg best main tepi 'bendang' tu..
tp kena hati2 sbb ade 'Sssssst...'
kalo tjumpa tu xckup tanah nk lari,
kena kejo beb!!!

*
*
*




nie antara pic yg xbleh bla....
yg sorg tkangkang xhengat dunia...
mmg kalo masuk undian gambo ni la saham paling atas..
gile!!
nie time raye puasa ari tu...
cm g tu lah adik2 aku..
eleh jgn ckp adik,
akk diorg pun tingtong gk...

*
*
*



xsilap aku dh display gambo nie kt blog aku..
nie kekonon cun lah nk g kubo..
hampeh jer...
muke selenge tu xpyh tegur k..
xthu nk touch-up mcm mane lg dah..
masih juga nampak pucat tu..
bru lepas kimo xsilap aku time tu...

*
*
*




oke...ni satu2nya adik pmpuan yg aku ade..
dlm fmly kitorg kami bdua aje pmpuan,
yg lain hero...
dia nie leh kali baik r dr akak dia yg senget tu..
dr dressing pun xpyh ckp,
semua tutup, xde buka2..
akk dia yg jahil ntah ble nk tsedar...
hrp2 sblm thantok lah...

nice ade adik cm nie,
walaupun akk dia xbpe betol tetap jg dia layan..
kdg2 dia pun bjangkit jd biol gk mcm aku..
adoiii...kesian..
xpe la, pape pun kitorg mmg kamcing,
maklum lah nie je anak dara mak ayah yg ade.
opsss!! lupe lak, nama dia Adilla..

*
*
*

next!!....



cbok je SMS..
tngan tu xpnh lekang dr handphone..
budak nie xpayah tegur,
dh xmakan saman,
kalo kasi penyepak pun sure dia blk dgn penendang punye..
so baik tegur dlm hati je la....
kesiannnnn...


k lah..mls nk nk upload bnyk2..
8 cukup kot..
nnt kalo rajin aku upload la lagik...
nk g tdo..
esok kje...
daaaa...

p/s: gambo mane paling oke?

p/s/s: xde idea nk post entry ape, kt opis td semua org kena marah ngan boss..so, semangt pun dh hilang..

Rabu, 27 Januari 2010

Kerinduan | Na-O-Mei

assalamualaikum...

hari nie aku xthu npe,
sikit2 nk touching habis...
td time lunch nmpk ade couple nie,
yg lelakinye ngan baju uniform tentera..
yg pmpuan lak mcm biase lah...
diorg mkn2...borak2...
tetibe terimbau saat itu...
rase mcm rindu sngt kt 'mat terap' sorg tu..
walaupun dh 10bulan blalu,
namun luka tu masih ade..
ade pulak nk menangis time tu jg..
last2 tapau je balik mkn kt opis...

kt opis lak time tgh melahap,
kwn aku tu dpt call dr anak-nyer...
aku suh dia loudspeker..
sje je, perangai aku nie mmg pelik skt..
suke dgr pbualan antara ibu ngan anak..
tetibe ade satu ayat yg anak dia ckp
smpaikan aku xjadi habiskan lunch aku..
'ibu...npe ibu balik lmbt? nana rindu ibu....'
pdhal ayat tu biase2 je,
xde la touching mane sngt..
diorg tu plak tiap2 hari bjumpa..
aku nie haaa...
teringt ibu kt JB...

time nk balik umah td tdetik kt hati ni
mlm karang nk msk dinner utk mak ngan ayah...
yelah selama 20++ tahun aku hidup nie
susah je nk cari masa yg betul2 utk kami bertiga..
slalunye ade adik2,
skg diorg semua pun dh beso2...
dh ade life sndri...
tetibe dpt sms
'mlm ni mak dinner ngan ayah kt luar......'
bkecai hasrat dhati...
hurm...sedih je..mlm nie g mapley tapau lg lah jwbnye...
jgn hrp aku nk msk bnyk2 utk aku sorg mkn..
dh la doktor suh on diet dr skrg..

***********************

Na-O-Mei...
rancangan Akasia kt TV3...
sumpah aku ckp,
aku bkn lah spesis tgk tv...
nk pulak time kecik2 dlu,
kt umah ibu mmg xde tv...
so maap ler kalo korg tnye..
'ko tgk tak cite Doremon semlam?'
aku akan geleng2 kepala...
menatang Doremon tu aku kenal lah.
tp cite dia xpenah tgk...
bile dh besar dh beli astro sendiri,
bru tahu 'o0ooo...ni ke citenye...'
sngt kampungan kan??? sila gelak!!

alamak...masuk cite Doremon lak..
act bebudak opismate aku tu haaaa..
tiap2 hari je asik buat ulasan cite tu..
siap kalo time hbs opis hour
semua nk rush blk umah tgk TV3...
aku lak malas, asik wat OT je...
acece!! kekonon mengiklankan diri nie rajin...
hak...hak...hak..tuiiiiiiiiii

aku plak jenis yg kalo xtgk dr episod mula mmg haramlah
aku nk tcongak dpn tv...
so dsbbkan dh ade kemudahan tenet nie...
sje2 la gatal2kan jari g laman web tv3...
so terkial2 la cari tajuk Na-O-Mei tu..
last2 jumpe...
so bleh la tgk dr episod satu..
loading dia pun xlembap..
itu yg best tgk...siap leh skip iklan2 lagi..haha

so smpai episod 6 hari nie
ape yg leh aku ckp...
best r!! pengorbanan seorg muaalaf merangkap ibu n isteri tanpa suami disisi...
mmg kalo dletakkan diri aku dtempat dia,
sah2 terjun KLCC..hahaha
well...mgkin aku akan meminati cite nie,
pape pun tunggu dan lihat...
sbb aku nie bkn betul sngt...
tgk mcm Tari Tirana lah,
dlu kemain tgk...
siap ckp the best cite lah g tu...
skg nie hampeh..
dh jd ape pun aku xthu...
dh xfollow pun..malas!! hahaha

p/s: korg cm nie ari nie? ade ok?
p/s/s: korg layan tak cite Na-O-Mei tu?? ke aku yg meroyan sorg2 tgk!! sile tgk oke!!

Selasa, 26 Januari 2010

Kena Kutuk Baek Punye..

alkisah smlm punye cite...
tgh khusyuk ber'FB' ngan angah tcinte..
tibe2 dia ckp nk tgk blog aku...
tp aku ckp xbleh!!
dia ckp nk jg!!
aku ckp lg, xbleh!!
susah la...aku kan xske kalo fmly thu blog aku..
sbb nye punye suka aku lah....
mgkin takut bnyk benda bocor...
salah satunye psl mslh kesihatan aku...
mybe bkn masanya utk diorg thu hal sbenar...
lgpun aku xnk lukakan hati mana2 pihak..
biar mase yg menentukannyer...


mslhnyer...
angah aku ckp,
i'll find ur blog!!
ayat tu paling aku takut...
tetibe rase cm nk delete je blog aku nie...
waaaaa!!!
ntah la an...
mcm mane ek kalo dia dpt thu blog aku??
hrp2 xde yg bocorkan rahsia..
kalo tak aku sembelih korg sekor2..


lps tu angah ckp lagi,
'tak nk bg xpe..nnt angah cari sendiri blog adik'
'angah rase mesti xde yg komen blog adik kan, tu sbb xkasi angah bace'
cilakak punya angah...huhu
ye!! ngaku spe lah aku nie, bkn blogger top2 cm korg..
aku buat blog nie pun bersebab...
antaranya aku dh xlarat nk simpan diary yg dh berbuku2 tu..
dh la xselamat...
pnh skali angah bace diary aku..
mahu xjd HULK aku nieh!!
satu minggu bperang ngan dia...
lps tu, dh xde sape lg berani sentuh diary aku..
nk jeling pun xsempt taw!!


ari nie aku g butik..
tempah baju kurung pahang warna pink...
heyy!! sejak bile jd minat pink nieh??
ohoho...
hurm jgn hrp aku nk buat baju warna pink,
tp kali nie mmg tdesak..
dan terpaksa!!
aku akan jd pengapit bulan depan..
kwn aku ckp nk sngt aku jd pengapit dia..
aku bkn ape,
dh la katik semacam je aku nie..
bleh ke pengapit tu katik?
cm xok jer..
slalunyer pengapit nie kena la tinggi lampai...


xpe lah...
psl angah tu nnt aku pk...
nk close account blog nie,
atau biarkan aje...
psl jd pengapit tu...
redho je lah...
pink pun pink lah..
janji ko bahagia...
walau aku terseksa...
ahahaha....hak.hak.hak.tui!!!



Ahad, 24 Januari 2010

Mari Masuk Dapo...

~salam readers!~

memandangkan hari nie aku cuti berehat,
xkan nk tdo je kan...
nk djadikan cite pg td lps post satu entry
aku g mandi...
dh badan pun selesa,
mkn pun sudah...
rase mcm nk lyn je mengantuk nie...
ape lg, tdo lah...



pkul 12 bru tjaga...
matahari pun dh tgk atas kepala..
mmg dh xleh nk lyn ngatok nie dah.
dh smpai thp xselesa kalo smbg tdo gk..
aku pun bgun lah..
kms2 bilik kemudian basuh baju,..
zaman skrg semua senang,
nk basuh baju cmpk je dlm machine..
siap je leh g jemur..
xmcm zmn dlu,
nk kena ke sungai mcuci baju berbesen2..
huhu



dah siap semua, perut lak lapo...
mak aku mcm biase lah,
hari sekolah pkul 1.30 bru smpai umah..
so aku pun mulakan misi masuk dapo..
sape ckp anak Shahidan nie xreti masak??
rase dlu bru komen yerk...haahaa



buka freezer semua ade..
cuma idea xde nk msk ape..
last2 kuarkan semua yg ade konon nk masak mcm2 lah..
ayam, ikan,
jagung, kobis, carrot, sawi..
sblm mula nk msk lauk2 nie kena la mask nasi dlu..
dsebabkn dlm umah nie kami tinggl bertiga aje,
aku lebih suka masak nasi guna dapor gas..
sbb kalo guna rice cooker nnt bnyk lak keraknyer..
dh masak pun 2 1/2 pot aje..
so lbh baik guna dapor gas..



sementara tunggu nasi siap d masak...
aku dh pun ade idea..
aku nk masak asam pedas ikan temenum..
kalo org selatan diorg panggil ikan kembung ...
elok2 je ade buah kundur ngan bunga kantan,
so masukkan lah skali...
bru kaw asam pedas aku...hehehe
bila dh dkt2 nk masak,
slow api jap n angkt nasi dlu sbb xckup
dapo nak masak ayam...



ayam lak aku buat masak merah aje...
xde idea nk masak yg lain...
dh potong2, basuh2, sejat lah dlu..
sementra tumis bwang, cili n segalanya...
dh siap tu
sebok la pulak memotong jagung kecik tu,
carrot, kobis, tauhu...
ikan bilis taruk sikit, nk dbuat sayur cmpur..
agak2 semua dh siap,
hidang je terus g buat air...
ari ni buat air limau nipis...hehe



ntah la dtg mane mood nk masuk dapo...
tetibe je rase bosan kt umah,
act nk hilangkn tension asik memikir kje kt opis tu blamabak2,
itu yg bleh masuk dapo..
tp bleh plak aku amik cuti...
ade patut???
tp nk wat cm ne, aku bukan robot..
tpksa lah amik cuti..ingt nk g hospital skali..
tp tgk keadaan lah..
aku ni pemalas nk jumpa doktor,..



elok dh siap masak tu..
ingt dh nk mkn..
tp xpe lah tunggu mkn skali ngan mak ayah...
lgpun dh lama xmerasa nk mkn skali..
at least leh rapatkan lg hubungan kami...



ok lah...aku nk melilau ke blog korg jap..
dh lama xklik2 nuff korg...
rase bslalah lak,
asik korg je klik nuff aku
selama aku sibuk nieh..
thanks yeah.... ;)

Isnin Yang Indah

salam semua...hehe...
hari ni aku ponteng keje...
tgh pk esok nk bg alasan ape kt bos...
lgpun sblm balik semlm bos aku ckp amik la cuti satu hari...yess!!

oke...nie aku nk cite pasal Hari Warga compay kitorg smlm...
spt yg dtetapkan mmg sblm subuh kitorg dh gerak g Jitra..
ade jg yg xtepati jnji..
so pepandailah korg g cari Dewan Wawasan Jitra tu sendiri ye...
solat subuh dkt masjid changlun aje..
lps solat truskan pjalanan...
agak sibuk la jln tu sbb Kedah hari ahad diorg kerja...
lalu plak dpn skolah...
so phm2 je lah an...kite nk laju pun xbrani...
skali terlanggar budak2 tu ape nk jwb...

xjauh mane pun dewan tu...
staff lelaki semua ckp,
'alah...dewan wawasn tu tepi highway ja...yg hmpa kalut nk buat konvoi pa kejadahnya...'
kureng asam tol...
hey!! at least kitrog xlmbt mcm korg k!!
xpe lah...nk wat cm ne masing2 ade cara sendiri...
so buat je lah...

smpai jer trus g bilik urusetia n amik tag AJK...
aku hari tu kena handle bhgian goody bag...
dkt bag tu ade no cabutan btuah..
mmg busy lah...
lps tu aku ngan Syed uruskan pendaftaran ngan meja tetamu...
so bnyk complent jg r..
ade yg xde nama dlm list...
xde no meja...n mcm2 lah...
cm ne lah budak2 pengurusan tu wat kje..
kitorg la pulak kena mjawab...hadoiii...

agak2 dh settel bahagian tu...
aku ngan Syed gi bahagian sound n lighting lak...
ceh mcm org pakar je bunyi,,,
pd hal pergi tgk budak lighting wat kje je.
kitorg duduk goyang kaki...

tibe time melahap tu ape lg...
dr pg xsarapan,
skali mknn depan mata...
sapu je lah jgn tunggu lg dah...
time tu diorg tgh buat cabutan bertuah...
"0631...."
bnyk kali pngurusi kitorg sebut no tu...
xsilap aku lebih 2x lah...
xde sorg pun yg bangun...
last2....'weh..tu bukan no ang ka?'
gile bapak tkejut aku...
nasib baik ade Syed...
kalo tak tlepas la rice cooker aku tuh....
wahahahah...
a'ah dpt rice cooker jer... :(
xpe lah, alhamdulillah bertuah jg dr Syed yg langsung xbertuah...

kitorg semua xsangka ade show dr artis jemputan...
tp sygnya kitorg xdpt nk tgk show tu sbb kena uruskan bahagian penyelenggaraan lak..
AJK xcukup sbb tu kdg2 skali 3 4 kje kitorg kne buat..
mahu xlembik...
tp yg sempt aku tgk pun show dr kumpulan Raihan...
last tu sempt gk possing ngan Rina AF...
Rina ke Rini eh??ntah la..lantak je...
lps tu Wahida, Nora...
yg lelaki ramai kumpulan nasyid je...
sempt snap pun ngan Raihan, Inteam, Devotees n Mestica..

company kitorg ade buat cabutan emas...
45 org je terpilih...
semua amik hadiah tu tp xleh turun stage...
bila dh siap buat cabutan bru diorg bg thu...
yg 45 org yg dpt anugerah emas tu sbenarnya
hadiah diorg ckup special...
nk tahu ape?
diorg dpt g buat umrah....ya allah, sumpah jeles aku tgk diorg dpt...
mber aku tu bru je kahwin minggu lps...
tgk2 dpt g umrah...skali husband dia pun dpt jg...
happy la diorg...bleh kata semua nangis atas stage tu...
ye lah dgn tkejut tambah bsyukur mesti lah xdpt nk ckp ape..
kalo aku pun sure cm tu gk...

sbenarnya pengurus kami ade buat nazar...
kalo target jualan mencecah RM1 juta sbulan,
dia nk bwk 3 org g buat umrah...
skali tgk dpt lebih...
itu yg bleh bwk smpai 45 org g buat umrah...
alhamdulillah....tahniah d ucapkan....

tu je lah kot nk cite sini....
happy sngt smlm..
smpai umah dh pkul 9...
mandi, makan ckt...
trus tdo...hehe

k lah nk g mandi nie...hehe



Sabtu, 23 Januari 2010

Rase Bersalah

 


salam semua...
actually aku blom tdo lg...
esok pg sblm subuh dh kena gerak g Jitra..
AJK kena bkumpul sblm jam 7...
agak2 janji melayu nie leh pakai x?
last meeting pun ckp kul 9 last2 paling baik pkul 10 bru start...

kena gerak awal slh satu sbb nk kena bhenti bnyk tmpt...
ade yg tumpang...
ape2 pun start konvoi dr Arau..
semua tunggu dpn Petronas tu...
agak2 pkul 6.30 kalo ade lg yg xdtg
alamatnya korg pegi la sendiri ye!!

***********************

k pasal tajuk kt atas tu...
bsalah pd sape lak nieh...??
biase lah kalo tgh2 mlm cm g nie xdpt tdo lg,
mule la otak ni buat tafsiran yg pelik2...
dh tu otak tetiba mcm wayar putuih..

1st-ly psl angah...last week kan aku balik Muar jap...
kejap je sempat jumpa dia,
sbb dia busy...
tu la bini ang cuti berpantang, ang pun nk pantang lama2 gak...
bila dh jumpe leh lak gado xhengat dunia...
al-maklum lah aku nie xde spe nk ajak gado...
ngan adik2 mcm xbest...
sbb sure diorg melawan balik...
tp kalo ngan angah best..
sbb dia ske dgr aku mbebel...
last2 dgr angah deman...mula lah sedih...
tingat dia...n bla bla bla...

oke..oke...kedua lak bsalah pd diri sendiri...
tetibe rase teruk sngt...
seingt aku selama 12 bulan tahun lepas,
xde benda pun yg best aku buat utk mak ayah terutamanya..
ape yg aku ingt,
semua menyedihkan...


jap2 nk list..!!

1. kena xtend study sbb penyakit mistik aku..
doc ckp penawarnye ade lah suami yg ke-4 yg ade penawarnye...
hahaha...gila!!!

2. dlm satu tahun aku kena 2x operation...
first sbb mmg ade komplikasi
yg kedua tu sbb doc tu bodo!!! kan dh kena..

3. DIA!! org yg amat2 menyakitkan hati aku..
walaupun dh dkt 8bln semua nie blalu..
namun ckt pun xpernah ubah benci aku pd dia..
semoga DIA bahagia bersama mereka...

4. xdpt nk tunaikan janji aku pd arwah pak cik aku..
antara aku ngan Alang masih mcm 5 tahun lalu..
masih xbertegur sapa...

cukup2 lah 4 benda paling tekesan selama 2009...
mcm buat flash back 2009 lak..
ahaskk!!

k lah nk masuk tdo..
bai..bai..


Mau Terjun Bangunan KLCC





*pic yg xde kaitan dgn tajuk,,ckt2 tu ade la kot...* 

~salam readers!~

hari ni amat menyesakkn kepala otak n hati aku...
oke...mula dgn sarapan pg td,
aku hanya sempat minum suku cawan susu SAHAJA..
aku minum susu?!!!
jgn tkejut...skg tgh buat treatment sndiri...
trus g opis dgn perasaan ni bcmpur baur..
adik ajak g bli sneker baru,
tp xde time lak...dia sedih je lah...
org len hujung minggu hoorayy...aku lak haraammm!!


start masuk je blk aku...
fail yg agak2 setebal bibir Angelina Jolie dh tinggi smpai xnmpk PC!!
benda paling jijik utk dilihat hari ni...
rase cm nk baling je semua file tu dkt muke somebody tuh..
dh tahu minggu nie aku buat kje outdoor tlg lah berperi kemanusiaan ckt...
bru je mula buat kje, tetibe interkom bunyi..
'Za boss panggil!'
oke fine...dgn slamber badak xmalu aku pun trus masuk bilik boss..
xde syak ape2 lg...skali dia tnye mane bonus utk that person...
dh siap blom...aku lak terkedu..
bonus menatang haram mane lak...
last2 bru terhingt ade tp blom print statement nye lagi...
shit!!! 


bleh kata start 8.15 smpai 4.45ptg aku wat kje non-stop...
sorg pun xbrani tegur aku...
skali pun kak Aina manager kitorg...
lantak korg lah...


skali lg boss panggil n aku dh siapkan statement org tu...
tp kali nie ngan mslh baru...
'i dgr u xjoin perjumpaan kt dewan esok...betul ke??'
sial!! minah mulut celupar mane lak yg report xpasal..
aku diam je mls nk nyampuk ah..
otak tgh blurr...
'u kan AJK progrm nie...xkan u nk lps tangan?'
oke...ini sudah lebih....
skali aku pun tlepas jg lh ngan bos aku tu...


'i tiap2 ari sejak hari isnin lepas ulang alik Beseri ngan Jitra...n then g jemput our stokis kt airport..walaupun jauh, i pegi jg...lps tu setiap mlm i kena jwb call pasal our guest yg dr sabah sarawak nk comfirm bilik...tetibe i rase mcm tu sbenarnya bukan kje i...'


bhenti jap cari kekuatan...


'lepas tu bila i pk blk...bkn selalu i akan dpt pengalaman mcm nie...handle sendiri segala penginapan tetamu kita...tp ape yg i xpuas hati knapa pjumpaan tu perlu dibuat pd hari Ahad??? i bnyk agenda lain...dh 4x i tunda blood test i kt hospital...diorg pun dh bising2...lps tu bos nk i buat surat rasmi mengatakan i xbleh hadir...logik ke?'


time nie rase cm dh nk banjir...tp teruskan.......


'sejak i kje kt sini xpnh skali pun i merungut...tp kali nie i tpksa ckp...bos kna lah sistematik ckt...dh bos pilih i handle penginapan tu, u should think the other alternative jg...xkan kena keja opis ni pun i nk kena settle sorg2...kaki tangan i nie ade 2 je bos...lps tu opismate len semua ckp i ampu bos lak...pd hal separuh mati i terkejar2 kesana ke mari...'


kalo korg tgk muke boss aku...hahaha...nie nk tgelak ckt...muka dia cm org kena marah...tunduk je...
gile kan aku? kasi ceramah lak kt bos aku...
silap ari bulan esok g kje
surat buang kje dh ade atas meja..
' u're fired!!!'
hahahahaa...


nasib baik lah bos aku xmrh...
tp xthu la mcm mane...susah dpt boss perempuan nieh..
agaknye boss aku tu dtg bulan tiap2 hari kot...
mengamuk je xpasal nnt..


lantak lah ape nk jd pun...
asalkan esok aku leh masuk wad ngan aman..
n ptg tu leh bwk adik aku g cari sneaker bru dia...
bygkan lah seminggu tiap2 hari kje..
aku dh la sakit,.
cari mampos cpt bleh r...


oke...hbs time opis trus blah blk umah...
dgn  perut nie dh berbunyi...
xmkn pun lunch td, cuma susu pg td je aku jamah...

berngan lah yg adik aku masak best hari nie...
skli balik umah, sorg pun xder..
g dapo satu habuk pun budak nie xmasak...
tetibe rase cm nk bunuh diri jerk!! 

dah mls nk tulis bnyk...
rase cm nk g telan air laut bnyk2...
geget nyamuk sedulang...
kunyah lipan sebaldi...
kan dh merepek...
si jimmy nie lak nk menyondol kt kaki aku...
skali aku sepak lekat terus kt dinding..
ade lak yg nk jd arwah...


tetttttt...................... 


Jumaat, 22 Januari 2010

Mayat Hidup...

p/s : entry nie berbahasa utara..

apa kena plak entry nie dgn Mayat Hidup?
mayat sapa lak yg hidup  blk?
cehh...xdak kena mengena ngan sapa pun...
hurm...nk p mandi nie..
tp mls la pulak....

sejak2 nie kepala otak aku dh xbrapa nk ok sngt...
dok pikiaq mcm2...
bangkit pagi ja dh jem kepala nie..
bnyk kali dh jd lagu tu...
nk kata aku xmkn ubt tu xtaw lah..
kdg2 tu bila malaih aku mai,
mmg aku xmau sentuh pun menatang tu semua..
tunggu bila batuk xmau brenti,
pening cm nk mati
baru reti nk cari ubat...

last week punya kimo doktor habaq suh jg pemakanan..
sbb b/p aku dh turun bnyk sngt..
takot jd penyakit len plak,,
hak ni ja dh xlarat nk tanggung ni plak kalo dpt penyakit lain..
nauzubillah minzalik...

ingt nk stop semua treatment tu...
bkn pasai cost rawatan tinggi atau apa2 ja...
cuma rasa mcm dh cukup lah,
dh penat duk brulang alek masuk kuaq wad...
awat hampa ingt best ka masuk wad...
mcm harem jerk!!
nk try cara kampung pun mmg aku jns xbrapa nk yakin ngan tradisional nieh...

hurm...td time drive dr Jitra rasa len mcm dah...
tekak dh loya2..
hidung dh ketat ja...
tgk kt side mirrow benda merah tu xmau kuaq lg dr hidung aku,,..
last2 berenti tepi jalan,
turun seat...tidoq sat...

ntah la xtaw nk ckp pa lg dah..
duk kalut suh org lain jg diri,
tp diri sndiri xjga pun...

p/s/s: ape mcm bhs perlis aku? menjadi x?

giler Busy

~salam readers~

tetibe rase bsalah lak sbb skunk nie dh xaktif ber'blog' nieh..
bkn hape..busy ngan perjumpaan company..
smpaikan mandi pun xsempt...
org yg slalu perli aku busuk tu haaa encik nazaruddin kiter..
'awk ingt awk tu wangi sngt eh??'
hahaha...biarlah..
punye suke bdn lah nk mandi xnak...

oke...lps tu mber baeeekk aku...
Khairil Syazwan..
dh merungut apsal aku busy semcm...
well nk cite xnk eh?
cite je lah....

lately mmg busy...
perjumpaan company kali ke-5 nie mmg aku kena turun pdg.
tahun nie location kt Dewan Wawasan Jitra...
semua cawangan sluruh Malaysia akn bkumpul utk hari Ahad nie..
so utk org yg luar dr Kedah mmg penginapan dsediakan..
aku lak AJK penginapan..
mmg busy...leh kata everyday mula dr isnin lps smpai ari ni hp aku asik bunyi..
smpai kdg2 aku fadup mcm nk off jer..
bygkn lah kul 3 pg pun call tnye psl hotel...
adushh!!

meeting yg konon2nye tgempak tiap2 hari ade...
n tiap2 hari jg lps office hour aku kena rush g Jitra...
smpai umh dh maghrib...
penat gile!!
yg geramnye kje kt opis tu ttp kena hbskn kje sblm hujung bln nie..
nk closing acc segala bagai...
lps tu ade la prob matter kat mane2...
salah key-in lah...
data missing lah...
statement not complete lah....
aduyaiiii....
lps tu ade lah yg nk suh aku buat keje 10x..
cek bank taruk merata2 lps tu semua nk tnye aku...
sah2 boss pun nk tumpang merepek bila dh bnyk aduan dbuat...
'oiii...encik Faisal!! gua tau la company ni lu yg punye...tp berjiwa rakyat lah ckt ngan aku sparuh nk mati neh...'

k lah...nk melantak ape yg ade kt dapo tu...
paling kurang pun air teh pun jadi r...
penat doh...


p/s: hrp2 Encik Faisal xjumpe blog aku...
kalo tak papa kedana aku bulan nieh...

Khamis, 21 Januari 2010

"Lucky Draw by CY4.0 : Kurus Cara Sihat (16/1 - 24/1)"

ASSALAMUALAIKUM....

3, 4 hari menghilang..
kini mjelma dgn lucky draw,,,
so busy lately..
rase cm nk pecah kepala otak nie...
so jom lyn Lucky Draw nie,
hrp2 lucky lah aku lps nie...


"Dengan ini, saya / I / aku (potong mana yg tak berkenan) nak join Lucky Draw by CY4.0 : Kurus Cara Sihat yang CY4.0 buat kat blog dia.

Tak payah create slogan. Tak payah perah otak nak buat karangan. Tak payah jadi follower pun.

Simple & easy mcm alif ba ta kaedahnya.."







More about this lucky draw:
  • Lucky draw ini bermula dari 16/01/2010 sampai 12 midnite 24/01/2010.
  • Terbuka kpd blogger yg beralamat di Malaysia sahaja
  • Pemenang akan ditentukan oleh random.org. Kalau rajin, mungkin anak2 teruna saya akan buat cabutan.

  • Pastikan sebarang link yang terkandung dalam kandungan entry adalah betul.

  • First 3 lucky bloggers akan dapat 2 keping Detox Slimming Patch manakala 4 org lagi akan dapat 1 keping Detox Slimming Patch.

  • Keputusan adalah muktamad kaedahnya. 

hah!! senangkan?
that's y lah aku join....
so kpd u all semua...
tunggu ape lg,
jom pakat join ramai2...
jgn tunggu lama2 lg...

Sabtu, 16 Januari 2010

Kholidi @ Khairul Azzam






SALAM....selamat pg buta!! hehe...actually aku bru je hbs gian tgk cite nie...alhamdulillah dpt download full version...bila dh tgk part pertama KCB nie dlu mesti la xsabar nk tgk part sterusnya...

sbenarnya ape yg aku nk ckpkan disini adalah calon suami...huhu...mcm berat jer bunyi kan?? tp tu la hakikatnya yg semua org bakal tempuhi...kalo korg tgk cite nie bnyk pengajaran yg korg akan dpt...



aku mmg sngt2 tertarik ngan tingkah laku Azzam nie....nmpk spt seorg yg tenang aje walaupun diuji dgn mcm2 dugaan...kefahaman agamanya, aqidahnya, pegangannya...betul2 menambat hati aku...

mgkin slh satu sbb knapa aku xnk bfikir soal kahwin smpai saat ni adalah dsebabkn susahnya nk menemui calon lelaki yg boleh jd imam utk keluarganya nnt...rata-ratanya bila dh nk kawin bru belajar pasal agama...
dan bru nk praktik dlm kehidupan...




tp aku pun cermin jg diri aku sendiri....aku pun bukan lah kuat agama sngt...pernah kan aku dgr 'lelaki yg baik adalah utk perempuan yg baik'...jd xperlu lah aku mharapkan seorg lelaki sehebat Khairul Azzam itu memandang diri aku pun xsebat Anna...



bila tgk cite nie rase tbuka hati utk jd anak yg solehah n seorg muslimah yg baik dr semua sudut mcm Anna...tgk dr segi luaran pun dh dpt sejukkn hati semua org...

tp aku adalah aku...insya allah aku akn berubah sedikit demi sedikit...asalkan aku ikhlas n benar2 nk berubah...tp bkn atas sbb sesiapa....

huhu...tetibe rase diri ni mcm tua sngt....esok spupu aku btunang...smoga aku kuat utk tmpuhi hari esok...n nak amik berkat org bertunang...mane tahu esok lusa aku jumpe jodoh aku...ameen...

tenkiu so mash..

salam...bahasa inggeris pown xbtol...huhu
mule2 skali zaza nk ucpkan thanks a lot..
kpd yg sudi komen entry BANNER WISH CONTEST zaza...
maceh yg xterhingga di atas sokongan kalian...


aku xnk tgk komen peserta yg len...
sbb sngt seram giler bapak!!
so biarkan je la...
menang kalah, adat pertandingan..
ceh!!
tp aku ttp nk menang jg....huhu
gile btol aku nieh...

ape2 pun sngt syg korg lah sbb support aku....
mmg sngt bermasyarakat anda semua nie..
tlg menolong budaya kita..ahakss
bile bab nk masuk contest bru nk ngaku syg n bla bla bla..
jahat kan aku ni??
huhu..xde la smpai cm tu pun sbenarnya..

ok lah itu je nk ckp...
have a nice weekend...huhu
good nite..



p/s: esok aku nk g joging....

sape sokong??? put up ur hand!!!


Jumaat, 15 Januari 2010

Gerhana Matahari kt Opis...

ok...dh settle holiday kt jb so tibe lah masenye masuk opis balik....xsangka lak ade yg rindu aku walaupun aku blah g jb 3 ari jer...hurm, btol ke rindu? ke rindu kat mulut jerk....pape lah...susah2 korg je rindu org bisu mcm aku nie..

k mcm u all semua tahu ari nie terjadinye gerhana matahari rite? xkan gerhana bulan tgh2 hari lak....huhu btw, budak2 opis semua ckp benda2 yg menakutkan...something bad will happen kot..ntah la diorg tu, aku cuma terima masuk telinga kanan jer lps tu kuar tinge kiri...mcm tahyul lak, silap2 leh syirik...kuikuikui..

bkn ape, hari nie kan hari jumaat...slalu yg kite dgr kiamat jatuh pd hari jumaat....lps tu tup2 jd gerhana matahari lak....n ntah la xthu aku nk xplain cm ner...tp budak2 nie ckp benda xbaik n bla bla bla....kampungan betol...

dah2...nk cite nieh...pkul 3.45 td semua bebudak opis kuar....tgk matahari cm baik je...sehat2 aje, xnmpk mcm sakit pun...lps tu boss aku ckp 'za...g amik air satu baldi...' boss dh suruh, g je la amik...aku pun xterpikir ape dia nk wat...lps tu dia suh si Syed lak... 'hah!! kamu g amik besen...mintk kat mak cik cleaner tu jap..' Syed pun terkedek2 cari mak cik cleaner...

rupe2nyer air satu baldi tu tuang dlm besen...kemudian letak port kasi nmpk matahri dlm besen tu....bila air dh tenang korg leh nmpk matahri tu bentuknye cm bulan sabit...



lebih kurg cm g nie lah bentuknye....org2 ckp bila jd gerhana cuaca redup aje, tp kt sini panas terik...dh naik juling mata aku tgk matahari tu...perhh!!...geng staff2 lelaki semua pakai cermin mata itam...yg pmpuan pun ade tp kebanyakannye gune mata yg ori jer...so, dlm 10 minit tgk gerhana boss ckp 'semua jom g surau...xde terkecuali...kecuali yg pmpuan yg dpt MC bulan2...' tahu buat ape? wat solat gerhana lah...

aku xjoin sbb tgolong dlm golongan yg dpt MC...so sngt2 terkilan lah...ade jg yg aku dgr merungut...'lahhh...bru je solat jumaat td...penat rrr.' ceh...nk wat solat gerhana setahun xtentu bape kali tu pun penat ker? kalo adik aku nieh dh lama kena sekeh hidup2...lantak dia lah....

tp satu jer...mmg gua tabik r dgn boss gua...mcm nie lah leader...tunjuk cth yg baik2 aje...bru staff2 respect lu...hehehe





bila terlindung awan jer...korg akan nmpk lg jelas...mcm dlm pic tu...utk pengetahuan, utara semenanjung malaysia terutama kt perlis mmg nmpk real...xpyh guna teleskop @ cermin mata hitam @ kodak...boleh tgk ngan mta kasar korg..

PERASAAN AKU?
sumpah aku ckp spnjg hidup aku, aku xpernah tgk live mcm tu keculi kt buku teks sains darjah 6, TV dan internet....so jakun lah ape lg...dah..SUBHANALLAH...maha suci engkau yg menciptakan seluruh isi alam...sesungguhnya aku tidak mampu melakukan semua ini...tetibe rase nie diri nie terlalu kerdil berbanding matahari tu...sungguh takjub melihatnya...cantik dan hurm, ntah la xthu nk discribe cm ne lg dah...

~sekian~

nuffy

Pengikut