Khamis, 14 Januari 2010

36jam di johor..

hye rakyat2 jelata..
beta kini sudah kembali bersemayam di mahligai nan indah ini...
negeri kayangan beta yg sungguh indah
lg mpersona!!




wheee!!
dah2 merepek lak aku nieh...
act dh smpai perlis pg td,
janji ngan boss nk masuk kje ini pagi,
tp kul 11 smpai perlis ape cer...
gamaknye mmg x g kje dohh...
tp best gk layan badan yg penat nieh..

nie nk cite psl ape ye?
ape yg aku buat kt jb ke?
atau, mcm mane branch company aku kt muo tu?
atau, nk cite psl si Has?
atau, pasal Ibu ngan Angah?
atau, psl kondisi aku???
*
*
*
*
*
*
*
*
*
wak gua r!!
lu pk lu sape semua org kena taw cite lu???
hampeh jerk..

 
 so kasi conclusion dh r,,
mcm korg nk sngt taw psl aku..

sepanjang aku kt johor..
sempat lah balik kmpung gelang patah ngan ayer hitam...
bln lps dh balik ayer hitam so xde la rindu diorg sngt..
kt gelang patah nie best lah,
sbb dh ckup setahun xjumpa diorg..
trutama ibu!!

sure la bnyk perubahan...
Ain dh hbs SPM, tgh tunggu result..
skg ni dia masuk giat mara,
katanya saje je suka2 dr duk umah bosan...
 
Ika lak, tahun ni PMR...
2nd day skolah mula,
dh bnyak homework katanya...
n dia la paling aku rindu...
 
Khairul lak si rempit tegar...
xusah nasihat budak nie melainkan rantai aje motonyer..
tp kang mengamuk satu kmpg ulu pulai lak...

hehe...cm happening aje duk gelang nie..
xnak balik pun ade..
atok pmpuan lak asik tanye,
'za selalu g padang besaq tak?'
org tua2 nie tak pinggan mangkuk sure pasal kain2 nk buat baju..
itu je la topik diorg...
atok laki lak..
'za...bila nk kawen? Has tu dh kumpul duit....'
aku senyum je smbil jeling mamat kepoh tu..
dgn slamba aku jwb..
'za dh ade org len atok...lg hensem dr Has..'
ibu dh terkekek gelak2...
org tu tarik muka baik punyer..dh mcm adik beradik lutong..

tu lah susana kampung aku yg dirindui sentiasa...
aku rindu sngt tdo mlm ngan selimut nipis,
bila tgh malam terus sejuk giler,
rumah papan biase lah...
last2 ibu jd mangsa peluk aku...ahakss..

spnjg kt sane sempt g festive street mall ngan diorg..
tgk wayang kt CS ngan mber scoot dlu..
diorg snggup turun dr BP semata2 nk jumpa cik zaza diorg nie..
mmg xbleh blah la diorg nie..
maintain cool aje dr dlu..

lps tu terlepas masuk singapore...
g ngan Has kt Marina Bay..
masing2 layan diri...
ni lah tmpt kegemaran kitorg satu masa dahulu...
 

 
so satu ari tu sempt la jg g jumpe doktor kt HSA..
nk tahu dr mulut doktor sendiri ibu sakit ape,
doktor ckp xde pape nk drisaukan,
tp batuk ibu tu kalo tak drawat mmg bleh jadi penyakit...
alhamdulillah..
lega dengar,,,
sblm aku blah dr situ doktor ckp dia tgk aku mcm xsehat,,
hehe mcm mane dia tahu???
lahhh...kan dia doktor, mesti la dia tahu...
'u xnk follow up sini ke? dh buat kimo?'
aku cuma senyum n xkasi pape jwpan,,
last2 aku mintak diri n blah,,...

so, for today ni je nk story...
ni bkn conclusion dah..
nie siap kasi keterangan..k lah...
gua cau dlu..
nk iron baju baru hadiah dr Has,,
nk pakai masuk opis esok..
kebaya hijau daun pisang for a special friday...
nite!!
 

 

Tiada ulasan:

nuffy

Pengikut