Ahad, 31 Januari 2010

Badget aku mcm xckup je..

kalo dh namanya pmpuan kasi la segunung emas pun sure bleh hbs dlm skelip mata...boros ea???hum ntah la an, nk kata aku spesies boros xhengat dunia xjuga, sbb aku jarang ade mase nk bershopping sakan, spenuh masa ngan kerja aje...tp kalo ade masa yg sesuai mmg nk sngt lah shopping...

buat masa nie mgkin xmengizinkan memandangkan komitmen pd kerja lebih tinggi....tpksa buang jauh2 perasaan nk berhabis duet gaji...selama nie pun gaji masuk ASB aje...menabung utk mase dpn, mane tahu taun dpn dtg jodoh ke, esok lusa xcdent ke, emergency ke...semua skg nie perlu duet...

bila pk2 blk, tinggl lg sbulan aje sbelum aku nk tlantar kt hospital...rasenye dh xnk malas2, MC pun mintak2 lah xde utk bulan februari nie, nk kje aje...ade mase n ade kudrat nk buat OT...

bnyk agenda sebenarnya....nk ke Kelantan nnt sure duet dh berhabis bnyk walaupun nnt xkena byr kos pembedahan n ubat..tp kena lah jg berjimat-cermat...sblm operation lak kena ettend wedding akak angkt kat Machang...

aku ngan fmly diorg tu dh mcm adik-beradik sendiri dh...time aku study kt Pengkalan Chepa dlu, fmly diorg lah yg bnyk bsusah payah utk aku...kalo xettend kang rase bsalah teramat lg...lgpun bkn susah, mmg aku pun dh amik cuti...so xpyh risau sngt...

cuma skg nie yg merisaukan aku bnyk benda yg dh nk hbs....hurm nk tahu ape???alaaaa, brg2 pmpuan lah...cthnye liquid eyeliner, eyeliner, mascara, blusher...time nie jg la nk kering...foundation aje dh dkt RM50++...hum mcm mane la nk jimat, pd hal bkn selalu aku beli brg makeup...at least 3 bulan skali bru beli bru, sbb aku nie bkn jns yg rajin sngt nk ber-make-up...asal ade sudah. bru la kata aku pempuan...huuhu

bile pk blk nmpk mcm benda xpntg, tp kalo korg pempuan korg thu la pntg ke tidak ye!! clenser aku pun dh nk hbs, toner ade la sparuh botol lg...moisturiser tu ade la bleh tahan lg seminggu dua...kalo nk ditambah tolak darab bahagi mahu jg melayang RM200++ kat situ...hum..kalo xbli xleh jg sbb nnt aku kena jd pengapit so kena la bercantik2 utk hari bsejarah kakak aku tu...eh, sape pulak yg nk jd pengantin nie...adoyaiii...

aku ingt lg dlu, abg2 aku semua ckp aku xmcm pmpuan...dgn suar slack, t-shirt lusuh...satu kampung merewang...rambut pendek...dh mcm jantan diorg ckp...maklumlah time tu aku sorg je anak pmpuan.....bile time skolah pun classmate semua ckp aku 'tomboy' , kasar n mcm2 lg lah...pnh juga aku kutuk pmpuan2 lembik ni..mcm2 aku ckp...

but now see!!! totally dh brubah....touch-up sane sini....dressing pun dh mcm pmpuan melayu terakhir...tu lah kan, kdg2 perangai kita nie xkan sama...cth aku aje, kecik2 tomboy bile dh besar tu feeling ke arah feminin tu kuat...so jgn la ckp org len sebarangan ye!!

so badget lak mcm xckup...memandangkan doktor nasihatkan aku suh turunkan berat bdn kt situ nmpk la jg nk bjimat...xde la aku pk nk makannnnnn aje....tp dr segi minyak kereta, bil2 segala bagai, brg2 keperluan dapo itu kena pk jg...mmg la aku tinggl ngan parents, but bila dh bkerja pegang duet sendiri xkan la xnk hulur2...

skg nie pulak tinggal aku je ngan mak ayah...abg2 dh berkeluarga n tinggal jauh2...adik2 lak futher study...mmg la sikit sebanyak tanggungjawab tu tergalas walau along angah achik ngan alang tiap2 bulan hantar duet kt mak ayah...tp xkan la aku xnk berbakti walau sikit...setakat beli gula garam, bawang cili...xde hal lah..

hurm bile dh beso nie bru tahu susah senang mak ayah kite cari duet nk besarkan kami...nk pulak kitorg adik beradik semua 8 org...dgn mcm2 ragam tu xpyh cite...

so mcm mane ek aku nk bjimat skg nie...ade tak anak Dato' mane2 yg tgh cari nk buat bini???huhu..desprate la plak...hummm...

k lah nk masuk tdo dlu...mane la thu esok pg bgun bawah bantal dh ade 10K...lega aku utk sebulan lg, hahaha...gile btol aku nie... k daaa...


p/s: sesape yg nk bg sumbangan ikhlas boleh la menghubungi aku...nnt aku kasi no acct ok!! ckp je bank mane pun...kecik tapak kaki, selaut aku tadahkan...ahaksss!!

Tiada ulasan:

nuffy

Pengikut