Sabtu, 2 Januari 2010

Ego Kamu, Ego Saya..?

hye..selamat ptg semua...
bila dh asyik sngt tgk cite Boys Before Flower,
tetibe penghayatan tu hilang...
selalunye bila tgk cite nie kemain lg haku,
sape pun xleh kaco..
khusyuk mengalahkan solat hendaknya...astagha...

ptg2 yg suci nie...
dtemankan pula angin sepoi2, mmg layannnnnn r..
relax jer..huhu...
skg nie kan, aku dh bnykkn senyuman...
walaupun pd hakikatnya aku sorg yg serius..
xkish la kt mane2 pun...
ni lah aku..senyum bile perlu...soooo kedekut lah!!
well, dh tersenarai dlm azam taun bru,
why not praktik dlm seharian...

tetibe aku dpt sms dr seseorg yg aku syg,
tp kt mulut nie asik ckp BENCI, BENCI dan BENCI!!
hurm..dia tnye sehat x?? ari ni xkje ke??
n soalan2 yg dlm kategori 'caring' lah...
tp dsebalik soalan2 tu aku rase,
dia menggangu ketenangn petang aku...
ntah la kan...dlu kemain lg aku happy kalo soalan2 ni kuar..
tp skrg???????
arhh!! persetankan!! huhu
skrg dh 2010..dlu 2009...
mesti lah ade perbezaannyer bukan...

tp kan boleh lak aku tergelak sorg2...
smbil usap2 kepala yg xgatal nie...
ade jg eh manusia mcm dia tu...
dlu kemain ckp kt aku xnk bhubung lg dh,
xske aku sibok2 pasal die...
but now bila aku maintain cun cool je,
dia dtg lg...dgn harapan hati aku akan kembali terbuka utknya...
ohhh!! soooo silap lah....
itu lah, dlu ego kamoo memuncak smpai gunung everest..
skrg nie ape cer bro???
dh xde aweks cun nk gesel2 kt ko ek,
tu psl ko mengagih aku kembali...
wahahaha...ape ke lawa sngt ayat aku petang nie...aigoooo!

sumpah aku ckp ko xhandsome...
dr awal kite kenal lg aku ckp ko mmg xhandsome..
tp ade budi pekerti yg kalo makcik2 tgk diorg akan ckp...
'kalau lah budak nie jd menantu aku, sejuk hati....'
smpaikn mak aku pun leh tergila2kan ko...
tp lps ko dpt ape yg ko nak selama nie,
ko dh lupe diri..
dh xsedar diri, kalo buat CPR pun sedar kejap jerk..
lps tu...hampeh jer, kiok balik...

maaf lah...aku zaza bukan zizi atau zuzu yg xde pendirian...
yg paling aku nk kau tahu...
aku pun ade ego sendiri...
xsalahkan kalo aku nk tunjuk ago aku plak...
hidup nie adil wahai en. hasbullah...
saat hati ni dipermainkan, saat itu jg aku sedar bhwa aku lah
manusia yg paling bodoh...
dh ku cuba memujuk hati ini,
tp sayang...semua tu sia2...
kalo ko ajak aku candle light dinner tepi pantai skalipun,
tu semua dh xde mkna bg aku...

peluang???ko nk aku bg peluang??
cube rewind blk fikiran ko tu...
refresh balik ingtan tu,
bape lama aku bersabar ngan tindakan ko..
bape lama aku makan hati ngan sikap ko..
bape lama aku pendam ape yg aku rase bila ko layan aku mcm smpah..
bape lama aku cuba faham sedangkan ko xpernah nk cuba fhm aku...
itu bukan kah peluang...

hidup kita nie xubah mcm roda en. hasbullah...
dlu ko kat ats, aku nie kt tmpt busuk jer..
tp sekrg ko tahu kan tinggi mane langit tu?
luas mana alam nie?
jauh mana bulan tu?
dlm mana lautan nie?
hahahaha...
skrg masa utk aku gelakkn ko smpai puas..

eh, mcm zalim jer bunyi entry aku nie...kehkehkeh
xde r...mgkin nie salah satu terapi utk aku...
hurm k lah...
nk layan suasana ptg jap...huhu
daaaa





Tiada ulasan:

nuffy

Pengikut