Khamis, 28 Januari 2010

gambo GEMPAK 09'

assalamualaikum....
well xnk cite pnjg..
entry nie akan penuh ngan gambo!!
bg org yg xske tgk gambo sila berambus oke...
kuang ajo kan aku?!!!!
hahhaha..mmg pun...hehe

k jom start!!




oke..ni time g bcuti ngan fmly kt CH...
buat pengetahun mase nie aku bru je lps operation tulang belakang..
sbb tu lah pkai sweater..
pd hal adik2 aku semua ckp xsejuk pun...
org tgh 'berpantang' nie mmg lah kne jg ckt..
terharu sbb semua nie idea angah,
supaya aku cpt sembuh n xmonyok2 lg dah...hehe

*
*
*



harus lah ade pic mak bapak kpd budak senget ini...
ini dia pasangan bahagia...
diorg lah punca aku wujud dlm dunia nieh...
hahaha..
pape pun just nk say..
'mak...ayah...za bertuah sngt jd anak mak ngan ayah...walaupun za xmbesar dpn mata mak ayah tp, dlm hati za tetap ade mak ayah...za hrp mak ngan ayah boleh berbangga dgn za skrg nie...'
k dah2...xmo cedih2..

*
*
*




Ultramen 3!!!
haha...ni lah antara hero2 dlm fmly aku...
nie pun smpt snap diorg bertiga aje,
nk diikutkan ade lg...
berbaju merah itu adik aku Amar namanye..
berbaju coklat tu lak abg aku, kitorg pggl Achik..
yg depan,
blagak macho xhengat tu adik aku gk,
Amir namanya...

oke Amar nie seorg yg skema
dlm erti kata yg lain seorg yg bleh kata kemas..
dia lah the first person yg akan mbebel kalo rumah mcm tongkang pecah..
mmg senang dpt adik mcm nie,
selain mbebel pandai buat kje2 rumah..
jd, save la tenaga aku nk mengemas...

Achik plak mmg best,
kalo ade plan jahat mesti mau ajak dia..
gerenti beres..
tingat time aku gado ngan budak pam minyak kt Caltex Sri Putri..
skali aku ajak dia,
lebam trus muka mamat tu...
hahaha...mmg xleh lupe r...

Amir lak, adik bongsu..
paling aku menyampah..
 nk bace buku pun kena mak aku ade depan mata aku
baru reti nk study...
itu xpe lg,
ni haaa kalo dh smpai kes nk mkn pun kena ingtkn ape cer???
nk je aku tibai sekor nieh...

*
*
*



nie kt kmpg mak,
ptg sblm hari raya puase...
mmg possing habis lah tepi 'bendang' tu...
dh mcm plakon bollywood lak..
gambo aku xde, sbb cbok amik gambo sedare2 yg len..
mmg best main tepi 'bendang' tu..
tp kena hati2 sbb ade 'Sssssst...'
kalo tjumpa tu xckup tanah nk lari,
kena kejo beb!!!

*
*
*




nie antara pic yg xbleh bla....
yg sorg tkangkang xhengat dunia...
mmg kalo masuk undian gambo ni la saham paling atas..
gile!!
nie time raye puasa ari tu...
cm g tu lah adik2 aku..
eleh jgn ckp adik,
akk diorg pun tingtong gk...

*
*
*



xsilap aku dh display gambo nie kt blog aku..
nie kekonon cun lah nk g kubo..
hampeh jer...
muke selenge tu xpyh tegur k..
xthu nk touch-up mcm mane lg dah..
masih juga nampak pucat tu..
bru lepas kimo xsilap aku time tu...

*
*
*




oke...ni satu2nya adik pmpuan yg aku ade..
dlm fmly kitorg kami bdua aje pmpuan,
yg lain hero...
dia nie leh kali baik r dr akak dia yg senget tu..
dr dressing pun xpyh ckp,
semua tutup, xde buka2..
akk dia yg jahil ntah ble nk tsedar...
hrp2 sblm thantok lah...

nice ade adik cm nie,
walaupun akk dia xbpe betol tetap jg dia layan..
kdg2 dia pun bjangkit jd biol gk mcm aku..
adoiii...kesian..
xpe la, pape pun kitorg mmg kamcing,
maklum lah nie je anak dara mak ayah yg ade.
opsss!! lupe lak, nama dia Adilla..

*
*
*

next!!....



cbok je SMS..
tngan tu xpnh lekang dr handphone..
budak nie xpayah tegur,
dh xmakan saman,
kalo kasi penyepak pun sure dia blk dgn penendang punye..
so baik tegur dlm hati je la....
kesiannnnn...


k lah..mls nk nk upload bnyk2..
8 cukup kot..
nnt kalo rajin aku upload la lagik...
nk g tdo..
esok kje...
daaaa...

p/s: gambo mane paling oke?

p/s/s: xde idea nk post entry ape, kt opis td semua org kena marah ngan boss..so, semangt pun dh hilang..

3 ulasan:

Didi Nadhirah berkata...

dmbr kat sawah nampak mcm nostalgia

zaza berkata...

agak nostalgia lah...hehe

Aiza berkata...

panjangnya wambot dia.. cun gile.. hehe.. brani eh tunjuk gmbar free hair.. klau adik, mahu laa kena terajang ngan mama dulu.. hik

nuffy

Pengikut