Ahad, 24 Januari 2010

Isnin Yang Indah

salam semua...hehe...
hari ni aku ponteng keje...
tgh pk esok nk bg alasan ape kt bos...
lgpun sblm balik semlm bos aku ckp amik la cuti satu hari...yess!!

oke...nie aku nk cite pasal Hari Warga compay kitorg smlm...
spt yg dtetapkan mmg sblm subuh kitorg dh gerak g Jitra..
ade jg yg xtepati jnji..
so pepandailah korg g cari Dewan Wawasan Jitra tu sendiri ye...
solat subuh dkt masjid changlun aje..
lps solat truskan pjalanan...
agak sibuk la jln tu sbb Kedah hari ahad diorg kerja...
lalu plak dpn skolah...
so phm2 je lah an...kite nk laju pun xbrani...
skali terlanggar budak2 tu ape nk jwb...

xjauh mane pun dewan tu...
staff lelaki semua ckp,
'alah...dewan wawasn tu tepi highway ja...yg hmpa kalut nk buat konvoi pa kejadahnya...'
kureng asam tol...
hey!! at least kitrog xlmbt mcm korg k!!
xpe lah...nk wat cm ne masing2 ade cara sendiri...
so buat je lah...

smpai jer trus g bilik urusetia n amik tag AJK...
aku hari tu kena handle bhgian goody bag...
dkt bag tu ade no cabutan btuah..
mmg busy lah...
lps tu aku ngan Syed uruskan pendaftaran ngan meja tetamu...
so bnyk complent jg r..
ade yg xde nama dlm list...
xde no meja...n mcm2 lah...
cm ne lah budak2 pengurusan tu wat kje..
kitorg la pulak kena mjawab...hadoiii...

agak2 dh settel bahagian tu...
aku ngan Syed gi bahagian sound n lighting lak...
ceh mcm org pakar je bunyi,,,
pd hal pergi tgk budak lighting wat kje je.
kitorg duduk goyang kaki...

tibe time melahap tu ape lg...
dr pg xsarapan,
skali mknn depan mata...
sapu je lah jgn tunggu lg dah...
time tu diorg tgh buat cabutan bertuah...
"0631...."
bnyk kali pngurusi kitorg sebut no tu...
xsilap aku lebih 2x lah...
xde sorg pun yg bangun...
last2....'weh..tu bukan no ang ka?'
gile bapak tkejut aku...
nasib baik ade Syed...
kalo tak tlepas la rice cooker aku tuh....
wahahahah...
a'ah dpt rice cooker jer... :(
xpe lah, alhamdulillah bertuah jg dr Syed yg langsung xbertuah...

kitorg semua xsangka ade show dr artis jemputan...
tp sygnya kitorg xdpt nk tgk show tu sbb kena uruskan bahagian penyelenggaraan lak..
AJK xcukup sbb tu kdg2 skali 3 4 kje kitorg kne buat..
mahu xlembik...
tp yg sempt aku tgk pun show dr kumpulan Raihan...
last tu sempt gk possing ngan Rina AF...
Rina ke Rini eh??ntah la..lantak je...
lps tu Wahida, Nora...
yg lelaki ramai kumpulan nasyid je...
sempt snap pun ngan Raihan, Inteam, Devotees n Mestica..

company kitorg ade buat cabutan emas...
45 org je terpilih...
semua amik hadiah tu tp xleh turun stage...
bila dh siap buat cabutan bru diorg bg thu...
yg 45 org yg dpt anugerah emas tu sbenarnya
hadiah diorg ckup special...
nk tahu ape?
diorg dpt g buat umrah....ya allah, sumpah jeles aku tgk diorg dpt...
mber aku tu bru je kahwin minggu lps...
tgk2 dpt g umrah...skali husband dia pun dpt jg...
happy la diorg...bleh kata semua nangis atas stage tu...
ye lah dgn tkejut tambah bsyukur mesti lah xdpt nk ckp ape..
kalo aku pun sure cm tu gk...

sbenarnya pengurus kami ade buat nazar...
kalo target jualan mencecah RM1 juta sbulan,
dia nk bwk 3 org g buat umrah...
skali tgk dpt lebih...
itu yg bleh bwk smpai 45 org g buat umrah...
alhamdulillah....tahniah d ucapkan....

tu je lah kot nk cite sini....
happy sngt smlm..
smpai umah dh pkul 9...
mandi, makan ckt...
trus tdo...hehe

k lah nk g mandi nie...hehe



4 ulasan:

Didi Nadhirah berkata...

wah bertuahnya badan dapat g umrah

zaza berkata...

tu la psl...
jeles giler..
hurm mgkin xcukup psediaan lg kot aku nieh..

Zuewairy berkata...

zaza, keja kat company mana nih?

zaza berkata...

al-wahida marketing...
HQ dia kat perlis... :)

nuffy

Pengikut