Rabu, 13 Januari 2010

Kisah Semalam...

salam sejahtera...dan selamat mlm...
ceh!! skema tahap gaban..
dah2..
ni haa nk story aku dh kt johor skg nieh...
dgn bangganye bru lps mkn laksa johor ibu masak...
perh!! sngat sedap smpai 3x tmbh...

tkuar tajuk lagi,
nmpk sngt dlu SPM careless kat paper 2...
hahaha...

smlm smpai je airport senai...
lengang aje...
nmpk la ade setempok manusia kiri dan kanan,
belakang dan depan..
ade yg tgh tunggu org kesygan smpai,
ade yg bru nk naik flight...
mcm2 kerenah..
tp yg peliknya batang hidung angah xder!!

bila aku call, operator yg jwb..
'the number u have dail is.............please try again..'
ahhh!! sudah,,,
tadi dh gabra pasal tiket tcicir,
ni angah lak wat magic bangang....

so aku decide nk minum dlu kt cafe tu..
just a cup of cappucino...
tgh layan minum,
tetibe somebody dtg n selamba badak duduk dpn aku...

YA ALLAH!!
terkejut...org nie mcm aku kenal??
mcm budak hingusan yg makan jajan smpai meleleh2 dlu...
org tu tersengih2 kambing...
cap yg yg dia pakai tu aku kenal sngt....
our 3rd anniversary dlu aku yg hadiahkan...

so mula lah babak drama kitorg...
'dah lama smpai?'
aku angguk je mls nk jwb...mata ni dh kekanan ke kiri...
cari angah yg bongok tu!!
dlm hati nie dh menyumpah seranah dia...
tetiba pk nk call ibu,
lps dail je tekup kt telinga...
tibe2...
ade bunyi hp mcm sekitar aku gk...
tp wat xthu aje...
lps tu.......................
'ni haa..hp ibu ade ngan has...'
smbil tayang2 hp tu...
ciss!! cilakak...wat malu keturunan aku jerk...

'ade ape nk ckp ngan ibu? angah suh has dtg amik iza...dia kena balik ayer hitam...akak eda suh bawak Ayyash g jumpa doktor...demam katanya..mlm ni tdo kat gelang patah aje...ibu dh tunggu kt umah tu...g pun kat skudai mane ade org kan'
wah wah wahhh...
pnjgnyer cite ko eh...
ade aku tanye ker???
gile lah aku nie, org dtg jemput bkn nk say thanks...
aku senyum kelat jer...

lps tu dia bgun amik beg aku trus jalan...
tinggal aku kt situ...
nsib baik cappucino nie dh bayar...
laju gile mamat nieh jalan.,
smpai aku kena kejar...
last2 surrender,..
HAS!!!
'weh tunggu r!!'
dia toleh belakang lps tu sengeh2....
'mcm dlu jugak, jalan xpernah nak laju'
hampeh btol,
sempat lg kutuk aku yg separuh semput nie...
'mane kreta?'

itu je nk cite....
lebih2 lak kang jd novel lak...
cuma ape nk ckp,
dlm dunia nie tlalu bnyk sngt kjutan...
smpaikan terkejut aku dibuatnya..
benda yg xdisangka selalu tjadi..

patut lah angah beria2 call tnye aku smpai pkul brpa,.
rupenya nk suh has dtg amik...
hurm...
antara kami masih mcm nie,
bkn xde tanda2 nk berbaik semula..
tp aku je yg mls nak layan..
aku tahu dia dh bnyk usaha,
tp hati aku nie susah nk tbuka semula...
ape yg pntg aku happy sbb dpt jumpa ibu...
hari ni dpt bawak ibu g HSA..
doc ckp ibu dh melepasi tahap2 kritikal,
cuma perlu dlm kawalan...
ingt nk bwk ibu balik perlis jer..
has bukannya reti nak jaga ibu...
hampeh!!

Tiada ulasan:

nuffy

Pengikut