Selasa, 12 Januari 2010

Mane Tiket Aku???

salam...
0n9 ngan nokia ekpressmusic 5800 aku..
ok...
spnjg hidup aku,.
this is the first time aku rase cuak giler..

td sblm otw ke airport..
aku dh betul2 letak tiket kt dlm handbag aku..
n sblm kuar umah pun dh make sure tket tu wujud...
sblm start kereta skali lg cek dlm handbag tu..
semuanya ada..

beg aku kecik je,
gpun jb tu hometown aku..
so wadafak aku nk bwk bju bnyk2...
baju yg beli ngan angah taun lps ade lg 6 helai xpakai..
3 baju kurung, sehelai kebaya hadiah drpd ibu..
n slebihnyer tshirt...

so bile smpai airport,
g cek in tket lah..
time beratur tu aku nk kuarkan tket...
ntah mcm mane boleh lak xde..
for ur info, td aku nek keta Ah Lan..
tp aku yg drive...
otak aku dh kelam kibut..
angah lak asik call nk tnye agak2 smpai senai kul bpe..
cilakak btol la dia pun,
time nie jg nk tnye badget kat aku..
sepak juga nnt...
lps tu boleh lak gabra smpai xthu nk wat pe...

last2 tarik nafas,...lepas!!!
ckup 10x aku buat terus gelabah tu dtg balik...
shit...

'ku ingin engaku menjadi milik-ku,
aku akan mcintai-mu,
mjaga mu..........' bla bla bla..
tu ringtone hp aku...
nama tertera...AH LAN

xsmpt say hello dia ckp dlu,
'zaza, lu mau mati lox...ini tiket flight ada dlm kleta aku..'
aku dh agak,
mesti tercicir dlm kreta...
'wei, ko ptah balik lorh,,,flight aku dh nk jln nie...'
'ini aku mau u-turn, tp jln jem!!'
'aduh...aku tunggu dpn jgn aje, ko xpyh cari parking..'

lastly alhamdulillah...
kire 8.20 td aku dh cek in..
n now dlm perut helang besaw...

xthu r nk ckp cm ne...
nk terkucir gk bila dh cuak thp gaban g nieh...
bleh mati gua...
tp sis pramugari tu tnye aku...
miss, r u ok???
bila aku ckp ok je...dia tnye lg..
r u sure???
haiiiii ade gk yg mati jatuh airasia nnt...
aku bru nk cool ko dh bnyak soal..
pape pu thanks r,
sbb concern psl aku...hahaha

p/s: kenapa aku jrg nmpk pramugara???
sepatutnya pramugara yg tanye aku ok ke tak....

2 ulasan:

ASaDa RyutaRo berkata...

naik airasia kena ada tiket gak ke? bukan bg ic je ke?

tp kesian la dgr cerita ni. adoi2.. gabra seyh..
tp aku dpt gelak je la.. hahahaha

zaza berkata...

not a real tiket lah,..mcm softcopy g tu...sbb booking on9...hehe...

nuffy

Pengikut