Sabtu, 23 Januari 2010

Mau Terjun Bangunan KLCC





*pic yg xde kaitan dgn tajuk,,ckt2 tu ade la kot...* 

~salam readers!~

hari ni amat menyesakkn kepala otak n hati aku...
oke...mula dgn sarapan pg td,
aku hanya sempat minum suku cawan susu SAHAJA..
aku minum susu?!!!
jgn tkejut...skg tgh buat treatment sndiri...
trus g opis dgn perasaan ni bcmpur baur..
adik ajak g bli sneker baru,
tp xde time lak...dia sedih je lah...
org len hujung minggu hoorayy...aku lak haraammm!!


start masuk je blk aku...
fail yg agak2 setebal bibir Angelina Jolie dh tinggi smpai xnmpk PC!!
benda paling jijik utk dilihat hari ni...
rase cm nk baling je semua file tu dkt muke somebody tuh..
dh tahu minggu nie aku buat kje outdoor tlg lah berperi kemanusiaan ckt...
bru je mula buat kje, tetibe interkom bunyi..
'Za boss panggil!'
oke fine...dgn slamber badak xmalu aku pun trus masuk bilik boss..
xde syak ape2 lg...skali dia tnye mane bonus utk that person...
dh siap blom...aku lak terkedu..
bonus menatang haram mane lak...
last2 bru terhingt ade tp blom print statement nye lagi...
shit!!! 


bleh kata start 8.15 smpai 4.45ptg aku wat kje non-stop...
sorg pun xbrani tegur aku...
skali pun kak Aina manager kitorg...
lantak korg lah...


skali lg boss panggil n aku dh siapkan statement org tu...
tp kali nie ngan mslh baru...
'i dgr u xjoin perjumpaan kt dewan esok...betul ke??'
sial!! minah mulut celupar mane lak yg report xpasal..
aku diam je mls nk nyampuk ah..
otak tgh blurr...
'u kan AJK progrm nie...xkan u nk lps tangan?'
oke...ini sudah lebih....
skali aku pun tlepas jg lh ngan bos aku tu...


'i tiap2 ari sejak hari isnin lepas ulang alik Beseri ngan Jitra...n then g jemput our stokis kt airport..walaupun jauh, i pegi jg...lps tu setiap mlm i kena jwb call pasal our guest yg dr sabah sarawak nk comfirm bilik...tetibe i rase mcm tu sbenarnya bukan kje i...'


bhenti jap cari kekuatan...


'lepas tu bila i pk blk...bkn selalu i akan dpt pengalaman mcm nie...handle sendiri segala penginapan tetamu kita...tp ape yg i xpuas hati knapa pjumpaan tu perlu dibuat pd hari Ahad??? i bnyk agenda lain...dh 4x i tunda blood test i kt hospital...diorg pun dh bising2...lps tu bos nk i buat surat rasmi mengatakan i xbleh hadir...logik ke?'


time nie rase cm dh nk banjir...tp teruskan.......


'sejak i kje kt sini xpnh skali pun i merungut...tp kali nie i tpksa ckp...bos kna lah sistematik ckt...dh bos pilih i handle penginapan tu, u should think the other alternative jg...xkan kena keja opis ni pun i nk kena settle sorg2...kaki tangan i nie ade 2 je bos...lps tu opismate len semua ckp i ampu bos lak...pd hal separuh mati i terkejar2 kesana ke mari...'


kalo korg tgk muke boss aku...hahaha...nie nk tgelak ckt...muka dia cm org kena marah...tunduk je...
gile kan aku? kasi ceramah lak kt bos aku...
silap ari bulan esok g kje
surat buang kje dh ade atas meja..
' u're fired!!!'
hahahahaa...


nasib baik lah bos aku xmrh...
tp xthu la mcm mane...susah dpt boss perempuan nieh..
agaknye boss aku tu dtg bulan tiap2 hari kot...
mengamuk je xpasal nnt..


lantak lah ape nk jd pun...
asalkan esok aku leh masuk wad ngan aman..
n ptg tu leh bwk adik aku g cari sneaker bru dia...
bygkan lah seminggu tiap2 hari kje..
aku dh la sakit,.
cari mampos cpt bleh r...


oke...hbs time opis trus blah blk umah...
dgn  perut nie dh berbunyi...
xmkn pun lunch td, cuma susu pg td je aku jamah...

berngan lah yg adik aku masak best hari nie...
skli balik umah, sorg pun xder..
g dapo satu habuk pun budak nie xmasak...
tetibe rase cm nk bunuh diri jerk!! 

dah mls nk tulis bnyk...
rase cm nk g telan air laut bnyk2...
geget nyamuk sedulang...
kunyah lipan sebaldi...
kan dh merepek...
si jimmy nie lak nk menyondol kt kaki aku...
skali aku sepak lekat terus kt dinding..
ade lak yg nk jd arwah...


tetttttt...................... 


Tiada ulasan:

nuffy

Pengikut