Sabtu, 9 Januari 2010

Pagi ahad post entry

Assalamualaikum

lama xjumpa kan???dh bsawang pun blog aku nie...seminggu aku x0n9, perhh!! lama giler...mane aku blah?? soalan tu biar lah rahsia ye!! well well well....actually aku nk say tenkiu la for those yg setia klik2 nuff aku sepanjang pemergian aku nie...jp lg aku akn blogwalking ke blog korg2 semua....btw, spnjg satu minggu lebih nie, mmg bnyk aktiviti lah...k la..meh aku story ckt keje amal ape yg aku buat,,ahakss!!



1- daftar my niece masuk taska daisy

huhu...4hb ari tu kan skolah dh bmula...so, my bro n my sis busy n then diorg suh aku g dftarkan si kecik tomei nie masuk taska...perhh!! gile baban btol...bkn ape..Aiman tu xpernah bpisah ngan ummi n abah dier, so bile nk hantar masuk taska nangis lah...

tpksa la aku mintak masuk opis lmbt sbb nk temankan si Aiman nie dulu...ok, mula2 tu punye la xnk berenggang ngan aku..siap kena kendong..lps tu pujuk ngan jajan pun xnk...haisshh...tp bila cikgu2 dia suh masuk kelas, duduk ngan kwn2, aku tgk ok jer...xsmpai satu jam dia dh dpt kwn baru,,,n langsung xpaling kat aku ckt pun...hampeh punya anak menakan!!

so, agak2 line dh clear aku ckp ngan dia..'adik..baik2 ye, aunty nk g kje nie..tgh ari nnt abah amik ok?' dia ckp nk blajar buat roket ape kejadahnyer ntah,,,orait lah tu...cm xde masalah jer...aku pun tunggu ape lg trus blah g kje, tinggal Aiman ngan kengkawan barunyer...


2- hantar adik g station bas

aku ingtkan adik aku tu nk g kem dlm 2,3 ari jer...alih2 sebulan???mak datok...huhu...kesepian lg...skg nie umah yg besar 6 bilik nie dh mcm xde makna lg dah...abang2 aku yg 4 org tu semua dh kawen n ade fmly sendiri...masing2 dh jauh...adik aku adila, study kt matriks...amar lak g kem sukarelawan smpai sebulan...amir masuk asrama tingkatan 2...

last2 yg tinggal aku, mak n ayah...terlalu sunyi n sepi...waduhh2...lepas tu mula terfikir, mcm nie agaknye rasenyer bila anak2 dh pergi jauh..anak berduyun2 pun last2 tinggl berdua...itu pun kalo pasangan masing2 masih pnjg umur...

mcm mane lah perasaan makcik2 n pakcik2 yg smpai ke tua xde anak eh?? comfirm diorg sunyi giler...yg ade anak ramai pun last skali tinggal berdua aje, nie kan pulak kalo xde anak...cian kan??huhu


3- preparation utk bertunang

huh???aku ke bertunang???ahakss...ape kejadahnyer aku yg nk btunang.... nie psl mber opis aku r...ntah sape bg thu dia aku ade terima termpahan wat hantaran pun aku xtaw...last2 dia ajak aku beli brg2 nk dbuat hantaran...xbnyk pun...sbb org btunangkan selalunya kasi manisan aje...coklat, gula2, kek n bla bla bla,,,.cincin tunang utk lelaki pun ade...

dunia dh makin standard agaknyer..well..hope dia bahagia n sabar sepanjang usia pertunangan diorg nnt,,org ckp masa btunang nie la bnyk dugaan...so jgn la btunang lelama..kang jd perang dunia lak..aku xnk masuk campur...



ok...itu aje nk story...yg lain2 tu...yg menimpang jauh tu...xpyh la kot...simpan jer wat pekasam..hah!! k lah..ari nie aku masuk opis gk..wat OT..bosan kt umah...smlm smpat wat cake chocolat...nk jamu budak2 opis yg wat OT lah...hehe..sape xdtg tu rugi lah...hehe...k nk g blog korg jap...daaa,..

1 ulasan:

ayisy berkata...

salam. huhu. teringat zaman mula2 masuk tadika dulu. mmg sedih jek nak pisah dgn mak ayah. lama2 ok jek. hehe

nuffy

Pengikut