Khamis, 25 Februari 2010

Salam Maulidur Rasul



salam maulidur rasul.....

buat semua blogger2 yg mbaca...mari kita sama2 bselawat buat Nabi kita Muhammad s.a.w..semoga suatu hari nnt baginda sudi mberikan shafaat buat kita umat2-Nya...

***

xsangka ye, masa bjalan bagitu pantas,
sedar atau tidak skg dh nk masuk bulan ke-3 dlm tahun nie..
rase mcm smlm aje bru masuk tahun baru..kan??
stuju x?? hehe...


rase bru je smlm ckgu tadika aku bercerita...
'Nabi kita dilahirkan pd 12 rabiulawal tahun gajah...........'
xsangka lak skg dh dewasa...huhu..
sngt rindu zaman itu..


aku sbenarnye xreti nk wat entry berunsur ilmiah..
tp teringin sngt2..
tp apekan daya, aku xdpt wat pape..
cume ape yg bleh ade lah mengingatkan korg ttg tarikh bmakna nie..
kalo tarikh valentine's day korg leh ingt,
kalo tarikh birthday BF leh ingt,
xkan tarikh kelahiran Nabi yg agung tu korg xleh ingtkan...


Nabi kita sblm baginda wafat,
baginda hanya menyebut...
'Ummati....ummati...ummati...'
betapa dlm hatinye sngt mencintai umat2nya...
tp kita??
adekah kita mengingati baginda sepanjang hayat??
xpyah ckp spnjg hayat laa,
sepanjang hari pun susah bukan??
aku ckp utk diri sendiri jg...
aku sedar, mgkin setiap 5 minit pun susah barangkali.
 
 
 
begitu besar pengorbanan baginda utk kite semua..
so ape la salahnye,
kite sbg umat2nya mengingati baginda dgn berselawat ke atasnya..


p/s : xdpt tdo, so post la entry nie

Teman Mak Shopping




salam semua....
sorry ye udah beberapa ari sakit malas melanda..
sbb tu xde entry,
bkn xde mase, 
tp kesuntukan mase utk hupdate..


ari ni last day aku jumpe Ida..
bleh dikatakan Ida adelah opismate aku yg paling 
sehati sejiwa, seotak dan se segala2nye lah..
sbbnye isnin nnt dia amik cuti,
aku lak isnin last day kje sbelum bcuti selama 3 bln..
comfirm aku rindu siot kt die..
(-____-'')


oke, berbalik pd topik asal seasal-asalnye,
yess! aku jadi anak mithali sbb teman mak shopping..
hahaha..
susah beb  kitorg berdua nk kuar merendek..
selalunya mak lebey prefer kuar alone dr berteman..
ari ni ntah npe mood aku ok,
balik kje je terus g shopping...


nk thu shopping ape???
alaaaa...
shopping langsir aje..itu pun langsir utk kelas dia ..
mak ckp minggu ni minggu competion kt skolah dia.
so nk mencantikkan kelas lah tu..huhu
ingtkan nk jahitkan langsir utk bilik aku..huhu

 
*tgh pk nk amik colour ape kot....haha*

 
*cik amoi tgh meng-gunting2..amoi ini kain 3 meter loo...*

 
*hukhuk...siapakah?*
hehe...time ni da letih sngt,
tp nk teman mak punye hal xde masalah la,..



tetibe cik amoi td ckp ngan aku,

npe u amik pic i?

hadoiii....kantoi la puleks..aku senyum je lps tu aku ckp la nk masuk blog..

owh u ade blog ea??

aku ngat dia nk ngaum2...hehe

bg url u, nnt i nk tgk pic i masuk blog u...

whalla weiiii...ade gk yg nk jenguk blog buruk aku nieh..



aku ngat dia nk mrh,
sep baik la cik amoi tu baik...ngeh3...

k la...tu je nk story,,
mlm ckt aku update lg sbb esok lusa n tulat aku CUTI!!
hoooooorrrayyyy!!!



p/s : blogger ngan camera saling berkait rapat kah???




Isnin, 22 Februari 2010

Hidup Xselalunya Indah..

curi title abg zack kt facebook dia...ngee~~
dlm begelak ketawa,
beriang-ria,
kehulu kehilir...
tup2 dpt berita yg mengecewakan..

mmg ini kot yg dnamakan ujian....
dlm senang bleh lak ditimpa rase susah yg amat...
dlm sehat bleh lak sakit xpasal2..

nk kata aku fad-up tu tidak sama skali,
sbb aku dh lali ngan rutin aku yg macam nie..
pendek cite lah senang ea,
blk office td dpt surat interview pegawai pendaftran..
tarikhnye 12/3...
time tu aku kt johor mghabiskan waktu bsama yg tersyg kt sne..
lps tu lak operation..

ntah la...
benda yg selalu diharapkan tu la yg dtg ngan masalah...
geram jg aku...
kekadang tu plan baekk punye,
tp last2 haprak!!

lps ni dh mls nk mharap benda yg baek2...
minta la yg buruk2 semua dtg kt aku...
boleh ke mcm tu???



p/s : tgh blurr....

Ahad, 21 Februari 2010

Xsedap Hati...

 
ade kena mengena ke ngan title???


huh!! cm ne nk ckp ea...susah btol...
cmni2...hurm..
selama aku dok operation je xde la aku feel cm nie..
smpai tbawak2 masuk-kuar mimpi..
petanda buruk-kah?

mmg lately asik tfikir cm ne ngan operation femur aku nnt.
leh cpt sembuh ke atauuuuuu, sebaliknye??

sumpah ckp,
kali ni mmg feel dia len ckt.
time aku operate tulang belakang dlu, xde la teruk cm nie.
persediaan tu mmg dh wat..

atau mmg mcm ni kalo org nk kena operate???
arggghhhh!! tension seyh..
sbb tu la nk g enjoy kt kelantan ngan johor awal march nnt.
kang nk kena operate xleh nk jln2 lak.




aku kena buat surat wasiat kah??
ataupun ukur badan sendiri nk wat keranda??

hadooooiiii...
tlg bacekan yaasin 44mlm ye kwn2 kalo lps nie aku dh xupdate blog ni..

Take Time For Me!!

~salam...~

rase cm dh lama xhupdate blog ni...iye ke??
ye lah kot...
b'balik pd tajuk la kan,
utk minggu terakhir aku bkerja ni,
penyelia aku suh take time utk rest..
so that means utk weekend nie diorg HARAM kan
OT utk aku...cisss!!


ape2 lah kan..bru ingt nk dpt extra salary utk bln nie..
last2 suh rest lak, cm aku da nk mati..


so dsebabkn xthu nk wat pe,
xpenah2 weekend duk umah...
so g la umah along..
melawat anak2 buah aku yg nakal2 tu semua..



dh nama pun 'budak2'  WAJIB  la nakal..
so layan aje lah, gpun diorg dh rindukan aunty diorg nie.
so xde la nakal mana pun,
aku plak dpt layanan istimewa extra ade la..hehe..


xsmpai lg 2 minggu aku akan pergi jln2..
sape nk ikut,
sblm aku xleh jalan selama 3 bln,
bek aku g merendek puas2 dlu..


lps nie xde la aku nk update blog ni lg,
mgkin selama sebulan kot,
depends on my healthy lorh..
kalo sembuh cpt leh la aku update cpt..


p/s: blurr yg teramat sngt.. (-__-')

Jumaat, 19 Februari 2010

Update pasal Indah..

sejak ade ank buah kesayangan nie,
asal cuti aje teringat kt dia,
mcm dh xleh nk berenggang sesaat..
ari tu jln2 cari shawls bru ntah cmne leh lalu depan Anakku,
ape lg hati ni meronta2 nk masuk,
last2 rembat 2 baju utk Indah tersayang..
melayang lg duet aku,
tp Indah punye psl xde hal laahhhh..hehe

so last week punye cite,
bru nk update ari ni, 
aku g umah abg kt Kedah sbb nk tgk Indah..
so nie je pic yg sempt aku snap


sngt teruja bile tgk dia happy!!
sbelah aku tu abg aku lah,
ayah kpd Indah..



 

lg bertambah bangga apabila bear yg aku kasi
dh jd teman setianya..hehe
so cute lah gandingan bear tu ngan Indah..kikiki





 

dh semakin mbesar ye kamooo..
xpe, cpt2 lah mbesar,
nnti aunty kamu ni nk ajak shopping,
tp ayah yg bayar k??
ehehe...

itu je kot nk nak bg tahu...




p/s : bile aku nk ade anak sendiri????



Khamis, 18 Februari 2010

Suprise Nak Gile

pendek cite, tp bkn la suprise ape sngt..
td pg bgun lmbt, xthu npe today xdgr alarm bunyik..
xsure la either aku tutup alarm after dia ring ring ring
atau mmg aku ter-pekak sekejap pg td.
so bile dh cuak bgun kul 7,
kelam-kabut-ribut lah aku..
capai towel masuk shower n then after 10 minutes dh kuar..
mandi ape xthu r...

mmg pegi kje arini xsempt nk kms tmpt tdo,
dgn towel cmpak atas katil je,
tingkap pun xbuka..
aku bukan pemalas k..
cuma pg td xsempt aje, sumpah xtipu punyeeee..

then, bila balik dr kje td aku masuk bilik letak handbag..
apsal aku rase len,
aku pun kuar jap, pastu masuk balik..
haaaaa...
bru perasana bilik aku KEMAS!!
bile mase lak bapak aku amik org gaji,
skali tampar ini pipi bru rase real..
perhh!! betullah bilik aku kemas.
tp spe yg kemas??
mimpi apakah dia???

tgh berangan-angan-diawangan,
mak aku masuk bilik then dia cakap,
'Amar yg kemas, dia dh balik.....'
wakluuuuu, adik aku dh balik beb!!
hahaha...nk terburai jg perut aku nie..
bru blk dr kem remaja dh jd pembersih,
agaknye selama sebulan dia kat sane diorg ajar suh ngemas bilik kot..

tp kan, bkn kata bilik aku je..
skali dapo, shower, hall rumah aku pun dia bersihkan..
fuhhh!! mmg xsia2lah adik aku tu g kem,
senang la mak aku lps nie,
anak teruna dia dh leh wat kje umah,
xpyh pening kepala nk cari org gaji...
hahahaha

ape2 pun i'm so glad sbb adik aku da blk,
at least xde la aku kesepian di rumah nie,
leh laaa aku nk buli2 dia,
nak ajak dia kuar shopping..
eh, nak ke dia tmn akak dia g shopping...?
mmg nasib la tu kalo dia nak..hehe

ok la nk chow dlu,
tp sblm tu nk jg pampang muka adik teruna aku tu..
k layannnzzzz..

 


Rabu, 17 Februari 2010

Arghhh!! Tension Gile..



mata duitan kah aku???

RM350
- salon
- makeup stuff
- baju kurung pahang baru
- tket bus perlis ke kelantan
-tket bus kelantan ke johor
- tket bus johor ke kelantan

cukup x???



tlg lah aku kengkawan..badjet lari r bulan nie..
ape aku nk wat nieh!!
hadoiiii...

memula tu ingt xjd balik johor,
itu yg terhabis duit gaji ngan benda2 xpatut..
tup2 ibu sakit,
mmg kena balik johor gak!!

Selasa, 16 Februari 2010

Wahai makhluk yg ade Myspace

salam...

k ari nie aku nk story ckt perihal dua benda nie..
bkn cite ape pun,
cume ade benda yg aku sngt2 xpuas hati..
bermula ngan myspace..


*klik utk perubahan ketara!!*


utk makluman aku dh lamaaaaaaa sngt xbuka ms nie..
sbbnye xde mase, busy ngan kje..
actually sngt syg lah kalo nk cancel acc ms nie,
salah satu reasons ade lah,
aku nie ske shopping on9...
so member2 dlm ms aku ni kbnykannya business women ah..
aku slalu la beli baju, shawls,
makeup pun ade gak kekadang tu..


*klik utk perubahan ketara!!*


kt profile aku lak ade la taruk YM id utk sesape nk add..
the problem is,
ade sesetgh makhluk nie ambil kesempatan,
itu yg aku xske...
add aku as ur friendlist kt YM ko tu mmg la xsalah,
kalo tak apsal lak aku nk pampang YM id aku an..
tp mslhnye korg tu GILA!!
terutamanya guys!!

HELLO!! 
adekah muke aku nie nmpk mcm gile sexs...
nk melayan nafsu korg cm ape ntah tu..
tlg sikit weh..aku accept korg sbb aku xtaw perangai korg cm tu..
so please la don't blame me kalo aku spam korg.
'lu silap org r brader, gua bkn minah2 jalanan k..kalo rase stim nk mampos sngt..g r wat ngan pokok ke, kucing ke, anjing ke..lahanat tol lah!!'


kt opis tension benda len,
balik umh je on9 dpt mslh baru...
tlg r respect org len same, kalo dh aku xnk layan
xpyh nk buzz!! aku ikut ske hati mak bapak korg k..
aku dh invisible pun korg leh nk hantar mcm2..
cilake tol!!



p/s : aku ngidam nk makan pelam harum manis...ade x?

Ahad, 14 Februari 2010

Berfikir Sejenak...

~ salam....~

bnyk benda la nk pk skg ni...dr sekecik2 benda, smpai sebesar2 hal...keta lak bru lps xcdent ngan mat moto mane ntah, ngan helmet xpakai..cari mati gknyer..calar-balar keta aku dr depan smpai belakang bergeser ngan moto dia punya hal...

lps tu kalo dh nk wat tu mahu lebih seribu kot...duet lg...dgn nk g kelantan bulan depan, dgn operation lg...sakit kepala oiiii...psl xcdent tu kalo nk ikut benda leh settle cpt, tp tu lah mat ganja ade duet ke nk byr keta aku? lupekan je laaa...



****




skg nie lak kitorg adik beradik berpakat nk suh ayah rehat kt umah je...umo dh nk masuk 70 dah, masih lg ngan business dia...dh bnyk kali ckp hal nie, tp ayah ckp dia kuat lg..mmg la kalo nk ikut tu ayah sehat2 aje, xde darah tinggi, kecing manis atau sakit jantung...

tp kami sbg anak2 dia nk jg tgk dia berehat...pasal adik2 yg bersekolah tu ayah xpyh la risau, anak ayah 5 org dh kje..kitorg pun dh tong tong nk sara diorg bertiga smpai hbs belajar...

yg paling terasa dlm hal nie along lah...tp ayah tu degil, biase la org tua2...bkn leh duk diam, ade je keje nk dbuatnye...hurm..




****


skg ni plak berfikir sbg seorg kakak...tangungjawab kt bawah aku ade lg 3 org..adila, amar n amir...adila tu insya allah next year smbung blajar kt Ireland, buat medic..Amar lak tgh tunggu result SPM dia kuar...tp dia ckp xnk belajar dh nk smbung business ayah..Amir ni yg membimbangkan, anak bongsu nie ragam dia len mcm ckt...malas dia ya allah susah nk ckp...

Adila ngan Amar next year mesti bnyk duet nk pakai...tp rasenye tu xde masalah sngt sbb masing2 ade biasiswa, cuma utk pbelanjaan harian Adila kt Ireland nnt je..ayah xizinkan dia buat part time job kt Ireland nnt..suh focus ngan study aje...

bila dh besar nie, baru merasa susah payah cm ne parents kite dlu besarkan kami...nak pulak kitorg 8 beradik..mcm2 ragam,..dr kecik smpai beso, smpai dh kawen n beranak pinak, tetap je ade masalah...teringin sngt nk berjasa ngan ayah mak sblm diorg xde nnt..

seingt aku selama aku dh bkerja nie aku cuma bleh kasi belanja Adila kt matriks aje..lps tu beli brg dapo, itu pun kdg2 je sbb aku busy...selebihnye mak ngan ayah la..n then pasal bil2 tu ayah dh ckp xpyh, sbb dia nk selesaikan sendiri...alhamdulillah la umah yg kami duduk skg nie umah sendiri, xde la byr sewa bulan2...

ntah la kan, kdg2 terfikir gk, mak ayah leh puaskan kehendak anak2 yg 8 orang ni..tp antara kami 8 org ni ade tak yg boleh puaskan kehendak mak ayah??? itu je yg aku pk skg, xnk bile terlambat nnt bru nk terfikir semua nie...xnk menyesal dikemudian hari...

skg ni bile aku bgun pagi je mesti aku cari ayah dlu, ayah gi mana..wat ape, ngan sape..maybe sbb aku takut kehilangan dia agaknye..sbb antara mak ngan ayah aku...ayah aku lebih sensitif ngan hal ank2 die..tp bkn kata mak xmemahami, tp mak aku ni tegas ckt..biase laa, ckgu lah katakan...



****


ape yg aku leh wat skg cume doakan kesejahteraan diorg setiap kali lps solat...cube utk xmelawan ckp diorg...cube utk memahami diorg...cube berubah kpd yg lebih baik...pd aku skg ni keluarga no:1...dh xde yg lbh pntg dr semua tu...

walaupun soal kawen dh bnyk kali kuar dr mulut diorg, tp mgkin aku blom cukup bsedia utk kearah tu..lgpun muda lg kot dr nk pk benda2 tu semua..biarlah aku berpuas-puas ngan fmly aku kt cni dlu..diorg xpnh kecewakan aku...tp kalo kekasih??? jgn hrp laaa...



p/s : luahan perasaan... (-_-'')



Sabtu, 13 Februari 2010

The Best Sunday!!

~salam.....~

wokey, ini ari bru la rase holiday beb..
slalu kalo cuti je ngemas bilik, makan, tdo je kje..
ari nie kite g jln2 ngan along sekeluarga..
kitorg g mandi2 kt Bukit Jernih,,
walaupun aku xikut mandi tp ok la nk refresh blk kapla hotak nie..

jom la tgk2 pic..
xnk story memanjang...
gambar leh cite 1000 makna disebaliknye..acece





 
*antara pemandangan sepanjang pjalanan..*

 
*ini tuan punye blog...wajib ade...*

 
*jom main air sungai.....!!*

 
*aktiviti dipagi ahad....*

 
* dah mandi, melahap la pulekss!!*

 
* mari kite pulang....*
sorry eh kalo gambo nie kecik..
nk nmpk jelas klik2 lah ye..
sje je combine nk jimat space..
pape pun...
so happy la ari nie...
weeehuuu~~

pengapit of the year!!

SELAMAT MALAM!!!

 hyep...ini mlm mmg tarak leh tdow...
dh tu menghabiskan gaji ngan on9 blogshop..
rmbang mata kt pinbaju-online,
terus rembat 6 barang...


aku beli pun brg2 pntg je nk jd pengapit nnt..
nk thu ape???
ni haaaa...
* whitening water
* blusher
* coverface
* eyeliner gel
* concealer
* liquid foundation..


xmembazir kot sbb semua tu perlu utk mjadi pengapit of the year..
gile btol aku...tp an slama aku hidup nie,
xpnh skali pun aku gune blusher..sbb aku takowt jd bahdut.
tp atas nasihat ramai,
aku try lah jg nnt...


actually bju pengapit yg aku tempah ari tu da siap..
dr baju kurung pahang dh bertukar wajah kpd kebaya lak..
mak cik tu agaknye dh lama xkorek telinga kot.
hurm..xpe lah..
kebaya pun kebaya lah...
tp yg tak tahannye warna PINK


so dsebabkan perasaan nk melaram tu bkuap2..
adik aku jadi mangsa...
memula nk wat simple jer..
makeup pun basic aje,
skali aku kasi adik aku pakai kebaya tu...
korg tgk la ape jd....



 

 
*sorry pic blur..*


rantai tu ibu yg kasi...
xpnh gune pun, tp sbb kes nk melaram try lah..
selendang tu lak raya 2 thun lps..
skali mix n match..
dh nmpk mcm adik aku nk btunang daaaa..
tudung ekin plain tu lak beli kt cik zira..
best aku ckp tudung nie,
walaupun agak mahal tp berbaloi..
aku dgr dia tgh wat 5th batch utk tudung ekin nie.
spe nk leh la g usha kt blog dier.


time nie bru pasan,
adik aku dh jd anak dara dah..dh beso pun..
dh leh jd bini org kot..haha


kalo korg nk tgk aku pakai kebaya tu..
tunggu la 26hb nnt k..
i'll upload photo2 yg ade,
aku akan jd pengapit..
tp an apsal aku je yg gabra xpasal???




p/s : happy valentine's day??? nonsense aje......
p/s/s : esok nak gi mane ye?


Jumaat, 12 Februari 2010

Mereka Secocok...Anda ??



hye semua...dh bpe lame xhupdate ye??
ntah la..bru 2 ari kot..


acct, aku migrain ah!!
kepala nie cam ketat semcm doh..
cm ade batu konkrit plus batu kapoor dlm kepala nie..
ari ni dh oke ckt,.
 
 
weh korang!!
CNY bile hekk??
opis aku tu harem jerk...tak 1 Malaysia langsung..
satu ari pun tarak cuti beb...
wak lu!!
geram nieh...tp yg aku pelik thaipusam kasi cuti la pulak..
boss aku tu mix ngan india kahh??


***


muqaddimah je tu...nie nk kembali ke sedia kala...ape kejadahnye aku taruk title tu hah???aigoooo...

gini haaa cite nye...ade an aku bg thu psl wedding mber aku tu..ok, tarikhnye pun dh dkt...26hb nie lps mghrib diorg akad nikah...aku ni skali pun xpnh tgk bakal husband die..sbb memasing jauh...

so ari ni lunch time td aku dpt msg..kwn aku tu ajak aku lunch skali ngan bakal roomate dia tu...ahahkss!! tiru ayat kak intan jap...

so aku pun mem-blah-kan diri mcm biase...dh org nk belanja, jgn ditolak...skali janji nk mkn kt restoran Juliana aje, sharp kul 1 aku tcegat dpn restoran cari kelibat bakal dua merpati sejoli tu...

bakal sehidup semati dia tu musafir k!! so ari ni dia xsolat jumaat lah...jgn salah tafsiran. ok lah, bile dh duduk semeja aku bru pasan yg bakal suami dia tu perhhh!!! 

nape??? adoooii..payah nie...jantung aku dup dap dup dap....oit!!! jgn salah tafsiran lg k!! jantung aku mmg xsehat ini ari...hahahaha...

ni 1st time r aku tgk muke 'KAMAL.....' ape yg leh aku ckp dia mmg caring plus loving nk mati gua ckp lu!! dh tu an muke diorg leh lak mirip..time nk byr kat kaunter tu akak tu leh tnye...'sape nk bayar, adik ke kakak?' skali terburai jg kitorg kt kaunter tu...


huh!! aku ni ngidam lelaki spesis tu hah....dr segi paras rupe ade la iras2 mcm zack zukhairi...tinggi dia 170cm..bdn xkeding sngt...ade janggut ckt, kulit putih langsat...korg bayang la sendiri k..betuah-tuah-tuah la mber aku tu...

lps kitorg mkn, trus g butik amik bju akad nikah diorg...so ngan aku skali sewa baju gk, tp as a  p-e-n-g-a-p-i-t aje laaaaaa....

korg rase couple, pakwe, marka, tunang, husband korg tu secocok ngan korg x??? aku an, paling ske g wedding yg pasangan-nye bleh dkategorikan dlm kalangan 'merpati-sejoli'...

means, dr pndangan mata kasar kite2 je dh dpt tangkap yg diorg tu mmg really2 fall in love...sbb kan, aku penah atend satu wedding nie...pengantin pempuan ngan laki tu cam tak ngam .. sorg toleh kanan, sorg toleh kiri...mcm kawen pakse je lagatnye...

so pape pun itu je nk cite....heheehehe..
nk g mand lu.....daaa




p/s : zack!! jgn perasan oke???

p/s/s : bedebar lak nk jd pengapit.....adooiii

Rabu, 10 Februari 2010

Anlene Concentrate!!!



oke..keinsafan menghantui diri ku..
tetibe rase WAJIB!!! 
wajib per??? 
wajib minum susu lorh...
huhu...
td tgk2 calender, dh xsmpai sbulan aku n kena operate...

aku nie nak kata anti-susu xlah juga,
cume mls aje,
org ckp 'bila dh terhantuk bru nk tengadah'
hahaha...


sblm nie aku minum dutch lady jer..
ingt lg dlu penah jg try minum anlene,
tp hampeh jer,
rase dia...erhhkk!! eee!!
loya tekak aku beb..mmg xleh jln r org ckp...

tp kali nie atas nasihat 'somebody'
try r juga minum...
kali nie aku beli yg dh siap pek tu..
rasenye...huhu
mengecewakan!! manissssssss semacam!!
hadoiii...
tp ape nk wat...dh beli minum je la..
belajar minum jg!!


 

tgk muke sedihh ajer...
mmg susah la nk minum mule2 tu..
tp last2 boleh la jg diterima tekak nie..


 

jom minum Anlene!!!! hahaha...
nk tahu sape 'somebody' tu???
jom skodeng!!


 

TARA!!!!
nilah orgnye...
ank buah aku yg ajar aku...hehe
logik x???
kalo xlogik, wat2 logik jerk...

k daaaa...


p/s : kain warna pink tu kain sape ntah, rembat nk tutup depan tu je...alahaaaiiii seksi bangat!!!

Selasa, 9 Februari 2010

Dreaming...




kenapa lah aku asik mengelamun???
semua tegur aku kt opis td..
'Za...ok ke? sehat x?'
pelik sngt ke aku ari nie???hish...


lately aku asik terserempak ngan Syed aje,
kt tmpt wat coffee..
kdg2 bila aku tahu dia ade kt situ,
aku try nk ngelak tp dia lak yg panggil aku..
haishh...
jantung ni dup dap dup dap...

kdg2 jg aku buat2 xnmpk die,
tp dia plak yg say 'hye....' kt aku
hbs xkan la aku nk jelir lidah lak, 
xbaik cm tu...hishhh!!!


tlg lah...aku xnk mengelamun hal2 merepek nie..
shuhhh!!! go away!!
aku nk jd zaza yg dlu...

Ahad, 7 Februari 2010

ShAwLs CoNtEsT




sblm aku masuk tdo...
aku nk join contest nie dlu bru leh tdo ngan aman damai..
contest nie sesuai utk awek2 yg pakai shawls..
tarikh tutup :
27/02/2010

oke, pendek cite...
aku pertaruhkan pic ini... ;D


 

oke...ni pic yg pertama...

 

nie pic kedua....
hrp2 aku dh pilih pic yg betul..huhu.
so kpd cik ezan..
maceh ye sbb wat contest nieh...
utk keteranganlanjut korg leh la g shoppaholic shawls k..
jom meramaikan lg contest nieh...



Sabtu, 6 Februari 2010

Malas | Malu



hye happy sunday to all....ari nie bgun2 lagi dh rase dua benda tu, malas n malu...oke, let's me story bebetul..cm gnie, my mom ade kursus perguruan dkt KL..dr hari jumaat ari tu smpai ari ahad...so sgala urusan rumah nie ngan manual automatik jatuh atas bahu aku r...fine..

smlm along ku yg gemooks comel mintk tlg aku jg kan 3 org anak dia, Syahira, Wawa n Ieqa...sbbnye dia nk g program anjuran pihak kolej komuniti dia...kje punye hal tpksa la mintk tlg aku..nak pulak time weekend nie mane nk hantar nusery kowt bebudak tecik nie...

oke..xde hal la, sbb dh bnyk kali cm nie...bkn 1st time..cume perlukan thap kesabaran yg mantap!! ye r, bebudak nie kureng phm bahase inggeris melayu, along ckap kt aku.. 'ko pukul aje kalo diorg nakal nnt...' haaha...best2, leh buli diorg..ahaksss..ngee~~ gile jahat aku..

 
*thanks p.cik gooooooge*


ok smlm mood nk masak hilang bile aku tgk si wawa sepahkan bilik aku..last2 aku masak maggi je bg diorg mkn..hah!! pdn muke...skali Syahira ckp, 'aunty, abah xkasi kitorg mkn maggi lah...' tp mata dia tu asik tgk je maggi yg berasap2 n berbau kari tu..hahaha

tp sian jg aku wat cm tu an....last aku call tnye along.. 'ko nie an xmerdeka r, ape cer xkasi bebudak nie mkn maggi..' hahaha.. last along ckp ko bedal aje lah...ok dh green light, trus lincin haaa maggi aku tu..perhh!!
nk djadikan cite, lps mkn tu aku kumpul aje sgala magkuk tingkat dlm sinki..mls nk basuh lg ingt bgun pg nie nk kodho blk r...
tetibe...bgun nk solat subuh td nampak mak kat dapo...tgh basuh2 pinggan2 sgala bagai....huhu Malluuuuuuuuu!!! ye r, sian mak aku tu, bru smpai dr KL dh masuk dapo...aku xsangka mak aku akan smpai di pagi buta ahad, kalo aku taw dh lama aku basuh semua tu dr smalam...sbb mak ckp mak akn smpai ptg cm tu..adoiii..
kalo korg malu x?? aku cm serba salah lak jadinye...


***

 


 


jap g kul 2.30 nk kuar g buat pospaid balik...tp xthu better gune maxis or celcom..
ingt nk terjah aje dlu, tgk pakage mane yg best...lps tu make a good decision..
tp kalo korg dh expert hal2 nie bg thu r aku,
xde la aku nie tercangak je nnt dgr abg tu explain itu ini..ngee~~



p/s : jgn la sesekali mengguh2 kerja ye!!
p/s/s : nk amik pakage ape nie?? maxis ke celcom???

Hujung Minggu...



hye semua..
oke, hujung minggu kali nie aku tpksa rehat kt umh,
kondisi bdn dh xstabil..
kje 11jam satu hari, cmpur ngan OT la,
lps tu baki nye pun busy aje ngan agenda sendiri..
last2 dpt tdo 4 jam atau kurang aje..

tp pg td g jg opis,
xsedap ati tinggl kje bertimbun cm tu,
tserempak ngan Syed..
die nanye apsal dtg wat OT,
aku ckp sje je suka suki/..
xsangka lak dia tawar diri nk settlekan semua invois aku..
so kul 1 tgh ari aku dh blah blk...

tp xterus balik umah..
aku g umah Nina..ari nie dia tunang..
so aku as a good friend n merangkap jurusolek dia kena la dtg..
smpai2 aje semua mata tertumpu kat aku,
ade yg tnye npe lmbt la, itu la, ini laa..
sibuk btol lah korg nieh!!
rombongan lelaki dtg lps asar, ni bru je lps zoho..
ckp nk makeup natural aje sbb nama pun mjlis tunang,
xkan nk makeup mengalahkan artis lak..
hadoooiii..
xpe lah, mybe diorg nervous kot..
tp yg peliknye si Nina nie relax aje,
siap bersila dpn tv tgk hindustan smbil mkn jajan....wahahaha..
ko mmg cool r Nina...

tp tu lah, mcm aku ckp td...
bdn xbpe nk sehat..
lepas je makeup n touch-up sane sini,
agak2 dh oke jer, aku mintak diri dlu...
alhamdulillah la Nina xkecik ati,
tp xpe lah kitorg smpt bgambar jg tadi....


***


td kan aku ade b.in duet hasil kebun getah arwah mak angah..
walaupun angah skali pun xpnh mintak,
tp itu bukan hak aku..
lps b.in aje sms angah bg thu die duet dh masuk,
tp xde lak dia reply pape...
dh tu td aku buke facebook dia ckp ape taw??

'sorry eh dik, angah xjd blk raye cine nie, angah blk raye pose..'
wah2...ish aku geram nieh..
kalo rase xleh nk tunaikan janji sudah la,
xpyh nk bikin hati org sedap..
dlm hati nie dh maki2 that person!!
oi, anak bru sorg beb, fmly dh letak sbelah...
nie bkn pertama kali angah buat cm nie..
dh la setiap kali raye pose ko akan raye air hitam dlu.
adil ke cm tu?
adik xkisah la angah, ko nk blk ke tak nak..
tp pk la perasaan ayah same,
dh ade bini, dh ade anak,
bkn bermakna tanggungjwb pd parents dh jatuh no 2..

aku xnk la bebel pnjg,
cume kdg2 aku tpk jg..masih ade eh insan yg takot bini dlm dunia nie??
kalo syg pun, mcm tu ke caranya..
hurmm..
dh la xnk ckp pnjg,
sbb aku pun blum tempuhi keadaan yg mcm tu..
cuma mmg terkilan la kalo buat mcm nie..


p/s : esok g wat treatment rambut...
p/s/s : apsal aku nk kuar duit kt ATM xleh...gaji masuk kt bank islam..tp xleh nk kuarkan lak...hadooii..dh la esok nk g shopping...huh!!


Jumaat, 5 Februari 2010

NYL COLLECTION GIVEAWAY

 

another contest for weekend...hekhek..
skg nie mood nk wat entry dh melayang...
oke..this is the contest yg akan berakhir 10hb feb ini..
so masih sempt lg utk u all nk join..

oke..memandangkn blogshop nil nie bru aje dbuka..
sbg org yg yg shoppaholic dlm alam maya nie,
aku ade beberapa suggestion..

1. aku slalu g blogshop, tp susah nk cari blog yg jual heels/wedges yg best2...
kasut kan pntg utk wanita...hehe

2. perbagaikan jualan, not spesifik pd shawls n bags..
hehehe..

i'll be ur customer lah kalo blogshop u nie mcm yg i nk..
u xrugi n i pun xrugi...hehe
memandai je kan aku nie...
tp itu lah, jujur dr sudut pandangan aku yg tulus..ngee~~



oke...giveaway ni akan ade 5 pemenang bertuah!!
so cpt....sblm tlambat k.. ;)

Jom Join Contest (menang couple tee's)


 



selamat hari jumaat....
oke..ari nie aku ade masuk contest..
yg ke berapa pun xsure..
actually aku sendiri xphm npe aku nk sngt msuk contest nie...
xpe lah, sje nk meramaikan lg peserta..

oke...
pic nie sngt nostalgia dlm hidup aku..
walaupun aku thu masa xkan dpt putar blk,
walau mungkin antara kami dh xde jodoh,
syg aku pd dia tetap xberubah..
maybe one day aku dpt jg lupekan semua tu ;)

aku pertaruhkan pic ini..

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

 

oke pic nie di ambil 3 tahun lps...
so no wonder la muke aku cm bdk bru hbs skolah..
n muke selenge dia yg bru lps main ragbi.

aku xhrp pape pun dr contest nie,
kalo ade rezeki, menang..
kalo xde xpe lah..

thanks to cik Aisumi
sbb anjurkan contest ini k!!
tp pening kepala jg kalo menang..
sbb hadiah-nye couple tee's,
aku nk kasi sape hek???ngee~~

Khamis, 4 Februari 2010

Stamps Oh Guardian



salam semua...
selamat hari khamis, semoga semuanya indah..
oke 1st off all,
i would like to say cogratulations
kpd mber aku yg berada di Batu Pahat..
hari pkul 10 pagi,
dia dapat baby girl...
'Yusri, tunggu aku blk johor la bru leh tgk anak ko tu...'

NEXT!!

td lunch time aku kuar g cocok duet,
nk hbskan gaji...wahahaha..
gile bodoh r..kt guardian aku hbskan RM50
dgn hanya 3 brg...
1. cleanser - NIVEA
2. eyeliner - SILKYGIRL
3. mascara - MAYBELLINE

tp kan...ade sbb kenapa aku nk juge berabis duit kt sini..
nk thu sbb ape??
sbb aku meroyan nk baby baru...
yg ade kt umah 3 ekor tu cm xcukup lak...haha
BABY???!!
jom tgk skali imbas...

 

hahaha...nie lah die...
actually contest yg guardian buat nie dh lama pun,
dh nk tamat pun 24hb nie..
setiap pembelian korg RM15 keatas akan dpt satu stamp..
aku teringin sngt nk patung hippo tu,
xpun si rimau tu pun oke gk...
tp mslhnye aku xcukup lg 5 stamps...!!


 

satu card nie korg leh redeem 2 anak patong..
hish, utk satu anak patong pun aku xlps,
cm ne la nk dpt 2 kan..
adooiiii....

angah ckp
'ko nie gile la, menatang tu bleh beli je kt mane2...ape yg psiko sngt!!'
cisss!! pantang tok nenek aku,
org nk halang2 ape aku nak buat...
sekeh jg kepala ko nnt...
punye suke aku la...
aku bkn buat dose pun...

so ade sesape nk nolong aku x???
tarikh tutup dh nk dekat nie ;(




p/s : sape yg g guardian n dpt stamps tu tp xde niat nk redeem anak2 patong tu kasi aku la....pleaseeeee!!
p/s/s : kakak casheir tu an lawa o0oo...gile cute!! aku jeles...!!

Rabu, 3 Februari 2010

...ing Korean The movie

 

nie lah namanye xde kje cari kje...
mata xleh pejam, tp comfirm esok mengantuk kt opis..
last2 buka mysoju tgk cite nie..
...ing The Movie


 

jln cite yg best...
tp utk peringatan,
not happy ending ok!!
sediakan tisu secukupnye utk tgk movie nie...

xpasti lak movie nie kuar bile,
kalo xsilap 2003 kot..
bile tgk movie nie bnyk pengajaran utk org yg mcm aku..
bnyk jg benda yg aku blajar...
sedih la tp itu hakikat kehidupan namanya...

so utk kepuasan maksima,
sila tgk ye!!
kalo ade yg dh tgk, 
'best kan cite nie?'


p/s : ade sesape tak bleh terima aku mcm dlm jln cite nie???

p/s/s : masih ade yg bebannye lbh berat dr aku...

fall in love la plak ngan mamat korea tu..hehehe



At the same time!!



salam....
hari nie half day je kje,
lps lunch time g mamam kt cafe' cinta lestari...
alone ye!!
itu pun cume mam blackberry chesse layer
ngan cuppucino...konon nk diet,
yg aku g bantai chesse cake tu pasai pa..

oke, dh melantak ckt terus g hospital..
segala jarum nk ready je nk cocok satu bdn aku nie,
tetibe doc ckp...
'what happen?? dlm mase 2 minggu u hilang 3kg...'
aku senyum je laaa..
xsgka lak misi berpuasa olok2 tu bjaya turun 3kg..
lps tu...
'but ur blood test ade problem...'
itu pun aku dh jangka,
ko xyah ckp pun aku dh tahu...


***

kat sini aku nk tnye, u all penah tak dlm satu masa kena buat benda yg sama2 pntg....nk jg la thu, mane la taw kot2 ade skill yg korg leh ajar aku...xkesah dr sudut ape pun...mgkin sikit sbnyk leh tlg aku nie..

masalah aku nie yg pertama kurang darah...sape ade darah A- yg nk didermakan kpd aku??? jgn la malu2, nnt kite buat deal oke..korg dtg aku bwk jarum ngan pack banyak2...ngeee~ dh tu mesti la doc akn ckp, 'u kena bnykkn mknan yg bleh bina balik sel2 darah u...cthnye kerang...' the problem is aku nie spesies xmkn seafood...hurm..

masalah yg kedua, sblm operation berat bdn aku kena stabil ngan ketinggian...sbb ble dh selesai operation nnt takut proses nk sembuh tu lambat...doc ckp jgn amik risiko sbb tulang aku nie kurang calcium...so xleh ade bebanan lah nnt...

oke!! 1st kena mkn bnyk utk tmbh darah...lps tu kena kurangkan berat bdn...mcm mane tu???!!! adush...aku mmg failed lah bab2 nk paham ayat2 majmuk nie...nk je aku kerat2 bdan doktor tu...tension dohh..

kdg2 rase cm hina sngt diri nie,
nk wat itu xleh,
nk wat ini xleh,
yg bleh tu ckt je....bleh blaaaaahhh!!

org lain happy je kehulu kehilir ngan mber...
aku nie hbs opis hour je bateri badan dh lemah,
sikit punye baik la aku xpengsan kt mane2...
kdg2 malas dh nk bace blog org len,
entry korg
semuaaaaaaaaa heppppiiii aje...
aku nie??? haremmmm...

p/s : ape hikmah semua nie???!!

nuffy

Pengikut