Rabu, 3 Februari 2010

At the same time!!



salam....
hari nie half day je kje,
lps lunch time g mamam kt cafe' cinta lestari...
alone ye!!
itu pun cume mam blackberry chesse layer
ngan cuppucino...konon nk diet,
yg aku g bantai chesse cake tu pasai pa..

oke, dh melantak ckt terus g hospital..
segala jarum nk ready je nk cocok satu bdn aku nie,
tetibe doc ckp...
'what happen?? dlm mase 2 minggu u hilang 3kg...'
aku senyum je laaa..
xsgka lak misi berpuasa olok2 tu bjaya turun 3kg..
lps tu...
'but ur blood test ade problem...'
itu pun aku dh jangka,
ko xyah ckp pun aku dh tahu...


***

kat sini aku nk tnye, u all penah tak dlm satu masa kena buat benda yg sama2 pntg....nk jg la thu, mane la taw kot2 ade skill yg korg leh ajar aku...xkesah dr sudut ape pun...mgkin sikit sbnyk leh tlg aku nie..

masalah aku nie yg pertama kurang darah...sape ade darah A- yg nk didermakan kpd aku??? jgn la malu2, nnt kite buat deal oke..korg dtg aku bwk jarum ngan pack banyak2...ngeee~ dh tu mesti la doc akn ckp, 'u kena bnykkn mknan yg bleh bina balik sel2 darah u...cthnye kerang...' the problem is aku nie spesies xmkn seafood...hurm..

masalah yg kedua, sblm operation berat bdn aku kena stabil ngan ketinggian...sbb ble dh selesai operation nnt takut proses nk sembuh tu lambat...doc ckp jgn amik risiko sbb tulang aku nie kurang calcium...so xleh ade bebanan lah nnt...

oke!! 1st kena mkn bnyk utk tmbh darah...lps tu kena kurangkan berat bdn...mcm mane tu???!!! adush...aku mmg failed lah bab2 nk paham ayat2 majmuk nie...nk je aku kerat2 bdan doktor tu...tension dohh..

kdg2 rase cm hina sngt diri nie,
nk wat itu xleh,
nk wat ini xleh,
yg bleh tu ckt je....bleh blaaaaahhh!!

org lain happy je kehulu kehilir ngan mber...
aku nie hbs opis hour je bateri badan dh lemah,
sikit punye baik la aku xpengsan kt mane2...
kdg2 malas dh nk bace blog org len,
entry korg
semuaaaaaaaaa heppppiiii aje...
aku nie??? haremmmm...

p/s : ape hikmah semua nie???!!

1 ulasan:

mia berkata...

mia ade drah A.....but AB..sowe...erm...sabo je la kak...mo wat cemane...

nuffy

Pengikut