Sabtu, 6 Februari 2010

Malas | Malu



hye happy sunday to all....ari nie bgun2 lagi dh rase dua benda tu, malas n malu...oke, let's me story bebetul..cm gnie, my mom ade kursus perguruan dkt KL..dr hari jumaat ari tu smpai ari ahad...so sgala urusan rumah nie ngan manual automatik jatuh atas bahu aku r...fine..

smlm along ku yg gemooks comel mintk tlg aku jg kan 3 org anak dia, Syahira, Wawa n Ieqa...sbbnye dia nk g program anjuran pihak kolej komuniti dia...kje punye hal tpksa la mintk tlg aku..nak pulak time weekend nie mane nk hantar nusery kowt bebudak tecik nie...

oke..xde hal la, sbb dh bnyk kali cm nie...bkn 1st time..cume perlukan thap kesabaran yg mantap!! ye r, bebudak nie kureng phm bahase inggeris melayu, along ckap kt aku.. 'ko pukul aje kalo diorg nakal nnt...' haaha...best2, leh buli diorg..ahaksss..ngee~~ gile jahat aku..

 
*thanks p.cik gooooooge*


ok smlm mood nk masak hilang bile aku tgk si wawa sepahkan bilik aku..last2 aku masak maggi je bg diorg mkn..hah!! pdn muke...skali Syahira ckp, 'aunty, abah xkasi kitorg mkn maggi lah...' tp mata dia tu asik tgk je maggi yg berasap2 n berbau kari tu..hahaha

tp sian jg aku wat cm tu an....last aku call tnye along.. 'ko nie an xmerdeka r, ape cer xkasi bebudak nie mkn maggi..' hahaha.. last along ckp ko bedal aje lah...ok dh green light, trus lincin haaa maggi aku tu..perhh!!
nk djadikan cite, lps mkn tu aku kumpul aje sgala magkuk tingkat dlm sinki..mls nk basuh lg ingt bgun pg nie nk kodho blk r...
tetibe...bgun nk solat subuh td nampak mak kat dapo...tgh basuh2 pinggan2 sgala bagai....huhu Malluuuuuuuuu!!! ye r, sian mak aku tu, bru smpai dr KL dh masuk dapo...aku xsangka mak aku akan smpai di pagi buta ahad, kalo aku taw dh lama aku basuh semua tu dr smalam...sbb mak ckp mak akn smpai ptg cm tu..adoiii..
kalo korg malu x?? aku cm serba salah lak jadinye...


***

 


 


jap g kul 2.30 nk kuar g buat pospaid balik...tp xthu better gune maxis or celcom..
ingt nk terjah aje dlu, tgk pakage mane yg best...lps tu make a good decision..
tp kalo korg dh expert hal2 nie bg thu r aku,
xde la aku nie tercangak je nnt dgr abg tu explain itu ini..ngee~~



p/s : jgn la sesekali mengguh2 kerja ye!!
p/s/s : nk amik pakage ape nie?? maxis ke celcom???

Tiada ulasan:

nuffy

Pengikut