Isnin, 1 Februari 2010

Penantian Itu Menyiksakan?

betul x??? sape yg rase penantian itu satu kegembiraan put up ur hands now!!! see!! xde sorg pun angkt...haha...

tetibe masuk sad title ape cer...huhu...xde lah cume hari ini merupakan hari yg mngecewakan aku...dh lama xrase kecewa sebegini...bguslah...hrp2 esok kecewa lg... <-- ayat bengang!!

oke...btw, psl contest yg aku menang dpt no3 tu an, banner dh siap...cume kapla otak aku xreti nk letak banner tu kt blog nie cm ne...sbb xde link...jp td bru tnye cik faiz kat shoutbox die...nice la warne ijo lg..hhehe..




td an kt opis aku ade sorg akk nie cite, ptg smlm time dia blk shopping ngan anak2 dia, ade satu xcdent...tp yg kelakarnye kemalangan tu melibatkan sebuah motosikal ngan seekor lembu betina..
tp yg sedihnye...lembu tu tgh bunting n tgh tunggu saat2 nk melahirkan aje...huhu ;( sian wo0o....kaki lembu tu patah, n die mmg xleh bjalan lah...

lps tu si penunggang motosikal nie seorg imegresen....dia bengang r...lps tu en. imegresen tu pun melepaskan geramnye... 'haram jadah betul....nie sapa tuan punya lembu nie...yg pi lepaih lembu tu pasai pa...awat tak tambat...dh taw nie jalan utama biaq plak lembu dia duk melilau xtentu pasai...dh tu xmau ngaku...'

hurm nk ckp ape pun benda dh jd....dh xleh wat pe...tp mmg xde yg berani mengaku tuan kpd lembu tu...sbbnya takut bila en. imegresen tu buat police report...tu lah len kali kalo dh thu lembu ko tu bunting apsal la lepas sesuka hati...xke kesian ngan lembu tu xpsl2 jd korban kemalangan jln raya...tuan punye lembu tu agaknye otak pun dh mcm lembu tu agak nye....huh!!!

aku kalo masuk bab2 binatang kena dera nie mmg hangin satu badan....lps tu an akak tu cite lg, ade sorg p.cik nie dia kesian kt lembu tu smpai snggup g amik air ngan rumput utk lembu tu mkn n minum.... 2 jam lps xcdent tu lembu tu bjaya melahirkan anak die...sian kan, dlm keadaan cm tu masih ade yg xnk btangungjawab..

last p.cik tu ckp cm nie... 'bersaksikan org2 kampung ini, dsebabkan xde sape yg nak ngaku ini lembu dia...jadi aku sbg manusia yg berperikemanusiaan akan amik lembu nie n jaga dia...kalo ade lps ni yg mengaku lembu nie dia yg punye akan aku patah2kan tengkuk nye...' hah mcm tu la bunyiknye...

bgus la p.cik...at least p.cik dpt lembu percuma...dh tu pahala berlipat kali ganda...tolong makhluk yg dlm kesusahan....difahamkan time p.cik tu buat pengumuman tuan kpd lembu tu ade dtmpt kejadian tp dia tetap xnk ngaku yg lembu tu dia yg punye... sekian.


p/s : fikir lah ape yg kite buat skrg nie tetap ade blasannya...xsekarang mgkin pd mase depan...

p/s/s : berfikirlah seperti makhluk yg Allah kurniakan otak n akal fikiran...yg mbezakan manusia dgn makhluk lain adalah akal...

PLEASE TAKE NOTE WAHAI TUAN PUNYE LEMBU!!

Tiada ulasan:

nuffy

Pengikut