Selasa, 30 Mac 2010

Good Bye March!!

  tetibe rase sayu yg amat sngt..pd hal bkn ape pun..juz mgkin aku rase bestt yg amat sngt...that's y rase sedih je bila march da nk tingglkn aku utk taun nie...hurmmm..



1st March - Last day kt office sblm bercuti..
3rd March - Bertolak ke Kelantan..
4th March - Bertolak ke Johor..
7th March - Jalan2 ngan encik bf, g Angsana
11st March - g Mutiara Rini jumpe kengkawan n beli kek..
12nd March - Balik Kelantan, tinggl encik bf..so sadd..
15hb March - Masuk ward HRPZ 'n' HTA
16th March - Operation
17th March - naik ambulans ke HRPZ
20th March - discharge ward HRPZ
28th March - birthday encik bf tsayang...



n start dr 20hb tu smpai hari ni jadi tuan puteri kt umah...hehehe..mkan minum pakai semua mak uruskan memandangkan kaki ni xdpt nk bfungsi mcm biasa,,.. mkn pulak ade pantang2..xleh mkn telur la, ayam la..tp tu lah redho aje, pk sbb nk sembuh cpt je..



hrp2 xde yg sudi buat april fool kt aku this year..ceh!! badjet mcm tuan lps aku kena april fool...hahaha.. tp serius la aku ckp, xde manusia yg berani buat april fool kt cik zaza ni...almaklum lah cik zaza ni spesies yg ganas ckt.. slalu kalo nk wat april fool kt org len bleh r...hehehe


urm k lah...aku hrp walaupun march dh nk tingglkn aku..tp memori tu ttp dlm ingtan..mgkin march ade lah bulan yg paling indah dlm 2010 ni...tp xthu la kan..sbb mane thu kot2 nnt ade lg bulan2 yg menggembirakan aku...hrp2 cm tu lah...


hidup dlm kenangan ni org ckp xmaju...tp kalo kenangan yg bleh tingktkan semangt kite why not...
so happy april to all bloggers!!

Ahad, 28 Mac 2010

Selamat Pagi



*blurr*
just nk ucapkan slamat pg..salah ke??
sape ckp salah..hadoiii..
bekpes nasi lomak + teh susu..
wajib b'susu jugak!!


nk on9 jap..
men world cafe' kt FB..

k la...

-da-di-du-

Yeay!! Aku Da Putus Ubat




erk...putus ubat?? ade ke manusia yg gune istilah tu..atau aku sorg yg ting tong pakai bahasa cenggituh..
hehe..whatever la an..ari ni kiranya mcm da tlepas dr seksaan mkn ubt..
aku mmg spesies yg susah gler nk mkn ubt kecuali bile dh betol2 tenat.
hahaha...giler x?? xkot kan..mane ade gila..normal la tu..
alaaa..gpun ubt tu kan dadah..xelok mkn bnyk2...
*kalo angah dgr aku ckp cmni sure mati aku!!* 
best giler..lps ni da xda lg mkn2 ubt..hahaha

 
tp ape yg menakutkan skg ni ade lah,
1/4 ni aku nk g buka jahit babe!! 22 jahitan lagi...
waargghhhh....!!!
of course aku x pegi hospital kerajaan, kalo hospital pun mybe KMC je..
paling koman pun klinik swasta, klinik bapak kwn aku la gamaknye..
 
tp ade jg yg menyiksakan jiwa raga nieh..
ari tu my mom g hantar MC aku kt opis.. lps tu sempat lg dia stop kt kiosk
office aku tu...dia beli ubat hape ntah..
kire mcm ubt smpingan la nk kasi sembuh cpt..
adoiii...last2 aku ckp aku xkan mkn punye...beli lak xtnye aku dlu...hummphh.


xkisah la...mgkin xde la sakit mcm mane aku jangkakan..
bak kata angah.. 'sakit mcm kena geget semut jer' hahaha..
kenapa org yg bernama angah ni suka sngt tunjuk terer???
lempang mahu?? oke cukup..

hah ade satu benda lg yg aku mushkil teramat sngt..
kalo org pantang bersalin 44 hari kan, habs tu kalo pantang lps operate ni ade limit time jg x??
aku da xsabar nk mkn ayam goreng, telur bagai..huwaaa...
padan muke aku..hahaha.
aku terfikir ni pun bile kakak spupu aku perli..
dia ckp dia dh hbs pantang,
aku bile lg??? haduhhh...seksa dohh..

k la nk g dinner...tp perut penuh lg..
td mkn nasi goreng daging skg nk dinner lak..huish...gemuk la jawabnyer...
xpe2 demi ubt yg terakhir bakal aku telan jp lg,
gemuk pun gemuk la...
hehe..k lah take care...daaaaa...


p/s : kpd ubt pahit lg hodoh dan busuk...selamat tinggal bebeh!!

Sabtu, 27 Mac 2010

Kenny Rogers Roasters





bile da tgh ari cm ni an..
perut pun dh main lagu mcm2 dah..
dr lagu m2m masuk monrose bagai...
dh tu tetibe tingt last two punye cite kt Plaza Angsana.
time tu tgh ade show pakaian pengantin ape ntah..
mmg ramai giler r kt angsana..
sesak baiii...
pastu tsedar jp yg aku blom cite lg time lunch ngan fmly ibu..
hadoiii..


tetibe terkenang ayam blackpapper dier..fuyyoo!!
mmg mantap habis doh..
Has punye lapo oder ngan desert bagai..
last2 ayah yg tlg habiskan..
badjet mcm bleh mkn bnyk la..huhu

k la..layan je pic2 ni k..


ini wajib...sblm btolak snap dlu r..hehe



dr kanan : Ain , (kwn ieQa), ieQa..



sharing is caring.....luv u sayang..


    
hah...makan jgn xmkan...aku tgk ape ntah..huhu



diapit org2 tersayang...hehe..
tgk tu ayah mkn...punye la layan...smpai muncung2 g tu..


 

ayah tu sebok je nk peace..haha









k la..nk lunch dlu...daaa!!

SELAMAT ULANG TAHUN SAYANG...

*entry sedih*




"happy birthday to you...
happy birthday to you...
hapyy birthday to you sayang,
happy birthday to you..."


tahun ni adelah tahun yg paling sedih bila smbut birthday Has.
mgkin sbb dlm keadaan aku yg xpe sehat mcm ni,
aku xmampu buat apa2 utk dia..
cuma aku bleh doakan yg terbaek spanjang hidup dia..
that's all from me..


last two week actually aku da smbut birthday dia lbh awal..
sbbnye aku takot xsempt buat apa2 utk dia..
dgn operation yg xthu mcm mane..
tp mak suh smbut birthday aku skali..
pdhal birthday aku dah lepas..



along = Has
kak iza = aku (zaza)


        


bila dh tinggal bjauhan ni mula la rase mcm2...
sedih sbb time2 mcm ni spatutnya ade ngan dia...
tp xpelah sape lah aku,
hnya seorg kekasih..
kena sedar tu zaza oiii...
hrp2 dia enjoy..


kalo la encik bf buka blog aku ni ape yg aku nk ckp ade lah :

ma syg pa mcm mane pa syg ma..
cume biarlah masa yg tentukan..
ape2 pun happy birthday sayang...

cpt sungguh masa berlalu...
ma doakan yg terbaik buat papa..
semoga tabah n cekal dlm kehidupan nie..
smoga jd along yg baik utk diorg semua.





yg funny tu aku dpt present dr dia tp utk dia aku xde..
juz sponser cake..
time ble lah dia blikan necklace tu..adoiii..
xpe la..nnt aku da leh jln nk jg aku cari something utk dia.
wajib tu!!







Jumaat, 26 Mac 2010

Sikit2 Nak Marah



org sakit mmg cmni eh...
sikit2 nk marah..ade benda xkena ckt sure nk marah..
aigooo..
hummmphh..
alkisah ptg punye cite...


lps zohor td aku tido smpai pkul 5...
skg ni kje aku tdo jer taw, tlg jeles..hahaha
bgun je dlm kpala ni ingt nk mandi la..
memandangkan kaki aku ni asik denyut2 jer, aku relax jap..
tp xlama lps tu gagah jg la g shower bagai...


pndek cite skg mmg susah nk g mane2..
nk g shower pun gne tongkat sakti..
dh tu smpai shower je dh penat mcm marathon 100km..
pd hal bkn jauh pun bilik aku ngan shower..
lps mandi jer g dapo tgk satu apa pun xde atas meja..
mak g kje ape ntah smpai maghrib xbalik2..
nk hrpkn adik bujang aku tu mmg mati kebulur lah..
nk anukan air pun failed!!!


time2 cmni mula la pk bukan2,,
semangt pun dah down..
nk buat air sendiri mcm mana kalo berdiri pun asik nk jatuh je..
pastu tingt ibu kt kmpg..
kalo kt sne ni xpyh pening kpala bab2 mkn..
xsempt lapo ibu suh mkn lagik..hadeeiii..
itu pun masalah gk...






p/s : kaki oh kaki...bile ko nk sembuh..
aku nk g keje,
nk g shopping,
nk g jumpe Indah cyg..

Rabu, 24 Mac 2010

Sakit Kuat Sampai Tak Dapat Tidur



salam khamis...
pg2 lg daa post entry, semalaman xdpt tdo...
tdo satu jam, sure tjaga..
ntah la ape yg xkena ngan kaki ni..
badan letih, mata mengantok tp tu lah, 
SAKIT!!


bile la nk hbs azab ni..
nk mandi susah..nk jalan pun susah..
dh masuk seminggu lps operation hari tu..
still xde perubahan +ve


****


alang2 da masuk topik sakit ni,
ingt nk story la kt blog ijau ni psl operation ari tu..
ade jg la pic2 yg d'ambil waktu dlm ward.




oke..
semuanya bmula pd 15hb..masuk ward Dahlia pukul 9.30 pg..
bila jejak je ward tu,
semua nurse da kenal da muke ni..
benda wajib bg aku sblm dpt bilik ialah,
amik ketinggian ngan berat..


alhamdulillah...
berat aku bawah 40kg...
xde la doktor nk bising2 nnt..selamat satu hal..
aku dpt bilik 'an-nur'..
ok la selesa jg la...


skali doktor dtg ckp xdpt buat operation kt situ..
kena buat dkt hospital tengku anis, pasir puteh.
semua ni sbb bilik OT hospital ni tgh renovation,
aku stuju aje as long as doktor aku yg buat operation tu,
bukan passing kt pakar hospital p.puteh..





gigih nk jg amik pic dlm ambulans..haha
pd hal time ni dah dupdapdupdap....

1st time dpt pengalaman nek ambulans ni..
punye la laju time dia pasang siren tu..
aku plak kecut perut..
tp sempat lg berangan jd anak raja...
haiiiyyakkk!! huhu

sampai2 jer... aduhhh!!
punye la 'kampungan' ward dkt hospital pasir puteh tu..
mak aku ckp, biaselaa hospital daerah cm ni la..
bila mlm je aku da seram,
dia punye tingkap nako punye,
dh la xbertutup, nyamuk lak tu...
kipas lak gune kipas siling tu..aircond mmg xde lah..

hish demand la pulak aku ni..
tp xpe, after settle operation diorg terus hantar aku g hospital kota bharu..
mksdnye aku xlama lah kt hospital pasir puteh..

keesokannye aku da kena operate..16/3..
masuk bilik OT pukul 10.30pg, keluar pukul 1.30ptg..
skejap aje operation..
xmcm operate tulang belakang dulu...
alhamdulillah pukul 4ptg aku da mula sedar..
tp tu lah, asik muntah2 jer..
tu la risiko kalo bius penuh..jenuh jg bersabar ngan keadaan tu..

17/3..pkul 9pagi aku da nek ambulans semula..
kali ni mmg seksa la nek ambulans..
dah la bru lps operate paha kanan ni,
skali punye la laju ambulans tu,
berhentak2 jg la, mmg sakit smpai nangis2 aku..huhu




tp bila dh smpai hospital kota bharu, aku lega..
bila da dpt masuk bilik sakit tu makin kuat,
last2 kena inject kt bontot...hahaha..
lps tu sedap je dpt rehat..

bnyk sbenarnya pic nk tunjuk...
layan je lah ek....






p/s : buat entry ni amik mase 2 jam...huhu

Bagaikan Puteri...

salam...

ape motip sbenaq entry ni pun aku xsure...
tetibe mood nk cite psl g jenjalan last 2 weeks mcm da terbang..

tu la perangai cik zaza ni kalo uols nk thu..
kalo benda2 yg lps ni payah bebeno nk story semula..
tmbh2 kalo bhn tak cukup,
means kt sini cth mcm pic or video lah..
mybe za akan rasa entry tu 'haram xbest'..

skg ni aku masih lg dlm proses bpantang..
but xde la straight sngt mcm org bsalin punye bpantang..
kekdg tu xdpt jg la nk follow betul2..
ape yg ade bedal aje,
kalo agak2 benda tu xbpe elok utk kesihatan skg,
tawakal aje la...

dlm keadaan skg ni mmg xmengizinkn aku masuk dapo..
cisss!! bunyi mcm la aku ni slalu masuk dapo kan..
so yg bkaitan mkn minum ni mak aku la yg sediakan,
dsebabkn beliau sngt busy bkerja,
aku xkisah sngt la bab2 berpantang nie..
asal ade benda nk mkn je aku bedal..
yg pnting susu ngan ubat aku xlupe..
betul x? hehehe...




skg ni hidup cukup aman..
bgun pg brekpes, dh tu online...
lps tu agak2 da pukul 11 bru terkedek2 ngan tongkt sakti ni 
nk g mandi...
lps mandi siap semua, lunch...mam ubt..
then, tidooooo..
bgun da ptg,
mandi lg skali, tea time with fmly...
lps mghrib bru dinner, mam ubt..
online skejap, before pkul 11 da masuk tido...
cm tu la tiap2 ari..
mmg mcm tuan puteri lah...




tp bila time2 cmni mula la rindukan ibu kt joho...
acece...rindu ibu ke, rindu anak dia??? haha..
alaaaa...senang ckp rindu semua lah..
ciss..ayat baekkk punyer...

ntah la...aku pun kekadang xphm ngan kitorg punye style..
bila jauh aje, rindu la, syg la..
tp bila da dpn mata, ade je benda yg xkena..
kdg2 aku cari pasal dlu,
\




ade pulak kwn aku si Wan tu ckp,
encek boyfie aku ni abg kandung aku...
muke sebijik dia ckp...
fuhhh!! gile ke ape.. dia ingt aku ngan has tu 
dh jd kes sumbang mahram..

sekali ketuk kepala tu xsedar smpai tua bru taw...
penat la aku nk story ngan Wan ni..


so ape kejadahnye sumbang mahram...
dia Bin Mohd Amin,
aku lak Binti Shahidan...
sah2 nama bapak pun xsame lolx...

ape2 pun da masuk 2 tahun hubungan ni...
aku cuma doakan yg terbaik aje..
ape2 pun aku ngan has hanya mampu merancang..
tp Allah yg menentukannya.....



nuffy

Pengikut