Selasa, 23 Mac 2010

4 March - Di Kelantan



oke, smbung entry lps ea...
hurm xtually aku g kuala krai sbb kak ain get bertunang..
bakal hasben dia tu attenden hospital ganu..
hah!! elok sngt la tu..
k.ain aku tu pesakit, abg nik bleh jd doktor peribadi nnt..


jodoh pertemuan ni mmg kte xrancang...
see..mcm k.ain tu..
bcinta bagai nk rak ngan abg dotdotdot,
but now btunang ngan abg nik...
hope aku nnt Allah dh aturkan yg tbaeeekkk..
xnak kecewa-keciwi bab2 cintan lg..
cukup la skali duluuuuu...


hah..dsebabkan Kak Na fashion designer aku tu wat hal..
makanya, baju kurung pahang merah jambu tu xdpt dpakai pd hari tsebut..
n aku tpksa 'pinjam' kebaya k.ain..
dsebabkan kainnya pnjg tpksa la pakai dgn jeans..
sungguh xsuke tp layan aje lah...


mana pic bertunang???!!!
sabo2...cameraman k.ain tgh edit baeekk punye..
nnt kalo dia da dpt pic semua tu,
dia akan emel kan a.s.a.p..


ok...nk djadikan story..
bila dh sarung cincin n meeting bab hal kawen diorg,
aku minta izin ngan k.ain nk kuar with coursemate aku dulu..
so k.ain kasi green light..
lgpun mmg dah mlm tu aku nk naik bas balik kmpung..
mmg harus lah jumpe member2 dulu..



antara mber2 yg aku sempat kuar ngan aku,,
Apik, Una, Sybah, Wan dan xdilupakn RAHMAN!!
hah!! nama korg semua da masuk blog aku...


da mcm rombongan sambut aku daaa..
tp xkish la, lg ramai lg best..
btol x???



xthu nk tuju mane last2 kitorg g Tesco aje..
aku belanja diorg mkn KFC..
itu pun sbb diorg ckp mcm ni...
'yg dh kje lah kena blanja....'
teeeeetttttttttttttttt...!!
xdpt nk ngelak lah jwbnye..
tp xkisah la sbb diorg snggup kuar ngan aku...



xsempt nk bgambar time tu sbb tibe2 je aku nk g buat rambut,,
aku tinggal la diorg melantak kt situ,
then aku sorg2 g naik kt salon..
mula2 ingt nk iron jer,..
skali amik kauu...
cuci rambut, pototng rmbut,
iron ngan treatment lagik..
melayang RM85 aku xpasal2....hahaha
tp xpe lah sbb mmg dh lama sngt aku xjejak salon...
cina tu plak syg nk cut hair aku,
dia ckp rmbut da pnjg n cntik ni xkan nk potong...
hahaha...
masalahnye kt sini..aku RIMAS panjg2...
yg boleh panjg smpai tahap ni pun sbb aku busy ngan kje..
sedar2 je dh pnjg mengurai mcm 'anak pontianak'


xtuallh bnyk benda nk story dlm entry ni..
tp ade benda yg terpaksa 'skip' atas masalah tertentu..
ape2 pun 80% aku da cite..
kire oraittt la..
gpun xde sape pun yg nk baca..
aku je berangan org masuk blog ijau aku ni...hahaha


ok lps je buat rambut time tu dh pukul 7.30 ptg..
bas aku pukul 8 mlm...
so kitorg terus g stesen bas jln langgar..
nasib baik la Apik si driver aku tu tahu shortcut jln nk kesana,
alamatnye xsmpai la aku kt stesen bas,
sbb time2 mcm ni jalan kat kota bharu mmg jam teruk..


alhamdulillah la smpai jg...
mlm tu aku naik bas yg nak ke singapore punye..
bas yg biasa last destination kt Larkin xdpt berkhidmat..
tp bgus jg..merasa naik bas elok sikit..
sbb kebiasaannya bas dr KB ke JB ni 'buruk'...hahaha
time ni ibu asik call aje tnye kt mane..


sblm bpisah ngan mber2 aku tu sedih la jg...
but hati ni da xsabar2 nk smpai kmpg..
sedih sikit2 cukup la..
kalo aku pnjg umo, ade rezeki lebih..
kite jumpe lg oke..


so bermula la perjalanan aku utk pulang jumpe ibu...
GELANG PATAH wait for me!!!!!!!



Bersambung...

Tiada ulasan:

nuffy

Pengikut