Rabu, 24 Mac 2010

Sakit Kuat Sampai Tak Dapat Tidur



salam khamis...
pg2 lg daa post entry, semalaman xdpt tdo...
tdo satu jam, sure tjaga..
ntah la ape yg xkena ngan kaki ni..
badan letih, mata mengantok tp tu lah, 
SAKIT!!


bile la nk hbs azab ni..
nk mandi susah..nk jalan pun susah..
dh masuk seminggu lps operation hari tu..
still xde perubahan +ve


****


alang2 da masuk topik sakit ni,
ingt nk story la kt blog ijau ni psl operation ari tu..
ade jg la pic2 yg d'ambil waktu dlm ward.




oke..
semuanya bmula pd 15hb..masuk ward Dahlia pukul 9.30 pg..
bila jejak je ward tu,
semua nurse da kenal da muke ni..
benda wajib bg aku sblm dpt bilik ialah,
amik ketinggian ngan berat..


alhamdulillah...
berat aku bawah 40kg...
xde la doktor nk bising2 nnt..selamat satu hal..
aku dpt bilik 'an-nur'..
ok la selesa jg la...


skali doktor dtg ckp xdpt buat operation kt situ..
kena buat dkt hospital tengku anis, pasir puteh.
semua ni sbb bilik OT hospital ni tgh renovation,
aku stuju aje as long as doktor aku yg buat operation tu,
bukan passing kt pakar hospital p.puteh..





gigih nk jg amik pic dlm ambulans..haha
pd hal time ni dah dupdapdupdap....

1st time dpt pengalaman nek ambulans ni..
punye la laju time dia pasang siren tu..
aku plak kecut perut..
tp sempat lg berangan jd anak raja...
haiiiyyakkk!! huhu

sampai2 jer... aduhhh!!
punye la 'kampungan' ward dkt hospital pasir puteh tu..
mak aku ckp, biaselaa hospital daerah cm ni la..
bila mlm je aku da seram,
dia punye tingkap nako punye,
dh la xbertutup, nyamuk lak tu...
kipas lak gune kipas siling tu..aircond mmg xde lah..

hish demand la pulak aku ni..
tp xpe, after settle operation diorg terus hantar aku g hospital kota bharu..
mksdnye aku xlama lah kt hospital pasir puteh..

keesokannye aku da kena operate..16/3..
masuk bilik OT pukul 10.30pg, keluar pukul 1.30ptg..
skejap aje operation..
xmcm operate tulang belakang dulu...
alhamdulillah pukul 4ptg aku da mula sedar..
tp tu lah, asik muntah2 jer..
tu la risiko kalo bius penuh..jenuh jg bersabar ngan keadaan tu..

17/3..pkul 9pagi aku da nek ambulans semula..
kali ni mmg seksa la nek ambulans..
dah la bru lps operate paha kanan ni,
skali punye la laju ambulans tu,
berhentak2 jg la, mmg sakit smpai nangis2 aku..huhu




tp bila dh smpai hospital kota bharu, aku lega..
bila da dpt masuk bilik sakit tu makin kuat,
last2 kena inject kt bontot...hahaha..
lps tu sedap je dpt rehat..

bnyk sbenarnya pic nk tunjuk...
layan je lah ek....






p/s : buat entry ni amik mase 2 jam...huhu

2 ulasan:

iera berkata...

kaki zaza kne ape? ciannye

zaza berkata...

corrective osteotomy for my right femur...huhu

masuk besi laaaa lbh kurang....

nuffy

Pengikut