Jumaat, 30 April 2010

Wishlist For Me...

 
 
 
new cardigan
ini sngt pntg utk aku... sbb aku bnyk beli t-shirt lengan pndek... bg tak meng-hitam-kan kulit yg dh ala2 sawo matang gni kena la pakai cardi... lg pun mmg trend skg ni cardigan sesuai utk remaja... eh aku remaje ke??? tetttttttttt... xpe2 asalkan jiwa remaja da ok... wahahaha
  
mak cakap - 'cari je dlm online shopping kt blog.. murah lagi cantik.. kt luar harga mahal...'
   
 
 
 
 
 
new wedges
ini pun tersngt la pntg utk aku kelihatan 'lebih tinggi' drpd biase... hahaha.. skg ni aku tgk wedges pre-oder kt myspace on9 shopping tu, punye la cntik wa tgk babe!! harga tu ok laaaa.. mane nk cari wedges cm tu punye lawa.. gagaga.. lg satu kalo kuar dating tinggi la ckt aku... huhuhu
  
Has cakap - 'wedges sayang beli kt street mall ari tu kan elok lagi....'
 
  
 
 
  
 
  
new handphone
hp yg diberi percuma itu function da rosak.. lps tu tebal, berat, tak praktikal... hahaha.. time ni jugak nk kutuk hp tu... adess... lg satu xbleh 3G ngan Has... dh bpe lama xonline tgk muka dia.. ajak YM xnk jugak.. hurmmm.. ckp xbest la, itu la, ini la... majuk kang  T___T
 
Angah cakap - 'Lepas ni angah da xnk kasi adik hp... xreti jaga...' tetttttt............
 
 
 
 new car
kreta skg dh xbest sbb bnyk calar balar... 1st bergeser ngan lori bawak gas dapo.. mata taruk lutut itu toke.. yg len tu buat2 tak ingt... ari tu dh g servey jazz dgn encik bf... jazz lg ok dr alza.. sbb alza tlebih panjang punggunggnye... hehehe...

Ayah cakap - 'jual dlu kreta ni... lps tu bru tuko baru...'



bestnye kalo semua ni dpt bile bngun tdo esok pg... adess...
cardi ngan wedges tu bleh lg mintk mak sponser... hehehehe
tp hp tu alamatnye tunggu lg 2 bulan gaji la kot..
kereta lak serah pd ayah... weeehhhhooooo

heaven la aku cmni... pape pun ingt pesan encik bf  a.k.a  Has....
' Beli benda perlu je syg... jgn mbazir... bnyk lg benda yg nk kena buat lps ni... saving every month kena ade jg.. xbleh xde.. lps tu jgn asik pk shopping je...'


haaaa... dgr tu zaza oiii... hehehe  

 

REMAJA | Kena Batang Hidung Aku





hye semua.. hari ni aku keluar pergi klinik sbb nk smbung MC... tp doktor tu ckp dia bleh kasi lama2.. sbb aku bwh kes hospital.. so dia suh aku g spital bahagian orthopedik utk smbung MC.. susah btol kan.. aku da ckp ngan mak aku xpyh la g MC tu.. biarlah cuti tanpa gaji pun tp mak aku ia2 nk juga aku g amik MC... so lps ni kena contact dktor aku kt KB nun, mintk tlg refer kes aku ke spital kangar... adess!!


dh2.. lari tajuk plak..
lps g klinik tu aku blah la g kedai buku sbelah tu kjap.. belek2 majalah... tp dlm hati tu mmg nk cari REMAJA lah.. memandangkan hari ni last april.. so of course la dh ade yg baru...
so, ni la cover girlnye... Diana Amir a.k.a Lisa dlm cite 'Adamaya'.... aku xbpe amik kesah sngt psl minah ni cuma kdg2 tu aku nmpk dia mcm over ckt.. tp xpe lah, mgkin tu style dia.. senang2 je aku kutuk org kan.. huh.. xpasal2 dpt dosa kering...


so, dlm tgh duk belek2 dr satu page ke satu page, tibe2 aku terbaca satu tips ni... yg mmg tkena btg hidung aku sendiri.. lately mak aku mcm nk jadi matchmaker aku... geram dohh.. dh terang lg bersuluh aku da ade pilihan sendiri, tup2 mak aku buat donno dh tu ckp dia dh jumpa guys yg sesuai ngan aku.. perhhh.. berapi la skejap.. kpd sesape yg dlm dilemma mcm aku.. jom kte tgk, ape tips nye..
 
 
 
 
'Jodoh Ditentukan Keluarga? Tip Elakkannya...'

1. Sibukkan Diri 
kalo korg jenis yg ske lepak kat umah tu kan, sbolehnye lah isi waktu2 korg tu ngan ape2 je aktiviti.. sbb bila korg busy ngan aktiviti luar ni mak apak korg xbrani la nk mengatur sbarang pertemuan antara korg ngan pilihan dorg tu.. sbb diorg takut kalo korg xdpt nk memenuhinya n then mengecewakan that guys.. tp jgn la tlalu sibuk smpai xde mase utk fmly lgsung. berpada2 lah kalo nk busy pown... hehehe


2. Demand Memilih Pasangan
mgkin nmpk mcm mcm korg ni terlalu memilih tp xde slhnya korg tetapkan ciri2 pasangan yg korg nak n then bg thu la parents korg psl tu. parents ni slalunye xnk hampakan perasaan kte, btol x??? hehehe... jd diorg pasti akan cuba carik mcm mana yg korg nak tu.. sure la bukan senang nk dptkan pasangan yg too perfect sprti yg korg nak.... lama2 nnt pasti diorg giveup lps tu serahkan soal memilih jodoh pd korg sendiri...


3. Kenalkan Teman-Temanmu
make sure fmly korg kenal kwn2 korg xkira la pempuan ke lelaki... lebih rmai mber2 korg kenalkan pada parents korg tu lebih baik... ni sbenarnya mcm nk bg thu parents korg la yg korg ni ramai mber2 yg bleh dijadikan calon pasangan.. so diorg xde la risau and nk bsusah payah jd matchmaker korg sbb diorg pcaya yg korg bleh cari calon yg tbaik utk korg sendiri...




tp kan bg aku la semua ni xbleh pakai... sbb mak aku ni jns bertegas ckt... semua benda nk kena ikut ckp dia.. dh xkisah aku ni tgh fall in love dgn sape pun... mgkn sbb dia takut aku buat pilihan yg xsesuai ngan aku kot... hurmmm.. tp jgn la smpai xnk nilaikan dlu sape pilihan hati aku tu dah laaa... 
 
 
ni yg rasa mcm nk contact ibu kt kampung nih... tetibe rase hidup ni gelap jer.. adesss..


p/s : aku da dpt lens bru... warna grey ngan violet.. tmbah koleksi lens aku... hehehe








ABC Craft Giveaway



aku ni gigih jer masuk giveaway sne sini..
tp xmenang pown..
mmg xbertuah la haku nie.. ngee~


xpe lah tp aku nk jg masuk..
ade aku kesah,
menang kalah adat la an...


aku jatuh ati kt klip rmbut yg cute tu..
tp actually semua cute lolz... hahaha


eh kalo korg nk join gk jom klik sini.
jom la masuk ramai2,
sbb closing date dh dekat wo0oo...
02-05-2010


hehe... wish me luck k...

Rabu, 28 April 2010

Arwah Achik Dalam Kenangan | TV3



sedih btol td... tp da xde air mata lah..
sape tgk jangan tidur lg angkat tangan!!
mula2 rancangan tu dia nyanyi lagu bola2 api ngan janji kita..
teringat balik zaman2 kegemilangan achik & nana..
happy pun ade, sedih pun ade..
aku pcaye satu malaysia akan rasa kehilangan arwah..


aku pernah tgk iklan jgn tidur lagi
utk minggu lepas...
achik digandingkan dgn nana..
punye la happy sbb dh lama xdgr cerita achik..
tup2 xsempt siaran tu keudara arwah achik dh xde..
so siaran tu diganti ngan rakaman yg lain..
mgkin sbb diorg nk edit utk siaran mlm ni..


sape2 yg mhadirkan diri kt rancangan tu
mesti lg terasa kehilangan kan..


tu lah janji Pencipta kita..
setiap yg hidup Allah dh tulis kehidupannye..
bila dh smpai detiknya,
maka terjadi lah..
tanpa dpt kita elak walau sesaat...


sama-sama lah kita sedekahkan AL-FATIHAH
buat arwah achik..
smoga dia ditemptkan dikalangan org2 yg beriman..

Selasa, 27 April 2010

Kampung Ulu Pulai, Gelang Patah

 thanks to pakcik google



bagun pg ni tetibe teringtkan gelang patah..
especially kmpg ulu pulai..
rindu sngt suasana kampung..
kalo balik kmpg bgun solat subuh ibu xpyh kejutkan..
duduk kmpg mmg best..
pukul 6 pg tu sejuknye lain mcm smpai aku xleh smbg tdo..


slalunye time tu aku g dapo tlg atok kt dapo..
sementara nk tunggu angkatan2 tentera yg bru nk bgun..


agak2 dah 6 stengah kalo angkatan2 tentera xbgun lg,
aku la kena kejutkan,.
nnt kang ayah balik dr masjid xpasal2 kena sound..
termasuk la encik bf...


agak2 pukul 7 tu da sarapan sama2..
slalunya yg sarapan skali
atok laki, atok pmpuan, ibu, ayah, aku n encik bf..
yg lain2 tu smbung tdo blk lps subuh..
breakfast lak kt anjung rumah..
smbil ditiup angin sepoi2 bahasa...
mmg sejuk la pd aku..
jgn hrp nk mandi time2 cmni.. kecuali la tpksa..
hehehe


makan2 smbil borak2 ngan fmly mmg best..
walaupun diorg cuma fmly angkt aku,
tp aku xpernah pun anggap mcm tu..
bg aku diorg dh mcm fmly sendiri sejak 18tahun yg lalu..
cume blom declare sbg fmly mertua je lg..
hehehe.. doakan lah yg terbaik utk kami yerk..


ade pic aku kt buai yg atok buat pd pokok rmbutn
belakang umah tu..
tp da xthu mana pegi gmbo tu...
kt blakang umah ibu tu ade ladang kelapa sawit..
dh tu bnyk pulak monyet2 bergayut kt situ..
tp diorg xkaco kitorg pun..
masing2 dgn life masing2..hehehe


aktiviti ptg slalunya dipenuhi dgn berbasikal..
dr kmpung kitorg smpai ke gunung pulai sane..
xpun g nusajaya..
sbb skg semua jln dan ber-tar..
so seng la kitorg nk cycling satu gelang patah nieh..


xpun mandi sungai..
tp itu dulu laaa.. skg sungai tu air da keruh..
dpt tgk je, nk mand mcm dlu mmg xde la..
kang ade jg yg kena bantal ngan atok..
bahaya dah kawasan tu..
xpe lah.. ape2 pun tmpt tu la jd kenangan abadi..
tmpt yg jatuh lagi la dkenang2..


mlm selalunya aktiviti lawan mengurut..hehe
aku picit ibu..
encik bf picit ayah..
hah time tu mcm2 style la kitorg buat..
silap2 ari bulan sakit urat pun bleh jd.. ahaha
kalo xmengurut pun aku tgk adik2 buat kje skolah..
si angah tu xpyh ckp, dh terer, xperlukan aku..
ain lagi lah.. buat hal sendiri..
tp kalo dia xthu pape dia akan tnye lah..
ika jer yg slalu bkepit ngan aku kalo dia buat kje skolah..
kdg2 aku la jd teman dia buat homework
smpai pukul 2,3 pagi...hehe


hurm rndu giler ni nak blk kmpg..
ade spe2 yg nk blk johor x??
bleh aku tumpang free x??
hehehe...


miss u all sngt2... huhu 
T________T

Isnin, 26 April 2010

Maafkan Aku Wahai Adik




mane yg pntg pd korg??
perasaan sendiri atau org lain??
aku btol2 frust dgn situasi skrg nieh...


ade fmly gathering, but aku awal2 lg da ckp xnk pegi..
adik aku si adila tu ape lg, hangin la dia..
'dah tahu fmly kite mcm ni pun ko masih xnak pegi ke?'
'aku taw la ko sakit, tp pk la perasaan org len sama..'
bla bla bla....


sedangkan dlm sehat pun aku xjamin yg aku akan happy dgn gathering ni,
ni kan pula dlm keadaan aku yg nk kena bertongkat..
fikir2 la...
akak ko ni bkn xnak pegi,
tp dh mcm2 jadi sblm ni..
ko xleh ckp org len sebarangan..
sbb yg nk tanggung tu bkn diri ko dik..
yg nak sakit, nak penat, nak sakit hati nnt aku ni haaa..


org len bleh la ckp yg korg fhm ngan aku..
tp pk tak bila nnt dh betul2 kt sne ape akan jd pd aku..
tlg la buka ckt cara ko berfikir..
masing2 dh besar,
dh thu menilai..
kenapa tak dlm soal 'kakak tiri' kite tu ko xnk bfikir mcm ni??
bkn aku nk ungkit..
tp aku jg manusia.. aku ade perasaan..
tlg respect la keputusan aku..


aku xnk bila aku follow korg nnt akan spoil kan keadaan..
korg nk happy2, nk jalan2..
cube pk kalo ade aku nnt..
sure korg tpksa skip aktiviti yg korg suka..
cthnye scuba, jln2 dlm underwater..
pusing pekan kuah..
aku plak xleh jln jauh2..
xleh penat2 sngt...


hurm.. sedih.. aku sedih!!!
knape la aku slalu menyusahkan korg semua..
bila la aku nk hidup jauh dr korg..
supaya korg bleh happy ngan ape yg korg buat...


ibu, cpt kawenkan za ngan has,.
nnt za bleh duduk ngan ibu,
jaga ibu...
za nk hbskan masa ngan ibu je smpai bile2...
mak dia xkesah dh kot,
sbb dia syg anak2 dia yg len...
n xde spe nnt akan risaukan za lagi..

T___________T



kalo la ibu ade ngan za... kan best...
za xtaw za nk ngadu pd spe lg dah..
za sorg2 je kt cni..


kpd adik ku,
aku dh ckup bkorban utk org len slama ni..
dh bnyk sngt aku fikirkan ttg perasaan korg slama ni..
dan slama tu jg korg xpnh amik thu psl perasaan aku.
bleh tak kali ni ko fhm perasaan aku..
bleh tak kau nilai sedalam2nye ape yg aku buat ni..
aku xdperlukan dlm situasi ni..
pergi la korg anak beranak..
aku duk umah je pun xper..
3 hari je korg nk g fmly gathering tu,,
aku xmati lah..


Ahad, 25 April 2010

Alkisah Pergi Penang



aik...
ape hal ade pic aku ngan Indah plak nie???

Haaa.. nk dijadikan cerita, time kitorg otw nk ke Penang ayah aku guna jln arau-jitra... so bile ayah aku da melencong masuk kt pekan lama jitra tu aku ckp la ngan ayah aku..

zaza : ayah, tinggal za kat umah achik lah...

ayah : lah.. apsal tak bg thu awal2.. kalo tak kite ikut jln kangar-mergong..

zaza : hbs tu da ayah bleh melencong smpai jitra ni bleh plak..

ayah : (diam tanpa kata...)

zaza : bleh tak ayah??

ayah : dh call achiknye ade kat umah tak??

terus je laju tangan aku call achik... skali achik ckp dtg je lah.. ape lg kena la bapak aku g hantar aku umah achik.. tu la kisahnya npe bleh jumpe Indah...

xsmpai seminggu bru blk dr jumpe Indah, hari ni tanpa perancangan lg skali dpt jumpe si tonek tu..hehe.. xpe la.. dh mmg m.cik dia ni sngt gilakannye.. actually bkn aku xnk ikut fmly g Penang nk holiday bagai.. tp dgn kondisi aku yg mmg xstabil ni, mmg xbest la nk jln jauh2 smpai ke Penang tu..

nnt nk solat, makan, semua susah.. dh la aku ni masih bertongkat lg.. hurmm..

so lps je ayah aku hantar aku kt umah achik, terus diorg gerak g Penang.. so tinggal la aku ngan si tonek kesayangan... tgk la pic2 yg kak ipar aku snap.. sorry ea, snap guna hp cabuk jer.. so xclear lorh,,..










tibe2 rase mcm xsabo2 nak ade anak sendiri... nk je belai2 tiap2 hari... nk main2 dgn dia tiap2 saat.. huh.. naluri kewanitaan aku ni mmg xdpt nk dbendung lg... wahaha... cilake punye ayat... ohh yea, kpd minah2 jalanan yg mane rase nk buang anak tu, pk la 44x ea... budak tu langsung xbsalah.. yg bsalah tu korg, sblm buat xpk padahnye..

yg masuk paper tu semua aku tgk punye la comel anak diorg.. sanggup eh buang dlm tong smpah, dlm toilet, dlm masjid.. dh xde perasaan kasih syg ker?? susah la nk ckp manusia skg ni.. kbyakannya bertopengkan s*****n... dah2.. kang migrain lak aku pg2 cm ni..




oh yea??
aku ni cun ke?? hehehe.. bkn ape bleh lak mamat hanta pizza tu siap kasi no tepon dia suh contect...
Eeee!! tolong laaa.. ape class mamat pizza.. bleh ke dia kasi aku mitsubishi lancer warna puteh??? hahahaha.
ni haaa no dia 019-4944018 nah la korg amik, xhingin aku... hehehe..


daaa 

GIVEAWAY KEDAI ISLAH...



smlm punye cite g penang kte skip dlu ea..
simpan jd pekasam dlu..
hahaha..

ni nk cte aku masuk giveaway..
ari tu masuk tp xmenang pun..
waaaa ~~
xsedih pun, sbb taw da muke aku ni 
mmg muka xbernasib baik..
wahahaha...







cntik x?? cntik la kan kalo dpt free...

hehehe..
thanks too kakak penganjur yg baek ati wt giveaway ni..
sy kamoo lebih laa..

nk thu syarat2nye tgk la SINI.

Sabtu, 24 April 2010

Semangat Bangun Awal...

good morning... n happy sunday...
sblm ni time bgun pagi aku pkul 6.30 sbb nk solat subuh,
lps tu pk nk buat breakfast ape,
tlg pk je, yg buatkan mak aku jugak...
aku nk buat cmne kaki ni pun satu hal, nk jengket pun xbleh lg.
dh tu, lps mkn jer on9 smpai pkul 10..
time tu kepala mmg dh pening sbb ngatok punye hal..


ari ni semangt taw...
psl tdo balik tu dh xkisah..
xtdo pun xpe, hahaha..


semangat smpai skg ni dh pk jap lg nk pakai bju mane,
nk makeup mcm mne,
nk pakai handbag ape,
kasut mane... acecece...


mmg dh tlebih semangt nieh!!
thu nape???
ari ni aku nk jejalan g PENANG !!
aah pulau pinang, pulau mutiara.. hehe


sje je nk cuci mata since adik bongsu aku minggu ni dpt balik umah.. so buat plan g penang lah sbb xde la terlalu jauh dan tak terlalu dkt ngan perlis ni...  pastu nk cuci2 mata aku laaa... hope sngt nnt aku jumpe cardigan+hoodies baru...

ade gk aku cari dlm tenet ni, especially kt myspace ngan blog2 on9... tp tetap jg xbkenan dhati... n lg satu pk pasal harga.. kdg2 harga tu cm xberbaloi jer.. sbb lbh kurang je ngan harga beli sendiri.. so hrp2 la jumpe..hihi




so...
jp g sblm kul 10 dh nk gerak..
ptg karang balik lah..

PULAU PINANG... WAIT FOR ME!!!

Jumaat, 23 April 2010

Cake Chocolate lepas nangis

ptg td lagi skali aku nangis lepas aku berckp telepon ngan ibu kt johor... menangis bkn sedih tp menangis terharu dgn pengorbanan seseorg pd aku tp pd masa yg sama aku xmenyedarinya malah tuduh yg bukan2... so jahat kan aku?? huhuhu..


kita close cite sedih2 nie,. sbb keadaan skg dh kembali stabil... so lps hati da tenang, jiwa da lapang, tiba2 perut lak lapo... lapo plak bukan makanan biasa2, lapo cake chocolate... pergi dapo cek brg2 nk buat cake ade ke tak, semuanya ada cuma mintak tlg mak belikan gula kastor.. kalo nk diikutkan guna gula biasa yg dikisar halus pun ok, tp blender rumah aku jahanam dek penangan anak sedara aku yg mcm king kong tu...


dah2 kang pnjg pulak entry ni.. moh kite nengok gambo cik zaza korg tgh menghancurkan dapo mak aku... hehe


dimulakan dgn bismillah....

 




sedang dibakar selama 20 minit dan 180 darjah celcius



  ni la rupanya selepas 20 minit...



  Taraaaaa!! dah siap.. aku mls nk buat topping...



masa utk melantak... jom kita makan!!



hehe tu je la... sedap taw cake aku ni.. xcaya dtg la umah aku, try mkn tgk.. mesti terangkat habis.. kalo korg nk thu mesin pemutar cake tu ayah aku beli dekat 10 tahun dah, beli utk mak aku tp aku je yg slalu guna.. bila time raya je, aku la jd tukang buat cake dan biskut... huhuhu.. tp sbenarnya penat taw buat cake ni.. bg aku la yg pemalas nk basuh balik perkakas yg digunakan mmg la susah... hahaha


eh, aku da bleh kawen ke??? 
dh reti buat cake nieh... wahahah ~~
ade tak mak2 mertua tgh cari calon menantu... sila la kasi komen ye...

Family Gathering




my sis from KL call td... dia ckp kali ni punye fmly day nk buat kat Langkawi AGAIN!! pada 7,8 and 9hb may akan datang... but this time lain ckt, dia nak ajak fmly paklong, maklang n pakcik skali... n tak ketinggalan our granfather n grandmother...


aku agak alergic ckt ngan 'kakak tiri' aku tu.. bcoz slama aku hidup ni plan yg dia buat pasti akan menyusahkn kami n then mak akan ckp, 'it's ok..bleh tambah pengalaman' mak bleh pretend every single think pasal 'kakak tiri' aku tu.. n of course aku jeles!!


tp nmpknya blaku ketidak-puasan pd aku sbb my brothers xdpt join since diorg pun dh berkeluarga... along ngan kerabatnya 5 org dah, angah yg jauh diselatan tanah air, alang xpayah ckp ok, n of course achik xikut sbb kerja...


aku ni pulak tgh buat plan baik punye sbb nak elak drpd join fmly day yg tah pape ni... nmpk sngt berat sbelah.. kalo betul kita satu fmly semua kena turun pdg, xkisah la masing2 dh ade anak kapal atau tak...


tp jauh disudut hati aku mmg la aku nk join... memandangkan kaki aku still xdpt nk bfungsi mcm biasa.. patut ke aku pergi?? mmg xpatut la kan... buat plan pun xfikir org len, tu lah, nmpk sngt mcm xnk aku join... tp kan aku rasa better aku pergi umah achik je time tu.. bleh la aku g tgk wayang free.. abg paih dh janji nk blanja tket free...yeeehaaaa!!!


so for all of you, i'm so sorry ok... zaza bkn xnk ikut, tp ade sbb yg perlu korg respect... so korg pergi la, n happy holiday... ;(

Khamis, 22 April 2010

Padang Besar Mari ~

dh petang pun... kjap je kan... kepala aku ni mcm smlm jg... spatutnya blk dr bjalan2 kat kedah smakin happy n segar lah.. ini tidak, masalah pulak dtg...


td lps zohor adik aku ajak pergi padang besar, sbb nk g beli baju si amar nk bwk g UKM.. amar tu tiket tren pkul 6 ptg ni bru hari ni dia nk kelam kabut xde kemeja la, xde kasut sukan la, semuanya hari ni.. suke btol buat kerja last minute.. nk buat kje last minute tp kalo xsusah kan org xkisah la, ni serba serbi nk mintk tlg org.. pdhal boleh je drive kreta or naik moto sendiri...


ajak aku g padang besar mmg silap besar lah... aku mmg xkan pergi punya... bygkan la, kat umah time2 mcm ni pun dh mbahang, tmbah2 lg laaa kt padang besar nun... yg dkt sempadan thai... makk oiii... xkan pergi punye.. lg satu aku mmg xske ngan org2 thai ni., sikit punye geli la tgk diorg.. mcm xmandi berbulan2.. tp yg aku peliknya ramai betul org luar dr perlis dtg padang besar... ckp brg murah la, cantik la,.. hissshh.. kt mana murahnye aku pun xthu... aku tgk sma jer..


lps tu kan ade penah skali tu aku tgh syok usha brg2, diorg serbu aku, masing2 kat tangan ade bakul, dlm tu ade buah mcm2.. anggur, mangga, jambu.. dh tu pksa2 aku beli... eeee!! rimas tau tak, dh la ckp melayu pun pelat... nk je aku lesing sekor2.. aku bkn ape, dh la aku ni pesakit migrain.. aku xleh la org serbu2 aku mcm artis, mmg nk suh aku sound kuat2 la jwbnye... dh la panas, padang besar tu bukan mcm pavillion ker, Jusco atau plaza mana2... panas dohh!! aircond pun xde..


so jwbnye mmg amar kena ajak mak aku lah... tp tahan la telinga tu dgr mak ceramah pnjg k!! padan la ngan muka tu...


alang2 dh mak aku g sane, pesan la suh belikan asam yg 3 paket rm10 tu... tgk2 mak aku beli sejenis jer, dah tu dua paket lak.. spe nk hbskan, dh la asam pun mcm lonyai semacam jer... eeee!!


dah la... semuanya xkena ari ni apsal ek...
kena baca quran bnyk2 kot,,

Rabu, 21 April 2010

no title kot..

morning...
layan je lah ek...
mls nk tulis pape...














the last one bru aku bpuas hati ngan gmbrnye..
susah btol nk snap2 ngan Indah,
so buas la skg ni..

whatever pun,
thank you so much to my photographer...

Entry ini bukan untuk dibaca

salam...

awas!! entry ni sngt2 pnjg... n aku xsyorkan korg baca.. aku tulis pun just nk ade bukti pd tarikh ini... that's all... but kalo korg still degil nk baca, cik zaza xkisah pun.. ;)


aku bru je lps nangis.. a'ah nangis!! siap 3 fasa lagi tu... slow, tersedu-sedan n meraung... tp meraung tu dlm hati je smbil tekup muka kt bantal smpai nk mati lemas.. skg ni idung dh sakit, mata dh bengkak, mood xde...


DULU...
ade masalh terus dail angah... tell him what i've done!! sama ada disakiti oleh org len, or sendiri punye mistake.. n then angah will do something, cthnya tenangkan aku, kasi aku satu cerita nabi yg bleh buat aku cool, ataupun buat lawak bodoh yg kdg2 aku rasa mmg sngt2 la bodoh, sbb langsung aku xrasa lawak but still nk ketawa terbahak2... n then he always said 'angah slalu ngan adik, walau kita jauh angah xnak adik sedih, doa la kepada Allah... Allah tu Maha Mendengar'

SEKARANG...
aku akan nangis mcm org gila, then mintak Allah cpt2 larikan aku dr masalah ni.. slalu slhkan diri sendiri walaupun bkn aku penyebab sesuatu tu terjadi... n yg paling aku terkilan angah dh xsama mcm dulu... dia dh xde utk dgr semua mslh aku, dia dh xde utk buat aku cool n dah lama aku xdgr nasihat dr dia... i miss him soo much!!



hidup kena ada perubahan bak kata along... xboleh selama2nya bgantung harap pd org len.. ye, aku sedar itu!! mgkin sbb terlalu rapat ngan angah smpai xbleh nk hadapi situasi ni..


actually mcm ni, aku bru je lps bermuzakarah ngan encik bf... xthu ape kena ngan dia hari ini... xde ribut, xde hujan, tiba2 nk tension sorg2... slalunya kalo dia jd mcm tu, aku just bg masa utk dia tenang.. tp kali ni dia mula ungkit mcm2 smpai aku rasa down sngt... yess!! aku bukan lah org yg terbaik utk sape2... utk keluarga sendiri pun aku lah paling bermasalah, mungkin...

dh lama aku pk nak mintk putus cara baik... sbb kami mmg kenal lama dah.. so kalo mula ngan cara yg baik why not break off pun dgn cara yg sama.. aku xsuka bermusuh2 dgn spe2 pun.. but dia xnk!! dia cuma nak aku jd mcm ape yg dia nak.. dan aku ckp aku xnk bg harapan palsu pd dia... bila aku pk aku xdpt nk membahagiakan dia, aku amik keputusan, mintak putus aje... tp masih jawapan yg sama, dia xnk lepaskan aku...

kdg2 smpai dia ungkit kesalahan aku yg dia dah maafkan 2 tahun lps... kat sini biar aku bold ckt... aku xske bkawan ngan org yg suka ungkit hal2 lepas,.. aku manusia biasa, yg tak terlepas dr melakukan kesalahan... semua org buat salah, bila dh maafkan, cuba je lah lupakan... bila dh smpai tahap mcm ni, aku mcm fad up nk teruskan semua ni... dh mcm hilang arah... dh xthu nk buat ape..

senang ckp dia nk aku jd mcm ape yg dia nak, dan dia nak aku fhm dia.. sedangkan pd masa yg sama dia xpernah jd mcm mana yg aku nak and dia xpernah nk fhm tindakan aku.. nmpk tak kat situ berlaku ketidak-adilan?? well.. aku bkn nk cari kesalahn org len, tp aku bkn jns perempuan yg slalu ikut telunjuk bf diorg... mksdnya kat sini bkn dr segala aspek la.. kalo smpai sangkut soal pendirian diri, mmg aku akan letak tepi org tu.. xkesah la sape dia tu.. tp still boleh bawak bincang la...

aku sedih...
sngt2 sedih bila dlm setuasi mcm ni..
dh xde org yg nk fhm aku mcm mana angah fhm tindakan aku selama ni... hummm.. mmg la putus hubungan ni bkn jln terbaik, tp pd aku, aku rasa xdpt lg nk jd sebaik yg dia nak.,. aku adalah aku!!! kalo dia xdpt terima keadaan aku yg mcm ni, mcm mana kalo suatu hari nnt dh jd suami isteri bru hal ni nk timbul?? aku fikir jauh... aku xnak benda ni jd pd waktu yg dh xbleh nk dibetulkan keadaanya..

aku fhm dia syg aku... tp cara dia syg aku tu yg buat aku kdg sakit jiwa...
ntah la.. mungkin xde sape yg fhm jln cerita hidup aku..
aku xpernah jd org baik pada sape2 pun,
so aku takut aku xdpt nk bahagiakan dia aje.. that's why aku buat keputusan mcm ni.. mmg la sakit utk permulaan ni, tp kalo fikir utk jangka masa pnjg, mungkin ni lah jln yg terbaik...

tp masalahnye dia plak yg fikir bukan2... dia ckp beria2 sngt nk clash apsal, dh ade teman bru ke? senang ckp, aku jenis org yg ckp stright to the point, xde kona2... kalo aku ckp 'A' maka 'A' la yg aku nak.. bleh tak jgn nk tuduh aku bukan2.. dh ade pengganti or what so ever!! hishhhhhh!!

aku ni pk kebahagiaan dia, tp dia??? pk yg sbaliknya tentang aku.. ingt aku main kayu 3 la, ape la... ini mmg xadil... but untill now, keputusan tu blom ade kata putus, dia dlm usaha nk pujuk balik hati aku yg dh tinggl suku je lagi.. xthu la menang atau kalah...

aku cuma xnak one day his blame me, kalo sekarang dia bleh ungkit2 semua hal.. kenapa tidak satu hari nanti kan?? cuma ape yg aku nk ckp kt sini, dia seorg yg baik... sngt2 baik smpaikan aku rasa aku bkan la sebaik dia utk duduk disamping dia.. aku takut aku xdpt nk bahagiakan hidup dia, itu aje!! susah nk cari kesalahan dia sbenarnya.. sbb dia sngt2 nice person... cuma mcm aku ckp tindakan dia tu buat aku xbleh nk bfikir cara yg betul... ntah la, kalo nk ikutkan smpai saat ni aku masih syg kan encik bf aku tu...

tp hati aku ni mcm mana???
dh la... aku dh pening pk mcm2.. dgn mata lebam mcm ni... aku rasa mcm aku lah manusia yg paling gagal dlm dunia ni, yg xpernah dpt apa yg aku nak... tp adakah aku ni manusia yg xreti bersyukur ngan apa yg allah dh tentukan dlm hidup aku??? kepala aku buntu skrg... aku sedih... ;(

Jalan2 Jumpe Manager

ok slmt ptg semua.. aku bru je bgun tdo kul 12 td... sssttt!! jgn ckp mak aku ok?? bkn ape ni semua sbb penat berjln2  smalam.. org sakit mcm aku ni, kuar skejap pun sure penat.. smlm lps solat zohor, kitorg dh gerak ke Kedah.. bersama dua org adik tercinta...






sorry budak belakang tu xbpe nk jelas mukanya... kitorg terus g TM mcm dlm last entry tu aku ckp, bayar bil bulan lps n then tnye psl nk potong panggilan kuar tu.. ape yg menyedihkan mak cik tu ckp kalo xgune streamyx mmg bleh buat, tp ni dh pkai streamyx so mmg xleh potong... eh, korg phm x?? kalo xphm sorry k..
lps bayar bil sempat lg singgah RFC beli makanan ckt, aku dh thp kebuluran kuar tgh2 ari tp blom lunch...



agak2 dlm pukul 3 bru betul2 gerak g kedah..punye la anak harun, call bg thu abg aku pun tidak... konon2 nk kasi suprise lorh...hehe.. 





gile bosan sementara nk smpai tu... agak2 sejam juga la dlm kreta bru la smpai umah abg aku tu... nk bg suprise sngt last2 yg ade kt umah tu kakak ipar aku n anak sedara aku jer.. abg aku xbalik kje lagi... hahaha.. mmg pdn la ngan muka kami.. tp xkisah la kan.. asal dpt jumpa Indah... dlm pkul 4 bru abg aku blk, terus dia ajak kuar, so kitorg terus g tasek kt umah dia tu.. tp kawasan tmpt tu mcm seram jer, takut aku... tak terjaga kawasan yg ade potensi cntik mcm tu... majlis perbandaran kawasan situ xde amik tindakan ker?? huh..
so mula la sesi pengambaran...










mmg fresh la dpt kuar jln2 tepi sungai, walaupun enviroment xbpe lawa.. at least boleh la cerahkan mata aku ni n luaskan balik otak aku yg sempit... perhh...  rase mcm xcaye lak.. memandangkan dh nk masuk maghrib, kitorg balik umah abg aku dlu, mandi solat n then makan... dh kenyang bru smbung jln2 kt Alor Star Mall... npe pilih situ?? sbb kat situ ade perkhidmatan kerusi roda... hehe...


kt a.star mall tu xbnyk amik gmbo... masing2 punye mata asik tgk brg yg nk shopping... aku ngan amar lak asik tgk harga DLSR... smpai lupe nk amik gambo... kitorg naik atas skali tmpt panggung wayang tu.. xsangka lak bleh jumpa Faiz... hahahahaha.. kenangan lama tu... skrg dh jd encik manager kat pawagam situ.. dlu kje kt restoran fast food korean punye, jd tukang tekan aiskrim...hehe ingt lagi, setiap kali aku g sne sure dpt aiskrim free, lantak la nk campur perisa ker, nk taruh waffle ker, nk tibai fruits ker, semua free...


skejap je masa berlalu... 3 tahun xjumpa Faiz tu.. aku panggil dia 'abg pa-ih' jer... biar mesra alam ckt.. mmg dh brubah la dia pun, dlu dia pnye rambut simpan ekor kt blakang.. dh tu kurus jer... ni haaa semlm aku tgk dh berisi mcm bapak org... hahaha.. xde lah, cuma nmpk la beza tu.. rambut pun dh kemas, yelah nama pun manager so kena la nmpk skema ckt...


dia tnya aku still gne nombor lama lg ke... aku ckp dh tukar, pastu dia ckp 'hbs tu xreti2 ke nk calling2, bg thu nombor baru'... hehe.. aku senyum2 jer.. terus dia kuarkan hp n mintak nombor aku skg ni... aku pun kasi je la, xsangka lak dia ni cm baik ngan aku.. dlu ade nombor aku pun xde la nk msg2 pun... senyap je, mcm xnk kwn... aku rasa dlu dia xnk msg aku sngt sbb takut kena slalu kasi aiskrim free setiap kali aku g sane kot, sbb tu xnk msg aku lg...


so lps jumpa abg paih kitorg kena balik, sbb mak dh call tnye bila nk balik umah...hehehe.. kitorg mmg, skali dpt kuar mmg dh xingt jln pulang...haha.. nk ikutkan tu plan ngan abg aku nk g mkn tepi kola la... mcm2 lg.. tp dsebbkn masa mencemburui kami, so tpksa la bpisah buat sketika.. nnt bleh jumpa lg kalo pnjg umur.. sblm keluar dr a.star mall, amar sempat lg snap satu gambo aku... huuuhuu.. jom tgk...




ni bukti org sakit masuk shopping complex... hahahaha... sungguh bahagia wa ckp lu... dh mcm org cacat tuh... time jumpa abg paih tu mmg dia tkejut la.. kelam kabut tnye kenapa ngan kaki aku.. klakar gile, ingt aku lumpuh ke hape... tp xpe lah, org dh tlg risau tu kira ok hape... hehe..


k la smpai sini dlu... nk loading cite adnan sempit kt youtube, kasi adik aku tgk... dia blom tgk lg...
take care yea!! daaa

Isnin, 19 April 2010

Orang Sakit Nak Jalan2 Jumpe Indah

*Nur Indah Qistina*


camat mlm semua... ok nk bg annouce, esok si zaza ketot ni nk kuar jejalan after one month lebey asyik berehat dirumah,. badan ni aku rase dh kembang sekembang kembangnyer... otak lak cm beku jer, blurr je asik 24/7 dlm umah nie.. makan, tido, on9 tu je la yg aku buat...aku pergi ngan adik2 je mamandangkan amar tgh tuggu keputusan UPU, adila pulak dh hbs matriks so wajib lah kuar berjalan2 cuci mata.. opss lupe!! our parents xjoin sbb my mom esok skolah n then my dad ngan business die lah.. tp xkisah amar dh ade lesen P.. so bleh la bwk org sakit ni jln2...


owh ya ingt nk g TM jap, nk bayar bil streamyx.. this month punye bil tepon haku naik.. adoii.. ingt nk g TM pastu nk potong panggilan keluar, yg bleh angkat call dr org len je.. tp bleh ke x?? susah2 sngt, potong terus n then beli berukband aje... dgr2 modem maxis dpt free, n bulan2 RM48 jer... lg murah dr streamyx... tp leh caye ker?


nak tahu aku plan nk g mana esok?? g umah abg aku kt alor star kot. haaa amik kau.. skali dpt kuar lepas smpai alor star tu... hehehe.. lgpun aku rindu giler ngan si kecik molek tu.. mesti Indah pun rindukan mak cik zaza dia jg kan?? perasan skejap..weee~


ari tu ade pasang niat nk beli gaun cantik2 untuk Indah, tp memandangkan kaki aku mcm ni mana bleh nk shopping.. waktu aku balik johor ari tu, aku g la kat Anakku Plaza Pelangi.. terbeliak biji mata aku nengok semua gaun2 kat situ cantik2 siot.. adoii... tp harga pun bleh tahan lah...hehehe..


xpe lah Indah, esok2 mak cik kau dh sembuh... dpt la kau gaun tu... nnt mak cik kau ni beli 2,3 pasang terus... so bersedia lah utk esok, pasti duit ku melayang bayar bil, minyak kreta, tol...hahaha... dan xdilupakan belanja makan adik2 aku... aishh, bila la diorg lak nk blanja aku mkn heh... berjanggut la nmpknyer...


semakin rindu padanya...
hope kita jumpa esok ye cygku..

Ahad, 18 April 2010

111 my followers

salam pembuka bicara, kite sedekah al-fatihah buat allahyarham achik spin yg bru sahaja dkebumikan tgh ari td.. semoga rohnya ditmptkan dikalangan org2 yg beriman.. takziah buat isteri dan keluarga arwah diatas pemergian ini.. sesungguhnya allah menjanjikan kemanisan disetiap kepahitan yg dilalui... semoga kalian tabah mengharungi hari mendatang...



bulan april tahun ni aje, dh mcm2 kita dgr.. mula2 aku nk anggap semua ni hnya sekadar April Fool.. tp sbg org islam, yg percaya qada' dan qadar Allah swt, mahu tak mahu kita kena redho ngan setiap dugaan yg diberikan.. mgkin ni caranya Allah nk sedarkan kita bahawasanya kematian itu pasti, xkira lah siapa dia, muda atau tua, cantik atau buruk, kematian akan menanti setiap kita...


***
tutup cite sedih dulu buat masa ni.. actually aku nk say thank you so much utk follower2 aku yg dh mencecah 111 followers... eleh, bru 111 dh nak show off ker?? bkn mcm tu, tp setiap apa yg mereka lakukan utk kite kena la hargai.. mmg kalo nk ikut blogger yg len followers dh ribu-riban, aku ni ape la sngt...

thanks to miss zahidah sbb jadi follower yg ke-111... actually aku sngt2 suke la ngan angka ni, hehehe... mcm comel jer, bg aku je la, bg korg xtaw la pulak kan... 

k la.. itu jer.. skg tgh dlm masalah so mood nk update dh hilang sama sekali... asik pk cara itu dan ini.. nk pulihkan keadaan yg tgh tenat ni...mybe one day aku dah tak aktif dlm dunia berblog ni sbbnya aku ingt dh nk potong streamyx ni.. diatas masalah2 tertentu... tp kalo ade jln lain yg terbaik i.allah aku xkan potong... tp it's depends on time lah..

k lah..so enjoy ur weekend yg dh nk hbs ni.. esok bermulalah hari yg sebok utk semua...take care..bye..


Sabtu, 17 April 2010

FabuLOVE Giveaway



ok..this is the second giveaway dlm tahun 2010 ni yg aku join...
thanks to miza sbb join jgk..
sbb kalo dia xjoin mknanya aku xkan tahu.. 
aku pelik jg cm ne miza bleh jumpe giveaway2 yg cun2 mcm nie...hehehe..


well, mcm biasa lah..
syarat2 nya boleh la korg g blog beliau..
dsebabkan hadiahnye cun mcm tuan punye blog,
so aku pun mmg sngt2 la nk join..hehe
so jom la kite beramai2 masuk giveaway ni,
bg memeriahkan lg giveaway nie..



to miss ezyane hapy becoming birthday!!
sweet 27.. 
smoga pnjg umo n murah rezeki yerk..

Jumaat, 16 April 2010

Lavender Tak Dapat Dipisahkan

maghrib2 mcm ni jg la ade idea nk buat entry.. tu pun lps on9 ngan abg aku kt ym.. dia ckp dia dh belikan benih lavender kat Paris.. just tunggu dia blk lah.. mmg ingt nk tanam.. tp ngan cuaca kt perlis ni yg terlampau panas risau la jg kan.. mcm ari tu tanam ok jer, tp last2 mati lps aku outstation g pulau ketam.. sedih giler..


aku ni walaupun nmpk cm 'awek kental' tp dlm hati gua ade taman beb!! hahaha.. ngarut jer aku nieh.. so mmg berangan la nnt nk ade rumah sendiri n then tnm lavender skeliling umah tu.. biar purple jer mata aku nieh.. hahaha.. bru la layan jer idup ni... feeling2 kono nak mcm nie :-






hah!! cm tu la.. konon2 umah tgh2 ladang lavender yg meng-ungu tu...hehe. serius ckp aku lbh suke dpt bunga lavender than roses or lilies n bunga2 yg len lah.. pernah skali aku dpt lavender, time tu ade ekspo flowers kt kelantan.. so mmg mata aku ni melilau cari lavender aje.. pd hal roses kt situ punye la lawa...
smpai aku tnye diorg, 'kak..lavender xde ke?'


last2 dpt juga la beli..itu pun limited.. xmcm bunga2 len.. dh alang2 dtg ekspo tu aku pun melabur dkt RM300 just for the flowers..huhuuu. roses aku rembat yg putih n merah.. lavender yg paling bnyk laaa.. hehehe..







ni yg xsabo2 tunggu abg aku balik nieh... lps ni nk tnm skeliling umah aku..biar semua jiran2 sakit mata tgk !! hahaha.. eleh, kalo diorg sakit mata tu means diorg jeles lorh...gagaga..
k la nk mandi ni.. prepair utk solat maghrib... daaa

Giveaway..






oke ni kali brapa aku msuk giveaway pun aku xtaw..
tp spnjg aku join,
skali pun xpernah menang pape..
sila gelakkan aku ok..
(-_-)''


tp tu lah,
dsebabkan comel2 je brg2 tu semua..
rasa nk join lah.. hehe..


senang jer kalo korg pun nk join..
mcm giveaway2 yg len jg..
so korg leh la g kt blog tuan punya giveaway nie..




k la..wish me luck k..
jom2 kite masuk giveaway ni..

Khamis, 15 April 2010

Klinik Panel | SimplySiti

ok.. lps post entry pg2 buta aku tunggu juga la smpai subuh.. nasib baik la kwn aku on9 ym dier.. die keje mlm so xde la bosan sngt pepagi buta cenggitu...so lps solat subuh brekpes bagai, masuk bilik mmg plan nk tido la...skali mmg xleh tdo gak.. mmg dah sah!! sah sngt2!! aku ni ade penyakit... huhu


dlm pkul 11 pg td.. aku ajak mak aku g klinik... klinik panel aku klinik wan balkis.. ni la festime aku jejak kaki kt klinik tu..before this cuma tgk dr jauh jer.. tujuan aku bkn la psl xleh tdo mlm tp nk renew cuti sakit aku yg berakhir ari ni... kalo xde mc jwbnyer gaji aku xjalan r...hehehe..


best jg duk umah mkn tdo pun, sbb hati senang, gaji jln...tp dia kasi basic je la.. xtermasuk OT bagai...hehehe lumayan jg la smpai aku bleh shopping kt watsons.. sakit2 pun bleh lg nk shopping eh, tu lah kuasa shopping bg wanita...hahaha... lmbt la aku kawen cmni, simpanan pun xde lg...huhu

k la tnpa buang masa, aku pun dh xsabar2 nk show off benda ape yg aku beli tu...hehe.. mari2 semua!! kita lihat ape yg cik zaza ketot ni rembat kt watsons..

*


*


*


*


*


*


*


*


*


*

jeng..jeng..jeng!! buka mata luas2 yerk!!


akhirnya!!
akhirnya!!
dpt juga aku beli produk kecantikan Dato' Siti yg cun giler tuh... hrp2 lps pakai nnt btambah cun la cik zaza nie..wahahaha... ok, brg dia mmg standard r.. clenser ajer dh cecah rm30.. aku sempt rembat 3 nie aje, cream c bright tu xtahu la sape sapu smpai licin kt rak simplysiti dlm watsons tu... tension aku taw, abg casher tu ckp 'kena tunggu restock la dik, brg tu bru smpai last week.. cpt btol clear..' haduiii...


urm psl brg2 kosmetik lak, aku mcm nk jg beli tp adik aku nasihat..
'kak, brg maybelline ko tu pun xhbs lg, xkan nk beli bru kot'
aah la juga... lg pun sgala foundation, eyeshadow aku bru je beli... tp xper, tgh aim ni.. bulan dpn aku nk jg beli lipstik ngan blusher from simplysiti...hehehe





hrp2 la lps ni dh cun mcm dato' siti....hehe..
eh, dato' sy dh beli taw produk dato'... sokong la barang buatan malaysia..hehe. eh, buatan malaysia ker?? xkesah la, asalkan peneraju-nyer made in malaysia...hahaha..

Rabu, 14 April 2010

Tabiat Pelik

jam menunjukkan jam 4:29 am...
pg2 mcm ni aku dh tjaga...actually tjaga pkul 3 td...tp gagahkan jg utk pejam mata sbb pg masih muda...stelah bgolek ke kanan n kiri, xjuga bjaya memejamkn mata tsebut..lalu aku bgun g cuci muka n minum air sunkist kepunyaan adikku yg dlm freeze tu..merembat brg adikku adalah perkara wajib...gagagaga...


ok..lately idea nk update blog ini da kering..
dh la mmg blog aku ni burok! xde org masuk! dah tu pemalas lg nk update ye?? hah..mmg pdn la ngan muke ngko wahai cik zaza ketot..


sbenarnyakan aku ni dh jd alien...dr planet mane xthu la, tp masih lg dlm galaksi yg sama...ni bkn alien yg mcm dlm cite2 katoon tuh.. ni alien yg xbleh tdo mlm n asik tdo siang.. tp siang pun aku xdpt kualiti tdo yg bersih... apakah??


serius doh!!
mmg lately aku xdpt tdo taw.. aku xthu npe, xkan tkena virus facebook kot...urm.. nk tdo siang pun azab gk, kt perlis skg suhu dh mcecah 40 drjah selsius.. hah! bayangkan la... aku buka kipas atas bwh, kiri kanan pun tetap bpeluh...aiyakkk!!


k la.. sbg pnutup aku dh tempek muke budak busok..yg ptg td g merewang smpai kolej adik aku... layan je laa..


*
*
*
*
*





*


*


*


*


*


*


*


*


*


hah!! sile tutop mate kalo nyampah ok..

*


*


*


*


*


ni kalo ibu tgk pic ni sure nangis dier...hohoho
best jg pakai shawls ni,.
lilit2 duaploh kali, siap!! hahaha


p/s : nnt kang lps subuh comfirm ini mata asik nk pejam2 n mintak dbuat kilang taik mata...phm2 la sendiri ye.

Isnin, 12 April 2010

...salam takziah...



entry ini dlm loghat perlis...


dlm tgh xdak idea nk tulih entry baru..
tiba2 aku dkejutkan dgn berita sedih diptg isnin ini..
kpd teman baik ku,
Shahidatul Murshida Wan Choh,
aku ucapkan salam takziah atas pemergian mak ang..


aku taw ang slalu bawak mak ang ulang alik ospital,
tp aku xtaw apa penyakit mak ang...
sorry sngt2 naa...
spatutnya aku sbg kwn ang patutnya amik taw la..
tp dsebabkan umah kita pun agak jauh,
aku xbrapa nak amik pusing pasai tu..
nmpk sngt aku bkn kwn ang yg baik...


tp aku betui2 xsangka yg mak ang akan pi secepat ni..
sbb kalo tgk dr umuq,
mak ang mmg muda lg...
ayah ang pun still awek muda...
sikit pun xnmpk tua...hehehe


tp apa2 pun aku doakan ang tabah jalani semua ni..
allah dh tentukan yg terbaik utk ang,
aku taw ang kuat sbb tu allah uji ang mcm nie.
Ida, lg skali aku mintak maaf la,
pasai aku xdpt nk p umah ang ptg ni..
dlm keadaan aku xleh nk jln ni, mmg susah nk p mana2.


ayah ngan mak aku ada p umah ang...
lps maghrib nnt arwah akan dkebumikan...


setiap yg hidup pasti akan merasa kematian,
cuma yg bezanya 
masa, tmpt, cara mcm mana dan detik..
sedih tu boleh tp jgn smpai meratap pemergian mak ang..


salam takziah dr aku utk ang sekeluarga...
semoga roh mak ang ditempatkan dikalangan org2 tpilih..
yg hidup teruskan kehidupan ini,
yg pergi iringi lah dgn
AL-FATIHAH....

Ahad, 11 April 2010

Flying........

dia...
masih lg terbaring...
mhitung detik2 itu,
pucat, lesi, tidak bermaya..
sayut2 kedengaran suara itu...
namun,
dia tiada daya...


mengetap bibir,
mata tpejam..
mbayangkan impian...
impian yg kian tpadam...
setitik demi setitik,
jatuh,
mbasahi pipi...


dia bkn lg dia yg dlu...
ceria, ketawa, suka dan gembira,
bagai pergi meratapi detik..
dlm susah,
dlm payah bernafas..
dia pasrah..


dlm lena dia bmimpi..
bertemu si cinta hati,
hanya mampu mengukir senyuman,
tanda maaf bg sebuah impian itu..
dia,
xmampu teruskan lg...


hari blalu...
detik itu semakin dekat,,
seperti memanggil2 namanya..
sblm menutup mata
buat selamanya..
dia sempt melemparkan senyuman,
seyuman yg xpernah lekang..


biarkan impian itu pergi,
bsama org2 yg dikasihi....
sesungguhnya tuhan lbh mengetahui..
sedang malam ada bintang,
sedang siang ada matahari....
biarkan,
biarkan ia pergi...


biarlah mereka tahu,
dia menyayanginya...
tetapi syg xsmesti dimiliki..
biarkan,
ketentuannya tidak sama dgn dia..
pergi lah terbang bsama anganku..
terbangkan impian ku..

Aunty yg paling garang...

aunty paling howttt!!

aku sbenarnya dh kekurangan idea...mgkn sbb aku xde kuar jln2 mcm dlu...skg ni tgh berpantang so duk diam2 kt umah oke...hahahaha.. sbb tu la otak aku ni dh jd mcm otak semut... semut ade otak ke?? erkk... mmg xde idea sesngt lah...

Wawa jaguh makan


nak pulak aku tnye ngan anak2 along aku... korg ade idea tak, aunty nk update blog ini... mula2 garu kepala jg la, sbb diorg pun xthu ape itu 'update' n ape itu 'blog'... tp bile aku ckp mcm diary ummie korg tu bru si angah tu terangguk2 mcm buruk belatuk..

ntah mcm mane si kecik tu plak ckp, cite la pasal diorg... mslhnye kalo aunty korg ni cite psl korg 3 hari 3 mlm pun xhbs... kalo bab nakal tu aje dh bleh jadi satu entry, ini blom lagi masuk bab2 len... diorg gelak terkekek... bila aku tnye si Wawa lak, 'aunty ni garang x?' dia senyum jer, lambat sikit dia angguk kepala....

Aiman si montel

haaaa...amik kau zaza!! budak2 xreti tipu taw...kalo A katanya maka btollah A....kalo dia ckp aku garang that's mean btol la tu aku ni garang...ahahaha... tp aku xnk diorg takut ngan aku, just respect aku da cukup... bkn aku xpnh duduk berlawak ngan diorg cuma ade masa2 tertentu aku lbh suka duduk diam2.. tp bila diorg nk bantuan aku, mmg aku xlokek...cuma mgkin sbb aku terlalu serius smpaikan diorg susah nk rapat ngan aku..

npe ek aku bleh jadi mcm ni?? mgkin kesan drpd zaman kanak2 aku.... ntah la, benda dh lps... nk cite pun bikin hati panas...skg ni aku cuma bdoa yg benda2 mcm tu xkan jd lagi pd fmly aku... aku maafkan benda2 yg lps tu, tp utk kedepan i'll make sure benda2 yg aku alami dlu xkan jd pd sape2... i'm promise!!

bkn xteringin taw jd mcm pmpuan melayu terakhir... aku pnh try tp xsmpai 10 minit aku dh geli-geleman... kalo xgeli pun sure ade suara2 sumbang yg ckp mcm ni... 'eeee, biar btol ko ni zaza...' ade lak yg ckp...  'xsesuai la ko jadi lembut'... mmg hampeh dohh... kot la nk sokong aku..




p/s : skg ni mls btol nak sms walaupun ngan encik bf.... npe ye??

nuffy

Pengikut