Ahad, 4 April 2010

Aku Bukan Menagih Simpati Sesiapa

oke...tetibe aku rase sunyi jer hidup ni...rase mcm dh xde sape2 utk aku luahkan..nasib baik la aku ade blog ijau ni..tp tu pun encik bf xske aku tulis blog...bile aku tnye nape, xde plak dia jwb...xkan cemburu kot..ntah la..

kdg2 susah nk phm lelaki ni...bnyk benda yg kite buat smata2 nk dia nmpk kite syg dia tp slalu xperasan...anggap benda tu remeh...tp bila soal mcm ni, ade plak yg nk pertikai...humm

ni lah hobi aku...ske sngt menulis...kdg2 benda yg simple mak nenek pun aku nk tulis...mak aku ckp baik jd writer novel ke hape ke...tp xde la aku minat smpai mcm tu skali...

owh ya...smlm kwn aku Rahman call...kalo encik bf baca blog aku ni dia mesti marah..npe aku still contact si Rahman tu...pd hal dia la satu2nya kwn yg satu haluan dgn aku...means kitorg sama2 ade penyakit, n slalunya bila ade kwn yg sama2 ade penyakit ni mmg best...sbb aku xrase yg hidup aku ni tsangt sunyi...

kalo nk diikutkan penyakit Rahman lg kronik dr aku,..kanser paru2...humm...dia call aku pun sbb say sorry sbb xziarah aku kt wad ari tu...aku ckp xper...sbb aku mmg xske org dtg tgk aku dlm keadaan mcm tu...

kalo encik bf bole dtg pun aku xnk izinkan...biarlah aku sembuh bru korg semua dtg tgk aku k??

actually mmg la rasa tkilan jg...since aku operation itu hari smpai ari ni cuma sorg je kwn aku dtg...Wani namanya,,kitorg mmg baik sjak tingktan 4...xsangka plak bleh kamcing smpai skg...hehe.. itu pun sbb wani pun ade penyakit...

actually org yg ade penyakit ni bleh kwn ngan org yg sama ngan dia aje...sbb masing2 fhm perasaan masing2...walaupun aku sedar yg satu ari nnt slh sorg antara kami akan pergi dlu...tp hrp2 hubungan psahabatan ni kekal n jd kenangan manis buat kami..

aku xhrp org bace blog aku...serius!!
sbb pd aku, corak kehidupan aku xsama mcm korg kt luar sane...xde benda utk dibanggakan dr aku,.,.
dlm umur yg muda mcm ni aku dah keje, sedangkan kwn2 aku masih lg smbung balaja...bukan aku xnk belajar, memandangkan kesihatan xmengizinkan, ape bleh buat...

that's why bila kwn2 skolah lama nk add aku kt facebook aku tak approve...bkn aku xsudi kwn ngan korg...tp aku mls nk buka kisah hidup aku lps skolah dlu...aku buat facebook pun sbb siblings aku semua jauh2...tu je cara nk dekatkan sesama fmly...

kalo bkn dsebabkan abg aku xde maknenye aku nk buat facebook bagai...blog ni pun xde sorg pun classmate aku tahu...n aku hrp2 xde sorg pun classmate aku yg tahu, kalo diorg thu pun hrp2 diorg xfollow aku..kalo bleh aku nk elakkan dr jumpa korg...

npe aku tlalu merendah diri sejak2 ni.............

2 ulasan:

Aus MeLankoLik berkata...

em , kau tabahkan la hati .
kuatkan semangat . kalauj kau sendiri yang tak usaha kau takkan dapat . yang penting jgn menyerah .
smoge kau terus diberi kesihatan yg baik ok !!

zaza berkata...

thanks aus...
kau la satu2nye mber blogger yg setia..haha..

xde la aku menyerah cume nk luahkan je...simpan lama2 pun xgune,baik luahkan jer..

nuffy

Pengikut