Rabu, 7 April 2010

Ayyash ku Sayang...

serius skg aku rindu sngt ngan ayyash...
i mean my niece...
kalo korg nk tahu aku paling rapat ngan abg ku yg sorg ni..
senang bahasakan dia 'angah'...

tak dinafikan selama 5 tahun pkahwinan diorg aku tsangat happy..
but last year aku mula mjauhkan diri dari angah..
sbb aku dpt tahu kakak ipar aku da pragnant..

yess..!! sepatutnya aku happy bg pihak angah..
sbb 5 tahun dia tunggu cahaya mata pertamanya itu..
tp aku sedih,
sbb aku takut kehilangan abg aku yg sorg ni..
sbbnye aku paling akrab ngan angah jer dr abg2 yg len..

tp bila Ayyash dilahirkan,
bila tpandang wajah angah, aku senyum..
aku tahu dia bahagia..
tp aku xbleh nk halang angah dr ade anak..
jd aku belajar terima kenyataan yg angah dh jadi bapak budak..

tiap2 hari aku doa yg hubungan adik beradik kami xkan putus..
walaupun dh xsama mcm dlu,
tp dia tetap angah yg terbaik yg aku ada..
xde sape bleh gantikan dia dlm hati aku..


Ayyash... dah besar...


lps majlis aqiqah smpai skg aku da xjumpa angah...
awal bulan lps aku ade la juga balik johor,
tp aku xbg tahu dia pun..
aku terus balik umah ibu kt gelang patah..
smpai skg dia xthu yg aku ade balik johor..

biarlah org tgh bahagia, aku xnk gangu diorg...
aku dpt pic ayyash ni pun dr facebook angah..


ni la gambo diorg after dpt ayyash..
makin berseri2 muka diorg..
5 tahun bkn jangka masa lama...
ade stengah pasangan bila xde zuriat 2,3 tahun,
da nak bercerai-berai...
tp angah xpernah ungkit bab tu,
itu kakak ipar aku la yg cite...
tp mmg aku percaya pun,
sbb aku kenal sape angah aku....



tp kan dlm bnyk2 gambo...
kalo ayyash bergambo ngan angah mesti muke cm sedih..
hahaha...xbest ye ayyash duduk ngan ayah??
pandai2 la ko blajar jd ayah yg baik ye angah..



  
hah...kan da ckp..
bile ayyash ngan ibu punye la senyum meleret...

tp kan..skg ni aku tgk bukan main lg..
angah ngan wife dia semakin 'tembam'..
hehe..jgn marah ye...


urm..ape2 pun...aku tunggu angah balik raya nnt..
bkn aku xmampu nk balik johor,
but i think bukan masanya nk jumpa angah..
agak2nye nnt mesti ayyash dah bleh merangkak bile balik beraya nnt..


'Ayyash...uncle Has kirim slm sngt..ari tu dia ajak aunty balik skudai, dia teringin sngt nk tgk ayyash...tp aunty ayyash ni degil...konon2 nk menjauhkan diri la dr ayah ayyash tu..hehe..tp xpe lah..kalo ade rezeki nnt aunty zaza kenalkan ayyash ngan uncle Has, ok?'



p/s : miss u my lovely niece... Muhammad Harith Ayyash B. Muhammad Shahril




  

Tiada ulasan:

nuffy

Pengikut