Khamis, 1 April 2010

Buka Benang RM65!!!

selamat petang semua...akhirnya hari yg aku tunggu2 selama dua minggu lps dh pun tiba...dup dap dup dap xpyh cite lah...rase cm nk cabut buang jantung aku jap n then masukkan balik...oke sngt tipu!

ni bukan cite memain oke...bukan cite buka benang sejengkal taw...semua jahitan yg cantik kt paha kanan aku tu ade 22 jahitan..so azab la nk tunggu settle buang semua tu...

td pg seawal jam 8 pg aku da siap...sut hitam bagai,hahaha...xde la, bkn sut pe pun...just women in black...atas smpai bwh hitam...hitam kan menawan...hihihi...

dr umah aku tgk Klinik Faezah tu bru je nk buka....hummm jgn xtaw rumah aku betol2 la depan itu klinik...doktor kt situ smpai dh kenal ngan muke comel aku ni..yelah mbesar ngan klinik tu la katakan...

so aku suh mak aku g wat appoinment dlu lah...skali dktr tu bg pkul 9.30...mmg sadis lah sbb awal2 lg aku da semangt nk g buka jahit tu...skali kena tunggu lg satu jam stengah....perhhh mmg layan la...ngan mata aku ni rase cm nk lelap balik jer,..

oke 5 minit lg nk dkt pkul 9.30 aku dh tcegat kt klinik tu..kakak kt kaunter tu ckp aku semangt giler...haha..lantak la...

skali da masuk room dressing tu...jantung ni lg laju...pelik la aku ni, mcm la xpnh buka jahit tu...pdhal ni 3rd time dah....aku nk cite punye azab aku tahan pedih kt paha nie...benang yg 1st ngan yg last tu susah ckt...sbb diorg jahit kuat sngt...setiap kali doktor tu nk gunting sure aku nyanyi....yess aku nyanyi...tp haram lagu ape pun aku xtaw...hahaaha..nk ilangkan sakit tu la konon...tp tetap jg aku rasa pedih...hampeh btol..

sian aku tgk doktor tu t'bongkok2 nk buka tmpt jahit aku tu...hehe...oke dh siap semua mula la aku tnye mcm2...cmne nk ilangkan parut bagai,,mintak ubt sapu la..itu la ini la...last2 time byr tu aku kena baik punyer...nk thu bpe???? huhu tgk la bwh tu...


*
*
*
*
*
*
*



RM65


yup...RM65...tu la ckp bnyk lg ngan dktor tu...kalo ikut resit tu yg mahalnye ubt nk ilangkan parut lah..dressing tu kena RM18 jer...rundingan tu yg xleh blah...ckp ckt jer kena bayar smpai bnyk tu..perhh!!
tetibe rase mcm nk jd doktor jer...hahahaha..cpt kaya tu beb!!

but actually aku xkisah la kalo byar RM100 pun...sbbnye??? sbb aku takot nk g buka kt hospital kerajaan...dh la hspital kt perlis ni nurse sombong2 plus bongkak2 plus perasan nk mati...oke cukup2! ptg2 dh tmbh dosa...

kalo buat klinik swasta mcm ni mmg la cost tinggi tp best...layanan bagus...buka jahit td pun slow2...aku pun relax walau hakikatnya pedih dan azab...hahaha...



p/s : cuti aku dh hbs satu bulan...cepatnye mase blalu...tinggl lg 2 bulan je tinggal...ngee ~

2 ulasan:

Aus MeLankoLik berkata...

owh , kalau hal2 serius naik pegi swasta , biarlah mahal , jnji selamat .

asal kena jahit , byk plak tu ??

zaza berkata...

aah btol tu...
aku kalo nk g spital kerajaan ni mmg x lah jwbnye....

aku operate la aus..
xthu ek??

nuffy

Pengikut