Rabu, 21 April 2010

Entry ini bukan untuk dibaca

salam...

awas!! entry ni sngt2 pnjg... n aku xsyorkan korg baca.. aku tulis pun just nk ade bukti pd tarikh ini... that's all... but kalo korg still degil nk baca, cik zaza xkisah pun.. ;)


aku bru je lps nangis.. a'ah nangis!! siap 3 fasa lagi tu... slow, tersedu-sedan n meraung... tp meraung tu dlm hati je smbil tekup muka kt bantal smpai nk mati lemas.. skg ni idung dh sakit, mata dh bengkak, mood xde...


DULU...
ade masalh terus dail angah... tell him what i've done!! sama ada disakiti oleh org len, or sendiri punye mistake.. n then angah will do something, cthnya tenangkan aku, kasi aku satu cerita nabi yg bleh buat aku cool, ataupun buat lawak bodoh yg kdg2 aku rasa mmg sngt2 la bodoh, sbb langsung aku xrasa lawak but still nk ketawa terbahak2... n then he always said 'angah slalu ngan adik, walau kita jauh angah xnak adik sedih, doa la kepada Allah... Allah tu Maha Mendengar'

SEKARANG...
aku akan nangis mcm org gila, then mintak Allah cpt2 larikan aku dr masalah ni.. slalu slhkan diri sendiri walaupun bkn aku penyebab sesuatu tu terjadi... n yg paling aku terkilan angah dh xsama mcm dulu... dia dh xde utk dgr semua mslh aku, dia dh xde utk buat aku cool n dah lama aku xdgr nasihat dr dia... i miss him soo much!!



hidup kena ada perubahan bak kata along... xboleh selama2nya bgantung harap pd org len.. ye, aku sedar itu!! mgkin sbb terlalu rapat ngan angah smpai xbleh nk hadapi situasi ni..


actually mcm ni, aku bru je lps bermuzakarah ngan encik bf... xthu ape kena ngan dia hari ini... xde ribut, xde hujan, tiba2 nk tension sorg2... slalunya kalo dia jd mcm tu, aku just bg masa utk dia tenang.. tp kali ni dia mula ungkit mcm2 smpai aku rasa down sngt... yess!! aku bukan lah org yg terbaik utk sape2... utk keluarga sendiri pun aku lah paling bermasalah, mungkin...

dh lama aku pk nak mintk putus cara baik... sbb kami mmg kenal lama dah.. so kalo mula ngan cara yg baik why not break off pun dgn cara yg sama.. aku xsuka bermusuh2 dgn spe2 pun.. but dia xnk!! dia cuma nak aku jd mcm ape yg dia nak.. dan aku ckp aku xnk bg harapan palsu pd dia... bila aku pk aku xdpt nk membahagiakan dia, aku amik keputusan, mintak putus aje... tp masih jawapan yg sama, dia xnk lepaskan aku...

kdg2 smpai dia ungkit kesalahan aku yg dia dah maafkan 2 tahun lps... kat sini biar aku bold ckt... aku xske bkawan ngan org yg suka ungkit hal2 lepas,.. aku manusia biasa, yg tak terlepas dr melakukan kesalahan... semua org buat salah, bila dh maafkan, cuba je lah lupakan... bila dh smpai tahap mcm ni, aku mcm fad up nk teruskan semua ni... dh mcm hilang arah... dh xthu nk buat ape..

senang ckp dia nk aku jd mcm ape yg dia nak, dan dia nak aku fhm dia.. sedangkan pd masa yg sama dia xpernah jd mcm mana yg aku nak and dia xpernah nk fhm tindakan aku.. nmpk tak kat situ berlaku ketidak-adilan?? well.. aku bkn nk cari kesalahn org len, tp aku bkn jns perempuan yg slalu ikut telunjuk bf diorg... mksdnya kat sini bkn dr segala aspek la.. kalo smpai sangkut soal pendirian diri, mmg aku akan letak tepi org tu.. xkesah la sape dia tu.. tp still boleh bawak bincang la...

aku sedih...
sngt2 sedih bila dlm setuasi mcm ni..
dh xde org yg nk fhm aku mcm mana angah fhm tindakan aku selama ni... hummm.. mmg la putus hubungan ni bkn jln terbaik, tp pd aku, aku rasa xdpt lg nk jd sebaik yg dia nak.,. aku adalah aku!!! kalo dia xdpt terima keadaan aku yg mcm ni, mcm mana kalo suatu hari nnt dh jd suami isteri bru hal ni nk timbul?? aku fikir jauh... aku xnak benda ni jd pd waktu yg dh xbleh nk dibetulkan keadaanya..

aku fhm dia syg aku... tp cara dia syg aku tu yg buat aku kdg sakit jiwa...
ntah la.. mungkin xde sape yg fhm jln cerita hidup aku..
aku xpernah jd org baik pada sape2 pun,
so aku takut aku xdpt nk bahagiakan dia aje.. that's why aku buat keputusan mcm ni.. mmg la sakit utk permulaan ni, tp kalo fikir utk jangka masa pnjg, mungkin ni lah jln yg terbaik...

tp masalahnye dia plak yg fikir bukan2... dia ckp beria2 sngt nk clash apsal, dh ade teman bru ke? senang ckp, aku jenis org yg ckp stright to the point, xde kona2... kalo aku ckp 'A' maka 'A' la yg aku nak.. bleh tak jgn nk tuduh aku bukan2.. dh ade pengganti or what so ever!! hishhhhhh!!

aku ni pk kebahagiaan dia, tp dia??? pk yg sbaliknya tentang aku.. ingt aku main kayu 3 la, ape la... ini mmg xadil... but untill now, keputusan tu blom ade kata putus, dia dlm usaha nk pujuk balik hati aku yg dh tinggl suku je lagi.. xthu la menang atau kalah...

aku cuma xnak one day his blame me, kalo sekarang dia bleh ungkit2 semua hal.. kenapa tidak satu hari nanti kan?? cuma ape yg aku nk ckp kt sini, dia seorg yg baik... sngt2 baik smpaikan aku rasa aku bkan la sebaik dia utk duduk disamping dia.. aku takut aku xdpt nk bahagiakan hidup dia, itu aje!! susah nk cari kesalahan dia sbenarnya.. sbb dia sngt2 nice person... cuma mcm aku ckp tindakan dia tu buat aku xbleh nk bfikir cara yg betul... ntah la, kalo nk ikutkan smpai saat ni aku masih syg kan encik bf aku tu...

tp hati aku ni mcm mana???
dh la... aku dh pening pk mcm2.. dgn mata lebam mcm ni... aku rasa mcm aku lah manusia yg paling gagal dlm dunia ni, yg xpernah dpt apa yg aku nak... tp adakah aku ni manusia yg xreti bersyukur ngan apa yg allah dh tentukan dlm hidup aku??? kepala aku buntu skrg... aku sedih... ;(

Tiada ulasan:

nuffy

Pengikut