Rabu, 21 April 2010

Jalan2 Jumpe Manager

ok slmt ptg semua.. aku bru je bgun tdo kul 12 td... sssttt!! jgn ckp mak aku ok?? bkn ape ni semua sbb penat berjln2  smalam.. org sakit mcm aku ni, kuar skejap pun sure penat.. smlm lps solat zohor, kitorg dh gerak ke Kedah.. bersama dua org adik tercinta...






sorry budak belakang tu xbpe nk jelas mukanya... kitorg terus g TM mcm dlm last entry tu aku ckp, bayar bil bulan lps n then tnye psl nk potong panggilan kuar tu.. ape yg menyedihkan mak cik tu ckp kalo xgune streamyx mmg bleh buat, tp ni dh pkai streamyx so mmg xleh potong... eh, korg phm x?? kalo xphm sorry k..
lps bayar bil sempat lg singgah RFC beli makanan ckt, aku dh thp kebuluran kuar tgh2 ari tp blom lunch...



agak2 dlm pukul 3 bru betul2 gerak g kedah..punye la anak harun, call bg thu abg aku pun tidak... konon2 nk kasi suprise lorh...hehe.. 





gile bosan sementara nk smpai tu... agak2 sejam juga la dlm kreta bru la smpai umah abg aku tu... nk bg suprise sngt last2 yg ade kt umah tu kakak ipar aku n anak sedara aku jer.. abg aku xbalik kje lagi... hahaha.. mmg pdn la ngan muka kami.. tp xkisah la kan.. asal dpt jumpa Indah... dlm pkul 4 bru abg aku blk, terus dia ajak kuar, so kitorg terus g tasek kt umah dia tu.. tp kawasan tmpt tu mcm seram jer, takut aku... tak terjaga kawasan yg ade potensi cntik mcm tu... majlis perbandaran kawasan situ xde amik tindakan ker?? huh..
so mula la sesi pengambaran...










mmg fresh la dpt kuar jln2 tepi sungai, walaupun enviroment xbpe lawa.. at least boleh la cerahkan mata aku ni n luaskan balik otak aku yg sempit... perhh...  rase mcm xcaye lak.. memandangkan dh nk masuk maghrib, kitorg balik umah abg aku dlu, mandi solat n then makan... dh kenyang bru smbung jln2 kt Alor Star Mall... npe pilih situ?? sbb kat situ ade perkhidmatan kerusi roda... hehe...


kt a.star mall tu xbnyk amik gmbo... masing2 punye mata asik tgk brg yg nk shopping... aku ngan amar lak asik tgk harga DLSR... smpai lupe nk amik gambo... kitorg naik atas skali tmpt panggung wayang tu.. xsangka lak bleh jumpa Faiz... hahahahaha.. kenangan lama tu... skrg dh jd encik manager kat pawagam situ.. dlu kje kt restoran fast food korean punye, jd tukang tekan aiskrim...hehe ingt lagi, setiap kali aku g sne sure dpt aiskrim free, lantak la nk campur perisa ker, nk taruh waffle ker, nk tibai fruits ker, semua free...


skejap je masa berlalu... 3 tahun xjumpa Faiz tu.. aku panggil dia 'abg pa-ih' jer... biar mesra alam ckt.. mmg dh brubah la dia pun, dlu dia pnye rambut simpan ekor kt blakang.. dh tu kurus jer... ni haaa semlm aku tgk dh berisi mcm bapak org... hahaha.. xde lah, cuma nmpk la beza tu.. rambut pun dh kemas, yelah nama pun manager so kena la nmpk skema ckt...


dia tnya aku still gne nombor lama lg ke... aku ckp dh tukar, pastu dia ckp 'hbs tu xreti2 ke nk calling2, bg thu nombor baru'... hehe.. aku senyum2 jer.. terus dia kuarkan hp n mintak nombor aku skg ni... aku pun kasi je la, xsangka lak dia ni cm baik ngan aku.. dlu ade nombor aku pun xde la nk msg2 pun... senyap je, mcm xnk kwn... aku rasa dlu dia xnk msg aku sngt sbb takut kena slalu kasi aiskrim free setiap kali aku g sane kot, sbb tu xnk msg aku lg...


so lps jumpa abg paih kitorg kena balik, sbb mak dh call tnye bila nk balik umah...hehehe.. kitorg mmg, skali dpt kuar mmg dh xingt jln pulang...haha.. nk ikutkan tu plan ngan abg aku nk g mkn tepi kola la... mcm2 lg.. tp dsebbkn masa mencemburui kami, so tpksa la bpisah buat sketika.. nnt bleh jumpa lg kalo pnjg umur.. sblm keluar dr a.star mall, amar sempat lg snap satu gambo aku... huuuhuu.. jom tgk...




ni bukti org sakit masuk shopping complex... hahahaha... sungguh bahagia wa ckp lu... dh mcm org cacat tuh... time jumpa abg paih tu mmg dia tkejut la.. kelam kabut tnye kenapa ngan kaki aku.. klakar gile, ingt aku lumpuh ke hape... tp xpe lah, org dh tlg risau tu kira ok hape... hehe..


k la smpai sini dlu... nk loading cite adnan sempit kt youtube, kasi adik aku tgk... dia blom tgk lg...
take care yea!! daaa

Tiada ulasan:

nuffy

Pengikut