Jumaat, 30 April 2010

REMAJA | Kena Batang Hidung Aku





hye semua.. hari ni aku keluar pergi klinik sbb nk smbung MC... tp doktor tu ckp dia bleh kasi lama2.. sbb aku bwh kes hospital.. so dia suh aku g spital bahagian orthopedik utk smbung MC.. susah btol kan.. aku da ckp ngan mak aku xpyh la g MC tu.. biarlah cuti tanpa gaji pun tp mak aku ia2 nk juga aku g amik MC... so lps ni kena contact dktor aku kt KB nun, mintk tlg refer kes aku ke spital kangar... adess!!


dh2.. lari tajuk plak..
lps g klinik tu aku blah la g kedai buku sbelah tu kjap.. belek2 majalah... tp dlm hati tu mmg nk cari REMAJA lah.. memandangkan hari ni last april.. so of course la dh ade yg baru...
so, ni la cover girlnye... Diana Amir a.k.a Lisa dlm cite 'Adamaya'.... aku xbpe amik kesah sngt psl minah ni cuma kdg2 tu aku nmpk dia mcm over ckt.. tp xpe lah, mgkin tu style dia.. senang2 je aku kutuk org kan.. huh.. xpasal2 dpt dosa kering...


so, dlm tgh duk belek2 dr satu page ke satu page, tibe2 aku terbaca satu tips ni... yg mmg tkena btg hidung aku sendiri.. lately mak aku mcm nk jadi matchmaker aku... geram dohh.. dh terang lg bersuluh aku da ade pilihan sendiri, tup2 mak aku buat donno dh tu ckp dia dh jumpa guys yg sesuai ngan aku.. perhhh.. berapi la skejap.. kpd sesape yg dlm dilemma mcm aku.. jom kte tgk, ape tips nye..
 
 
 
 
'Jodoh Ditentukan Keluarga? Tip Elakkannya...'

1. Sibukkan Diri 
kalo korg jenis yg ske lepak kat umah tu kan, sbolehnye lah isi waktu2 korg tu ngan ape2 je aktiviti.. sbb bila korg busy ngan aktiviti luar ni mak apak korg xbrani la nk mengatur sbarang pertemuan antara korg ngan pilihan dorg tu.. sbb diorg takut kalo korg xdpt nk memenuhinya n then mengecewakan that guys.. tp jgn la tlalu sibuk smpai xde mase utk fmly lgsung. berpada2 lah kalo nk busy pown... hehehe


2. Demand Memilih Pasangan
mgkin nmpk mcm mcm korg ni terlalu memilih tp xde slhnya korg tetapkan ciri2 pasangan yg korg nak n then bg thu la parents korg psl tu. parents ni slalunye xnk hampakan perasaan kte, btol x??? hehehe... jd diorg pasti akan cuba carik mcm mana yg korg nak tu.. sure la bukan senang nk dptkan pasangan yg too perfect sprti yg korg nak.... lama2 nnt pasti diorg giveup lps tu serahkan soal memilih jodoh pd korg sendiri...


3. Kenalkan Teman-Temanmu
make sure fmly korg kenal kwn2 korg xkira la pempuan ke lelaki... lebih rmai mber2 korg kenalkan pada parents korg tu lebih baik... ni sbenarnya mcm nk bg thu parents korg la yg korg ni ramai mber2 yg bleh dijadikan calon pasangan.. so diorg xde la risau and nk bsusah payah jd matchmaker korg sbb diorg pcaya yg korg bleh cari calon yg tbaik utk korg sendiri...




tp kan bg aku la semua ni xbleh pakai... sbb mak aku ni jns bertegas ckt... semua benda nk kena ikut ckp dia.. dh xkisah aku ni tgh fall in love dgn sape pun... mgkn sbb dia takut aku buat pilihan yg xsesuai ngan aku kot... hurmmm.. tp jgn la smpai xnk nilaikan dlu sape pilihan hati aku tu dah laaa... 
 
 
ni yg rasa mcm nk contact ibu kt kampung nih... tetibe rase hidup ni gelap jer.. adesss..


p/s : aku da dpt lens bru... warna grey ngan violet.. tmbah koleksi lens aku... hehehe








Tiada ulasan:

nuffy

Pengikut