Ahad, 30 Mei 2010

Reunion Lagi




~...assalamualaikum...~





pg td aku di tag oleh salah seorg ex-schoolmate dulu,
yeah.. reunion lagiii...


semenjak habis skolah menengh,
aku terus lost contact n menjauhkan diri drpd mereka2.
alasan??
ntah, mybe aku xrase diorg mcm kwn2 aku..
ataupun aku terlalu  pendiam sehinggakan diorg xnk bkawan ngan aku..
ohh.. itu salah..
sbb mulut aku boleh tahan celupar jugak..


so mmg la aku xkan pergi..
ape?? aku sombong??
owh.. ckp je la ape korg nk ckp, aku bahagia begini..


sbenarnya kalo diorg buat reunion kat mane pun itu bukan mslah bg aku.
tapi..
bnyk sngt benda yg aku nk elak dr jumpa korg semua.
almaklum lah, aku paling bmasalah..
korg aje yg baik2...
lgpun aku dh xsama mcm dulu..


k la.. sangt xsuka nak ulas balik perihal zaman skolah.
zmn skolah aku xbahagia mcm korg..
kalo bleh erase sgala memori yg adoo,
nak jugak aku buat begitu..

Ignore semua benda




ohh.. whut happen to me hah?? lately mood ilang melayang2 keawangan... org ajak g jom heboh buat donno jew.. mak ajak mkn pun xnak... ajak g ber-shisha buat2 xdgr mesej masuk... org nak belanja mkn cakap busy.. aishh.. bnyk btol... ade lagiiiiii... ade org tu ajak dating aku ckp senggugut... ada patot??


tp kan best jugak buat perangai hodoh gni... nnt org skeliling akan usha ngan satu pandangan yg menggelikan hati aku... diorg ingt aku putus cinta ke?? atau pun ingt aku ade mslh beso?? atau pun ingt aku datang bulan??


hahaha.. lawak2.. tp kalo lama2 buat donno kang ade plak yg nyampah... kenapa yer?? bnyk btol la tanda soal dlm entry ni.. sekeh jugak kepala sendiri... aishhh....


tp betul laaa.. bukan buat2.. naturally jadi mcm ni, secara autometik jer bila org tegur mula la bg pndangan yg menusuk n then blah g tu jer.. sangt keji, kan kan kan,...





tlg fikir jap, ape pasal... guwa pun xthu ape sudah jadik pd diri guwa...
smlm kan ade org2 tu bergadoh, siap baling itu ini...
tp guwa lalu buat xreti je depan diorg.. yg len takut nk lalu situ.. takut kena sergah...
guwa cucuk mp4 kt telinga lps tu lalu depan diorg n blah...
elok kuar je guwa tekup telinga kt pintu dh xde org2 tu bising2.. nape??
pelik la hidup aku lately..
aku gile ke??? huh

Sabtu, 29 Mei 2010

Tribute majalah3 | Mohd Izwan

~...assalamualaikum...~


this entry actually nk publish dh lama..
tp xde mood..
so mlm ni bru rasa nak post..


last week member baik aku ade pesan suh tgk majalah 3..
sbb dia masuk tv.. 
sungguh poyo la mohd izwan ni pun..
so aku tgk la, tp dh nak habis majalah 3 bru aku tgk,
sbb aku terlupa huhuhu..


nasib baik ade internet..
bleh tgk balik kt laman web tv3.. fuhhh..



Malindo Latgabma Darsasa ni ade lah nama misi diorg.
gabungan ATM dgn Tentera Nasional Indonesia..
slalunya utk misi rampasan kapal dagang di perairan antarabangsa..
kalo korg nk thu lebih lnjut,
tgk la sendiri k... hehe
aku mls nk buat ulasan pasal bukan bidang aku.. haha



hah!! cari la mane satu kawan bertuah aku tu...



Nurul Syuhada Nurul Ain Mohd Zain
perhhhh!!
panjang bebenau nama pempuan ni...
time diorg tgh buat rakaman ni kwn aku tu ngan Akim
tgh perasan Nurul Syuhada ni syiok kt diorg..
cehhh!!! 
hak hak hak tuihh.... hahaha



ni kem sungai udang Melaka..
difahamkan kem ni la paling dgeruni..
sbb diorg snggup buat ape saje arahan dberi..huhu..

mesti kena raging teruk punye mat2 terap dlm ni..
adoiii.. seram jugak aku.



hah.. sblm misi dilancarkan..
bace la doa dulu ye..
smoga kalo la meninggal ker, xde la mati katak..
itu kata Mohd Izwan.. haha


k lah..
penat jer aku jaja nama ko kt blog aku ni...


actually dh rindu sngt kt ko,
ari tu balik perlis skejap sngt...
kalo bukan sbb awek ko org perlis sah2 ko xbalik kmpg kan??
hahaha..

Jumaat, 28 Mei 2010

new MP3 for my adik




memandangkn aku da bjanji dgn adik aku,
kalo ko lulus semua exam ni,
akan aku hadiahkan MP3...


budak bru tgkatan 2, mp3 tu kira ok la kot..
entah hape yg best ngan mp3 tu pun aku xtaw..
mp4 aku pun dh lepas bwah katil.. hahaha





tgh2 blogwalking smlm..
tjumpa blog INI
so terus aje stuju nak beli.. memandangkn xde la mahal sngt.


aku ni sngt la pemalas nk kuar g beli kt kedai..
malas nk menjaja muka kt bando.. hehehe
gila statement baik punyeee...


ooh ya result adik aku stakat ni ok la..
walaupun suam2 kuku,
tp kasi je lah sbg peransang utk dia kerja keras lg lps ni..
nasib baik mintak mp3..
kalo mintak notebook mmg aku lempang laju2 k!!


to khir, tuan punye blog..
i'll bank in duet tu on saturday,
xpun malam ni... itu pun kalo aku rajin keluar...
hehehe~

Khamis, 27 Mei 2010

Macam Mana Nak Pos Chocalate?



malam ni aku nk citer perihal coklat yg aku beli kt Langkawi nun... family gathering ari tu punye shopping mak aihhh hbs 3 bulan gaji aku.. perhh.. nasib baik la duet tu gaji buta punyaaa, xde la terasa sngt... wahahaha... aku cuti 3 bulan gaji jalan ea tuan-tuan n puan-puan... weee~



actually yg dlm pic tu coklat yg dibahagikan utk dikirim ke Gelang Patah... tp mcm mana nk post ea... sebahagian drpd coklat2 tu cpt cair.. kang dh smpai kmpg, ibu bukak jer dh lembik semacam... adesss... sadis je kat situ.. cmne ea??



yg beli utk dmakan drumah sudah licin ea tuan-tuan dan puan-puan... almaklum saje la, satu rumah ni mmg hantu coklat.. dgn anak2 buah 5 org tu, satu hari satu lori coklat pun sah2 habiss... smpaikan aku tpksa sorok ckt dlm bilik supaya xkelihatan dek budak berlima tuh.. tension jer...



Aiman : Mama Tam, Eman nak coklat tu...

Aku : x boleh la syg, coklat tu nak kasi Papa Has nanti...

Aiman : Alaaa... suh je Papa Has beli sendiri, tukan Mama Tam punye.

Aku : mane boleh, kena la kongsi2 makan, sian Papa Has nnt dia nangis

Aiman : Papa Has kan da beso, dia xnangis la Mama Tam..

Aku : nnt ea Mama Tam beli utk Eman lain kali....




amik kau pndai sngt berjanji, smpai hari ni dia ingt... tiap2 hari kalo nmpk muka aku sure dia akan ckp, 'mama tam da beli coklat eman?'... fuhhhh... fad-up aku mcm ni... apsal hah budak kecik ingtan punyee la kuat tmbah2 kalo bab2 janji ni.. adess...



xpe la.. kang aku kasi cornetto ok la kot.. mane nk cari coklat2 tu semua kt perlis ni... xkan la nk g langkawi pulak smata2 nk beli coklat tu aje?? adoiii...



hah berbalik pd tajuk,
cm ne ea aku nk pos??? adoiii... tgh pening kepala ni... nk balik johor tu 50-50, ingt nk bg by hand jer... tp kaki aku smpai ari ni xok lg.. mcm mana nk balik johor dohh... naik turun bas lagi, kang xpasal2 smpai je sane terus pengsan xleh bangun terus... haaa sape nak jawab...huhu

Rabu, 26 Mei 2010

Cantiknya Tudung ada Awning







thanks to p.cik google



hye all... so ape cer?? sehat2 ker??
actually hari ni aku 'kaya' buat seketika n then mula la blogwalking kt blog2 yg aku bleh shopping... n of course keutamaan dberi kpd tudung ataupun shawls... aku tgh kepeningan nk memilih antara shawls ngan tudung lycria skg yg lawa2 ohhh!!



oke.. aku spesies yg sngt pemalas basuh baju dgn tangan.. kalo utk skali dua xper laaaa... tp kalo setiap kali basuhan kena guna tangan, OMG, patah pinggang i.. hahahaha... tp kan, aku mcm suke sngt pakai tudung2 seperti diatas, sbb snang n cantik... tp mslhnye bila nk basuh, aku akan masukkan dlm w.machine n then bila basuhan dh siap awning tu da patah... i mean xterbentuk cantik sprt asalnye... hummm...



shawls pulak mmg lawa... tmbah plak skg ni aku nengok, patern pun dh upgrade... ade tulisan2 bagai, ade corak2 rimau lg... tp mslhnye pakai shawls ni xfleksibel... ahaaaa... i mean, kalo tgh kalut2, bangun nk g opis lmbt, mula la lilit shawls tu da mcm org india... dh tu pegi office je asik kena masuk ladies sbb betulkan shawls yg herot petot.. adesss... mmg sadis kalo kena hari tu ade meeting board... sbb meeting punye lama, kemudian rasa xslesa ngan tudung sendiri...



aku pasti ramai dkalangan wanita kt luar sane pernah mengalaminya... kan kan kan...
so now, kalo nk compare harga pulak mmg la shawls lbh murah berbanding tudung2 yg ade awning cantik2 tu... mgkin dgn harga RM25 aku hanya dpt satu tudung ber-awning, tp kalo dlm masa yg sama, if aku beli shawls, aku akan dpt lbh kurang 2@3 helai gtu... weee~



so skg ni aku dlm dilemma...
nk beli shawls atau nak beli tudung cantik2 ber-awning tu... ;)
tolongggg... tolong....!!

Selasa, 25 Mei 2010

xde motip

6:49 am

26/05/2010

Rabu





kondisi : rasa mcm mata bengkak,
tgk cermin xbengkak pun...



selera makan : mkn dlm kuantiti yg bnyk,
kdg2 xmkn langsung...
coke,
snack,
sgala mak nenek jajan ade dlm bilik haku..



tido : suka hati bile nak tido, 
bila xnak tdo..
tp yg bnyknye tdo jee laaaaa...



ape kena mengena??
no motip yerk...

Ahad, 23 Mei 2010

ILA DAMIAA

~...Good Night All...~





mcm biasa lah yer.. every sunday mesti tpacak dpn tv.
sbb tgk Mentor 4..
esp, utk kumpulan A lah... 
kumpulan B tgk sbelah mata jer,
itu pun sbb usya Ayiem.. ahakss..


ape2 pun i vote u la Ila!!!
caya lah bleh duk tmpt teratas buat masa ni...
bleh kalahkan si-SHAQ tu..
but, Nani pun talent dia hokeyy perrr...



i lagiiii like tgk Ila ngan Joe..
mcm sweet je diorg ni..
mcm.... mcm... mcm..
ish.. xbek la gosip2 nieh... hehehe
aku perasan si Joe ni asik2 pndang Ila jew.. hahaha
jeles la pulakk..



ok laaa dr Mas Idayu tu... usung tali pinggang..
kehulu kehilir.. mcm Shaq tu budak kecik je nk bedal2..
nk hukum2.. ntah pape..
kalo aku jadi Shaq,.. Owh.. xkuasa la aku!!
tgk cm Azmeer, relax jer walau Nani tercorot paling bawah..
nk wat cmne kalo dh xde rezeki kan..
ni tak, nak jugak Mas Idayu tu bising2...
hadoi... xphm aku..



ape2 pun xkisah la...
nnt kite tgk konsert terakhir kumpulan A...
adakah Ila berjaya mengekalkan kedudukan beliau,
adakah Shaq akan lbh melonjak...
ataupun Nani akan cipta kejutan???
hehehe...
da mcm pengkritik la pulak aku ni..
k laaa... nk tidow daa..




hidup ILA DAMIAA !!!
^__^

Ye Aku Jealous!! So?

~...assalamualaikum...~



duduk sesaje belek2 facebook.. mcm2 ragam n riak manusia melalui sisa2 ptg yg tinggl... ade yg blk kmpg sbb weekend... ade yg kuar dating... ade yg kt umh je on9, mhabiskan masa2 bersama keluarga tercinta...


bosan dgn profile sendiri, aku menerjah profile2 adik2 n abg2 aku plak.. smua ada facebook.. cuma mak ayah je xberminat.. kalo mak pun buat fb sah2 la ramai yg kat friend list dia, sbb mak aku ckgu... member2 skolah dlu pun tnye, 'eh... mak ko xde fb ke beb??' hahaha... mak aku kalo ade fb, mati laaaa... tgh2 syok belek2 profile angah aku, tetibe nmpk ade lg satu album baru... waaaaahhh..!!


terbeliak skejap biji mata aku... maklum la org bru dpt DLSR, semua benda nk snap... tp yg xbestnye kenapa mesti ade gmbar pmpuan tu!!!!


act, xpatut pun aku nk cemburu sbb pmpuan tu adik ipar dia... that's y aku xske angah aku kawen, sbb aku xske org len rapat ngan dia... sooooo psikoooo!!! mmg pun!! ade aku kesah???
tp tindakan pmpuan tu kdg2 buat aku meluat, mcm la xde org len yg rapat ngan angah aku... tp xde plak aku nk jelous, tp ngan pmpuan tu mmg aku jelous gileeeeee laa... yg lg panas tu, satu album penuh gmbo pmpuan tu ngan anak sedara aku!!


nmpknye mcm ni Ayyash xkan kenal sape Mama Tam dia... yg dia kenal nnt Ucu Nana dia aje... huh!!! bru dpt anak sedara betul daa kecoh benau... aku anak sedara da nak masuk 8 org steady je, no gedik2 bagai.. ko ape hal?? mase majlis cukur jambul ari tu pun ini pmpuan lgsung xtegur fmly aku.. punye la angkuh plus sombong.. walau aku benci ko ade juga aku salam2... ngeeee~


sape kenal ini pmpuan?? tlg kim slm dia ok!!
ape??
xjelas??
hahaha... mmg aku amik yg paling xjelas pun..
sbb aku muak!!



tp kan... skali dua fikir balik.. tindakan aku ni so childish la pulak... jeles xpasal2... urm serba salah pun ade.. tu la angah... ko kawen lg ngan 'queen control' tgk skg, nk balik umah pun susah... kalo raya tu aku da paham sure raya ke-2 bru nmpk btg idong ko... kalo raya aji, lgiiiiii la harammm...


tu anak ko xlama lg xkenal la sedara2 dia yg kt Perlis ni... yg kt Johor tu jugak yg nk disanjung2 bagai... benci ahh!! Ayyash tu makin hari makin beso, maunye aku xjeles, kang da beso yg dia kenal cuma Ucu Nana ajeeee.. mak2 sedara dia yg kt Perlis ni haramm xkenal... adoiiii... sadis taw tak!!


comel btol Ayyash ni.. muke ikut Ayah yer???



Ayyash, did u know me??
i'm ur aunty... huhu..
sumpah xkenal!!



Angah!! nnt kalo anak ko ni da beso tp xkenal aku... haaaa... siap la ngko yer.. wa sepit2 kepala lu kat pintu.. dah ade anak tu lps ni rajin2 la balik kmpg... jgn nk kasi alasan itu ini pulak... tp mcm sia2 jer.. dlu 5 tahun xde anak pun ko susah nk blk.. ni kan pulak da ade anak sorg... huh!!

Jumaat, 21 Mei 2010

Kembali Single-Mingle...


~...assalamualaikum...~


happy weekend!!


best jugk kan kadang2 hidup bdikari...
rase da cukup beso utk buat itu ini... haaahaaa

well.. actually aku nk ckp pasal ayah aku sbenarnya entry nie...wehooo..
bukan per, smlm bru je mak aku btolak g Selangor..
ckgu2 punye program ape hentah..
lps tu aku tgk ayah aku tu mcm cacing kepanasan,
buat itu xkena, ini xkena... hehehe..


xsmpai sejam mak aku pegi dia dh tnye mcm2 soalan..

ayah : akak lapar tak? nk makan ape mlm ni??

nampk sngt dia takot anak dia mati kebuluran.. haha
almaklum lah... dlm rumah ni tinggal kami bertiga jer.
nk harapkan adik bongsu aku masak, humm...
xberasap la 2 hari dapo umah aku...
dia kalo mintk tlg g kedai je yg dia reti...
start moto kehulu kehilir je status dia.


sblm mak aku pegi dia da pesan,


mak : mlm ni pegi mkn umah along ye.. mak da bg thu.. brekpes esok pg akak buat nasi lemak taw... mak dh buat sambal kosong tinggal dlm freezer... nnt akak tinggal goreng bilis... ikut la, sotong kering pun ade.. rebus telur skali, adik tu makan nasi lemak ngan telur je... tgh hari ngan esok2 tu pandai2 la ye...


haaa tgk... last2 aku jugak yg bguna.. hahha
bgun subuh td xde spe kejut, kunci jam pun tidak..
elok je ayah kuar g masjid nk solat subuh,
aku terus bagun tanak nasi lemak ngan jerang air..
lps tu rebus telur skali ngan panaskan sambal..
smbil tunggu nasi nk masak bleh la kejut adik aku yg liat tu.


lps solat subuh hidang2 sikit...
buat air teh satu jug...
milo satu mug..
milo tu budak kecik tu punye... 
aku layan teh mcm org tua2.. hahahaa


pk2 balik sblm ni xde punye aku nk masak pagi2 buta cmni.
paling tidak buat air jer laaa...
yg len serah pd yg pakar...
tetibe hari ni rase mcm best la pulak masak2 ni..
ish.. talent da ade, cuma kena rajin...
gile masuk bakul angkat sendiri aku ni.. wahahaha




da boleh kawen la mcm ni kan ayah???

Hair Spa, Jom!!




drpd duduk umah asik pk benda yg sama,
yg boleh buat urat2 kepala aku lg terbelit,
buat aku lg depress gegile,
bleh jadi pesakit psiko,
baik aku pegi saloooonnnnn..


gpun dh lama xbuat treatment bagai,
nak hbskan duit gaji buta aku selama 3 bulan..
mesti masyukkkk punyer...
utk invest ngan saving da bahagi awal2,
supaya xtercekik dihujung bulan..




dpt lak saloon ala2 mcm ni... perhhh!!
ilang tension aku,
duit pun melayang... wahaha
ingt nk cuci rmbut, nk buat treatment, nk gunting ckt,
iron la ckt kasi lurus bnykkkkkk...
adoiiii....


tp rmbut dulu bnyk pnjg wooo..
tp sudah dipotong gara2 sngt gedik mau rmbut paras bahu.
skg mau buat hape pown susah..
skali aku curl balik kang bru taw.. ngeee~





tp tu laaa rmbut skg dah layer, cntik ke kalo buat curl plak..
depan pendek,
blakang pnjg... bentuk V lak tu.. aishhh...
poning den..
xper2 xpyh pening2...
buat treatment cukup.. tunggu kasi pnjg balik,
baru pk nk buat ape lps tu.....



ade sape2 nk suggest aku apa2 treatment rambut x??


Khamis, 20 Mei 2010

I'm So Sorry...

~...assalamualaikum...~


selamat mlm semua...
dgn segala hormatnya aku memaklumkan bahawa,
friendster dan TAGGED aku dh pun deactive acct..
so dgn itu aku hanya mgunakan acct facebook n myspace shaja..
ikutkan hati nk deactive juga myspace tu,
tp syg pulak sbb kt situ aku kenal ramai pemilik on9 shopping.



ok..
bhubung kepada tajuk entry ini..
aku sbg manusia biasa yg kdg kala kesabaran ada naik turunnya,
dgn ini aku tpksa remove kwn-agak-baik aku dr facebook..



to NAZARUDIN AMIR & FAHIDA FARA..
aku tpksa remove korg atas sbb2 tertentu..
n korg jgn la fikir bukan2...
kdg2 kite kena terima kelemahan dri kita sendiri..
so aku minta maaf kalo spanjang aku kenal korg,
aku PERNAH timbulkan masalah antara korg..


bnyk lg benda yg beratur tunggu giliran utk aku fikirkan,
bukan hanya masalah remeh-temeh-budak-darjah-satu ini aje..
komitmen aku besar...
pd diri sendiri yg kesihatan kdg kala naik turun,
pd keluarga terutama adik2 aku yg bru nk smbg blajar,
pd hubungan aku sendiri...


so sbg org dewasa, aku hrap kita bertiga faham situasi ini..
kpd yg tertua antara kita.. 'saya tahu awk faham tindakan saya ni...'
kpd yg termuda antara kita.. 'jgn hrp semua org akan fhm tidakan kite, btindak la sperti org yg Allah kurniakan akal fikiran...'



finally, hope both of u akan bahagia smpai bila2 without org ketiga seperti aku..
aku da ade kekasih hati yg bleh buat aku bahagia,.
knapa pula aku nk mganggu kebahagiaan org lain....
sila fhm statement aku...

Puasa?? Erk...

~...assalamualaikum...~



pagi td bagun solat subuh terus bjaga smpai pkul 10,
alhamdulillah,
akhirnya bjaya xtidur lps subuh..
tp itu pun sbb ber-blogwalking, kalo tenet xde amacam??
tp lps pukul 10 tu paham2 jelaaaaaa...
Zzzzzzzz


hari ni encik bf sms bg thu sakit kepala,
so that's mean jgn la nk mengada2 nk request itu ini..
 i hope he will be ok lps telan panadol td...
tetibe dia bg thu,

Has : Ma dah hbs puasa ganti??

OMG!! sakit2 kepala pun sompat lg ekau bertnya soklan cmtu..





lps tu bru la pegi selak calender yg tgantung kat hall rumah tu.. rupenye lg 2 bulan lebeyy je lagikk kite akan menyambut ramadhan... gembira sngt2 la, sbb last year punye ramadhan so sweet la aku rase kan... sbb terlalu bmakna n dpenuhi dgn ape yg aku hajatkan... ape?? xpyh cite la k.. kang riak, habis pahala ciput aku tu... selalunye one month before ramadhan aku akan make my own preparation, cthnye mcm taun lps la settlekan mane patut utk psediaan nak raya... totally taun lps aku shopping online jer, beli kain pasang utk buat kebaya from indon, shawls n wedges segala... taun ni pun ingt nk cmtu... bg aku save money n save time la kalo shopping online ni... sbb kebnykan org, bualan puase ni nk komited pd amalan2 ibadahnye.. so xnk la bazirkan mase dgn pk nk shopping sane sini...


tiba-tiba....





bru perasan puasa ganti aku ade lg 4 hari... nasib baik la encik bf ingtkan, kalo tidakkkkk... sumpah aku da terlupa.. aishhh... teruk btol la aku nie..


so plan nk buat isnin n khamis skali amik pahala puasa sunat hari tu... so 2 in 1 lah... mak ade bg thu kalo nk pose lebih niat pose gantikan utk arwah p.cik skali... insya allah kalo kudrat ni ada... lgpun rasenye ayah dh gantikan, tp xsure plak... so, doakan la supaya isnin ni aku bleh buat pose ganti, encik bf ckp dia pun nk pose gk sbb mls nk g makan... ade patut mcm tu??  susah jugak dpt bf yg kurang mkn ni... tp aku tgk bdn tu steady jer.. huhu



bila ckp pasal bulan pose ni bru tingt,
taun ni bulan pose aku kat office la...
taun lps aku tanam anggur jer,
cm ne ek dgn keadaan opis yg maha sejuk tu..
boleh ke aku btahan??
xpe2.. insya allah... kena yakin.. mesti boleh punyer..


dulu zaman blaja lg penat..
jalan kaki dr rumah sewa ke dewan kuliah..
skali pegi balik dah 20 minit,
boleh pulak aku puasa walaupun berpanas..
see??
so xde hal la... hehehe


cuma sadis ckt mgkin taun ni berpuasa without him..
him?? sape??
alaaa mamat tu laaa..
tp xpe lah... semua tu ujian... 


so kpd blogger2 yg buat online shopping tu inform aku k... mmg aku tgh cari kain pasang nk buat baju raya... sape2 yg jual shawl tu pun xpyh segan2.. aku ni jns skali rembat 3,4 pasang... bukan mbazir yer, tp kasi adik aku skali.. skg ni dia pun dh mula nk bjinak2 dgn on9 shopping ni... ehehehe..

k lah.. dah tea time ngan family... wa out dlu k... daaa

Rabu, 19 Mei 2010

I miss my Adik



* kalo nk ajak shopping kt watsons dia la driver
* kalo lapo tgh2 mlm, dia la yg kuar g beli kt mamak
* kalo xde topup dia la tlg belikan
* kalo rase nk marah, dia la tmpt aku lps geram
* kalo harapkan ape2, dia mmg boleh dharapkan

but now,
he's gone!!
i miss my trouble brother.. huhu
(jgn dia bace blog aku sudah  =_=")


nak tahu sape mamat tu??
meh cni wa tunjuk sama lu olang...

!

@

#

$

%

^

&

*

-

+





ape??? xjelas?? jap2... ade lagiii













beliau sudah pergi smbung belajar..
mengikut jejak aku,
sbb smbung kt kolej aku dulu..
haiiyyaaaa,
macam la xde kolej lain dlm Maalaysia ni...
kt situ gk nk pegi...



bru dua hari beliau hilang dr pndangan mataku,
mcm mana la dia kt sne..
reti ke dia basuh baju sendiri,
iron baju??
cari mkn sendiri..
adoii aku plak yg risau lebih,
mak aku cool jer...
(-_-")



bile la beliau cuti sem yer?? huhu

Fever Oh Demam!!

~...assalamualaikum...~



well... penat doh aku ngepost entry pasal family gathering kt Langkawi nun.... smpai 4 entry skali aku buat... sape xbace mmg silap la, dah la separuh nyawa aku menaip pasal family gathering 1,2,3 and last... pergi sane sini, naik bukit, turun bukit... terjun laut lg, panjat itu ini... smpai tlupa yg aku bru je lps operation sbulan lebih... time kt sne tu mmg xde pape masalah la... semua join, diorg panjat gunung join, pegi Dayang Bunting pun join, pendek kata mmg join semua laaaa...


last2 da balik bru terasa tekak perit, pahit mulut la, idung sakit la.. bdan plak da panas semcam... sah2 la aku kena fever...


ckp psl fever ni kan.. aku mmg spesis yg sngt susah nk demam... seingt aku taun lps cuma 2x sahaja... sila percaya ok!! org ckp kalo xselalu kena demam pun xbagus jugak... tp aku pun xthu la aku spesis makhluk yg mcm mane... kali ni aku kena demam pun mybe sbb bdn aku terlalu letih memandangkan aku terlalu PUSH diri utk berjalan sane sini smpai xingt kaki tu masih lemah.. salah sape?? salah sendiri jugak... padan muke! (-_-")


dlm demam2 jugak la aku buat entry tu semua sbb xnk la tangguh2.. kang bnyk pulak benda yg aku nk story kt blog hitam legam aku nie... so, smpai hari ni alhamdulillah da baik ckt.. demam tu dh xde, cuma batuk2 n slesema aje... tp selsema pun da kurang... suara pun da serak2 basah gtu... awwwww!! hhehe.. mak aku ajak g klinik, tp aku xnk... so mmg xde makan ubt pun, kasi dia baik sendiri... ni la jawapan org malas makan ubt.. sila take note yea, aku xkan, aku ulang lg skali, aku TAK AKAN makan ubat kecuali dah nazak... teruk x??? mmg teruk pun,.. anak sape la nie..huhu


tp time duduk dlm ward aku la pelakon cemerlang... ubat xpenah pun xmakan, semua laju je masuk dlm mulut ni haaa... nk taw npe?? sbb yg kasi ubat tu ya Allah haiiii, punye la handsome2 belaka... weee~ miang gile la aku nie...astagha...!!


hurm k la.. aku nk solat mghrib jap.. kang tlepas waktu plak.. mlm ni mybe ade lg satu entry... huhu...


p/s : solat lah kamu sblm kamu disolatkan
p/s : solat lah kamu dibelakang imam, sblm kamu disolatkan di hadapan imam..

Family Gathering 2010 - Last Episod

~...assalamualaikum...~


entry ni mybe pnjg la... sbb nk kampui semua aktiviti di hari terakhir kami di Langkawi... kalo bosan nk bace xpe, aku phm... hahaha.. tgk2 je la pic yg ade okey??


lepas subuh jer aku kuar amik angin tepi pantai... sejuk sngt angin time ni... matahari pun mcm malu2 lg nk kuar, so agak gelap la jugak... smbil layan dgr ombak mhempas pantai aku tgk ramai jugak yg kuar time2 mcm ni.. mybe sbb nk tgk matahari naik kot... so beautiful i told u!! ngeh3...














mmg xdpt dlupekan laaa.. skali pk mcm best je buat rumah tpi pantai... everyday bleh refresh balik kepala otak yg serabut ni dgn tgk pemandangan yg mcm ni... xsangka dlm sakit2 mcm ni pun aku bpeluang utk pergi ke Langkawi... tp org ckp kalo takut dlambung ombak jgn cari pasal la buat rumah tepi pantai.. as ur infomation ye cik2 kak sekalian, pantai ini, pantai chenang ini pernah kena tsunami... so, nk jugak ke buat rumah kt sini??? hukhukhuk....


oke.. after that, aku ngan mak aku kuar cari breakfast... pkul 9 nnt ade agen yg akan bawak kami utk pergi snokling tgh2 laut nnt... hehe... lps beli sarapan balik chalet n bsiap2 la... 8.30am kitorg dh tpacak kt tmpt regester tu.. tunggu van dtg...


skali pkul 9 diorg dtg, tp van diorg penuh.. so we ouls kena la follow diorg ngan kereta sendiri... xpe. lgpun mmg nk habiskan minyak tu.. ptg nnt da nk balik... follow smpai tepi pantai so kitorg naik boat masing2 utk pusing pulau2 yg ade dkt Langkawi... jom tgk...


















































































actually, tmpt pertama yg kami tuju ialah Tasek Dayang Bunting... tmpt tu mmg best la.. tp penat bjalan ckt, kena naik bukit turun bukit bru jumpe tasek tersebut... xramai org sngt tu yg bestnye,,, rasa mcm tmpt tu tmpt aku yg punya... hahahaha!! gila btol... huh


adik ngan akak aku berendam la dlm tasek tu... aku ngan mak aku cuma rendam kaki je, kasi keli2 tu gigit2 manje... geli weyh!! tp lama2 da ok... weee~


lps dr tu kitorg pergi ke Pulau Singa, kasi ikan2 makan... best laaa pengalaman jugak tu... lps tu tgk tmpt helang... brung2 helang perhhhh!! punye la bnyk... mengikut sumber dr abg yg bawak bot tu, tmpt tu mmg habitat dia.. tmpt lain xde helang... cuma kawasan ni aje... n diorg pun xpernah kuar dr pulau tersebut... punye la xberkembang otak duduk setempat aje... wahahaha... lps dr tu kitorg ke Pulau Beras Basah.... Haaaa... tmpt ni la nk snokling bagai... kawasan pinggr pantai pun da dlm giler baiii... besttt woooo...  bnyk aktiviti yg bleh buat dsini... xrugi pun kalo korg dtg ngan family, sewa bot ni aje RM250++ depends jauh mane korg nk pegi... kitorg cukup 3 pulau terus balik... sbb semua da letih, lapar plak tu dgn cuaca panas giler...


so balik chalet, mandi2 kjap... tuko baju... kitorg semua da kebasahan sbb mandi laut punye pasal... lps tuko baju check-out chalet n terus kuar g jeti dulu, beli tket nak balik Kuala Perlis pukul 6 ptg nnt... da beli tket cari tmpt nk mkn... perut ni dah bunyi macam2 lagu... aku lak jns yg xthn lapo... tgk je bdn kecik, tp bile lapo jgn la ko tegur aku kalo xnk kena baham ngan aku... hahahaha... serius!! aku kalo lapo autometik jd diam, dh mcm org bisu... haaa time tu semua org da fhm, terus g cari tmpt nk isi perut... wee~ sungguh hebat kuasa lapar ku... ngee~














haaa... bile da kenyg bolee lerr buat senyuman kambing sedunia... sumpah kenyg waa makan kt citu... mkn ape ntah... erm.. haaa.. wa pesan pasembor langkawi, cucur udang, nasi goreng kampung plus corrot susu... amacam, bnyk x??? ni kes terlalu penat plus terlalu lapo, maka ini la jadinya... huhu... lg tmbam la aku lps ni.. adoiii... ok, lps je mkn,, kiotrg shopping choclate.. masa tinggl lg 2 jam utk naik feri pulang ke rumah... sob sob sob...





















































yeah!! akhirnya kitorg satu fmly selamat smpai ke Perlis... alhamdulillah sepanjg aktivti kat Langkawi semuanya ok.. walaupun kdg2 mln hati jugak dgn sikap sesetengah 'org' tu... tp xpe lah, demi nk mjaga hati2 semua org, tpaksa telan skejap semua tu...

ape2 pun dharapkan utk family gathering next year semua dpt bg komitmen dlm mjayakan hari fmly kite ni... ntah2 taun dpn dh btmbh lg sorg ahli kuarga kite,.. hehe.. sape thu... hahaha. ok la... dh pnjg sngt entry ni aku rasekan... cukup 24jam entry ini dbuat... ade sbb2 yg xdpt nk delakkan so sbb tu la kena draft dlu.. aisehh..

k lah... have a nice day to all of u... semoga berbahagia selalu... daaaa

nuffy

Pengikut