Jumaat, 14 Mei 2010

Aiman Kamil

td kan waktu pin entry bru kt Gengblogger aku perasan bnyk gile bloggers yg review pasal kekalahan pasukan badminton kita... bleh kata kebanyakannye post entry pasal tu... xpe la, mungkin xde rezeki lg kot... kecewa tu kecewa la jugak, tp lps ni kena ade tindakan yg positif la yer... urm


berbalik pd tajuk entry aku.. sapekah Aiman Kamil?? artis ke?? atlet negara ke?? Haaa....
actually xde kena mengena ngan sape2 pun... Aiman Kamil ni bru je berusia 5 tahun.. dia anak sedara aku... hehe.. dlm ramai2 anak sedara yg aku ade, aku mcm lebih syg pd Aiman.. lebih ckt je, xbnyk... jgn la anak2 sedara aku yg len terasa hati plak... huhu..








smlm along aku ade dinner ngan ketua2 jabatan kat kolej dia... so nk bwk anak2 mmg mustahil la dsebabkan anak2 dia punye la nakal.. ponat den nk menjagonyo...! so, aku la jd babysitter kejap... jaga kesemua 5 org anaknye... Anak along yg sulung tu da beso, xjaga pun xpe, dh pandai bawak diri...


skali tgh tgk tv si Aiman ni dtg kat aku...

Aiman : Mama Tam jom tgk Tom and Jerry... (sambil tunjuk kearah PC along aku..)

Aku : Mama Tam xpandai buka la sayang... (sangat la pembohong!! haha..)

Aiman : Xpe, Aiman pandai buka sendiri... Jom!! (sambil tarik2 tangan aku..)

Aku : Ok jom...


perhh!! nk djadikan cite punye pandai Aiman ni, dia on PC along aku... skali kena masuk password.. dgn selamba dia taip password tu.. tkejut aku, mane la budak ni thu psl passwaord lappy bapak dia ni.. dah on tu, dia siap connect kt streamyx bagai, last dia buka youtube!! mak datok!! expert btol ank sedara aku ni...


nak pengsan aku tgk!! lps tu dia siap gelak2 lagi tgk aku terkejut... aisehhh!! budak ni mmg buat aku geram.. hehe.. eh, anak sedara korg ade tak yg lg expert dr Aiman ni?? mane la thu kot2 niece korg ade blog sendiri ke... kekekeke... so, aku pun layan la Tom and Jerry ngan Aiman... suke tgk dia ketawa kuat2, ye la cartoon ni kan kelakar habis.. hehe.. lg satu aku suke tgk tangan dia yg kecik molek tu tekan mouse... comel giler!!









urm.. kecik2 mcm tu pun da terer godek internet... dh la pakai pampers lagi, minum susu botol tu standard la kot, umo pun baru 4 tahun... kalo aku dlu time umo mcm ni retinye main masak2 je laaa... seingt aku, bapak aku beli komputer pun umo aku dah drjah 6... punye gedabak PC yg mula2 beli tu... skg pun masih ade lg, cuma jarang2 buka.. masing2 da ade laptop sendiri.. lg fleksibel kalo nak dbandingkan ngan PC tu... huhu


ok la... semoga Aiman Mama Tam ni mbesar ngan sehat... yg paling penting jd budak baik.. jgn nakal2.. hehe

Tiada ulasan:

nuffy

Pengikut