Isnin, 10 Mei 2010

Baru Belajar Nak Bercinta...


Fahida :
so tell me
cm ne u ley knl dy
Me :
hehe..
actually started from tagged je kot
not really sure
lbh kurang mcm tu la
never meet him untill now...
Fahida :
so now u have a bf?
and still contect naza
Me :
yup...
bf i xmghalang utk i bkwn dgn sape2..
lgpun we relise that ktorg pun xde ape2 hubungan yg sah lg..
cuma pndai2 la jg batasnye...
Fahida :
ok and i hope u know about me and naza
i don;t want nobody kcw our relationship
Me :
more than that... i dh thu semuanya...
naza slalu cerita
u xpyh takut la k...
Fahida :
naza cite ape ek
ley sy tahu
Me :
dia cite yg dia da ade gf secantik u...
n u should be proud sbb dpt bf mcm naza..
dia slalu ckp yg baik2 about u...
xde yg buruk2 pun...
so, korg kena la respect each other..
next year nk btunang ea??
Fahida :
if de jdh la...i serah smue 2 god...
i love him
i tkt ilang dy.....
ley i tau no phone u
snang tok contact u
if i married t ley jmput u as my fwen ngan naza
juz joke
Me :
hehe... of course... xde hal..
this my no 012-5121038..
hope la sngt korg ade jodoh...
i'm sure that naza pun xnk kehilangan u..
lgpun dh bape kali he felt in love but at the end break off mcm tu jer..
hope u're the best woman for him forever...
Fahida :
juz being a true i pun xtpkr yg i ley kaple ngn dy coz before nie naza kaple ngn best friend i....
but one day best friend i tikam i dari belakang
i kecewa dan naza pun kecewa
Me :
yea.. iknew that story...
Fahida :
now i want naza happy always
Me :
bgus la...
kite semua dlm dunia ni dciptakan utk bpasangan..
bahagiakan mereka selagi kita boleh..
i know u can do it
so jgn la gado2 lagi..
nnt xcomei...
hehehe
i'm really sorry if kehadiran i mbuatkan u curiga pd naza..
dia xslh ape2 pun..
kalo u nk mrh u should be angry with me..
bukan naza...
Fahida :
i xkn mrh sesape
slgi i ley pcye dy i akn pcye
smue org akan cmburu bile owg yg kite syg ngan another woman right
Me :
yup... btol tu...
Fahida :
i hope u know ati pompuan
coz u pun pompuan
Me :
yea.. really know that...
i think mulai dr hari ni i xkan contact naza lg
sbb i xnk timbulkan masalah
lgpun xde ape between us..
i cuma xnk keadaan jd lg teruk that'a all.
Fahida :
thanks 4 ur respectation
by the way ur names?
Me :
hehe... u can call me iza....
nnt ape2 hal nk jemput rewang ke just text me ok....
hhehe


Fahida :
ok...juz call me fara
nice 2 meet u
Me :
nice 2 meet u too...
Fahida :
i hope u akan jd kwn kami slamenye dan xkn tpu sy k
Me :
yea... u can trust me...
i xkan rosakkn hubungan org lain..
kalo i buat mcm tu pun i takut i xdberi masa utk minta maaf...
that's all..
Fahida :
ok me 2....i bkn ape i xnk stie i berakhir sie2 juz coz org ketige
thankzs 4 that
u stay mane
Me :
dlu i dbesarkan kt johor jugak..
but now i kt perlis, stay dgn fmly kandung..
Fahida :
o i see......by the way ur age?
Me :
age?? hehe...
tahun ni da 21....
u?
Fahida :
o....i taun nie 19....u being a sister right....hehe





semalam lg satu masalah melanda... dlm xsedar aku jd org ketiga yg bakal hancurkan hubungan seseorg...  yg pastinya aku xthu yg Naza dah ade gf..  sedangkan mase kitorg kenal each other dlu, dia bru je lps clash ngan xgf dia... aku kenal ngan Naza selepas peristiwa perit dlm hidup aku.. n aku xpernah terfikir utk melanjutkan hubungan kami dr seorg kwn kpd kekasih... sbb aku sendiri bnyk benda yg aku nk fikir drpd benda2 alah ni semua... 


mcm biasa, buat ape aku nk takut kalo aku xbuat slh... dia bertanya n aku mjwb kpd soalan.. xde ape yg nk dselindungkan antara aku and Naza...  cuma susah utk berkomunikasi dgn budak2 yg bru lps skolah... yg kat ats tu perbualan aku ngan gf Naza kat facebook ptg td sblm aku tgk citer Adamaya... tp lps je tgk cite Adamaya semuanya mcm berubah..




Me
hope u fhm perasaan i jugak...
Fahida :
ok by the way i ni susah mkn kate2org lain.....
iknow u, u a kind person
but 1 day kalo u cube tipu i
i xkn maaf kn u
honestly i suke knl ngn u
Me :
hehe.. itu ke yg u risaukan cik fara oiii...
i da anggp u mcm adik2 i jer..
ckt pun xde niat utk i nk tipu sape2..
kalo la i xde esok lusa, i xsempt minta maaf dgn u mcm mana??
i dh xde masa nk laga2kan org,
nk tipu2 org len...
skg ni i cuma nk fokus pd kesihatan n fmly i aje..
yg len semua pd i nonsense...
Fahida :
mlot akan lpskan kate2 yg terintas kt fkran....tp mlot xkn lpskan ape yg tersirat dlm hati
i harap u fahm...u ley aggap i adq u tp not 4 me k
Me :
mean?
Fahida :
mean i xtau ape yg ade dlm isi hati u...coz u bckp dgn fkran yg u ade....
Me :
owh...
itu tpulang pd u.. semua org ade hak masing2..
kalo u xnk percaya ape yg i ckp i ckt pun xsedih sbb i dh terus terang semuanya..
skg ni tpulang pd cara mana u bfikir...
i xslhkan u if u nak rase curiga dgn i..
malah i galakkan utk u xpercayakan i...
sbb i taw in this condition u xkan percaya bulat2 ape yg i ckp...
so i xde hutang ape2 ngan u...
semuanya dh jelas..
i xde nk selindung ape2 dr u..
buat ape i nk cari masalah sendiri sedangkn masalh i skg ni dh bertimbun2..
;);)
Fahida :
ok good thing....
i nie keras kpale org nye
4 information
u a good girl
nice and brilliance
smue 2 pakage yg u ade
so gune kan dgn sbaek mgkin
Me :
xpyh la u nk puji2 i lebih2... i bukan sape2, cuma manusia biasa yg allah kurniakan akal utk dgunakan pd jln yg betul...
lg pula i bukan dtg dr background fmly yg baik2 mcm u..
naza always said that fmly u mmg jaga u betul2..
nk keluar sama2 pun kdg2 susah..
xbleh naik moto..
actually u yg nice girl.. not like me...
u patut bsyukur dpt fmly yg bgus mcm tu..
xmcm i...
Fahida :
i rase naza lbh perlukan u dari i...thing that i xrase dy perlukan i...bye
Me :
fara,
listen here...
jgn ikutkan hati u sngt..
semua org allah jadikan ade kelebihan n kekurangan..




 terus dia senyap... see?? aku pelik la nape Naza pilih pmpuan mcm budak tu... so childish dlm pemikiran, padahal umo Naza dah 26.. si Fara tu plak bru 19 tahun... sakit hati jugak la bckp ngan budak ni, aku rasa lebih baik bcakap dgn adik aku yg educated tu... senang ckt...


aku jns yg berterus terang dlm ape pun yg aku buat... aku xsuke main... so straight dlm urusan fmly n kerja.. but in this case ble bckp dgn budak bru hbs skolah aku rase cm geram jer.. pd hal aku siap puji dia kiri kanan atas bawah.. tp tgk cara dia tu mcm xreti nk repect another person yg lbh tua.. jgn bg alasan u tgh curiga ngan i sbb tu u xbleh hormat... budak2 skg mcm ni la.. blaja xhabis lg dh nk bercinta2.. bukan xboleh, tp cinta bukan perlukan cemburu aje tp rase hormat, saling percaya, memahami itu yg penting... 


skop pemahaman cinta pd dia xcukup matang pd aku... patut la Naza selalu cite mslh dia ngan Fara pd aku... ntah la, kalo aku masuk campur kang jd benda lain pulak... baik aku diam jer, tp tu lah.. kalo aku taw dia jns budak2 mcm tu dh lama aku xapprove dia as a friend kt fb tu... n xpyh nk buang masa ckp benda2 ni semua..


tujuan utama aku masukkan cite ni dlm blog ade lah peringatan buat kita semua...
xsemua manusia pndang kita mulia tp ingtla yg mbuatkn kita nmpak mulia adalah pd pemikiran setiap org... aku xkisah kalo dia rasa terancam dgn aku sekurang2nya dia kena belajar jd org yg lebih matang.. hargai Naza seadanya, he such a good person for her tp dia plak cari pasal... aku kenal Naza dh lama... dah la.. hrp2 esok lusa xda lagi cite2 pasal benda ni... cuma buat masa skg aku mls nk contact Naza, takut aku terlepas ckp n buat dia marah.. biar la keadaan jd tenang...


betul kata Naza, si Fara ni jns keras kepala, ego tinggi, n xnak mengaku salah sendiri... dah la aku nk tdo.. esok nk menjawab dgn angah aku plak.. hari2 masalah je yg aku dpt.. smoga semua ujian ni buat aku lebih tabah dlm hidup... actually ade lg mesej2 yg xmasuk akal dia bg, tp aku mls la nk kecoh2 sngt... k la.. nite..

Tiada ulasan:

nuffy

Pengikut