Rabu, 19 Mei 2010

Family Gathering 2010 - Last Episod

~...assalamualaikum...~


entry ni mybe pnjg la... sbb nk kampui semua aktiviti di hari terakhir kami di Langkawi... kalo bosan nk bace xpe, aku phm... hahaha.. tgk2 je la pic yg ade okey??


lepas subuh jer aku kuar amik angin tepi pantai... sejuk sngt angin time ni... matahari pun mcm malu2 lg nk kuar, so agak gelap la jugak... smbil layan dgr ombak mhempas pantai aku tgk ramai jugak yg kuar time2 mcm ni.. mybe sbb nk tgk matahari naik kot... so beautiful i told u!! ngeh3...














mmg xdpt dlupekan laaa.. skali pk mcm best je buat rumah tpi pantai... everyday bleh refresh balik kepala otak yg serabut ni dgn tgk pemandangan yg mcm ni... xsangka dlm sakit2 mcm ni pun aku bpeluang utk pergi ke Langkawi... tp org ckp kalo takut dlambung ombak jgn cari pasal la buat rumah tepi pantai.. as ur infomation ye cik2 kak sekalian, pantai ini, pantai chenang ini pernah kena tsunami... so, nk jugak ke buat rumah kt sini??? hukhukhuk....


oke.. after that, aku ngan mak aku kuar cari breakfast... pkul 9 nnt ade agen yg akan bawak kami utk pergi snokling tgh2 laut nnt... hehe... lps beli sarapan balik chalet n bsiap2 la... 8.30am kitorg dh tpacak kt tmpt regester tu.. tunggu van dtg...


skali pkul 9 diorg dtg, tp van diorg penuh.. so we ouls kena la follow diorg ngan kereta sendiri... xpe. lgpun mmg nk habiskan minyak tu.. ptg nnt da nk balik... follow smpai tepi pantai so kitorg naik boat masing2 utk pusing pulau2 yg ade dkt Langkawi... jom tgk...


















































































actually, tmpt pertama yg kami tuju ialah Tasek Dayang Bunting... tmpt tu mmg best la.. tp penat bjalan ckt, kena naik bukit turun bukit bru jumpe tasek tersebut... xramai org sngt tu yg bestnye,,, rasa mcm tmpt tu tmpt aku yg punya... hahahaha!! gila btol... huh


adik ngan akak aku berendam la dlm tasek tu... aku ngan mak aku cuma rendam kaki je, kasi keli2 tu gigit2 manje... geli weyh!! tp lama2 da ok... weee~


lps dr tu kitorg pergi ke Pulau Singa, kasi ikan2 makan... best laaa pengalaman jugak tu... lps tu tgk tmpt helang... brung2 helang perhhhh!! punye la bnyk... mengikut sumber dr abg yg bawak bot tu, tmpt tu mmg habitat dia.. tmpt lain xde helang... cuma kawasan ni aje... n diorg pun xpernah kuar dr pulau tersebut... punye la xberkembang otak duduk setempat aje... wahahaha... lps dr tu kitorg ke Pulau Beras Basah.... Haaaa... tmpt ni la nk snokling bagai... kawasan pinggr pantai pun da dlm giler baiii... besttt woooo...  bnyk aktiviti yg bleh buat dsini... xrugi pun kalo korg dtg ngan family, sewa bot ni aje RM250++ depends jauh mane korg nk pegi... kitorg cukup 3 pulau terus balik... sbb semua da letih, lapar plak tu dgn cuaca panas giler...


so balik chalet, mandi2 kjap... tuko baju... kitorg semua da kebasahan sbb mandi laut punye pasal... lps tuko baju check-out chalet n terus kuar g jeti dulu, beli tket nak balik Kuala Perlis pukul 6 ptg nnt... da beli tket cari tmpt nk mkn... perut ni dah bunyi macam2 lagu... aku lak jns yg xthn lapo... tgk je bdn kecik, tp bile lapo jgn la ko tegur aku kalo xnk kena baham ngan aku... hahahaha... serius!! aku kalo lapo autometik jd diam, dh mcm org bisu... haaa time tu semua org da fhm, terus g cari tmpt nk isi perut... wee~ sungguh hebat kuasa lapar ku... ngee~














haaa... bile da kenyg bolee lerr buat senyuman kambing sedunia... sumpah kenyg waa makan kt citu... mkn ape ntah... erm.. haaa.. wa pesan pasembor langkawi, cucur udang, nasi goreng kampung plus corrot susu... amacam, bnyk x??? ni kes terlalu penat plus terlalu lapo, maka ini la jadinya... huhu... lg tmbam la aku lps ni.. adoiii... ok, lps je mkn,, kiotrg shopping choclate.. masa tinggl lg 2 jam utk naik feri pulang ke rumah... sob sob sob...





















































yeah!! akhirnya kitorg satu fmly selamat smpai ke Perlis... alhamdulillah sepanjg aktivti kat Langkawi semuanya ok.. walaupun kdg2 mln hati jugak dgn sikap sesetengah 'org' tu... tp xpe lah, demi nk mjaga hati2 semua org, tpaksa telan skejap semua tu...

ape2 pun dharapkan utk family gathering next year semua dpt bg komitmen dlm mjayakan hari fmly kite ni... ntah2 taun dpn dh btmbh lg sorg ahli kuarga kite,.. hehe.. sape thu... hahaha. ok la... dh pnjg sngt entry ni aku rasekan... cukup 24jam entry ini dbuat... ade sbb2 yg xdpt nk delakkan so sbb tu la kena draft dlu.. aisehh..

k lah... have a nice day to all of u... semoga berbahagia selalu... daaaa

Tiada ulasan:

nuffy

Pengikut