Rabu, 12 Mei 2010

Kawan @ Member ?



~...assalamualaikum...~

selamat pg n salam satu malaysia..
dh dua hari aku post entry lps subuh mcm ni..
skg ni da mls nk layan sakit2 badan,
aku sakit ke, nk pengsan ke, hape ke,
blog tetap dihati.. wawawa... ;)


ok la... pagi ni aku nk story pasal kawan a.k.a member.
mcm mane korg discribe kawan @ member??
dr pandangan ape pd korg seseorg tu bleh diklasifikasikan
as a kawan ataupun member...
ataupun pd korg istilah tu haram xbg ape2 mksd,
mean korg anggap kawan atau member itu sama sahaja,.


kalo tnye aku laaa...
aku lg ramai member drpd kawan..
pd aku member tu mcm somebody yg bleh diajak melepak bile2 mase..
somebody yg senang nk go ngan dia..
senang ckp seseorg yg sempoi n easy going ngan aku..
kawan plak pd aku seorg yg kita kenal tp xberapa rapat..
jarang2 jumpe,
bile nak kawen bru sms hantar undangan..
lebih kurang mcm tu la..
eh, itu pandangan aku ok.. jgn sape2 plak amik sbg fakta.



aku ske bkawan ngan org yg satu kepala ngan aku..
xkisah la sama ada dia tua dr aku atau muda dr aku.
pd aku, kalo dia tua dr aku tu namanya extra,
bak kata angah..
kalo kite bkawan ngan org yg lbh tua,
kemungkinan besar cara bfikiran kita akn lebih matang ckt..
tp..
kalo dpt yg lebih muda dr aku,
itu namanya peluang..
bukan peluang ape,
cuma peluang utk kite tunjuk cth yg baik..
n mgkin sbg rujukan pd dia bila dia ade konfliks.. hehe
 


pd aku, kawan ni xselalu ade bila kite susah senang..
tp member ni lain,
walaupun kite susah dia cube bantu,
paling koman pun bantu dr segi bg idea2 yg bernas.
betul x?? huhu



kawan jugak kdg2 xsebulu ngan kite...
susah nk duduk berbincang..
kdg2 kite jeee yg nk kena dgr dia potpet..
tp bila kita nk potpet dia potong2 plak..
aishhh..
eh, ni semua bdasarkan pengalaman aku yer..
jgn ade yg sentap2 plak k..



p/s : kalo korg ade nk tmbah ape2.. sila la komen yer..
p/s/s : aku post entry ni sbenarnya sbb terkilan ngan kawan aku.. urm
p/s/s/s : bru sedar, aku xpnh amik gambo ngan kawan... huhu



Tiada ulasan:

nuffy

Pengikut